Gay-Dublin-essential-Guide-2017

Gay Dublin · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Δουβλίνο; Στη συνέχεια, η σελίδα gay του Δουβλίνου για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες είναι για εσάς.

 

Gay-Dublin-essential-Guide-2017

Δουβλίνο

Η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας και η μεγαλύτερη πόλη στο καταπράσινο νησί, το Δουβλίνο έχει παγκόσμια φήμη ως μια από τις καλύτερες πόλεις για να ζήσετε και να επισκεφθείτε.

Με πληθυσμό σχεδόν 2 εκατομμυρίων κατοίκων, το Δουβλίνο είναι μια ζωντανή πόλη που αποτελείται από διαφορετικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της ιστορικής μεσαιωνικής συνοικίας και της υπερσύγχρονης τεχνολογικής συνοικίας.

Αυτή η σύγχρονη, ζωντανή και ιστορική πόλη έχει πολλά να προσφέρει, όπως αντίκες αντίκες, νόστιμα εστιατόρια και μια ενεργητική σκηνή για πάρτι.

 

Γκέι σκηνή

Φημισμένο για την ποικιλομορφία του και το σπίτι του ομοφυλόφιλου συγγραφέα Oscar Wilde, θα βρείτε ότι το Δουβλίνο φιλοξενεί τον κύριο κόμβο της ιρλανδικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Η περιοχή είναι ολοένα και πιο δημοφιλής από τότε που η Ιρλανδία ψήφισε να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που πέρασε τους γάμους ομοφυλόφιλων μέσω δημοψηφίσματος το 2015.

Η γκέι σκηνή βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κατά κύριο λόγο κατά μήκος του ποταμού Liffey. Στα διάσημα μπαρ περιλαμβάνονται το Panti Bar, το οποίο φιλοξενεί τη «Βασίλισσα της Ιρλανδίας» Panti Bliss. Υπάρχουν αρκετές πάρτι χορού και σάουνες επίσης αξίζει μια επίσκεψη.

Η ετήσια Εκδήλωση LGBTQ Pride του Δουβλίνου, διάρκειας 10 ημερών, είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της πόλης και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

 

Δουβλίνο-κώνος

 

Δουβλίνο Spire

 

 

Φτάνοντας στο Δουβλίνο

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, που βρίσκεται στα βόρεια της πόλης, και είναι ένας σημαντικός διεθνής κόμβος που πετά προς εσωτερικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς προορισμούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχει απευθείας σιδηροδρομική σύνδεση από την πόλη προς το αεροδρόμιο, ωστόσο πολλές εταιρείες λεωφορείων λειτουργούν από και προς την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων Aircoach, Airlink και Dublin. Οι τιμές ξεκινούν από μόλις 6 ευρώ μονόδρομη.

Τα ταξί είναι μια άλλη επιλογή, αν και αυτά είναι πιο ακριβά καθώς χρεώνουν με το μετρητή. Οι μέσες τιμές είναι περίπου 25 ευρώ.

Με το τρένο

Οι Heuston και Connolly είναι οι δύο κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί που εξυπηρετούν το Δουβλίνο, με συνδέσεις σε όλη την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ιρλανδία με κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Cork, Belfast και Londonderry.

Με πλοίο

Μπορείτε επίσης να πάρετε λεωφορείο από έξω από το Dublin Connolly και να ταξιδέψετε στο λιμάνι του Δουβλίνου για συνδέσεις με το φέρι προς το Holyhead στην Ουαλία, όπου μπορείτε να πάρετε το τρένο για το Λονδίνο και άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου. Από το λιμάνι διατίθενται επίσης συνδέσεις με τη Νήσο του Μαν.

 

Μετακίνηση στο Δουβλίνο

Είναι εύκολο να εξερευνήσετε τις διάφορες συνοικίες του Δουβλίνου με τα πόδια. Κάντε μία από τις πολυάριθμες περιηγήσεις με τα πόδια στην πόλη για να δείτε τα διάφορα αξιοθέατα.

Αν θέλετε να ξεκουράσετε τα πόδια σας, το εκτεταμένο σύστημα λεωφορείων της πόλης (Δουβλίνο Bus) θα σας μεταφέρει από το Α στο Β. Μείνετε στο λεωφορείο εάν θέλετε να ελέγξετε είτε τα εσωτερικά είτε τα εξωτερικά προάστια ή ανεβείτε στο Luas, την πόλη σύστημα τραμ, μια εμπειρία από μόνη της. Τα μονόκλινα και στα δύο μέσα μεταφοράς ξεκινούν από 2 €, ωστόσο συνιστάται να πάρετε μια κάρτα Leap για να έχετε την καλύτερη εξοικονόμηση αν μένετε για λίγες μέρες.

Πηγαίνετε στο παραθαλάσσιο τρένο DART για μια περιπέτεια κατά μήκος της θάλασσας για να επισκεφθείτε μερικές από τις όμορφες πόλεις και χωριά στα περίχωρα της πόλης.

Μια άλλη επιλογή είναι η οδήγηση ενός ποδηλάτου, καθώς το Δουβλίνο έχει ψηφιστεί ως μία από τις 10 κορυφαίες πόλεις φιλικές προς τον ποδήλατο στον κόσμο, με δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες ενοικίασης να λειτουργούν σε όλη την πόλη.

 

Πού να μείνετε στο Δουβλίνο

Στο παρελθόν, το Δουβλίνο έχει χαρακτηριστεί ως ακριβή πόλη, ωστόσο η αύξηση των επιλογών του ξενοδοχείου βοήθησε στη μείωση των τιμών. Έτσι, η πόλη έχει μια σειρά από επιλογές διαμονής που προσφέρει, από χαριτωμένα B&B και διαμερίσματα υψηλού επιπέδου.

Για εύκολη πρόσβαση στην περιοχή των ομοφυλόφιλων, επιλέξτε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Temple Bar. Διατίθενται φθηνότερες επιλογές στα περίχωρα της πόλης. Για την πλήρη λίστα μας με τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Δουβλίνο για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Dublin.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κάστρο του Δουβλίνου - Στην καρδιά της ιστορικής συνοικίας του Δουβλίνου, το κάστρο προσφέρει πολλά μυστικά για το πλούσιο και πολύχρωμο παρελθόν του Δουβλίνου. Η ίδια η πόλη πήρε το όνομά της από τη Μαύρη πισίνα, «Dubh Linn», που κάποτε βρισκόταν στη θέση του σημερινού κήπου του κάστρου.

Στέκεται σε μια σημαντική κορυφογραμμή μεταξύ του ποταμού Liffey και του παραπόταμου του Poddle, οι ρίζες του κάστρου ανάγονται στους γαελικούς χρόνους, όπου η τοποθεσία πιστεύεται ότι ήταν το σπίτι ενός οχυρού γαελικού δακτυλίου και αργότερα ενός φρουρίου των Βίκινγκς. Το State Apartments, το Medieval Undercroft και το Chapel Royal είναι όλα ανοιχτά για τους επισκέπτες, ενώ στις εγκαταστάσεις υπάρχει και μια νόστιμη αίθουσα τσαγιού.

Εθνικό Μουσείο Ιρλανδίας, Φυσικής Ιστορίας - λίγο μετά τη δημοσίευση του πιο διάσημου έργου του Κάρολου Δαρβίνου «Η καταγωγή των ειδών», το μουσείο φυσικής ιστορίας της Ιρλανδίας άνοιξε το 1857. Διάσημο για τις βικτοριανού τύπου βιτρίνες και τη συλλογή με περισσότερα από 2 εκατομμύρια είδη, αυτό το βραβευμένο μουσείο είναι ένα από τα μουσεία στον κόσμο τα καλύτερα.

Αίθουσα Freemason - ένα από τα εμβληματικά βικτοριανά κτίρια της πόλης, αυτή η όμορφη αίθουσα αξίζει μια επίσκεψη (και μια selfie). Κάθε δωμάτιο στο εσωτερικό είναι διακοσμημένο με διαφορετικό θέμα, με στυλ δωματίων όπως γοτθικό και αιγυπτιακό. Οι ξεναγήσεις είναι διαθέσιμες τους καλοκαιρινούς μήνες με μόλις 2€.

Ζωολογικός κήπος Δουβλίνου - Αυτός ο ζωολογικός κήπος που βρίσκεται κεντρικά στο πανέμορφο πάρκο Phoenix, είναι το πιο δημοφιλές οικογενειακό τουριστικό αξιοθέατο της Ιρλανδίας, με περισσότερα από 600 ζώα σε έκταση 70 στρεμμάτων. Λιοντάρια, γορίλες και τίγρεις της Σουμάτρας είναι μόνο μερικοί από τους σταρ καλεσμένους που κάνουν την εμφάνισή τους εδώ.

Εθνικοί Βοτανικοί Κήποι - Κρατώντας εντυπωσιακά 15,000 είδη φυτών, αυτό το ένδοξο πάρκο που βρίσκεται στο Glasnevin της κομητείας του Δουβλίνου είναι κάτι που πρέπει να δείτε, ιδιαίτερα τα εντυπωσιακά θερμοκήπια. Δωρεάν είσοδος.

Μύλοι Skerries - Βρίσκεται στη μικρή παραλιακή πόλη Skerries, 30 χιλιόμετρα βόρεια του Δουβλίνου και είναι εύκολα προσβάσιμη με τρένο, οι δύο ανεμόμυλοι και ο νερόμυλος εδώ αποτελούν σύμβολο της βιομηχανικής κληρονομιάς της Ιρλανδίας. Το νόστιμο Windmill Cafe του ξενοδοχείου και το βραβευμένο κατάστημα χειροτεχνίας αξίζει επίσης να επισκεφτείτε.

Δουβλίνο Spire - Ένα μνημείο από ανοξείδωτο χάλυβα ύψους 121 μέτρων, που μοιάζει με καρφίτσα, που βρίσκεται στην οδό O'Connell.

Βιβλίο του Kells - Ένα από τα πιο διάσημα χειρόγραφα του κόσμου που γράφτηκε γύρω στο 800 μ.Χ. Στεγάζεται στο Trinity College.

Και τέλος, για τους λάτρεις του ποτού μην ξεχάσετε να δείτε το εμβληματικό Guinness Αποθήκη για να δοκιμάσετε την αυθεντική ιρλανδική ζυθοποιία στο St James's Gate Brewery. Άλλα τουριστικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Εθνική Πινακοθήκη της Ιρλανδίας και Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πατρικίου.

 

Πότε να έρθετε

Όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, οι ζεστοί καλοκαιρινοί μήνες Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος είναι δημοφιλείς ώρες για τους περιηγητές και είναι συνήθως οι μήνες όπου οι τιμές του ξενοδοχείου θα είναι πιο ακριβές. Το Φεστιβάλ του Δουβλίνου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο είναι ένα crowdpleaser. Θα παραμείνει ηλιόλουστη εδώ μέχρι τις 10μμ, ιδανική για αξιοθέατα αργά το βράδυ.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν στους 7ºC τους χειμερινούς μήνες, οπότε κλείστε ζεστά εάν σχεδιάζετε μια επίσκεψη. Οι τιμές είναι συνήθως φθηνότερες το χειμώνα.

Η παγκοσμίως γνωστή Ημέρα του Αγίου Πατρικίου πέφτει στις 17 Μαρτίου. Είναι μια εθνική γιορτή, οπότε περιμένετε να πληρώσετε υψηλές τιμές για τη διαμονή, αλλά να ανταμειφθείτε με μια ατμόσφαιρα φεστιβάλ όπως κανένα άλλο!

Άλλες δημοφιλείς ώρες για επίσκεψη περιλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο (Φεστιβάλ Fringe του Δουβλίνου) και τον Οκτώβριο (Oktoberfest Dublin). Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας LGBTQ του Δουβλίνου πραγματοποιείται προς τα τέλη Ιουνίου κάθε έτους.

 

Visa

Η Ιρλανδία δεν αποτελεί μέρος του Σένγκεν, ωστόσο, εάν είστε πολίτης της ΕΕ, δεν χρειάζεστε βίζα για να ταξιδέψετε μέσω της Ιρλανδίας ή εάν είστε πολίτης από τη Νορβηγία, την Ισλανδία ή το Λιχτενστάιν.

Το πρόγραμμα Irish Short Stay Visa Waiver είναι διαθέσιμο για πολίτες από 18 διαφορετικές χώρες που έχουν βίζα για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία και επιθυμούν να επισκεφθούν την Ιρλανδία. Ελέγξτε τις λεπτομέρειες στην πλησιέστερη ιρλανδική πρεσβεία.

 

Χρήματα

Η Ιρλανδία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Μπορείτε να βρείτε διανομείς μετρητών γύρω από την πόλη.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.