οδηγός πόλης gay london

Οδηγός Gay London City

Πρώτη φορά στο Λονδίνο; Τότε η σελίδα μας με οδηγό για την πόλη του Λονδίνου για ομοφυλόφιλους είναι για εσάς

οδηγός πόλης gay london

Το Λονδίνο είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη και μητροπολιτική περιοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 8 εκατομμύρια κατοίκους. Είναι επίσης η πόλη με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Το Λονδίνο είναι μια πολιτιστικά διαφορετική πόλη με περισσότερες από 300 ομιλούμενες γλώσσες εντός των ορίων του. Η πόλη φιλοξενεί αρκετές τοποθεσίες παγκόσμιας κληρονομιάς, μουσεία, θέατρα, γκαλερί, εκδηλώσεις και τεράστιους αθλητικούς χώρους, προσελκύοντας εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Η πόλη είναι επίσης ένας κόμβος για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, με την ομοφυλοφιλική περιοχή Soho, να είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο ζωντανές στην Ευρώπη. Υπάρχει ένας πλούτος LGBT+ κουλτούρας και ιστορίας για τους επισκέπτες να απολαύσουν σε αυτή την εμβληματική και δυναμική πόλη.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η θανατική ποινή για ομοφυλοφιλική πράξη καταργήθηκε το 1861, αλλά παρέμεινε ποινικό αδίκημα. Μόλις το 1967 αποποινικοποιήθηκαν οι ομοφυλοφιλικές πράξεις ιδιωτικά μεταξύ συναινούντων ενηλίκων άνω των 21 ετών. Πιο πρόσφατα, η ηλικία συναίνεσης μειώθηκε στα 18 και στη συνέχεια, το 2001, στα 16. Το 2007, νέοι νόμοι απαγόρευαν τις διακρίσεις στην παροχή αγαθών και υπηρεσιών για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού.

Τα ξενοδοχεία δεν επιτρέπεται να κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με το νόμο, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες πρέπει να υποδέχονται τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως οι στρέιτ ταξιδιώτες. Στην πραγματικότητα, τα ξενοδοχεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο υποδέχονται θερμά τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες εδώ και πολλά χρόνια.

Πρόσφατα, η «ρητορική μίσους» και τα «εγκλήματα μίσους» που βασίζονται σε σεξουαλικό προσανατολισμό έχουν ποινικοποιηθεί παρέχοντας πρόσθετη προστασία στην LGBTQ κοινότητα. Η νομοθεσία που επιτρέπει τον γάμο ομοφύλων στην Αγγλία και την Ουαλία ψηφίστηκε από το Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2013 και τέθηκε σε ισχύ το 2014. Παρόμοια νομοθεσία εφαρμόστηκε γρήγορα μέσω του κοινοβουλίου της Σκωτίας και τέθηκε σε ισχύ το 2014.

Γκέι σκηνή στο Λονδίνο

Το Λονδίνο έχει μια πολύ ανοιχτή, ζωντανή και διαφορετική γκέι σκηνή με κάτι για όλους. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ζωντανών γκέι μπαρ, έκτακτος νυχτερινά κέντρα, αχνιστές σάουνες, καλά εφοδιασμένα καταστήματα γκέι και περήφανες οργανώσεις ομοφυλοφίλων. Το Λονδίνο έχει δύο κύρια «gay χωριά» που βρίσκονται στο Soho και το Vauxhall.

Η περιοχή Soho gay βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, κοντά στο Piccadilly Circus. Πολλοί από τους χώρους είναι στην ή κοντά στην Rupert Street και στην Old Compton Street. Θα βρείτε μια εξαιρετική επιλογή γκέι μπαρ και εστιατόρια. Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα γκέι μπαρ στο Σόχο.

Η γκέι περιοχή Vauxhall βρίσκεται νότια του ποταμού Τάμεση κοντά στη γέφυρα Vauxhall. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για κλαμπ χορού αργά το βράδυ.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί υπέροχοι γκέι χώροι σε όλη την πόλη, όχι μόνο σε αυτές τις δύο περιοχές.

Το ετήσιο Pride του Λονδίνου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με περισσότερους από 50,000 ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους. Η παρέλαση του 2016 ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου και περιελάμβανε ακόμη και ένα παρελθόν από την ομάδα επίδειξης Red Arrows της Βασιλικής Αεροπορίας.

Λονδίνο

Γκέι ξενοδοχεία στο Λονδίνο

Ανάλογα με το τι ψάχνετε, το Λονδίνο διαθέτει μια πληθώρα από ξενοδοχεία και ξενώνες κατάλληλα για κάθε γούστο και προϋπολογισμό. Τα περισσότερα ξενοδοχεία στο Λονδίνο μπορούν να χαρακτηριστούν ως φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, πράγμα που σημαίνει ότι οι επισκέπτες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουν ασυνήθιστη ή άδικη μεταχείριση ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής τους ταυτότητας ή της ταυτότητας φύλου. Το προσωπικό του ξενοδοχείου τείνει να είναι φιλόξενο και να σέβεται όλους τους επισκέπτες.

Οι ομοφυλόφιλοι ταξιδιώτες που θέλουν να μείνουν στην καρδιά του γκέι κέντρου του Λονδίνου θα πρέπει να σκεφτούν ένα από τα πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα και γύρω από το Soho. Το ξενοδοχείο Z καταλαμβάνει μετατροπή 12 γεωργιανών αρχοντικών και δεν είναι μοντέρνο ξενοδοχείο σχεδιαστών. Βρίσκεται κοντά στο δημοφιλές γκέι μπαρ Village Soho and Yard και προσφέρει στους επισκέπτες την ιδανική βάση για να εξερευνήσουν το gay London.

Το Λονδίνο φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο διάσημα ξενοδοχεία 5 αστέρων στον κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρωτεύουσα με εξαιρετική άνεση και πολυτέλεια. Σκεψου το Δ Λονδίνο or Το ξενοδοχείο Soho εάν ταξιδεύετε με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

επισκεφτείτε το Πολυτελή ξενοδοχεία σε Γκέι Λονδίνο, Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και Οικονομικά ξενοδοχεία σελίδες για να δείτε τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, να ελέγξετε τις τιμές και να κάνετε κράτηση.

Γκέι σάουνες στο Λονδίνο

Υπάρχουν πολλές γκέι σάουνες για να απολαύσετε στο Λονδίνο. Οι περισσότεροι χώροι διαθέτουν καλοδιατηρημένες εγκαταστάσεις και γενικά δεν απαιτείται συμμετοχή. Ωστόσο, εάν φαίνεστε νέος, είναι συνετό να φέρετε μια ταυτότητα με φωτογραφία, καθώς αυτοί οι χώροι προορίζονται μόνο για άνω των 18 ετών.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους της πόλης είναι Σάουνα κουτί Sweatbox, μια 24ωρη γκέι σάουνα με πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, ατμόλουτρο 40 ατόμων και υπηρεσίες μασάζ. Ο χώρος βρίσκεται κοντά στο σταθμό Oxford Circus του μετρό και είναι ένας δημοφιλής προορισμός μετά το κλείσιμο των κλαμπ. Ευχαρίστηση κοντά στο Βατερλώ είναι επίσης μια από τις πιο δημοφιλείς σάουνες γκέι του Λονδίνου.

Λόγω ορισμένων θανάτων που σχετίζονται με ναρκωτικά στις γκέι σάουνες του Λονδίνου, πολλοί χώροι θα απαιτούν από τους επισκέπτες να ερευνηθούν πριν από την είσοδο. Επίσης, είναι γενικά απαράδεκτο να φέρετε τα δικά σας ποτά, συμπεριλαμβανομένου του εμφιαλωμένου νερού στις σάουνες.

Λονδίνο

Γκέι πολιτισμός στο Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι ένας θησαυρός των ορόσημων LGBT +, όχι μόνο επιδεικνύει το θάρρος και την υπερηφάνεια του queer πληθυσμού της πόλης, αλλά και τη σκοτεινή και πιο διακριτική ιστορία του.

Σε όλη την πόλη υπάρχει μια σειρά από αγάλματα και μνημεία αφιερωμένα στους πρωτοπόρους και πρωτοπόρους LGBT+ του Λονδίνου. Αυτές περιλαμβάνουν απεικονίσεις του Άλαν Τούρινγκ και του Όσκαρ Ουάιλντ. Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται επίσης να επισκεφθούν μερικές από τις τοποθεσίες εμβληματικών στιγμών θριάμβου και τραγωδίας για LGBT+ άτομα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Highbury Fields, της πρώτης διαμαρτυρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Για την πλουσιότερη εμπειρία gay που προσφέρει το Λονδίνο, οι επισκέπτες πρέπει να βυθιστούν στην περιοχή Soho, αυτός ο κόμβος της queer κουλτούρας είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο κέντρο της ιστορίας και της τέχνης των gay.

Διαβάστε περισσότερα: Οι πιο cool γειτονιές του Λονδίνου, Τα γκέι ορόσημα του Λονδίνου.

Φτάνοντας στο Λονδίνο

Το Λονδίνο διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα αεροδρομίων πόλεων στον κόσμο, που περιλαμβάνει πέντε διεθνή αεροδρόμια. Τα δύο κύρια διεθνή αεροδρόμια "μακρινών αποστάσεων" είναι το Heathrow και το Gatwick. Τα αεροδρόμια London Luton, London Stanstead, London Southend και London City διαχειρίζονται κυρίως ευρωπαϊκές και εσωτερικές πτήσεις.

Χίθροου

Το Χίθροου είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο. Διαθέτει 4 ακροδέκτες (με αριθμούς 2, 3, 4 και 5 - Ο τερματικός σταθμός 1 είναι κλειστός).

Το Heathrow συνδέεται με την πόλη με μια γρήγορη σιδηροδρομική σύνδεση που ονομάζεται Heathrow Express. Το ταξίδι διαρκεί 15 λεπτά χωρίς στάση μέχρι το σταθμό Paddington, που βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πόλης του Λονδίνου και κοστίζει 37 £ για ένα μόνο ταξίδι. Από το Paddington, είναι εύκολο να πάρετε ταξί ή να συνεχίσετε με το μετρό προς τον προορισμό σας. Υπάρχει μια εναλλακτική σιδηροδρομική υπηρεσία προς το Paddington, που ονομάζεται Heathrow Connect, που σταματά σε διάφορους σταθμούς. Είναι φθηνότερο (£10.20 για ένα μόνο) αλλά ο χρόνος ταξιδιού είναι 25 λεπτά.

Η γραμμή του μετρό Piccadilly διασχίζει το Heathrow μέσω του κεντρικού Λονδίνου. Είναι φθηνότερο (£ 6 στη Ζώνη 1) αλλά πιο αργό από το Heathrow Express (μπορεί να χρειαστούν περισσότερο από 1 ώρα για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο). Κατά τις ώρες αιχμής (7: 30-9: 30 και 17: 00-19: 00), μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να ταξιδέψετε με αποσκευές στον υπόγειο σιδηρόδρομο μέσω του κεντρικού Λονδίνου.

Λεωφορεία και ταξί «Black Cab» είναι διαθέσιμα στο Heathrow. Το TFL (Transport For London) εκτιμά ότι ένα ταξί θα κοστίσει μεταξύ 46-87 £ για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο.

Gatwick

Το Gatwick έχει δύο τερματικούς σταθμούς (Βορράς και Νότος) και χρησιμοποιείται από έναν συνδυασμό ευρωπαϊκών και αεροπορικών εταιρειών μεγάλων αποστάσεων. Το Gatwick συνδέεται με την πόλη μέσω μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης που ονομάζεται Gatwick Express. Αυτή είναι μια απευθείας σύνδεση 30 λεπτών προς το σταθμό Victoria που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης του Λονδίνου. Οι τιμές ποικίλλουν. Από τη Βικτώρια, μπορείτε να πάρετε ταξί, λεωφορείο ή μετρό για τον προορισμό σας.

Ταξί και υπηρεσίες λεωφορείων είναι επίσης διαθέσιμα στο Gatwick. Τα ταξί μπορεί να είναι ακριβά αν πιαστούν την ημέρα. Αλλά αν προ-παραγγείλετε ένα, είναι πιθανό να έχετε καλύτερη προσφορά για ταξίδια στο κεντρικό Λονδίνο.

Λονδίνο

Μετακίνηση στο Λονδίνο

Με μετρό/μετρό (γνωστό και ως «The Tube»)

Το Λονδίνο διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα μετρό. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ταξιδέψετε στην πόλη. Το υπόγειο δίκτυο αποτελείται από διαφορετικές «γραμμές». Κάθε γραμμή έχει το δικό της όνομα όπως «Victoria Line», «Piccadilly Line» και «Jubilee Line». Τα τρένα λειτουργούν από τις 5 το πρωί έως τη 1 το πρωί. Από τον Αύγουστο του 2016 άρχισαν να λειτουργούν ορισμένες γραμμές όλη την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ.

Το υπόγειο δίκτυο είναι ζωνοποιημένο. Οι τιμές των εισιτηρίων βασίζονται στη ζώνη από την οποία ξεκινάτε το ταξίδι σας και τη ζώνη που τερματίζετε, ανεξάρτητα από το πόσες γραμμές ή σταθμούς χρησιμοποιείτε.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα για μεμονωμένα ταξίδια, αλλά η χρήση κάρτας Oyster ή Travelcard είναι πολύ φθηνότερη (δείτε παρακάτω).

Με λεωφορείο

Το δίκτυο λεωφορείων του Λονδίνου είναι μοντέρνο, ασφαλές και εύχρηστο. Οι διαδρομές λεωφορείων είναι αριθμημένες. Κάθε λεωφορείο εμφανίζει έναν αριθμό διαδρομής στο μπροστινό μέρος, ώστε να γνωρίζετε πού πηγαίνει το λεωφορείο. Κάθε στάση λεωφορείου έχει έναν χάρτη που δείχνει τις διαδρομές που θα ακολουθήσει το λεωφορείο.

Τα λεωφορεία δεν δέχονται μετρητά. Θα χρειαστεί να πληρώσετε για ένα ταξίδι με κάρτα Oyster, χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ανέπαφων ή Travel Card. Τα λεωφορεία λειτουργούν συνήθως από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Ορισμένα δημοφιλή δρομολόγια λειτουργούν όλη τη νύχτα. Αυτά ονομάζονται «Νυχτερινά Λεωφορεία».

Με ταξί

Τα εμβληματικά «Black Cabs» βρίσκονται παντού στο Λονδίνο. Οι οδηγοί είναι γνώστες και ειλικρινείς. Όλες οι διαδρομές τιμολογούνται με μετρητή. Η χρήση ταξί είναι ένας εύκολος τρόπος να ταξιδέψετε στο Λονδίνο, αλλά συνήθως ο πιο ακριβός.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα «mini-cab» για ένα συγκεκριμένο ταξίδι. Οι «mini-cabs» είναι ιδιωτικά αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας. Θα πρέπει να συμφωνήσετε για μια τιμή για το ταξίδι τη στιγμή που κάνετε την κράτηση. Πολλά νυχτερινά μπαρ και νυχτερινά κέντρα λειτουργούν μια υπηρεσία μίνι ταξί για να βοηθήσουν τους πελάτες να επιστρέψουν στο σπίτι.

Οι οδηγοί μίνι αμαξ δεν επιτρέπεται να παραλαμβάνουν πελάτες στο δρόμο. Εάν σας πλησιάσει κάποιος που προσφέρει υπηρεσία μίνι καμπίνας, αρνηθείτε. Η Uber είναι επίσης πολύ δημοφιλής στο Λονδίνο και χρησιμοποιείται ευρέως.

Με τα ΠΟΔΙΑ

Πολλά από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα και καταστήματα του Λονδίνου βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Αυτός μπορεί να είναι ο καλύτερος και φθηνότερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάρτες στρειδιών επισκεπτών / TravelCards / Πληρωμή χωρίς επαφή

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να αγοράσετε μια κάρτα Oyster ή TravelCard ή να χρησιμοποιήσετε μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χωρίς επαφή. Αυτές οι επιλογές είναι εύχρηστες και φθηνότερες από τα μεμονωμένα εισιτήρια.

Μια Oyster Card είναι προφορτωμένη με πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μετρό, σε λεωφορεία και σε ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές. Σας εγγυάται ο φθηνότερος ναύλος για κάθε ταξίδι. Μπορείτε να «γεμίσετε» την Oyster Card σας σε όλους τους σταθμούς του μετρό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα Κάρτα επισκεπτών Oyster διαδικτυακά πριν ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αγοράσετε μια τυπική κάρτα Oyster σε οποιονδήποτε σταθμό του μετρό.

Η Travelcard είναι ένα χάρτινο εισιτήριο που ισχύει για 1 ή 7 ημέρες απεριόριστων ταξιδιών στον υπόγειο σιδηρόδρομο και λεωφορείων εντός συγκεκριμένων ζωνών. Οι περισσότεροι επισκέπτες στο Λονδίνο θα απαιτούν μόνο τις ζώνες 1 και 2. Μπορείτε να αγοράσετε μια TravelCard σε οποιονδήποτε σταθμό του μετρό και να ξεκινήσετε από 12 £.

Εάν διαθέτετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χωρίς επαφή, απλώς χρησιμοποιήστε την για να λάβετε τους καλύτερους ναύλους. Απλώς πατήστε και πατήστε έξω σε κάθε σταθμό (βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την ίδια κάρτα).

Λονδίνο

Δραστηριότητες στο Λονδίνο

Υπάρχουν ατελείωτες δυνατότητες όσον αφορά τις δραστηριότητες στο Λονδίνο. Ωστόσο, τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

  • Παρατηρήστε τα δικαιώματα στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ
  • Δείτε τον Τάμεση από το Tower Bridge
  • Περιπλανηθείτε στους χώρους του Χάιντ Παρκ
  • Ανακαλύψτε το Βρετανικό Μουσείο
  • Παρακολουθήστε την εκπληκτική θέα από το Sky Garden
  • Παρακολουθήστε ένα μιούζικαλ στο West End του Λονδίνου
  • Αγοράστε στην Oxford Street
  • Εξερευνήστε τη Νότια Όχθη

Για πληροφορίες σχετικά με τα καλύτερα αξιοθέατα στο Λονδίνο, επισκεφθείτε τη σελίδα Αξιοθέατα του Gay London.

FAQs

Πότε να έρθετε

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τέσσερις εποχές - Χειμώνα (Νοέμβριος-Μάρτιος / κρύο και υγρό), Άνοιξη (Απρίλιος-Ιούνιος / ήπιο), Καλοκαίρι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος / ζεστό και ξηρό) και Φθινόπωρο (Οκτώβριος-Νοέμβριος / δροσερό και υγρό).

Σε γενικές γραμμές, από την άποψη του καιρού, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τον Απρίλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αν και τα Χριστούγεννα μπορούν να είναι απολύτως μαγικά, καθώς το Λονδίνο κάνει μια πληθώρα εορταστικών φώτων μέσω των κύριων αγορών του, όπως η Regent Street, Oxford Street και Covent Garden.

Visa

Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από την Ευρώπη και χώρες όπως οι ΗΠΑ, η ΕΔΠ Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν δεν χρειάζονται βίζα - έλεγχος εδώ για δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς.

Οι περισσότεροι άλλοι επισκέπτες από την Ασία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική πρεσβεία του ΗΒ.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βίζα στο ΗΒ δεν ισχύει για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η λίρα στερλίνα (£, GBP), κοινώς γνωστή απλώς ως λίρα.

Η ανταλλαγή μετρητών σε βρετανικές λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι ακριβή. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες έχουν καλύτερη τιμή ανταλλάσσοντας νόμισμα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι κάρτες Visa & MasterCard και χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού. Οι κάρτες American Express και Diners είναι ευρέως αποδεκτές. Το ΗΒ χρησιμοποιεί ένα σύστημα «Chip and PIN» για όλες τις πληρωμές. Εάν η κάρτα σας διαθέτει μικροτσίπ, περιμένετε να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας αντί να υπογράψετε. Εάν δεν έχετε PIN, περιμένετε να σας ζητηθεί να δείξετε μια επίσημη ταυτότητα με φωτογραφία.

Οι τράπεζες ανοίγουν συνήθως μεταξύ 09:30 και 16:00, αν και πολλές σε μεγαλύτερες πόλεις ή μεγάλες εμπορικές περιοχές θα παραμείνουν ανοιχτές πολύ αργότερα.

Ώρες αγορών

Τα καταστήματα στο Λονδίνο είναι γενικά ανοιχτά από τις 10 π.μ. έως τουλάχιστον τις 6 μ.μ. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά πολύ αργότερα. Τα καταστήματα επιτρέπεται να ανοίγουν μόνο για 6 ώρες την Κυριακή (τα περισσότερα ανοιχτά μεταξύ 11 π.μ.-5 μ.μ.).

Τηλέφωνα και Διαδίκτυο

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν το σύστημα GSM. Οι υπηρεσίες 4G και 5G είναι διαθέσιμες παντού στο Λονδίνο και στο μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Η χρήση κινητού τηλεφώνου εκτός ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι ακριβή. Συνιστούμε να αγοράσετε μια κάρτα SIM "pay-as-you-go".

Φροντίδα Υγείας

Το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει μια σύγχρονη ιατρική υποδομή. Θα λαμβάνετε πάντα ιατρική βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Εάν έχετε ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε τηλέφωνο και καλέστε το 999. Εάν έχετε κάποιο ιατρικό πρόβλημα που δεν είναι επείγουσα κατάσταση, καλέστε το 111.

Η ιατρική περίθαλψη μπορεί να είναι δαπανηρή, επομένως η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι απαραίτητη.

Τα φαρμακεία μπορούν να παρέχουν περιορισμένο αριθμό συμβουλών και να πουλήσουν ορισμένα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Για άλλα φάρμακα θα απαιτούνται συνταγές που εκδίδονται από γιατρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές κλινικές ιατρών που λειτουργούν όλο το 24ωρο που θα βλέπουν τους ανθρώπους σε βάση «με τα πόδια».

Φιλοδώρημα

Σε ένα εστιατόριο αναμένεται φιλοδώρημα 10%-12.5%. Ελέγχετε πάντα για να δείτε εάν έχει προστεθεί μια «χρέωση υπηρεσιών» στον λογαριασμό. Εάν ναι, δεν απαιτείται πρόσθετη συμβουλή.

Οι οδηγοί ταξί θα περιμένουν μια μικρή συμβουλή έως και 10%. Σε ένα μπαρ ή κλαμπ, αφήνοντας μια μικρή συμβουλή μπορεί να σας βοηθήσει να παρατηρήσετε και να σερβιριστείτε γρηγορότερα την επόμενη φορά που αγοράζετε ποτά.

Επαφές έκτακτης ανάγκης

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε τηλέφωνο για να καλέσετε το 999 για την αστυνομία, την πυροσβεστική υπηρεσία ή σε περίπτωση σοβαρής έκτακτης ανάγκης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο για να πραγματοποιήσετε μια κλήση 999 δωρεάν. Μην χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες 999 για οποιονδήποτε άλλο σκοπό.

Ψυχαγωγικά φάρμακα

Η χρήση ψυχαγωγικών ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι παράνομη. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παίρνουν παράνομα ναρκωτικά σε χορευτικά πάρτι.

Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε όλες τις παράνομες ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα, σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να μην χρησιμοποιείτε ένα υγρό φάρμακο γνωστό ως «G» (GHB ή GBL). Υπάρχουν πολύ πραγματικοί κίνδυνοι με αυτό το φάρμακο. Δεδομένου ότι είναι υγρό, είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο να πάρετε. Δεν θα ξέρετε πώς θα αντιδράσει το σώμα σας.

Εάν πάρετε πολύ λίγο, το φάρμακο δεν θα έχει αποτέλεσμα. Εάν πάρετε πάρα πολύ, τότε θα κάνετε εμετό και μπορεί να λιποθυμήσετε. Υπήρξαν πολλοί θάνατοι ως αποτέλεσμα τυχαίας υπερδοσολογίας «G».

Περιμένετε να κάνετε αναζήτηση κατά τη διάρκεια πάρτι και, ειδικότερα, γκέι σάουνες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.