Ανόι τη νύχτα

Gay Hanoi · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Ανόι; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγών πόλεων του Ανόι είναι για εσάς.

Ανόι τη νύχτα

Ανόι | Χα Νι

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, το Ανόι έχει περίπου 7.7 εκατομμύρια άτομα (2015). Η πόλη βρίσκεται στη δεξιά όχθη του κόκκινου ποταμού, περίπου 1,760 χλμ βόρεια της πόλης Χο Τσι Μινχ.

Συνδυάζοντας επιρροές από την Ανατολή και τη Δύση, το Ανόι είναι γνωστό για την αιώνια αποικιακή αρχιτεκτονική και για έναν πλούσιο πολιτισμό. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι το κεντρικό σημείο για τη δημόσια ζωή και τα τουριστικά αξιοθέατα. Τα τελευταία χρόνια, το Ανόι γνώρισε μια κατασκευαστική άνθηση, καθιστώντας το μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας.

tran-quoc-pagoda-hanoi

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στο Ανόι είναι πολύ μικρή, σε σύγκριση με άλλες πρωτεύουσες της Ασίας. Ενώ υπάρχουν πολλοί βιετναμέζοι ομοφυλόφιλοι άντρες, δεν συχνάζουν σε δημόσιους χώρους όπου μπορεί να γίνονται αντικείμενο κουτσομπολιά. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι τείνουν να διατηρούν χαμηλό προφίλ και οι διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές όπως το Grindr είναι ο καλύτερος τρόπος για να συναντηθούν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες.

Ο διακριτικός gay τρόπος ζωής δημιουργεί μια ήρεμη νυχτερινή ζωή gay, όπου τα μπαρ και τα κλαμπ είναι κυρίως ανάμικτα. Μπαρ GC (Golden Cock) φαίνεται να είναι ο μόνος γνωστός γκέι χώρος στην πόλη. Ωστόσο, ο Ανόι έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό αποκλειστικά ανδρών Gay Massage Spa με τα χρόνια, καθώς το δίλημμα γύρω από την ομοφυλοφιλία έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Κατά την επίσκεψή σας στο Ανόι, προσέξτε τις απάτες και τους απατεώνες που θέτουν ως ομοφυλόφιλοι. Όπως στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, χρησιμοποιήστε την κοινή λογική και προσοχή όταν έχετε έρθει σε επαφή με ξένους.

 

Φτάνοντας στο Ανόι

Οι ταξιδιώτες πετούν προς Ανόι μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου Noi Bai (IATA: HAN), που βρίσκεται περίπου 15 χλμ βόρεια της πόλης. Ο νέος διεθνής τερματικός σταθμός (T2), που άνοιξε το 2015, ήταν μια σημαντική βελτίωση για το αεροδρόμιο. Επιπλέον, ο νέος αυτοκινητόδρομος και η νέα γέφυρα που συνδέουν το αεροδρόμιο και το κέντρο της πόλης παρέχουν πολύ μεγαλύτερη ευκολία από τον παλιό δρόμο.

Υπάρχουν πολλά ταξί, τα περισσότερα από τα οποία έχουν μέτρα, αν και είναι σύνηθες να συμφωνείτε με την τιμή πριν πάρετε ταξί από το αεροδρόμιο προς το κέντρο.

 

Μετακίνηση στο Ανόι

Οι μοτοσικλέτες, τα λεωφορεία, τα ταξί και τα αυτοκίνητα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να περιηγηθείτε στο Ανόι. Για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον που προκαλούνται από τις μοτοσικλέτες, η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να αυξήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δύο γραμμές του μετρό βρίσκονται υπό κατασκευή και αναμένεται να λειτουργήσουν το 2016 και το 2018, αντίστοιχα.

Πολλοί νοικιάζουν ένα «ποδήλατο αγκαλιάς» (xe ôm) για να κάνουν γρήγορα ταξίδια ή να περάσουν από ακανόνιστες διαδρομές γύρω από το Ανόι. Μοτοσικλέτες μπορούν να ενοικιαστούν από αντιπροσώπους στην Παλιά Συνοικία. Τα δημόσια λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια σε πολλά δρομολόγια και τα κόμιστρα μπορούν να πληρωθούν στο λεωφορείο. Οι ναύλοι είναι πολύ φθηνοί, σε σύγκριση με τα ταξί.

γέφυρα-προς-ο-ngoc-γιος-ναός-on-hoan-kiem-λίμνη-hano

 

Πού να μείνετε στο Ανόι

Οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στην Παλιά Συνοικία που βρίσκεται κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα και τη διάσημη λίμνη Hoan Kiem. Για τη λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Ανόι για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε Σελίδα ξενοδοχείων Gay Hanoi.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Λίμνη Hoan Kiem και ναός Ngoc Son - Η λίμνη Hoan Kiem βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στην παλιά συνοικία. Ο Ngoc Son Temple βρίσκεται σε ένα νησί μέσα στη λίμνη και είναι ένα μέρος για να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης. Ο ναός είναι αφιερωμένος στον εθνικό ήρωα Tran Hung Dao που νίκησε τους Μογγόλους εισβολείς τον 13ο αιώνα.

Η παλιά συνοικία - Γνωστό και ως Δρόμοι του '36. Η Παλιά Συνοικία είναι εμπορική περιοχή για περισσότερα από 1000 χρόνια. Αυτός ο λαβύρινθος των δρόμων, ο καθένας αφιερωμένος στην πώληση ενός συγκεκριμένου εμπορίου ή προϊόντος, είναι το πιο συναρπαστικό θέαμα στην πόλη. Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, αυτή η περιοχή είναι μια κυψέλη δραστηριότητας και μια εξαιρετική εισαγωγή στη ζωή στο Ανόι.

Το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ - Ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του Χο Τσι Μινχ και εξακολουθεί να είναι τόπος προσκυνήματος για πολλούς Βιετναμέζους. Το Μαυσωλείο, ένας μονόλιθος από γρανίτη και μάρμαρο από όλο το Βιετνάμ, βασίζεται σε ένα παραδοσιακό βιετναμέζικο κοινόχρηστο σπίτι. Δίπλα στο Μαυσωλείο βρίσκεται το ξυλοπόδαρο όπου έζησε ο Χο Τσι Μινχ από το 1958 - 1969. Το σπίτι και οι κήποι (και το γκαράζ) είναι ανοιχτά για το κοινό.

Χο-τσι-μιν-μαυσωλείο-Ανόι

One Pillar Pagoda - Chua Mot Cot - Σε μικρή απόσταση από το Μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ βρίσκεται το Chua Mot Cot. Η παγόδα χτίστηκε το 1049 από τον αυτοκράτορα Ly Thai Tong που κυβέρνησε από το 1028 -1054. Η παγόδα σε σχήμα λωτού τοποθετήθηκε σε μια πέτρινη κολόνα και ανεγέρθηκε για να γιορτάσει τον γάμο των αυτοκρατόρων με μια αγρότισσα και τη γέννηση του κληρονόμου του.

Hanoi όπερα - Η Όπερα του Ανόι 700 θέσεων βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τη λίμνη Hoan Kiem. Χτίστηκε το 1911 από τους Γάλλους και είχε ως πρότυπο το Paris Palais Garnier. Ήταν από το μπαλκόνι του κτιρίου που οι Βιετ Μινχ ανακοίνωσαν ότι είχαν καταλάβει την πόλη το 1945.

Ναός της Λογοτεχνίας - Van Mieu - Χτισμένο το 1070 και αφιερωμένο στη λατρεία του Κομφούκιου και πολλών διάσημων βιετναμέζων λόγιων, ο Van Mieu έγινε το πρώτο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ το 1706 που εκπαίδευσε τον γιο των Μαδαρινών - τα ονόματα των οποίων είναι χαραγμένα σε πέτρινες πλάκες μέσα στο συγκρότημα του ναού. Αυτός είναι ένας από τους πιο ιστορικά σημαντικούς ναούς στο Ανόι.

van-mieu-ναός-λογοτεχνίας-ΑνόιΒαν Μιέ

 

Maison Centrale - The Hanoi Hilton - Hoa Lo Prison - Αυτή η γαλλική χτισμένη φυλακή κατασκευάστηκε το 1896 για να χωρέσει 450 κρατούμενους. Μέχρι τη δεκαετία του 1930, περισσότεροι από 2000 Βιετναμέζοι κρατούμενοι κρατούνταν μέσα. Μετά την αποχώρηση των Γάλλων, η φυλακή στέγασε Αμερικανούς Αιχμαλώτους, κερδίζοντας το όνομα «Hanoi Hilton». Το κτίριο είναι πλέον μουσείο.

Κουκλοθέατρο Thang Long Water - Ωριαίες παραστάσεις μαριονέτες που χορεύουν σε μια γεμάτη νερό σκηνή υπό την παραδοσιακή βιετναμέζικη μουσική.

waterpuppet-θέατρο-Ανόι

 

Πότε να έρθετε

Το κλίμα του Ανόι είναι τροπικό, με υγρό και ζεστό καιρό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Το χειμώνα, οι θερμοκρασίες μπορούν να μειωθούν δραματικά και ο καιρός μπορεί να αισθανθεί ψυχρός. Εάν είναι δυνατόν, αποφύγετε τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες και επισκεφθείτε το Ανόι από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

 

Έξω από το Ανόι

Ha Long Bay

Ο κόλπος Ha Long είναι ένα μυστικό αρχιπέλαγος με νησιά του 1969, μερικά από τα οποία κατοικούνται, πολλά από τα οποία δεν είναι. Είναι ίσως οι πιο διάσημοι τουριστικοί προορισμοί του Βιετνάμ και συχνά συμπεριλαμβάνεται σε λίστες με τα φυσικά θαύματα του κόσμου. Το 1994, χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το Ha Long Bay απέχει πολύ από το Ανόι (170 χιλιόμετρα!) Και απέχει τουλάχιστον 4 ώρες οδικώς. Οι ημερήσιες εκδρομές είναι δυνατές αλλά μπορεί να είναι πολύ κουραστικές. Προγραμματίστε το ταξίδι σας εκ των προτέρων και σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για κρουαζιέρα με τουλάχιστον μία νύχτα σε σκάφος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.