λωτός-ναός-Νέο Δελχί

Gay New Delhi · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Νέο Δελχί; Τότε ο γκέι οδηγός μας στο Νέο Δελχί είναι για εσάς.

λωτός-ναός-Νέο Δελχί

Νέο Δελχί नई दिल्ली

Πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί είναι δύο πόλεις σε μία - το Παλιό Δελχί, πρωτεύουσα της (πολύ παλιάς) Ισλαμικής Ινδίας, και το Νέο Δελχί, που χτίστηκε από τους Βρετανούς ως μια ευρύχωρη αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Το μείγμα που προκύπτει είναι ένα συναρπαστικό και συναρπαστικό χωνευτήρι αρχιτεκτονικής, γλωσσών, πολιτισμών και παραδόσεων.

Όπως σε όλη την Ινδία, το Δελχί είναι μια συνεχής επίθεση στις αισθήσεις - όλες, τις περισσότερες φορές. Αναζητήστε τη ζέστη, τον θόρυβο, τις μυρωδιές και τα ατελείωτα πλήθη ανθρώπων και την κίνηση για να ανακαλύψετε τα κρυμμένα θαύματα αυτής της μεγάλης μητρόπολης.

Από απίστευτα μνημεία, εμπνευσμένα μουσεία και χώρους παραστάσεων, υπέροχα καταστήματα και μια νέα αναδυόμενη σκηνή εστιατορίου που δίνει μια νέα γεύση στο παραδοσιακό κάρυ με πρόσθετες ευρύτερες επιρροές από όλο τον κόσμο.

 

Γκέι σκηνή

Για ό, τι παραμένει μια βαθιά συντηρητική κουλτούρα, είναι μόνο η μεγαλύτερη και η πιο μητροπολιτική πόλη της Ινδίας, όπως το Δελχί, που έχει κάτι που μοιάζει πολύ με μια γκέι σκηνή, όπως θα το γνώριζαν ταξιδιώτες από τη Δύση.

Υπάρχει τώρα μια αναδυόμενη γκέι σκηνή στο Δελχί - με έναν μικρό αλλά αυξανόμενο αριθμό γκέι και γκέι χώρους, μαζί με queer φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Ινδία-πύλη-νέο-ΔελχίΠύλη της Ινδίας 

Φτάνοντας στο Νέο Δελχί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Indira Gandhi έχει μετατραπεί αγνώριστα σε μια παγκόσμιας κλάσης σημαντικό παγκόσμιο κόμβο, ειδικά μετά το άνοιγμα του Terminal 3 το 2010, και απέχει πολύ από το «πολιτιστικό σοκ κατά την προσγείωση» του αρχικού αεροδρομίου που ήταν το πρώτο μας εντύπωση της Ινδίας στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το αεροδρόμιο συνδέεται τώρα με το κεντρικό Νέο Δελχί με το The Delhi Airport Metro Express (DAME) με χρόνο ταξιδιού 20 λεπτά και ναύλο 150 Rs. Η γραμμή λειτουργεί από τις 5πμ έως τις 11μμ.

Για αφίξεις εκτός των ωρών λειτουργίας του τρένου, η καλύτερη επιλογή σας είναι να πάρετε ταξί, διασφαλίζοντας ότι αγοράζετε εισιτήριο από τους προπληρωμένους θαλάμους του διεθνούς τερματικού σταθμού. Αναζητήστε το περίπτερο που διοικείται από την Αστυνομία του Δελχί και χρησιμοποιήστε αυτό εάν μπορείτε. Ο μέσος ναύλος προς το κέντρο της πόλης πρέπει να είναι περίπου 200-300 Rs.

 

Μετακίνηση στο Νέο Δελχί

Η καλύτερη επιλογή σας για να περιηγηθείτε σε αυτήν την τεράστια πόλη είναι χωρίς αμφιβολία το νέο, καθαρό και αποτελεσματικό μετρό Delhi. Το δίκτυο συνεχίζει να αναπτύσσεται και επί του παρόντος διαθέτει έξι γραμμές με χρωματική κωδικοποίηση (συμπεριλαμβανομένου του Airport Express) που εκτείνονται σε όλες τις κύριες περιοχές της πόλης.

Για μερικά μόνο ημερήσια ταξίδια, η καλύτερη επιλογή σας είναι να αγοράσετε μεμονωμένα κουπόνια ταξιδιού μεταξύ 8-30 Rs. Εάν σχεδιάζετε περισσότερα από τέσσερα μακρύτερα ταξίδια στο Μετρό ανά ημέρα, τότε επενδύστε σε μια τουριστική κάρτα για απεριόριστο ημερήσιο ταξίδι για Rs100 / 3 ημέρες Rs 250.

Η καλύτερη επιλογή λεωφορείου είναι η υπηρεσία Hop On Hop Off που παρέχεται από το Delhi Tourism - ένας σύγχρονος στόλος κλιματιζόμενων λεωφορείων με αγγλόφωνους οδηγούς που συνδέουν πάνω από 20 σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα. Αυτή η υπηρεσία δεν λειτουργεί τη Δευτέρα, αν και πολλοί χώροι είναι κλειστοί.

Για ένα πιο παραδοσιακό ταξίδι στην πόλη, πάρτε ένα μαύρο και κίτρινο παλιό ταξί Πρέσβης. Υπάρχει επίσης τώρα υπηρεσία ραδιο ταξί με πολύ νεότερα αυτοκίνητα, για τα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Για σύντομα τοπικά ταξίδια, ταξιδέψτε σαν ντόπιος σε ένα αυτοκίνητο ή ποδήλατο.

 

Πόροι LGBT + στο Νέο Δελχί

Το Gay Desi είναι μια καλή πηγή για ταξιδιώτες LGBT+ στο Νέο Δελχί. Είναι μια έκδοση σε εθνικό επίπεδο που καλύπτει όλες τις πτυχές της γκέι ζωής στην Ινδία. Μας Υπηρεσίες στο Νέο Δελχί Η σελίδα καλύπτει διάφορους γκέι και γκέι χώρους. Περιοδικό Gaylaxy είναι ένας χρήσιμος διαδικτυακός πόρος για gay gay New Delhi. Πιο χρήσιμοι σύνδεσμοι:

 

Πού να μείνετε στο Νέο Δελχί

Για μια λίστα προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων στο Νέο Δελχί.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Κόκκινο Φρούριο - αυτό το λαμπρό οχυρό από κόκκινο ψαμμίτη χτίστηκε από τον αυτοκράτορα Mughal Shah Jahan και είναι μια κορυφαία τουριστική τοποθεσία της πόλης.

Τάφος του Humayun - Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο Νότιο Δελχί, αυτός ο τάφος του δεύτερου αυτοκράτορα των Μουγκάλ συνδυάζει περσικές και ινδικές οικοδομικές τέχνες και περιβάλλεται από πεντακάθαρους κήπους.

humayuns-τάφος-νέο-Δελχί

 

Συγκρότημα Qutub - ένα άλλο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO έχει δομές που χρονολογούνται από τη Δυναστεία των Σκλάβων του 13th Αιώνας; εύκολα προσβάσιμο με το μετρό (σταθμός Qutub Minar στην κίτρινη γραμμή).

Nizamuddin Auliya - ένας από τους πιο ιερούς τάφους του Ισλάμ στην πόλη. το πιο μαγικό να επισκεφτείς το ηλιοβασίλεμα.

Από τα πολλά μουσεία της πόλης, κάντε χρόνο τουλάχιστον για το Εθνικό μουσείο, για να δοκιμάσετε την απίστευτη συλλογή ινδικής τέχνης στην οθόνη.

Η Μουσείο Τέχνης Kiran Nadar αξίζει επίσης μια επίσκεψη ως το πρώτο ιδιωτικό Μουσείο Σύγχρονης και Σύγχρονης Ινδικής Τέχνης.

Το Δελχί έχει πολλά εντυπωσιακά μνημεία, όπως το σημαντικότερο ορόσημο της Πύλη της Ινδίας και τα παρακείμενα Rajpath που είναι μια μεγάλη διαδρομή παρέλασης.

Raj Ghat είναι το μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι στον τόπο της αποτέφρωσης και παρέχει ένα σπάνιο, πραγματικά ήσυχο καταφύγιο στην πόλη.

Τα μεγάλα θρησκευτικά κτίρια περιλαμβάνουν το εκπληκτικό Ναός Lotus Lotus και το τεράστιο συγκρότημα ναών του Τσαταρπούρ Μαντίρ, και οι δύο στο Νότιο Δελχί.

Gurudwara Bangla Sahib κοντά στο Connaught Place και Γκουρουντουάρα Σις Γκαν στο Παλιό Δελχί είναι οι πιο σημαντικοί χώροι λατρείας των Σιχ στην πόλη.

Η Καθεδρικό ναό της Ιερής Καρδιάς, ο καθεδρικός ναός της λύτρωσης και Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Πέτρου αξίζει επίσης να επισκεφτείτε ως πολύτιμοι λίθοι της αποικιακής αρχιτεκτονικής.

Πιείτε τσάι ή τζιν τονωτικό στο Imperial Hotel για μια γεύση του Raj.

Κατευθύνομαι προς Janpath, κοντά στο Connaught Place για γνήσια ινδικά ψώνια χειροτεχνίας στα κυβερνητικά emporiums του Δελχί.

Περιπλανηθείτε στα στενά παζάρια του Παλιό Δελχί για μια γεύση αυτής της αρχαίας πλευράς του Δελχί.

Φροντίστε να δοκιμάσετε νόστιμες τοπικές λιχουδιές όπως Γκουτζαράτι Θάλι και Μασάλα Ντόσα, τοπικός καφές και τα πιο γλυκά κέικ όπου και αν τα βρείτε.

Τέλος, περίπου 215 χιλιόμετρα νότια του Νέου Δελχί βρίσκεται το παγκοσμίου φήμης Ταζ Μαχάλ - περίπου 3-4 ώρες με το αυτοκίνητο κάθε διαδρομή.

taj-mahal-σχεδόν-νέο-Δελχί

 

Πότε να έρθετε

Βρίσκεται στα βόρεια της υποηπείρου, το Δελχί αντιμετωπίζει κάποιες ακραίες καιρικές συνθήκες - γίνεται πολύ ζεστό τον Απρίλιο/Μάιο πριν από την ετήσια περίοδο των μουσώνων. Ο Νοέμβριος έως τον Ιανουάριο είναι οι πιο δροσεροί μήνες και η πιο άνετη για το κλίμα εποχή του χρόνου για επίσκεψη.

 

Visa

Οι τουριστικές βίζες εκδίδονται συνήθως για έξι μήνες - ξεκινώντας από την ημερομηνία έκδοσης και όχι από την ημερομηνία εισόδου. Σημειώστε ότι η εξάμηνη βίζα επιτρέπει μέγιστη διαμονή 90 ημερών ανά επίσκεψη.

Ελέγξτε για λεπτομέρειες με την τοπική πρεσβεία ή το προξενείο της Ινδίας, καθώς οι κανόνες θεώρησης διαφέρουν ανάλογα με την εθνικότητά σας.

 

Χρήματα

Η ρουπία είναι το ινδικό νόμισμα. Τα ATM είναι ευρέως διαθέσιμα σε όλη την πόλη. Οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές σε ξενοδοχεία, μεγάλα εστιατόρια και καταστήματα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.