Επισκόπηση Boracay

Gay Boracay · Οδηγός για το νησί

Ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών στις Φιλιππίνες, με όμορφες παραλίες με λευκή άμμο. Το Boracay κατατάχθηκε κάποτε ως «δεύτερη καλύτερη παραλία στον κόσμο» από το TripAdvisor.

Επισκόπηση Boracay

Μπορακάι

Αυτό το μικρό τροπικό νησί βρίσκεται περίπου μία ώρα πτήσης από τη Μανίλα, περίπου 2 χλμ βορειοδυτικά του νησιού Panay στις Φιλιππίνες.

Το Boracay είναι περισσότερο γνωστό για τη μεγάλη αμμώδη «Λευκή Παραλία» του, που βρίσκεται κατά μήκος της δυτικής ακτής του νησιού. Η παραλία Bulabog στην ανατολική πλευρά είναι πιο ήσυχη και λιγότερο δημοφιλής, καθώς η ίδια η παραλία δεν είναι τόσο όμορφη.

Αυτό το καλά ανεπτυγμένο νησί προσελκύει μεγάλο αριθμό Κινέζων και Κορεάτικων τουριστών και παραμένει ένας δημοφιλής προορισμός διακοπών στην παραλία για άλλους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τη φασαρία της Μανίλα. Εκτός από την ηλιοθεραπεία και το κολύμπι, υπάρχουν πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες, θαλάσσια σπορ και εκδρομές.

 

Γκέι σκηνή

Μετά το κλείσιμο του gay bar Juice το 2015, η γκέι σκηνή στο Boracay έχει ενσωματωθεί καλά με τους «στρέιτ» χώρους. Θα διαπιστώσετε ότι τα περισσότερα μπαρ και κλαμπ είναι φιλικά προς τους γκέι και έχουν μια πολύ φιλόξενη στάση.

Από το 2015, Ζούγκλε πάρτι έχει οργανώσει χορευτικά πάρτι στη Μπορακάι που εξυπηρετούν την ομοφυλοφιλική αγορά. Αυτή η επιτυχημένη εκδήλωση έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του νησιού ως προορισμού επιλογής για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

 

Φτάνοντας στο Μπορακάι

Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι το Caticlan (MPH). Υπάρχουν πολλές καθημερινές πτήσεις προς και από τη Μανίλα και το Cebu. Από το αεροδρόμιο, κάντε μια βόλτα με τρίκυκλο στο λιμάνι του λιμενοβραχίονα (5 λεπτά) και μετά πάρετε μια βόλτα με καραβάκι για το Boracay.

Υπάρχουν τρεις σταθμοί σκαφών στο Boracay (Σταθμός 1, 2 ή 3). Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε ποιο είναι πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας. Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν ιδιωτική υπηρεσία μεταφοράς από πόρτα σε πόρτα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να πετάξετε στο Kalibo (KLO), το οποίο απέχει 63 χιλιόμετρα, 1.5 ώρα με το λεωφορείο για την προβλήτα για το Boracay.

Θαλάσσιες μεταφορές

Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια πλοίων από τη Μανίλα ή το Cebu που έχουν τακτικές προγραμματισμένες στάσεις στο Dumaguit (που είναι περίπου 30 λεπτά πέρα ​​από το Kalibo). Επιτρέψτε συνολικά 15-17 ώρες χρόνο ταξιδιού.

 

Πού να μείνετε στο Boracay

Το Boracay έχει μια εξαιρετική επιλογή από ξενοδοχεία εξαιρετικής ποιότητας. Τα περισσότερα τουριστικά δημοφιλή ξενοδοχεία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την παραλία, το D'Mall και όλες τις δραστηριότητες.

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων μας στο Boracay, επισκεφθείτε το Gay Σελίδα ξενοδοχείων Boracay.

 

Πότε να έρθετε

Ο Νοέμβριος έως ο Φεβρουάριος είναι δροσερός και κυρίως ξηρός. Ο Μάρτιος έως τον Ιούνιο μπορεί να είναι ζεστό και κυρίως ξηρό. Ο Ιούλιος έως τον Οκτώβριο είναι χαμηλή σεζόν λόγω της βροχής. Η μέση θερμοκρασία του έτους κυμαίνεται μεταξύ 24ºC και 32ºC.

 

Καταδύσεις / κολύμβηση με αναπνευστήρα

Οι θάλασσες γύρω από το Μπορακάι έχουν εκπληκτική ποικιλία θαλάσσιας ζωής και κοραλλιών και είναι μια από τις καλύτερες τοποθεσίες κατάδυσης στις Φιλιππίνες.

 

Καταστήματα Λιανικής

Το Boracay έχει πολλά καταστήματα που πωλούν σχεδόν όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε όταν βρίσκεστε στις διακοπές. Το δημοφιλές D'Mall διαθέτει πάνω από 100 μικρά καταστήματα και εστιατόρια, ανάμεσα σε δέντρα καρύδας. Η αγορά Talipapa καλύπτει 4,000 m² (βρίσκεται μεταξύ της White Beach και του Main Road) αξίζει επίσης μια επίσκεψη.

 

Φαγητό και ποτό

Υπάρχει μια τεράστια επιλογή από περισσότερα από 200 εστιατόρια, αλυσίδες γρήγορου φαγητού, καφέ και μπαρ στο Boracay, που προσφέρουν διάφορους τύπους κουζίνας. Περιμένετε πολλά εκπληκτικά φρέσκα θαλασσινά. Πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.