gay-stockholm-οδηγός-2017

Gay Stockholm · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Στοκχόλμη; Ο γκέι οδηγός πόλης της Στοκχόλμης μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε.

gay-stockholm-οδηγός-2017

Στοκχόλμη

Πρωτεύουσα της Σουηδίας και η πολυπληθέστερη από τις σκανδιναβικές πόλεις. Αυτή η πολύχρωμη, κοσμοπολίτικη πόλη είναι μια διεθνής αγαπημένη για παραθεριστές και ομοφυλόφιλους τουρίστες.

Απλωμένη σε 14 νησιά, η περιοχή είναι γεμάτη ιστορία, με τους πρώτους αποίκους να φτάνουν στη Λίθινη Εποχή. Είναι ο πολιτιστικός, πολιτικός και οικονομικός κόμβος της Σουηδίας, η έδρα της σουηδικής μοναρχίας και γνωστή για τη φιλοξενία της ετήσιας τελετής απονομής Νόμπελ.

Επιπλέον, ως έδρα των ABBA, του μεγαλύτερου φεστιβάλ υπερηφάνειας της Σκανδιναβίας και οικοδεσπότη αρκετών διαγωνισμών τραγουδιού της Eurovision, η Στοκχόλμη είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις στην Ευρώπη.

παρέλαση της Στοκχόλμης-υπερηφάνειαςΥπερηφάνεια της Στοκχόλμης

Γκέι δικαιώματα στη Σουηδία

Η Σουηδία είναι παγκόσμιος ηγέτης στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Οι διακρίσεις από τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση απαγορεύτηκαν το 1987. Ένας νόμος για τη συμβίωση ψηφίστηκε το 1988 και ο νόμος περί καταχωρημένων εταιρικών σχέσεων τέθηκε σε ισχύ το 1995.

Μια συνταγματική αλλαγή απαγόρευσε τη ρητορική μίσους που βασίστηκε στον σεξουαλικό προσανατολισμό το 2003. Η ταυτότητα των τρανσέξουαλ συμπεριλήφθηκε στο νόμο κατά των διακρίσεων το 2009 και ο νόμος περί γάμου ουδέτερου φύλου τέθηκε σε ισχύ το 2011.

 

Γκέι σκηνή

Η Στοκχόλμη είναι αναμφίβολα μια από τις πιο φιλελεύθερες, ανοιχτόμυαλες πόλεις της Ευρώπης, όπου η ανοχή των LGBT ατόμων είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η αγάπη της για τους ABBA και τη Eurovision είναι μόνο δύο υπενθυμίσεις της κατασκήνωσης, της πολύχρωμης ιστορίας της.

Αν και η γκέι περιοχή είναι μικρότερη από πόλεις όπως το Λονδίνο και το Βερολίνο, η ζεστή και στοργική συμπεριφορά των περισσότερων Σουηδών κάνει τη Στοκχόλμη ένα από τα αγαπημένα των γκέι επισκεπτών. Τα γκέι μπαρ και οι βραδιές σε κλαμπ είναι πολύ δημοφιλή εδώ και προσελκύουν ένα μικτό πλήθος. μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες.

Το ετήσιο Stockholm Gay Pride είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είναι ένα φεστιβάλ αγάπης και ελπίδας που έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα στη Στοκχόλμη, προσελκύοντας τακτικά χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Το 2018, η Στοκχόλμη θα συνδιοργανώσει το EuroPride μεταξύ 27 Ιουλίου και 5 Αυγούστου.

 

Φτάνοντας στη Στοκχόλμη

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο της Στοκχόλμης Arlanda, που βρίσκεται 37 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη, μεταφέρει περισσότερους από 22 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το αεροδρόμιο διαθέτει τέσσερις τερματικούς σταθμούς (με αριθμό 2 έως 5). Οι περισσότερες διεθνείς πτήσεις φθάνουν ή αναχωρούν από τους τερματικούς σταθμούς 2 και 5.

Το τρένο Arlande Express πηγαίνει από και προς το κέντρο της πόλης προς το αεροδρόμιο. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 20 λεπτά και κοστίζει SEK280. Η υπηρεσία ξεκινά στις 5 π.μ. Ένα ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης κοστίζει περίπου SEK500. Υπάρχουν επίσης φθηνότερες υπηρεσίες λεωφορείων από το αεροδρόμιο με την υπηρεσία Flygbussarna να κοστίζει SEK99 για μονόδρομο ταξίδι.

Υπάρχουν επίσης τρία άλλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν διεθνή και εσωτερικά δρομολόγια. Αεροδρόμιο Bromma, Αεροδρόμιο Skavsta και Αεροδρόμιο Västerås.

Με πλοίο

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Φινλανδίας και των κρατών της Βαλτικής.

Τα κρουαζιερόπλοια είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή μεταφοράς για ταξιδιώτες που ελπίζουν να εξερευνήσουν τη Στοκχόλμη και όχι μόνο.

 

Παλιά πόλη της Στοκχόλμης (Gamla Stan)

 

Μετακίνηση στη Στοκχόλμη

Το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της Στοκχόλμης είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και καθαρό, λειτουργεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της νύχτας, καθιστώντας το ένα σύστημα εύκολης πλοήγησης, ακόμη και μετά από μερικά ποτά!

SL, Stockholm Public Transport, λειτουργεί όλα τα λεωφορεία, τις γραμμές του μετρό, τα προαστιακά τρένα, τα τραμ και ορισμένες γραμμές πορθμείων στην πόλη. Η αγορά μιας προπληρωμένης κάρτας εισιτηρίου (όπως η κάρτα Oyster του Λονδίνου) και η συμπλήρωσή της μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα.

Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια 24, 72 ωρών και 7 ημερών ξεκινώντας από SEK115. Τα μηχανήματα εισιτηρίων, οι θάλαμοι και τα περισσότερα πρακτορεία ειδήσεων πωλούν εισιτήρια.

Από τον κεντρικό σταθμό μπορείτε να περπατήσετε στα περισσότερα μέρη, αλλά για αξιοθέατα πιο μακριά μπορείτε να ενεργήσετε σαν ντόπιος και να πάρετε ένα ποδήλατο! Τα μονοπάτια ποδηλασίας βρίσκονται παντού, καθιστώντας την πόλη φιλική προς το ποδήλατο. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές ενοικίασης.

 

Πού να μείνετε στη Στοκχόλμη

Τα ξενοδοχεία απλώνονται σε όλη την πόλη. Για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, μείνετε κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για την καλύτερη πρόσβαση στα αξιοθέατα και τη γκέι νυχτερινή ζωή. Φθηνότερες επιλογές μπορείτε να βρείτε πιο μακριά από το ιστορικό τμήμα.

Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Stockholm.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Βασιλικό Παλάτι - η επίσημη κατοικία της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά της Σουηδίας, αυτό το εντυπωσιακό παλάτι είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με περισσότερα από 600 δωμάτια.

Ένα εισιτήριο για το παλάτι δίνει στους επισκέπτες είσοδο σε πέντε μουσεία. Τα δωμάτια είναι εξαιρετικά, με πλούσια έργα τέχνης, στολίδια και σχέδια που εκτίθενται. Μη χάσετε την καθημερινή αλλαγή φρουράς για μια αυθεντική εμπειρία που προκαλεί τσιμπήματα στη σπονδυλική στήλη.

Γκάμα Σταν - Η περιοχή της Παλιάς Πόλης είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κέντρα της Ευρώπης, με πλακόστρωτα δρομάκια, χαριτωμένα κτίρια και μικροσκοπικά καταστήματα με είδη δώρων που το κάνουν αγαπημένο στους ντόπιους και τους τουρίστες.

Θα βρείτε επίσης μερικά από Τα καλύτερα γκέι μπαρ της Στοκχόλμης βρίσκεται εδώ.

ABBA Το Μουσείο και η Σουηδική Μουσική Αίθουσα της Φήμης - πώς θα μπορούσατε να αντισταθείτε στο δέλεαρ αυτού του στρατοπέδου, της ζωντανής έκθεσης σε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής; Τραγουδήστε στο Waterloo και ξεσκονίστε τις κινήσεις σας στο Dancing Queen και απολαύστε ένα από τα καλύτερα αξιοθέατα της Στοκχόλμης.

Κάντε κράτηση πριν για να αποφύγετε τις τεράστιες ουρές.

Museet Nordiska - Άλλο ένα ευχάριστο πλήθος, αυτό είναι το μεγαλύτερο μουσείο της Σουηδίας πολιτιστικής σημασίας, με εκθέματα για τη μόδα, τα έπιπλα, τα κοσμήματα και τη σουηδική ζωή.

Κάστρο Stokloster - οι λάτρεις του μπαρόκ θα λατρέψουν αυτό το εκπληκτικό κάστρο του 17ου αιώνα, μια υπενθύμιση των χρόνων της Σουηδικής Αυτοκρατορίας. Το φυσικό περιβάλλον και το περιβάλλον είναι ιδανικά και για πικνίκ!

Το Βασιλικό Δραματικό Θέατρο - αυτό το πανέμορφο κτήριο που βρίσκεται κοντά στον κόλπο Nybroviken είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα σουηδικής αρχιτεκτονικής και ως έδρα του εθνικού θεάτρου της Σουηδίας φιλοξενεί πολλές συναυλίες και παραστάσεις κάθε μήνα.

Η γκαλερί Thiel - μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης σκανδιναβικών έργων ζωγραφικής στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Πολύ μοναδικό.

 

Πότε να έρθετε

Μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, η Στοκχόλμη έχει μέσες θερμοκρασίες γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, γι' αυτό θα βρείτε το κέντρο της πόλης γεμάτο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα ο Ιούλιος είναι πολύ γεμάτος, όταν γίνονται το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας και το Φεστιβάλ Μουσικής και Τεχνών της Στοκχόλμης.

Οι χιονοπτώσεις τείνουν να πέφτουν μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, γι' αυτό το ζεστάνετε εάν μένετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι συνήθως φθηνότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Visa

Η Στοκχόλμη βρίσκεται εντός της περιοχής θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το τοπικό νόμισμα είναι η σουηδική κορόνα (SEK). Είναι μια αρκετά ακριβή πόλη, οπότε φροντίστε να έχετε αρκετά οικονομικά για τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Διατίθενται μηχανήματα μετρητών και ανταλλακτήρια συναλλάγματος και τα περισσότερα μέρη δέχονται πληρωμές με πιστωτική κάρτα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.