Θέα στην πόλη του Χονγκ Κονγκ

Gay Hong Kong · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ; Τότε ο γκέι οδηγός μας στην πόλη του Χονγκ Κονγκ είναι για εσάς.

第一次到香港吗?请悦查我们为您准备的指南吧。

Θέα στην πόλη του Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ 香港

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια Ειδική Διοικητική Περιοχή (SAR) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Βρίσκεται στη νότια ακτή της Κίνας, με έκταση περίπου 1,100 km² και πληθυσμό περίπου 7 εκατομμυρίων κατοίκων, το Χονγκ Κονγκ είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον κόσμο.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν βρετανική αποικία για 150 χρόνια προτού επιστραφεί η κυριαρχία στην Κίνα το 1997. Σήμερα, αυτή η πόλη-λιμάνι είναι σημαντικός τουριστικός προορισμός και σημαντικός κόμβος στην Ασία. Είναι ένα μοναδικό μέρος με διαφορετικές προσωπικότητες και πολιτιστικές επιρροές.

Το Χονγκ Κονγκ αποτελείται από τέσσερις βασικούς τομείς:

Χονγκ Κονγκ νησί - φιλοξενεί έναν εκπληκτικό αριθμό ψηλών κτιρίων κατά μήκος της προκυμαίας Victoria Harbour.

Kowloon - η χερσόνησος απέναντι από το νησί του Χονγκ Κονγκ στην άλλη πλευρά του λιμανιού Victoria, ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στον πλανήτη!

Τα Νέα Εδάφη - στα βόρεια του Kowloon και συχνά αγνοείται από τους τουρίστες που δυστυχώς νοσταλγούν αυτό το ποικιλόμορφο, εν μέρει ορεινό τοπίο.

Τα απομακρυσμένα νησιά - όλα τα άλλα κομμάτια του Χονγκ Κονγκ στα νότια, συμπεριλαμβανομένου του νησιού Lantau (σπίτι της Disneyland) και του νησιού του διεθνούς αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ.

άποψη-του-νησί-χονγκ-κονγκ-από-λεωφόρο-αστεριών

άποψη του νησιού Χονγκ Κονγκ από τη Λεωφόρο των Αστέρων, Kowloon

Δικαιώματα ομοφυλοφίλων στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1991 και η ηλικία συναίνεσης μεταξύ δύο ανδρών είναι τα 16. Δεν επιτρέπονται γάμοι ομοφυλόφιλων, ούτε αναγνωρίζονται επίσημα οι γάμοι ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό.

Ενώ το να δηλώνει κανείς στην οικογένειά του ή στους συναδέλφους του ως ομοφυλόφιλος εξακολουθεί να είναι ένα δύσκολο πράγμα για πολλούς ομοφυλόφιλους άνδρες της Ασίας, ο ευρύτερος πληθυσμός του Χονγκ Κονγκ αποδέχεται γενικά την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα συνεχίζει να ανεβάζει το προφίλ της μέσω ετήσιων εκδηλώσεων όπως το Φεστιβάλ Λεσβιών & Γκέι Κινηματογράφου.

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή επικεντρώνεται κυρίως στη ζώνη ψυχαγωγίας της Κεντρικής Περιφέρειας (που συνήθως αναφέρεται ως Soho) στο νησί του Χονγκ Κονγκ, στην περιοχή Causeway Bay στο νησί του Χονγκ Κονγκ και στην περιοχή Tsim Sha Tsui στο Kowloon. Η πιο δημοφιλής παραλία για τους γκέι που αναζητούν τον ήλιο είναι Παραλία Middle Bay.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε μας Gay Bars & ClubsΓκέι σάουνες και  Gay Massage Spa σελίδες.

 

Φτάνοντας στο Χονγκ Κονγκ

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ (HKG), γνωστό και ως Chek Lap Kok 赤鱲角, είναι το κύριο λιμάνι για τους επισκέπτες στο Χονγκ Κονγκ αεροπορικώς. Έχει ψηφιστεί ως ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά αεροδρόμια στον κόσμο.

Υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις προς το Χονγκ Κονγκ από κάθε ήπειρο του κόσμου. Για προορισμούς εντός της ηπειρωτικής Κίνας, είναι συχνά φθηνότερο να πετάξεις από Shenzhen παρά από Χονγκ Κονγκ. Υπάρχουν επίσης πτήσεις μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και πολλών νησιών και χωρών του μέσου Ειρηνικού.

 

Μετακίνηση στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας, που αποτελείται από το MRT (ένα υπόγειο και υπέργειο σιδηροδρομικό σύστημα), τραμ (βόρεια ακτή του νησιού Χονγκ Κονγκ), λεωφορεία και φέρι μποτ. Δεν λείπουν τα ταξί που είναι γενικά καθαρά, αποτελεσματικά και φθηνά.

Πού να μείνετε στο Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ έχει μια τεράστια επιλογή καταλυμάτων από φθηνούς ξενώνες έως 5 αστέρων και πέρα, αν και οι τιμές είναι στα υψηλά για τα ασιατικά πρότυπα.

Είτε αποφασίσετε να μείνετε κοντά στην κεντρική περιοχή και τον κόλπο Causeway στο νησί HK είτε πιο κοντά στη δημοφιλή περιοχή Tsim Sha Tsui στο Kowloon, θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα μέρη προσφέρουν βολικές συγκοινωνιακές συνδέσεις.

Για μια λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία για γκέι ταξιδιώτες, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στο δικό μας Gay Hong Hong Πολυτελή ξενοδοχεία και Gay Χονγκ Κονγκ μεσαίας κατηγορίας + οικονομικά ξενοδοχεία σελίδες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Εκτός από τα ψώνια, το Χονγκ Κονγκ έχει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και αξιοθέατα. Για τη λίστα που προτείνουμε, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στα αξιοθέατα του Χονγκ Κονγκ .

 

Κήπος στο Χονγκ Κονγκ

Κήποι Nan Lian

Weather

Το Χονγκ Κονγκ έχει χειμώνα, καλοκαίρι, άνοιξη και φθινόπωρο. Η άνοιξη (Μάρτιος-Μάιος) και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) θεωρούνται γενικά οι καλύτερες εποχές για επίσκεψη -από καιρική άποψη- με θερμοκρασίες κατά μέσο όρο γύρω στους 25°C.

Ο χειμώνας (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος) μπορεί να είναι αρκετά δροσερός, με ένα πουλόβερ που χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα παλτό το βράδυ. Το καλοκαίρι (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) μπορεί να είναι ζεστό και πολύ υγρό, με περιστασιακούς τυφώνες να ακινητοποιούν την πόλη για μια μέρα περίπου.

 

Visa

Το Χονγκ Κονγκ διατηρεί ένα διαφορετικό σύστημα μετανάστευσης από αυτό της ηπειρωτικής Κίνας. Οι περισσότεροι δυτικοί και ασιάτες επισκέπτες μπορούν να λάβουν «βίζα κατά την άφιξη». Ωστόσο, εάν θέλετε να επισκεφθείτε την ηπειρωτική Κίνα, απαιτείται ξεχωριστή βίζα (αίτηση εκ των προτέρων).

Τεχνικά, οι τουρίστες θα πρέπει να έχουν μαζί τους το διαβατήριό τους ανά πάσα στιγμή στο Χονγκ Κονγκ, αλλά στην πράξη, είναι καλύτερα να το κρατάτε κλειδωμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να έχετε φωτοτυπία των στοιχείων στο πορτοφόλι σας.

 

Χρήματα

Το νόμισμα του δολαρίου Χονγκ Κονγκ (HKD ή HK$) είναι το δολάριο Χονγκ Κονγκ το οποίο υποδιαιρείται σε 100 σεντς.

Οι περισσότερες τράπεζες είναι ανοιχτές από τις 9 π.μ. έως τις 4:30 από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 9 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. το Σάββατο.

 

Ώρες αγορών

Τα εμπορικά κέντρα και τα περισσότερα άλλα καταστήματα είναι ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. επτά ημέρες την εβδομάδα.

 

Γλώσσα

Οι περισσότεροι άνθρωποι του Χονγκ Κονγκ μιλούν τα Καντονέζικα ως πρώτη τους γλώσσα. Ωστόσο, τα αγγλικά είναι επίσης ευρέως κατανοητά και ομιλούνται στην ομοφυλοφιλική κοινότητα. Μαθαίνοντας μερικές λέξεις στα Καντονέζικα για «παρακαλώ» και «ευχαριστώ» θα πάει πολύ μακριά.

 

Φιλοδώρημα

Οι οδηγοί ταξί δεν αναμένεται να δώσουν φιλοδώρημα, αλλά οι επιβάτες συνήθως στρογγυλεύουν τον ναύλο με το πλησιέστερο δολάριο. Στα ξενοδοχεία ένα φιλοδώρημα 10-20 $ για έναν αχθοφόρο που κουβαλάει τις τσάντες σας ή ο σερβιτόρος που παραδίδει ένα δίσκο υπηρεσίας δωματίου είναι ο κανόνας.

Τα πολυτελή εστιατόρια είναι πιθανό να προσθέσουν μια υποχρεωτική χρέωση υπηρεσιών 10% και αυτό θα πρέπει να θεωρείται ως η συμβουλή.

 

Υγεία

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει εξαιρετικές ιατρικές εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης. Αλλά είναι ακριβά και θα πρέπει να πληρώσετε. Συνιστάται ανεπιφύλακτα η κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Η επίσκεψη σε γιατρό είναι εύκολη. Οι γιατροί που ασκούν τη δυτική ιατρική είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μιλούν αγγλικά. Οι περισσότεροι Γιατροί θα μπορούν να σας πουλήσουν φάρμακα και θα δέχονται πιστωτικές κάρτες (ελέγξτε όταν κλείσετε ραντεβού)

 

Τι να φορέσω

Day Wear - σορτς και μπλουζάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας

Eating Out - τζιν και μπλουζάκια / μπλουζάκια πόλο

Club Wear - τζιν και μπλουζάκια / φανελάκια

Sauna Wear - φέρτε τις δικές σας σαγιονάρες

Beach Wear - speedos ή σορτς σέρφερ

 

Τηλέφωνο & Διαδίκτυο

Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει μια σειρά από δίκτυα GSM και 3G με εξαιρετική γεωγραφική κάλυψη - ακόμη και υπόγεια. Εάν μένετε για περισσότερες από μερικές ημέρες και περιμένετε να πραγματοποιήσετε πολλές κλήσεις, σκεφτείτε να αγοράσετε μια προπληρωμένη κάρτα SIM. Αυτά είναι διαθέσιμα στα περισσότερα πολυκαταστήματα. Οι κλήσεις μέσω κινητού είναι φθηνές, αλλά πληρώνετε τόσο για την πραγματοποίηση όσο και για τη λήψη κλήσεων.

Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν ενσύρματη πρόσβαση στο internet ή WiFi, αν και ορισμένα εξακολουθούν να επιμένουν με χρεώσεις. Το PCCW και το Y5ZONE προσφέρουν πακέτα κατ' αποκοπή ημερήσια, εβδομαδιαία ή μηνιαία που παρέχουν πρόσβαση σε πολλά καφέ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο εκτός αν μένετε σε παλιό κτίριο. Ωστόσο, στην πράξη οι περισσότεροι τουρίστες θα αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό.

 

Ηλεκτρισμός

Βύσματα βρετανικού τύπου 3 ακίδων που λειτουργούν στα 220V / 50 hertz. Οι προσαρμογείς είναι ευρέως διαθέσιμοι και δανείζονται στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.