Playa Del Ingles Γκραν Κανάρια

Gay Gran Canaria · Οδηγός για το νησί

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Γκραν Κανάρια; Τότε ο γκέι οδηγός νησιών Γκραν Κανάρια μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας.

Playa Del Ingles Γκραν Κανάρια

Γκραν Κανάρια

Η Γκραν Κανάρια (αρχικά σημαίνει «μεγάλο νησί των σκύλων») είναι το πολυπληθέστερο νησί των Καναρίων Νήσων, ένα ισπανικό αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό περίπου 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αφρικής.

Το νησί έχει στρογγυλό σχήμα με διάμετρο περίπου 50 km και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του Τενερίφη και δυτικά του Φουερτεβεντούρα.

Ο ευχάριστος καιρός της Γκραν Κανάρια όλο το χρόνο και οι μεγάλες παραλίες με λευκούς αμμόλοφους την καθιστούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, προσελκύοντας πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Βρετανούς και τους Γερμανούς που θέλουν να ξεφύγουν από τον κρύο χειμώνα της Βόρειας Ευρώπης.

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Η ηλικία συγκατάθεσης είναι 16 για όλους. Ο γάμος του ιδίου φύλου είναι νόμιμος. Τα ζευγάρια του ιδίου φύλου μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να υπηρετούν ανοιχτά στο στρατό. Υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων στην απασχόληση, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών και κατά της ρητορικής μίσους.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ορατή με σημαντικούς εορτασμούς Pride κάθε χρόνο στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, το Sitges και τη Γκραν Κανάρια.

Gay Scene - Playa del Ingles

Η πόλη Playa del Ingles είναι γνωστή ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για γκέι παραλίες στην Ευρώπη. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός γκέι θέρετρα και ξενοδοχεία σε αυτήν την περιοχή και μια ζωντανή γκέι μπαρ και κλαμπ κρουαζιέρας σκηνή επικεντρωμένη γύρω από το Yumbo Centrum.

Το νησί προσελκύει νέους και όχι τόσο νέους σε ίσους αριθμούς. Όλη η σκηνή είναι χωρίς στάση και φιλόξενη σε όλους.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα περισσότερα παιδιά κατευθύνονται προς το κοντινό Γκέι παραλία Μασπαλόμας ή απολαύστε την εξερεύνηση των αμμόλοφων. Άλλοι επιλέγουν να μείνουν δίπλα στην πισίνα και να απολαύσουν τις υπηρεσίες και τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ή του θέρετρου τους.

Maspalomas-Sand-Dunes-λήψη-Δεκ-2015

Η νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων ξεκινά αργά και επικεντρώνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο περίφημο πολυώροφο Yumbo Complex στην καρδιά της Playa del Ingles.

Μέσα-στο-Yumbo-Center-in-Playa-Del-Ingles-Gran-Canaria

Το Yumbo Center φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία από μπαρ με καμπαρέ, κρουαζιερόπλοια με σκοτεινά δωμάτια, κλαμπ χορού αργά το βράδυ, σάουνες γκέι, καταστήματα και εστιατόρια.

Τα περισσότερα gay μπαρ δεν απασχολούνται μέχρι τις 11μμ. Το πλήθος τείνει να προχωράει στα μπαρ / κλαμπ αργά το βράδυ γύρω στις 2πμ, με κάποιους χώρους να παραμένουν ανοιχτοί μέχρι τις 5πμ ή αργότερα.

Υπάρχει επίσης μια γκέι σκηνή στο Λας Πάλμας, την πρωτεύουσα της Γκραν Κανάρια, που τείνει να προσελκύει κυρίως ντόπιους. Πλέον γκέι μπαρ και συλλόγους στην Playa del Ingles θα βρείτε τοπικούς χάρτες γκέι που παρέχουν λεπτομέρειες για τους χώρους στο Las Palmas.

Υπάρχει ένα πολύχρωμο gay Pride πραγματοποιείται κάθε χρόνο μέσα και γύρω από το Maspalomas, συνήθως τον Μάιο. Το καλύπτουμε με πολύ περισσότερες λεπτομέρειες στο δικό μας Δραστηριότητες σε Γκραν Κανάρια οδηγός.

Φτάνοντας στο Γκραν Κανάρια

Το Αεροδρόμιο Γκραν Κανάρια (IATA: LPA) είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ισπανία που μεταφέρει πάνω από 10 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τα περισσότερα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν προγραμματισμένες υπηρεσίες προς Γκραν Κανάρια περιλαμβάνουν τις Aer Lingus, Ryanair, EasyJet, Iberia, British Airways, Vueling, Air Berlin και KLM.

Το αεροδρόμιο βρίσκεται προς την ανατολική ακτή του νησιού, 25 χλμ βόρεια της Playa del Ingles. Από το αεροδρόμιο στην πόλη, υπάρχουν πολλές επιλογές:

Ταξί

Τα ταξί είναι διαθέσιμα στην υπογεγραμμένη ταξί στον τερματικό σταθμό και κοστίζουν μεταξύ 30-40 € για να φτάσετε στην Playa Del Ingles / Maspalomas.

λεωφορείο

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια ωριαίας γραμμής από το αεροδρόμιο προς την Πλάγια ντελ Ινγκλές (3.50 €) και το Φάρο ντε Μασπαλόμας (4.05 €).

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων λειτουργούν στο αεροδρόμιο. Η Γκραν Κανάρια έχει καλή οδική υποδομή και η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια πολύ καλή επιλογή που σας δίνει την ευελιξία να εξερευνήσετε το νησί και τις παραλίες με τον δικό σας ρυθμό. Μην ξεχάσετε να φέρετε την άδεια οδήγησης.

οδήγηση-σε-gran-canaria

Υπάρχει ένας εξαιρετικός, γρήγορος δρόμος μεταξύ του αεροδρομίου και της Playa del Ingles (GC-1). Άλλες διαδρομές σε όλη τη Γκραν Κανάρια είναι καλά συντηρημένες, αν και η οδήγηση στα βουνά απαιτεί καλό κεφάλι για τα ύψη.

Πολλά θέρετρα στην Playa Del Ingles διαθέτουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης. Υπάρχει επίσης ένα λογικό ποσό δωρεάν, χωρίς περιορισμούς στάθμευσης στο δρόμο. Οι ζώνες με μπλε επένδυση είναι περιοχές πληρωμής και προβολής με περιορισμένο χρόνο. Οι ζώνες με κίτρινη επένδυση σημαίνουν ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Ο χώρος στάθμευσης κοντά στην παραλία στο Maspalomas μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από πρόκληση.

Τα αυτοκίνητα οδηγούνται στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Οι ζώνες ασφαλείας είναι υποχρεωτικές τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες. Η χρήση κινητού ή συσκευής GPS κατά την οδήγηση είναι παράνομη. Μην προσπερνάτε / διασχίζετε μια λευκή γραμμή στη μέση του δρόμου. Διατηρήστε την άδεια οδήγησης σας κατά την οδήγηση.

Πού να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στη Γκραν Κανάρια

Υπάρχει μια καλή επιλογή φορέων ενοικίασης αυτοκινήτων στο Gran Canaria Airport. Υπάρχουν επίσης διάφοροι φορείς εκμετάλλευσης στο Playa Del Ingles. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων για να λάβετε τις καλύτερες προσφορές.

Γκέι ξενοδοχείο Axel Maspalomas

Πού να μείνετε στην Γκραν Κανάρια

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας + Οικονομικά ξενοδοχεία Gay Gran Canaria και Πολυτελή ξενοδοχεία σε Gay Gran Canaria .

Αποκλειστικά γκέι θέρετρα και ξενοδοχεία κοντά στη γκέι νυχτερινή ζωή στο Yumbo Center παρατίθενται σε ξεχωριστή σελίδα.

Δραστηριότητες σε Γκραν Κανάρια

  • Yumbo Center - Αν θέλετε να κάνετε πάρτι, μην ψάχνετε άλλο. Διαβάστε περισσότερα στον ειδικό μας οδηγό για το τα καλύτερα γκέι κλαμπ και μπαρ στη Γκραν Κανάρια.
  • Ρόκε Νούμπλο - ένα μονόλιθο που έχει ύψος 80 μέτρα και ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του νησιού.
  • Παραλία Las Canteras - μία από τις πιο διάσημες παραλίες της Γκραν Κανάρια και έχει μήκος περίπου 3.1 χλμ.
  • Παραλία Μασπαλόμας - δημοφιλής περιοχή με γυμνές παραλίες, θέρετρα και μεγάλη γκέι σκηνή.
  • Κάλλε Τριάνα - ένας ωραίος δρόμος με πολυτελή καταστήματα και μπουτίκ.
  • Τζάρντιν Κανάριο - ένας μοναδικός κήπος με παραδείγματα κάθε είδους βλάστησης που βρίσκεται στα Κανάρια Νησιά.
  • Λα Vegueta - μια γοητευτική γειτονιά με παλιά αρχιτεκτονική και μπαρ σε λιθόστρωτους δρόμους.
  • Πάρκο Palmitos - ένα μεγάλο πάρκο πουλιών στα νότια.
  • Μπαράνκο ντε Γκουαγιέκεκ - η τοποθεσία ενός αρχαίου οικισμού στη Γκραν Κανάρια που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού.
  • Κανάριο Μουσείο - που ιδρύθηκε το 1879, αυτό το μουσείο είναι αφιερωμένο στη μελέτη της προέλευσης, της ιστορίας και της αρχαιολογίας των Καναρίων Νήσων.

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες σε Γκραν Κανάρια.

Visa

Η Ισπανία βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Ισπανία είναι το ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Ηλεκτρισμός

220 βολτ, χρησιμοποιώντας τυπικά ευρωπαϊκά βύσματα 2 στροφών.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.