Gay Christchurch · Οδηγός πόλης

Gay Christchurch · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Κράιστσερτς; Τότε ο οδηγός της gay gay Christchurch είναι για εσάς.

Ενοικίαση σκαφών στο Κράιστσερτς

 

Christchurch

Η «Garden City» της Νέας Ζηλανδίας. Το Christchurch έχει πληθυσμό 400,000 κατοίκων, περίπου το ίδιο μέγεθος με το Wellington, και βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου νησιού, στην άκρη των Canterbury Plains.

Το Christchurch βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης από τον καταστροφικό σεισμό το 2011 που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης. Η πόλη εξακολουθεί να προσελκύει πολλούς επισκέπτες με τα καλά διατηρημένα πάρκα και τους όμορφους κήπους της και την καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή.

 

Γκέι σκηνή

Το Κράιστσερτς είναι το κέντρο της κοινότητας LGBT του Νότιου Νησιού, αν και έχει μόνο δύο πραγματικούς γκέι χώρους. Υπάρχει μια αυξανόμενη γκέι σκηνή που αναδύεται εδώ, και πραγματοποιήθηκε μια ανανεωμένη εβδομάδα Christchurch Gay Pride Week τον Νοέμβριο του 2013.

 

Φτάνοντας στο Κράιστσερτς

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Christchurch εξυπηρετεί εσωτερικά δρομολόγια και απευθείας διεθνείς πτήσεις από Αυστραλία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η τακτική συγκοινωνία συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης με χρόνο ταξιδιού περίπου 30 λεπτά. Υπάρχουν επίσης πολλές υπηρεσίες ταξί και ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο.

Τα λεωφορεία InterCity Coachline ταξιδεύουν βόρεια προς Picton (για τη σύνδεση με το φέρι προς το Ουέλλινγκτον), νότια προς Dunedin και δυτικά προς Queenstown και τη Δυτική Ακτή.

Το τρένο TranzAlpine ταξιδεύει μεταξύ Christchurch και Greymouth στη δυτική ακτή - το οποίο είναι ένα δημοφιλές και γραφικό ημερήσιο ταξίδι επιστροφής για τους τουρίστες.

 

Μετακίνηση στο Κράιστσερτς

Με την τοποθεσία του σε μια επίπεδη πεδιάδα, η ποδηλασία είναι μια καλή επιλογή για να περιηγηθείτε στο Christchurch. Υπάρχει ένα καλό δίκτυο λωρίδων κύκλου και το κέντρο της πόλης είναι εύκολα διαχειρίσιμο με τα πόδια.

Το σύστημα τραμ Christchurch παρέμεινε κλειστό μετά τη ζημία από τον σεισμό. Το μόνο τραμ που λειτουργεί είναι περισσότερο τουριστικό αξιοθέατο που κάνει το βρόχο του γύρω από το κέντρο της πόλης.

 

Φθινόπωρο στο Κράιστσερτς

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Christchurch ανοικοδομεί το κέντρο της πόλης μετά τον σεισμό του 2011 και πολλές νέες καινοτόμες εγκαταστάσεις έχουν ανοίξει ως μέρος της νέας αναδυόμενης πόλης.

Επανεκκίνηση είναι ένας νέος αναδυόμενος εξωτερικός χώρος λιανικής που κατασκευάζεται από παλιά εμπορευματοκιβώτια αποστολής, με περισσότερους από 50 εμπόρους λιανικής πώλησης τώρα, και έχει μια πολύ γεμάτη και διασκεδαστική ατμόσφαιρα.

Η Καθεδρικός ναός από χαρτόνι άνοιξε πρόσφατα ως προσωρινή αντικατάσταση της κατεστραμμένης πέτρας και προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον ως μια όμορφα σχεδιασμένη και δημιουργική ανταπόκριση στη ζημιά και έχει ήδη γίνει ένα νέο αξιοθέατο για την πόλη.

Η περιοχή με ζημιές από σεισμό έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο, με περιηγήσεις εντός και γύρω από την κόκκινη ζώνη.

Πάρτε ένα χτύπημα στο Ποταμός Avon για μια πολύ παραδοσιακά αγγλική εμπειρία.

Επισκεφθείτε το βραβευμένο Διεθνές Κέντρο Ανταρκτικής στο αεροδρόμιο, πλήρης με προσομοιωμένο πολικό καιρό.

Ρικάρτον Μπους είναι ένα κατάλοιπο του αρχαίου απλού δάσους του Καντέρμπουρυ που έχει διατηρηθεί στην πόλη.

Πολλά από τα κύρια πολιτιστικά αξιοθέατα, όπως η Πινακοθήκη και ο Καθεδρικός Ναός παραμένουν κλειστά.

 

Αξιοθέατα εκτός πόλης

Βόλτα το Γόνδολα Christchurch πέρα από την κορυφή του διάσημου εξαφανισμένου ηφαιστείου

Πάρτε το Summit Road (με αυτοκίνητο, ποδήλατο ή λεωφορείο) κατά μήκος της κορυφής του Πορτ Χιλς μεταξύ Christchurch και Lyttelton για υπέροχη θέα στην πόλη και στον κόλπο του Πήγασου.

Επίσκεψη Lyttelton - να δείτε το λιμάνι, τον κόλπο και το πολυσύχναστο λιμάνι και τα πολλά καφέ και μπαρ.

Οδηγήστε τα λευκά ορμητικά σημεία ποταμού προς τα κάτω Ποταμός Rangitata.

Πάρτε το Tranz Alpine τρένο από Christchurch στο Greymouth και πίσω.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.