gay-leipzig-guide-2017

Gay Leipzig · Οδηγός πόλης

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Λειψία; Στη συνέχεια, ο gay οδηγός μας της Λειψίας μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε από το Α στο Ω.

gay-leipzig-guide-2017

Λειψία

Ανακηρύχθηκε η πιο ζωντανή πόλη στη Γερμανία και με πλούσιο ιστορικό θησαυρό και βραβευμένο σύγχρονο σύστημα μεταφορών, μπορείτε να δείτε γιατί η Λειψία είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τους ταξιδιώτες.

Η Λειψία υπήρξε σημαντική εμπορική πόλη από την εποχή της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και ήταν σημαντικό κέντρο μάθησης και πολιτισμού στην Ανατολική Γερμανία. Τώρα είναι ένα πολυσύχναστο αστικό κέντρο, με πληθυσμό 1/2 εκατομμυρίου ανθρώπων, με ζωολογικό κήπο παγκόσμιας κλάσης, υπέροχους ανοιχτούς χώρους και μια διάσημη όπερα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά αστέρια αξιοθέατα.

 

Γκέι Λειψία

Ως η πόλη που ξεκίνησε την Ειρηνική Επανάσταση το 1989 που οδήγησε στην πτώση του κομμουνισμού στην Ανατολική Γερμανία, η Λειψία έχει μακρά ιστορία ως μια ανεκτική, φιλική προς τους ομοφυλόφιλους πόλη. Είναι το σπίτι του μεγαλύτερου της Ευρώπης gay σάουνα Stargayte, να Cocks Bar, το μεγαλύτερο γκέι κλαμπ κρουαζιέρας της Σαξονίας.

Η σκηνή εδώ είναι αρκετά νέα λόγω του μεγάλου πανεπιστημίου εδώ, και απλώνεται σε όλο το κέντρο της πόλης. Ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό σας προσανατολισμό, υπάρχει μεγάλη διασκέδαση Gay Bars & Dance Clubs για να απολαύσετε.

Η ετήσια Γιορτές CSD στη Λειψία (υπερηφάνεια) είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να ζήσετε τη γκέι σκηνή εδώ. Πραγματοποιούνται κάθε χρόνο τον Ιούλιο, με αποκορύφωμα ένα τεράστιο πάρτι, το PrideBall. Δεν πρέπει να χάσετε!

 

Φτάνοντας στη Λειψία

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο Leipzig / Halle είναι καλά συνδεδεμένο με μεγάλες γερμανικές πόλεις, καθώς και με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βαρκελώνη και η Κωνσταντινούπολη. Για τους διεθνείς παραθεριστές, η μεταφορά είναι εύκολη από το Μόναχο ή τη Φρανκφούρτη.

Το «FlughafenExpress» (Airport Express) της Deutsche Bahn συνδέει το αεροδρόμιο με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό σε μόλις 14 λεπτά με 6 €. Ο S-Bahn διαρκεί λίγο περισσότερο και κοστίζει 4.50 € για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης.

Τα ταξί διαρκούν περίπου 40 λεπτά και κοστίζουν περίπου τα € 30.

Με το τρένο

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Λειψίας είναι ένας βασικός συγκοινωνιακός κόμβος στη Γερμανία, που συνδέει τους ταξιδιώτες με όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις, όπως το Αμβούργο, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο και το Μόναχο. Τα τρένα ICE συνήθως λειτουργούν ανά ώρα. Πολύ βολικό, πολύ γρήγορο, πολύ φθηνό!

 

Περιήγηση στη Λειψία

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Λειψίας έχουν παγκοσμίου φήμης φήμη ως εξαιρετικά μοντέρνα και εύχρηστα. Υπάρχουν τραμ, λεωφορεία και τρένα στη διάθεσή σας.

Θα συνιστούσαμε να αγοράσετε την κάρτα Leipzig. Ισχύει για μία ή τρεις ημέρες, παρέχει στους χρήστες απεριόριστα ταξίδια με τις δημόσιες συγκοινωνίες, καθώς και έκπτωση έως και 50% σε αξιοθέατα, μουσεία, ποδήλατα και εκδρομές με πλοίο. Οι τιμές ξεκινούν από 11.50 € ανά ημέρα.

Οι περιηγήσεις με τα πόδια είναι επίσης μια καλή επιλογή, ιδανική για όσους θέλουν να δουν όλη την κουλτούρα και την ιστορία που προσφέρονται στη Λειψία. Προσφέρονται σε πολλές γλώσσες. Κατευθυνθείτε στο γραφείο Τουριστικών Πληροφοριών στην Katharinenstraße 8 για περισσότερες πληροφορίες και για να κανονίσετε μια κράτηση.

Πού να μείνετε στη Λειψία

Υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης και κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, το καλύτερο μέρος για να μείνετε αν θέλετε να απολαύσετε τη νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων και να δείτε τα τουριστικά αξιοθέατα.

Υπάρχουν πολλές επιλογές προϋπολογισμού, πολυτελείς επιλογές και άνετες επιλογές διαμερισμάτων-ξενοδοχείων. Απολαύστε τεράστιες εκπτώσεις σε ξενοδοχεία στη Λειψία  Σελίδα ξενοδοχείων Gay Leipzig.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Εκκλησία του Αγίου Θωμά - αυτή η υπέροχη εκκλησία ήταν το σπίτι του θρυλικού Γερμανού συνθέτη Johann Sebastian Bach, τα λείψανα του οποίου βρίσκονται εδώ.

Ο Γιόχαν εργάστηκε ως Kapellmeister σε αυτή τη λουθηρανική εκκλησία του 12ου αιώνα, η οποία διαθέτει τέσσερις καμπάνες και μια σειρά από πολύχρωμα βιτρίνα. Από όλες τις εκκλησίες και τους θρησκευτικούς χώρους λατρείας στη Λειψία, αυτό είναι το αγαπημένο μας.

Μνημείο της Μάχης των Εθνών - αυτό το εντυπωσιακό μνημείο σηματοδοτεί τη Μάχη της Λειψίας το 1813, όπου ο συνασπισμός στρατών συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Πρωσίας και της Σουηδίας νίκησε τον γαλλικό στρατό του Ναπολέοντα.

Το μνημείο έχει ύψος 91 μέτρα με μια πλατφόρμα θέασης στην κορυφή και είναι μια από τις εμβληματικές δομές του ορίζοντα της Λειψίας. Προσοχή, θα πρέπει να ανεβείτε 500 σκαλιά για να φτάσετε στην κορυφή!

Ζωολογικός κήπος της Λειψίας - ζήστε από κοντά το ζωικό βασίλειο σε έναν από τους καλύτερους ζωολογικούς κήπους της Ευρώπης, ο οποίος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο κέντρο πιθήκων στον κόσμο και μια φανταστική εμπειρία σαβάνας που μεταφέρει τους επισκέπτες από κοντά στην αφρικανική ζούγκλα. Ελέφαντες, τίγρεις και αρκούδες είναι μερικά μόνο από τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε εδώ.

Μουσείο Μουσικών Οργάνων GRASSI - Η Λειψία έχει μια περήφανη μουσική ιστορία, γιατί η πόλη ήταν ο χώρος εργασίας διάσημων συνθετών όπως οι Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy και Robert και Clara Schumann. Εδώ γεννήθηκε και εκπαιδεύτηκε και ο Βάγκνερ. Μάθετε περισσότερα για τη μουσική ιστορία της πόλης και δείτε εξαιρετικά όργανα που εκτίθενται εδώ.

Μουσείο Ιστορίας της Πόλης της Λειψίας - την καλύτερη συλλογή ιστορίας στη Λειψία μπορείτε να βρείτε εδώ. Το Μουσείο της Μάχης των Εθνών, το Μουσείο Καφέ της Λειψίας και το Μουσείο Αθλητισμού βρίσκονται επίσης εδώ.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Η Λειψία δεν είναι απλώς μια πόλη που υπερηφανεύεται για την πλούσια ιστορία της, είναι επίσης αρκετά ικανοποιημένη με τη σύγχρονη τέχνη και αρχιτεκτονική της. Αυτή η γκαλερί παρουσιάζει έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν μετά το 1945, και είναι τώρα ένα κορυφαίο ίδρυμα τέχνης στη Γερμανία. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τον εκπληκτικό κήπο και το καφέ στις εγκαταστάσεις.

Λειτουργία Λειψία - Η όπερα της Λειψίας είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες στη Γερμανία, με αρκετές παραστάσεις που λαμβάνουν χώρα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Η πρόσοψη και οι εσωτερικοί χώροι του κτιρίου είναι απλά πανέμορφα, γι' αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή σας.

Magedler Passage - ο παράδεισος των αγοραστών σε μια όμορφη στοά, γεμάτη με πολυτελή καταστήματα και χαριτωμένες μπουτίκ. Ελέγξτε τις τακτικές αγορές τροφίμων και υπαίθριων παζαριών της πόλης, αν προτιμάτε μια ευκαιρία!

 

Πότε να έρθετε

Η Λειψία είναι μια πόλη μουσικής και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μια σειρά από συναυλίες και παραστάσεις προσελκύουν επισκέπτες από όλα τα μέρη. Το Backfest Festival στα μέσα Ιουνίου, η σειρά συναυλιών της Δευτέρας από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο στο Μνημείο του Μπαχ και το Klassik airleben στα τέλη Ιουνίου είναι όλοι δημοφιλείς ώρες για να επισκεφθείτε την πόλη.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Λειψίας χρονολογείται από το 1458 και ξεκινά στα τέλη Νοεμβρίου, για ένα μήνα. Διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από πάγκους, εστιατόρια και αξιοθέατα.

Η άνοιξη είναι μια άλλη δημοφιλής στιγμή για επίσκεψη, όταν τα φυσικά χρώματα μπαίνουν στην εποχή. Υπάρχουν πολλές υπαίθριες εκδρομές και μίνι φεστιβάλ γύρω από αυτήν την περίοδο, ιδανικά για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις των γυμναστικών.

Το φθινόπωρο είναι συνήθως η φθηνότερη εποχή για επίσκεψη. Τον Οκτώβριο, πραγματοποιούνται τακτικά εκδηλώσεις αναπαράστασης για τον εορτασμό της επετείου της Μάχης της Λειψίας και σίγουρα αξίζει να τις δείτε. Αυτό δένει όμορφα με το Φεστιβάλ Φθινοπώρου της Λειψίας, το οποίο τρέχει στα περισσότερα μουσεία, γκαλερί και συναυλιακούς χώρους της πόλης.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.