Κέντρο της Αμβέρσας

Gay Antwerp · Οδηγός πόλης

Επίσκεψη στην Αμβέρσα για πρώτη φορά; Η σελίδα οδηγών πόλεων της Αμβέρσας για γκέι θα σας βοηθήσει να μεταβείτε από το Α στο Β.

Κέντρο της Αμβέρσας

Αμβέρσα | Αμβέρσα

Η μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Φλάνδρας, η Αμβέρσα είναι μια από τις πιο διάσημες πόλεις του Βελγίου. Η πατρίδα του μεγαλύτερου λιμανιού του κόσμου, της βελγικής μόδας και πολλών πολιτιστικά σημαντικών κτιρίων, η πλούσια, μοντέρνα Αμβέρσα θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το Παρίσι με τις μπουτίκ και την ιστορία του.

Περιτριγυρισμένη από νερό, αυτή η πόλη έχει πραγματικά κάτι για όλους. Από την εξαιρετική κουζίνα μέχρι την υπέροχη άγρια ​​ζωή, υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε εδώ.

Είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για τους ομοφυλόφιλους παραθεριστές, που έρχονται για φαγητό και μένουν για τα χορευτικά πάρτι. μερικά από τα μεγαλύτερα γκέι κλαμπ στο Βέλγιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Γκέι σκηνή

Μετά τις Βρυξέλλες, η Αμβέρσα έχει μια υπέροχη γκέι σκηνή για να προσφέρει στους ταξιδιώτες με χαριτωμένα καφέ, εκλεπτυσμένα μπαρ και πολλά καυτά παιδιά!

Ωστόσο, τα χορευτικά κλαμπ της Αμβέρσας είναι γνωστά σε αυτήν την περιοχή. Cargo Club (ΚΟΚΚΙΝΟ & ΜΠΛΕ) είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο, που λαμβάνει χώρα κάθε Σάββατο. Υπάρχουν πολλές άλλες γκέι επιλογές, όπως Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας και Γκέι σάουνες σε περίπτωση που σας αρέσει.

Ως μία από τις πιο φιλικές προς τις γκέι πόλεις στον κόσμο, Αμβέρσα Gay Pride είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Πραγματοποιώντας τον Αύγουστο, θα βρείτε πολλά σε εξέλιξη, όπως φεστιβάλ, χορευτικά πάρτι και πολλά άλλα.

Grote Market στην Αμβέρσα τη νύχταGrote Market, Αμβέρσα

 

Φτάνοντας στην Αμβέρσα

Από τον αέρα

Η Αμβέρσα έχει το δικό της μικρό αεροδρόμιο, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αμβέρσας, με πτήσεις από και προς αρκετούς ευρωπαϊκούς προορισμούς. Για να φτάσετε στην πόλη από το αεροδρόμιο, θα χρειαστεί να πάρετε τα λεωφορεία με αριθμό 51, 52 και 53 για τον σιδηροδρομικό σταθμό Berchem της Αμβέρσας. Από εκεί θα πρέπει στη συνέχεια να πάρετε το τραμ 9 (Eksterlaar - Linkeroever) για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Το ταξίδι θα πρέπει να διαρκεί περίπου 20 λεπτά και κοστίζει 3€.

Για περισσότερες επιλογές πτήσεων και για επισκέπτες που ταξιδεύουν από πιο μακριά, το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών, το κύριο αεροδρόμιο του Βελγίου, είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να ταξιδέψετε στην Αμβέρσα απευθείας είτε με λεωφορείο είτε με τρένο από εδώ.

Με το τρένο

Ο όμορφος κεντρικός σταθμός της Αμβέρσας, ένας τουριστικός προορισμός από μόνο του, εξυπηρετείται από εθνικά και διεθνή τρένα, με συνδέσεις με την Ολλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Μετακίνηση στην Αμβέρσα

Χρησιμοποιήστε τον Κεντρικό Σταθμό ως βάση. Είναι εύκολο να περπατήσετε στο μεγαλύτερο μέρος της Αμβέρσας, με εύκολες στην πλοήγηση πινακίδες και πεζόδρομους που διασφαλίζουν ότι δεν θα χαθείτε.

Τα λεωφορεία για τα αξιοθέατα είναι υπέροχα για τους τουρίστες, αλλά για φθηνότερα ταξίδια πάρτε το τοπικό λεωφορείο ή το τραμ. Η εταιρεία De Lijn διευθύνει και τα δύο. 3 € για ένα μεμονωμένο εισιτήριο που διαρκεί έως μία ώρα ή 6 € για ένα ημερήσιο πάσο (πιο ακριβό αν αγοράζετε με δημόσια συγκοινωνία και ισχύει μόνο σε επιλεγμένες διαδρομές)

Η περιοχή της Φλάνδρας φημίζεται για το επίπεδο, εύκολο στην οδήγηση εδάφους της, οπότε ανεβείτε με ένα ποδήλατο και περπατήστε στην πόλη. Η Αμβέρσα είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε ποδήλατο και η υπηρεσία Velo της πόλης σάς επιτρέπει να νοικιάσετε έναν για μια μέρα ή εβδομάδα, ανάλογα με το πάσο που αγοράζετε.

Καθεδρικός ναός της Αμβέρσας και άγαλμα του Ρούμπενς

 

Πού να μείνετε στην Αμβέρσα

Τα καταστήματα με διαμάντια και οι μπουτίκ μόδας το καθιστούν ένα μοντέρνο, πολυτελές μέρος διαμονής, πράγμα που μπορεί να σημαίνει ότι οι τιμές διαμονής είναι ελαφρώς αγαπητές.

Τα ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα κοντά στην παλιά πόλη, είναι πιο ακριβά. Η διαμονή κοντά στο σταθμό είναι φθηνότερη, όπως και στα βόρεια της πόλης, η οποία σας φέρνει πιο κοντά σε μερικά από τα μεγαλύτερα γκέι μπαρ.

Για τη λίστα των προτεινόμενων γκέι ξενοδοχείων στην Αμβέρσα, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Antwerp.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο aan de Stroom - το μουσείο MAS είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία στο Βέλγιο. Βρίσκεται σε ένα εμβληματικό κτίριο, εδώ η πόλη και το λιμάνι συναντιούνται για να μοιραστούν με τους επισκέπτες τη σημαντική ιστορία των συνδέσεων της Αμβέρσας με τη θάλασσα.

Επιπλέον, από την κορυφή του κτηρίου οι επισκέπτες μπορούν να δουν εκπληκτική θέα στην πόλη. Πάρτε τη φωτογραφική μηχανή σας αν τύχει να ταξιδέψετε, είναι απλά εκπληκτικό. Η γκαλερί προβολής είναι δωρεάν, αλλά πρέπει να πληρώσετε για να μπείτε σε ορισμένα σημεία του μουσείου.

Grote Markt - από το εντυπωσιακό σιντριβάνι μέχρι τις εκπληκτικές βεράντες των καταστημάτων και των εστιατορίων, το Markt είναι ο κεντρικός κόμβος της παλιάς πόλης της Αμβέρσας. Όμορφο το καλοκαίρι, θα βρείτε πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε εδώ. Εξαιρετικές επιλογές φαγητού μπορείτε να βρείτε εδώ.

Καθεδρικός ναός της Παναγίας - ο εντυπωσιακός πύργος αυτού του γοτθικού κτηρίου, που ολοκληρώθηκε το 1521 μετά από 169 χρόνια κατασκευής, είναι μόνο ένα από τα αξιοθέατα που ξεχωρίζουν εδώ. Ο Καθεδρικός Ναός διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης, που περιλαμβάνει πίνακες από τον θρυλικό Φλαμανδό ζωγράφο του μπαρόκ Ρούμπενς.

Σπίτι Ρούμπενς - αν αγαπάτε την τέχνη, ρίξτε μια ματιά στο The Rubens House, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν περισσότερα για την οικογένεια, το έργο και τις συλλογές του διάσημου ζωγράφου.

Ζωολογικός κήπος της Αμβέρσας - ένας από τους παλαιότερους και πιο αγαπημένους ζωολογικούς κήπους στην Ευρώπη, υπάρχουν τα πάντα εδώ, από πιγκουίνους μέχρι ιπποπόταμους. Οι υπέροχοι κήποι και τα κτίρια το καθιστούν το ιδανικό μέρος για μια μέρα έξω με την οικογένεια ή τους φίλους.

Κάστρο Στίν - περπατήστε κατά μήκος της προκυμαίας και τραβήξτε μια φωτογραφία με το κάστρο Steen στο βάθος, το παλαιότερο κτήριο της Αμβέρσας. Το κύριο σημείο τουριστικών πληροφοριών για την πόλη μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Μουσείο Μόδας MoMu - μεγάλες εκθέσεις για το Βέλγιο και τη διεθνή μόδα βρίσκονται στο επίκεντρο εδώ. μια υπενθύμιση της σημαντικής κληρονομιάς που έχει κάνει η Αμβέρσα στην παγκόσμια μόδα.

 

Πότε να έρθετε

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, η Αμβέρσα θα ζεσταθεί και θα είναι απασχολημένη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι αρχές της άνοιξης μπορεί επίσης να είναι ζεστές (και φθηνότερες), γι' αυτό θα βρείτε καλές ημερομηνίες για να επισκεφτείτε τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα, εκτός από την πρώτη του μήνα, είναι κλειστά κάθε Κυριακή. Τα αξιοθέατα είναι ακόμα ανοιχτά, αλλά αν ελπίζετε σε λίγη θεραπεία λιανικής, να είστε προσεκτικοί κατά την κράτηση.

Το καλοκαίρι, το Summerfestival και το Vlaanderen! συσκευάζονται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενώ οι χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν μεγάλες κληρώσεις τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Μην ξεχνάτε, το Gay Pride Parade τον Αύγουστο αξίζει να πάτε. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

 

Visa

Το Βέλγιο βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το Βέλγιο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

gay-antwerp-guide-2017

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.