Ορίζοντας του Τελ Αβίβ

Οδηγός Πόλης Gay Τελ Αβίβ

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Τελ Αβίβ; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγιών πόλεων του Τελ Αβίβ είναι για εσάς.

 

Ορίζοντας του Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ | تل أبيب תֵּל־אָבִיב

Το Τελ Αβίβ είναι η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Ισραήλ, με πληθυσμό λιγότερο από μισό εκατομμύριο και έκταση 52 km². Η πόλη βρίσκεται στην ισραηλινή μεσογειακή ακτογραμμή. Η Λευκή Πόλη της, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2003, φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κτιρίων Bauhaus στον κόσμο.

Το Τελ Αβίβ είναι επίσης γνωστό ως «πρωτεύουσα των πάρτι» και «η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» λόγω της 24ωρης κουλτούρας του και της ακμάζουσας νυχτερινής ζωής.

Γκέι δικαιώματα στο Ισραήλ

Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ισραήλ είναι τα πιο ανεπτυγμένα στη Μέση Ανατολή. Η χώρα κληρονόμησε αρχικά τη βρετανική νομοθεσία που ποινικοποιεί το ομοφυλόφιλο σεξ, αλλά ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Η απαγόρευση καταργήθηκε από την εθνική συνέλευση της Knesset το 1988.  TΗ ηλικία συγκατάθεσης είναι η ίδια για όλους σε ηλικία 16 ετών.

Οι σύντροφοι του ίδιου φύλου μπορούν να σχηματίσουν έναν τύπο γάμου κοινού δικαίου που παρέχει νομική αναγνώριση για πολλά οικονομικά και φορολογικά θέματα. Οι γάμοι και οι πολιτικές συμπράξεις που έχουν δημιουργηθεί στο εξωτερικό αναγνωρίζονται πλήρως. Η κοινότητα των ΛΟΑΤ προστατεύεται από νόμους κατά των διακρίσεων. Το Ισραήλ παραμένει η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή που παρέχει αυτήν τη νομική προστασία.

Σήμερα, το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις στον κόσμο και την πρωτεύουσα των ομοφυλόφιλων της Μέσης Ανατολής. Είναι γνωστό για το ετήσια παρέλαση υπερηφάνειας, ζωντανή σκηνή και υπέροχη γκέι παραλία.

 

Τελ Αβίβ Gay Pride 2016Τελ Αβίβ Γκέι υπερηφάνεια

 

Γκέι σκηνή

Δεν υπάρχει «gay χωριό» στο Τελ Αβίβ. Η σκηνή είναι ενσωματωμένη στην κουλτούρα της πόλης με χώρους γκέι διάσπαρτους σε όλη την πόλη. Υπάρχει κάτι για όλους όταν πρόκειται για πάρτι.

Εκτός από ειδικά χώρους για ομοφυλόφιλους, πολλά κανονικά μπαρ και κλαμπ θα φιλοξενούν περιστασιακά «γκέι βραδιές». Αυτή είναι μια μεταμεσονύχτια πόλη. Πλέον γκέι μπαρ στο Τελ Αβίβ δεν θα απασχοληθούν μέχρι τα μεσάνυχτα και τα πάρτι χορού αρχίζουν να γεμίζουν από τις 2πμ και μετά.

Το Τελ Αβίβ έχει λίγους ατμούς γκέι σάουνες και κλαμπ κρουαζιέρας. Τα παιδιά που κρατούν τα χέρια στο δρόμο είναι αρκετά αποδεκτά. Η ελευθερία να διασκεδάζετε και να είστε υπέροχοι κάνει αυτή τη ζωντανή πόλη ένα εξαιρετικό μέρος για τους γκέι τουρίστες.

Η Παραλία Gay στο Τελ Αβίβ είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ντόπιους και ξένους, και η εκδήλωση Pride του Τελ Αβίβ γίνεται όλο και καλύτερη κάθε χρόνο.

Βιώνοντας το Τελ Αβίβ

Το Τελ Αβίβ είναι μια σχετικά μικρή πόλη με ενδιαφέρουσες γειτονιές που η καθεμία έχει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Η πόλη έχει έντονη νυχτερινή ζωή.

https://www.youtube.com/embed/6JL2ceWzun8

 

Φτάνοντας στο Τελ Αβίβ

Το διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion (TLV) είναι ένα αεροδρόμιο παγκόσμιας κλάσης και διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα αφορολόγητων ειδών στον κόσμο. Είναι γενικά αναγνωρισμένο ως ένα από τα πιο ασφαλή στον κόσμο. Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και πολλές ασιατικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν απευθείας πτήσεις.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από την πόλη κοντά στην πόλη Lod. Μπορείτε να πάρετε τρένο απευθείας από το αεροδρόμιο προς την πόλη που κοστίζει μεταξύ 11-15 NIS. Τα μετρημένα ταξί είναι διαθέσιμα 24 ώρες και είναι ο πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης, με έναν τυπικό ναύλο στην περιοχή των 120 NIS (περίπου 30 $).

Μια εναλλακτική λύση στα ακριβά ταξί είναι το sherut, μια κοινόχρηστη υπηρεσία ταξί που είναι μοναδική για το Ισραήλ, η οποία συνδυάζει ανθρώπους που πάνε με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να πάρετε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης του Τελ Αβίβ και σε πιο απομακρυσμένους προορισμούς σε όλη τη χώρα.

Μετακίνηση στο Τελ Αβίβ

Με λεωφορείο

Ένα ανέξοδο, μοντέρνο δίκτυο λεωφορείων λειτουργεί σε όλη την πόλη. Οι περισσότεροι οδηγοί λεωφορείων μιλούν αγγλικά και συνήθως είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με πληροφορίες σχετικά με τον προορισμό σας και πότε πρέπει να ξεκινήσετε. Αποκτήστε μια κάρτα RAVKAV που ενοποιεί όλους τους μεταφορείς της χώρας.

Με ταξί

Ο ευκολότερος τρόπος για να μετακινηθείτε στην πόλη. Τα ταξί είναι υποχρεωμένα να χρησιμοποιούν μετρητή - επιμείνετε να είναι ενεργοποιημένος. Φιλοδώρημα δεν αναμένεται. Εκτός από τα κανονικά ταξί, υπάρχουν ταξί μεγέθους βαν 6-12 ατόμων που συμπληρώνουν ορισμένα δρομολόγια λεωφορείων. Αυτή η εναλλακτική είναι συχνά πιο γρήγορη, ελαφρώς φθηνότερη και πιο συχνή από το λεωφορείο.

Με το ποδήλατο

Η επίπεδη και παράκτια γεωγραφία του Τελ Αβίβ, ο ήπιος καιρός και ο αυξανόμενος αριθμός ποδηλατικών μονοπατιών καθιστούν το ποδήλατο έναν εξαιρετικό τρόπο για να μετακινηθείτε στην πόλη. Πολλά καταστήματα προσφέρουν ενοικίαση ποδηλάτων.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Τελ Αβίβ

 

 

  • Μουσείο Palmach - Διαδραστικό μουσείο ιστορίας μόνο κατόπιν ραντεβού.
  • Neve tzedek - Εβραϊκές γειτονιές έξω από την πόλη της Γιάφα, που αποτελούνται από στενούς δρόμους με στροφές, που βρίσκονται όχι μακριά από τη θάλασσα.
  • Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ - περιέχει μια συλλογή έργων τέχνης που περιλαμβάνει ευρωπαϊκά έργα από τον 16ο-19ο αιώνα, τον ιμπρεσιονισμό, τον μετα-ιμπρεσιονισμό και τον μοντερνισμό του 20ου αιώνα.
  • Πεζόδρομος Nachalat Binyamin - υπαίθρια αγορά που βρίσκεται κοντά στην αγορά Carmel με πολλά καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.
  • Παλιά Γιάφα - ένα από τα παλαιότερα λιμάνια στον κόσμο με διάσημη υπαίθρια αγορά σε κοντινή απόσταση.
  • Οδός Dizengoff - Η κύρια αρτηρία του Τελ Αβίβ γεμάτη με πολυσύχναστη κίνηση πεζών, καταστήματα, καφέ, γκαλερί τέχνης, μπουτίκ και μπαρ.
  • Φλωρεντίας - πρώην εργατική γειτονιά με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρχιτεκτονικής Bauhaus στην πόλη.
  • Μουσείο της Εβραϊκής Διασποράς - που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, αυτό το μουσείο εξιστορεί την ιστορία του εβραϊκού λαού του Ισραήλ τα τελευταία 2,500 χρόνια.
  • Λεωφόρος Rothschild - μοντέρνος δρόμος με πολλή αρχιτεκτονική Bauhaus, εστιατόρια και καφέ.
  • Κέντρο Παραστατικών Τεχνών του Τελ Αβίβ - μοντέρνα αρχιτεκτονική που παρουσιάζει όπερα, μουσική και τέχνες του θεάματος.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Τελ Αβίβ.

Πού να μείνετε στο Τελ Αβίβ

Το Τελ Αβίβ διαθέτει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες μένουν κοντά στην περιοχή Hilton Beach και την προκυμαία. Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Μεσαίας κατηγορίας Τελ Αβίβ + Οικονομικά ξενοδοχεία or  Τελ Αβίβ: Πολυτελή ξενοδοχεία σελίδες.

Πότε να έρθετε

Το Τελ Αβίβ έχει πολύ καλό καιρό όλο το χρόνο με σχεδόν μια μέρα χωρίς ηλιοφάνεια.

Τεχνικά, έχει μεσογειακό κλίμα με ζεστά καλοκαίρια (Ιούνιος έως Αύγουστος), ψυχρότερους και υγρότερους χειμώνες (Δεκ-Φεβ) και απρόβλεπτες πηγές (Μάρτιος-Μάιος) και φθινόπωρο (Σεπτέμβριος έως Νοέμβριος). Τα θερμά κύματα δεν είναι ασυνήθιστα την άνοιξη.

Visa

Το Ισραήλ έχει συμφωνίες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης με πολλές χώρες. Μπορείς να ελέγξεις εδώ για να δείτε ποια βίζα ισχύει για εσάς. Τα περισσότερα είναι επιλέξιμα για την B2 Tourist Visa, η οποία ισχύει για τρεις μήνες, εκδοθεί κατά την άφιξη.

Οι υπήκοοι άλλων χωρών χωρίς τέτοιες συμφωνίες πρέπει να αποκτήσουν βίζα στην πλησιέστερη ισραηλινή πρεσβεία στη χώρα τους πριν ταξιδέψουν στο Ισραήλ.

Χρήματα

Το νόμισμα που χρησιμοποιείται στο Ισραήλ είναι το Σέκελ του Νέου Ισραήλ (NIS) ή εν συντομία σέκελ. Οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν οποιοδήποτε ποσό τοπικών ή ξένων μετρητών μαζί με ταξιδιωτικές επιταγές ή πιστωτικές κάρτες.

Μπορεί να γίνει ανταλλαγή συναλλάγματος στο αεροδρόμιο, στις τράπεζες, στα ταχυδρομεία, στα περισσότερα ξενοδοχεία ή σε εξουσιοδοτημένα γραφεία συναλλάγματος σε μεγάλες πόλεις. Κατά την ανταλλαγή ταξιδιωτικών επιταγών απαιτείται διαβατήριο.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες Visa και MasterCard μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάληψη μετρητών σε τράπεζες ή σε ΑΤΜ.

Φιλοδώρημα

Θα αναμένεται γενναιόδωρα σε καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ, τουλάχιστον 12% -15%.

Η Εβδομάδα Εργασίας

Η εργάσιμη εβδομάδα στο Ισραήλ είναι Κυριακή έως Πέμπτη. Τα περισσότερα καταστήματα και επιχειρήσεις είναι κλειστά την Παρασκευή το απόγευμα και όλη την ημέρα το Σάββατο.

Κέντρο Τουριστικής Ενημέρωσης

46 Herbert Samuel Sr., γωνία της οδού 2 Geula St., Τελ Αβίβ

Τηλέφωνο +972 3 516 6188

Ώρες λειτουργίας: Κυριακή έως Πέμπτη: 09:30 - 17:30, Παρασκευή: 09:30 - 13:00

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης

Police  100

Ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης / ασθενοφόρο  101

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ  102

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.