Δυτική ακτή του νησιού του Πουκέτ

Gay Phuket · Οδηγός για το νησί

Προγραμματίζετε ταξίδι στο Πουκέτ; Τότε ο οδηγός για το γκέι νησί του Πουκέτ είναι για εσάς.

 

Δυτική ακτή του νησιού του Πουκέτ

Πουκέτ ภูเก็ต

Το Πουκέτ είναι το μεγαλύτερο νησί στην Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στη Θάλασσα Ανταμάν, ακριβώς έξω από τη νοτιοδυτική ακτή. Το νησί έχει μήκος 48 χλμ, 21 χλμ στο ευρύτερο σημείο του και συνδέεται με γέφυρα με την ηπειρωτική χώρα.

Οι καλύτερες αμμώδεις παραλίες βρίσκονται στη δυτική ακτή του Πουκέτ. Patong, Kata και Karon Οι παραλίες είναι οι πιο γνωστές αλλά μπορεί να γεμίσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής. Οι παραλίες και τα θέρετρα βόρεια ή νότια αυτών των κεντρικών περιοχών είναι πιο ήσυχες. Κάντε κλικ εδώ για έναν πιο λεπτομερή οδηγό για τις καλύτερες παραλίες του Πουκέτ.

beach-at-the-surin-phuket-guide1

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή στο νησί του Πουκέτ βρίσκεται στη δυτική ακτή της πόλης Patong. Δεκάδες γκέι χώροι περιλαμβάνουν Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Σάουνες & ΣπαΜπαρ και κλαμπ συγκεντρώνονται μέσα και γύρω από το Paradise Complex. Υπάρχει μια καθιερωμένη γκέι ενότητα στο Παραλία Patong, ακριβώς μπροστά Λα Φλόρα ξενοδοχειο.

Η εβδομάδα Φεστιβάλ Πουκέτ Γκέι Πρηντ λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Απρίλιο, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.

 

Φτάνοντας στο Πουκέτ

Η συντριπτική πλειονότητα των τουριστών φτάνει με αεροπλάνο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Πουκέτ, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, εξυπηρετείται από απευθείας πτήσεις από πολλές χώρες, καθώς και από την Μπανγκόκ και άλλες περιφερειακές πόλεις της Ταϊλάνδης.

Μπορείτε να ταξιδέψετε από Μπανγκόκ, Μαλαισία ή ακόμα και από τη Σιγκαπούρη με λεωφορείο, αυτοκίνητο ή τρένο. Οι επιβάτες τρένων κατεβαίνουν στην επαρχία Surat Thani και κάνουν το τελευταίο σκέλος για το Πουκέτ οδικώς. Είναι επίσης δυνατό να επισκεφθείτε το Πουκέτ με κρουαζιερόπλοιο.

 

Από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο

Μετρημένο ταξί

Τα ταξί είναι δημοφιλή επιλογή αν και, σε αντίθεση με την Μπανγκόκ, ο ναύλος δεν είναι φθηνός. Ο μέσος ναύλος από το αεροδρόμιο προς Patong είναι 600-700 μπατ. Ο ναύλος είναι η τιμή που εμφανίζεται στον μετρητή συν μια χρέωση αεροδρομίου 100 μπατ. Ο χρόνος ταξιδιού από το αεροδρόμιο προς Patong είναι περίπου 40 λεπτά. Ορισμένοι οδηγοί ταξί μπορεί να θέλουν να χρεώσουν ένα fl σε τιμή. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε στην ουρά για μετρημένο ταξί.

Ταξί με λιμουζίνα

Μια πιο άνετη επιλογή ταξί «πολυτελούς αγοράς» που μπορεί να κοστίσει έως και 1,000 μπατ (συμπ. χρέωση αεροδρομίου), αλλά συνήθως διαθέσιμη αμέσως (χωρίς ουρές).

minivan

Μια κοινή μετακίνηση από πόρτα σε πόρτα. Αυτά τα μικρά λεωφορεία φεύγουν αφού γεμίσουν και αποβιβάσουν τους επιβάτες στη διαδρομή - έτσι οι χρόνοι ταξιδιού θα είναι μεγαλύτεροι.

Ενοικίαση αυτοκινήτων

Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε το Πουκέτ, καθώς υπάρχουν πολλοί γραφικοί δρόμοι. Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι ιδιαίτερα ακριβή, αλλά τα πρότυπα οδήγησης στην Ταϊλάνδη είναι αρκετά φτωχά, οπότε οδηγείτε αμυντικά και προσέξτε τους μοτοσυκλετιστές.

Δημοτικό λεωφορείο αεροδρομίου

Λειτουργεί καθημερινά 6: 30-21: 30, κάθε ώρα, στην πόλη του Πουκέτ (αλλά όχι στη δυτική ακτή) και διαρκεί περίπου μία ώρα. Δεν είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη επιλογή.

 

Περιήγηση στο Πουκέτ

Το Πουκέτ είναι ένα μεγάλο νησί, οπότε χρειάζεστε κάποιο μέσο μεταφοράς για να μετακινηθείτε. Οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι περιορισμένες, έτσι τα ταξί ή τα tuk-tuk είναι τα μόνα πρακτικά μέσα. Μερικά ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο προς την Πατόνγκ.

Με ταξί

Το Πουκέτ έχει δύο τύπους ταξί. Ένα "tuk-tuk" δεν έχει μετρητή, οπότε πάντα συμφωνείτε σε μια τιμή εκ των προτέρων και διαπραγματεύεστε σκληρά. Τα tuk-tuks είναι καλά για σύντομα ταξίδια στην πόλη που δεν πρέπει να κοστίζουν περισσότερο από 40-50 μπατ. Πολλοί οδηγοί tuk-tuk θα προσπαθήσουν να χρεώσουν υπερβολικές χρεώσεις. Απλά πες όχι και βρες άλλο.

Τα μετρημένα ταξί είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για μεγαλύτερα ταξίδια. Είναι ασφαλέστερα και πιο άνετα από τα tuk-tuk αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν στο δρόμο. Ζητήστε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου να τηλεφωνήσει για ταξί.

Με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα

Η ενοικίαση αυτοκινήτου κοστίζει 1,000-1,200 μπατ ανά ημέρα. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες ενοικίασης μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο. Τα πρότυπα οδήγησης στην Ταϊλάνδη είναι γενικά πολύ κακά. Σας συνιστούμε να λάβετε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και να οδηγήσετε αμυντικά. Σύμφωνα με το νόμο, πρέπει να έχετε μαζί σας την άδεια οδήγησης κατά την οδήγηση.

Η ενοικίαση μοτοσικλετών και σκούτερ ξεκινά από περίπου 200 μπατ ανά ημέρα. Ωστόσο, η οδήγηση μοτοσικλέτας είναι πολύ επικίνδυνη και αποφεύγεται καλύτερα.

Το Πουκέτ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων στην Ταϊλάνδη και το 90% αφορά μοτοσικλέτες! Θυμηθείτε, η ενοικίαση μοτοσικλετών ΠΟΤΕ δεν περιλαμβάνει καμία ασφάλιση τρίτων. Εάν εμπλακείτε σε ατύχημα ή τραυματισμό ή ζημιά στη μοτοσικλέτα, θα είστε υπεύθυνοι. Εάν είστε δυτικός, τότε διατρέχετε επιπλέον κίνδυνο καθώς θεωρείτε πιο ικανοί να πληρώνετε.

Απαιτείται από το νόμο να φοράτε κράνος. Αυτός ο νόμος αγνοείται συχνά από τους Ταϊλανδούς. Η τροχαία είναι πιο πιθανό να σταματήσει τους δυτικούς επειδή δεν φορούν κράνος, καθώς είναι πιο πιθανό να έχουν τα μετρητά για να πληρώσουν το πρόστιμο.

Με πλοίο

Τα σκάφη με μακριά ουρά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε λίγο άλμα στο νησί. Οι τιμές μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης και πρέπει να είναι περίπου 500 μπατ ανά ώρα ή όχι περισσότερο από 1,800-2,000 μπατ ανά ημέρα.

Με «songthaew» ή λεωφορείο

Υπάρχουν λίγα λεωφορεία πλήρους μεγέθους. Τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούνται με «songthaews» (ουσιαστικά ένα μετασκευασμένο φορτηγό). Ο ναύλος είναι από 25 μπατ και πάνω και δεν υπάρχουν καθορισμένες στάσεις. Οι Songthaews παραλαμβάνουν και αποχωρούν όπως ζητήθηκε.

Δεν υπάρχουν συνδέσεις "για την παραλία", επομένως για να ταξιδέψετε από το Surin στο Patong (15 λεπτά με ταξί) απαιτείται παράκαμψη διάρκειας μιας ώρας μέσω της πόλης του Πουκέτ. Ορισμένοι οδηγοί μπορεί να προσπαθήσουν να χρεώσουν στους τουρίστες ένα υπερβολικό τέλος.

 

Πού να μείνετε στο Πουκέτ

Εάν θέλετε να μείνετε κοντά στην παραλία gay Patong και στη σκηνή ομοφυλοφιλικής νυχτερινής ζωής του Paradise Complex, έχουμε κάποιες προτάσεις για Πουκέτ Ξενοδοχεία σε Πατόνγκ.

Για άλλες επιλογές, επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Phuket Mid-Range + Budget Hotels. Τα πολυτελή παραθαλάσσια θέρετρα παρατίθενται ξεχωριστά στο Σελίδα πολυτελών ξενοδοχείων στο Πουκέτ.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες στο Πουκέτ έρχονται με προμελετημένη πρόθεση να περάσουν τις περισσότερες από τις διακοπές τους απολαμβάνοντας τον ήλιο. Αλλά αν το σώμα σας μπορεί να σύρεται από τον φυσικό βιότοπό του στην παραλία, θα ανακαλύψει μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων αναψυχής εντός και γύρω από το νησί του Πουκέτ.

Εθνικό Πάρκο Khao Sok

Το κορυφαίο καταφύγιο τροπικών δασών της Ταϊλάνδης που έχει περισσότερα από 48 είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων άγριων ελεφάντων, τίγρεων και λεοπαρδάλεων.

Νησιά Phi Phi

Έγινε διάσημος από την ταινία "The Beach" και τώρα μάλλον υπερβολικά αναπτυγμένος. Ωστόσο, Νησιά Phi Phi εξακολουθούν να είναι ένα μαγευτικό αξιοθέατο που μπορείτε να δείτε και να κάνετε μια ενδιαφέρουσα ημερήσια εκδρομή.

Κατάδυση

Τα νησιά γύρω από το Πουκέτ προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στη Νοτιοανατολική Ασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τα κοντινά νησιά Similan, όπου η ορατότητα μπορεί να φτάσει τα 30 μέτρα και οι καρχαρίες και τα δελφίνια είναι μια κοινή θέα. Υπάρχουν πολλές σχολές καταδύσεων με πιστοποίηση PADI στο νησί που παρέχουν οδηγίες και οργανώνουν εκδρομές.

Κόλπος Phang Nga

Ο κόλπος Phang Nga εκτείνεται από την ανατολική ακτή του νησιού Πουκέτ μέχρι το Κράμπι. Αυτός ο κόλπος φιλοξενεί γιγάντια βραχώδη βουνά που αναδύονται από τη θάλασσα - το πιο διάσημο από τα οποία ονομάζεται νησί Τζέιμς Μποντ. Θεαματικά αξιοθέατα που αξίζει να δείτε μια ημερήσια εκδρομή.

phang-nga-bay-με-τζέιμς-μποντ-νησί

Πότε θα επισκεφθείτε

Οι θερμοκρασίες στο Πουκέτ είναι συνήθως 28ºC-32ºC όλο το χρόνο. Είναι η ποσότητα της βροχόπτωσης που αλλάζει.

Η περίοδος αιχμής (και πιο ξηρή) είναι από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου (μετά τους εορτασμούς "SongKran" - Ταϊλανδέζικη Πρωτοχρονιά).

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι συνήθως οι πιο ζεστοί μήνες, με κάποιες μέρες να βλέπουν βροχοπτώσεις. Ο Ιούνιος έως ο Οκτώβριος είναι η περίοδος των βροχών. Ο Νοέμβριος και οι αρχές Δεκεμβρίου μπορούν να δουν ελαφρώς πιο κρύες θερμοκρασίες και ένα μείγμα ηλιόλουστων και βροχερών ημερών.

Για προτάσεις σχετικά με μέρη για φαγητό, κάντε κλικ εδώ για να πάτε στα εστιατόρια μας στο Πουκέτ .

 

Δραστηριότητες στην παραλία

Σε πολλές παραλίες θα βρείτε τζετ-σκι και αλεξίπτωτο. Τα τμήματα της παραλίας κατανέμονται σε αυτούς τους χειριστές. Προσέξτε να μην κολυμπήσετε σε αυτές τις ζώνες, καθώς σχεδόν όλοι οι πελάτες ενοικίασης τζετ σκι είναι πολύ άπειροι οδηγοί.

Η ενοικίαση τζετ σκι ή αλεξίπτωτο είναι πολύ επικίνδυνη. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο χειριστής σας να μην είναι ασφαλισμένος. Εάν αποφασίσετε να νοικιάσετε ένα τζετ σκι, ζητήστε από κάποιον να τραβήξει φωτογραφίες του τζετ σκι πριν φύγετε. Η παραμικρή ζημιά στο τζετ σκι θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλές επιπλέον χρεώσεις. Εάν δεν πληρώσετε, ο χειριστής θα απειλήσει να καλέσει την αστυνομία. Το έχουμε δει να συμβαίνει αυτό.

 

Τουριστική αστυνομία

Ένας χρήσιμος αριθμός που πρέπει να θυμάστε είναι το 1155 - η Τουριστική Αστυνομία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.