Railay Beach Ταϊλάνδη

Krabi · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Κράμπι; Τότε ο οδηγός της πόλης Κράμπι για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες είναι για εσάς.

Railay Beach Ταϊλάνδη

Κράμπι

Το Krabi είναι μια επαρχία στην παραλία Andaman της Ταϊλάνδης. Φημίζεται για τις εκπληκτικές ακτές με τις όμορφες παραλίες, τις ασβεστολιθικές κορυφές, τις πεντακάθαρες θάλασσες και τα εντυπωσιακά τροπικά νησιά.

Το Krabi έχει περισσότερα από 80 γύρω νησιά, συμπεριλαμβανομένων των Lanta και Αρχιπέλαγος Phi Phi. Αυτά είναι δημοφιλή στους γιοτ, τους αυτοδύτες, τους κολυμβητές με αναπνευστήρα και τους ημερήσιους ταξιδιώτες από το Πουκέτ.

Αυτοί οι σημαντικοί προορισμοί αποτελούν την επαρχία Krabi:

Πόλη Krabi - πρωτεύουσα και κύριο σημείο εισόδου στην περιοχή

Ao nang - Η πιο ανεπτυγμένη παραλία του Krabi, το κύριο τουριστικό hotspot και μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τα κοντινά νησιά

Νησιά Phi Phi - παγκοσμίου φήμης αρχιπέλαγος και δημοφιλής τουριστικός προορισμός *

Είχα τον Γιάο (Λονγκ Μπιτς) - μια ελάχιστα ανεπτυγμένη παραλία με υπέροχη θέα στα τείχη του βράχου του Ao Nang

Παραλία Railay (Rai Leh) - Το πιο διάσημο σημείο της Ταϊλάνδης για αναρρίχηση (δείτε την επιλογή παρακάτω)

Το Krabi προσελκύει χιλιάδες γκέι τουρίστες κάθε χρόνο, αλλά η κύρια παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη Ao Nang δεν έχει ακόμη δημιουργήσει μια γκέι σκηνή. Παρόλο που είναι πολύ πιθανό ότι θα συναντήσετε άλλα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που απολαμβάνουν διακοπές, το Krabi δεν είναι προορισμός για τους επισκέπτες.

Παραλία σε Krabi Ταϊλάνδη

Φτάνοντας στο Krabi

Το Krabi έχει το δικό του αεροδρόμιο με απευθείας πτήσεις από και προς Μπανγκόκ. Υπάρχουν δημόσιες και ιδιωτικές επιλογές μεταφοράς στο αεροδρόμιο για να σας μεταφέρει σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όπως το Ao Nang.

Αν μένετε σε ένα νησιωτικό θέρετρο, επικοινωνήστε με το θέρετρο που θα σας συμβουλεύσει για τις επιλογές μεταφοράς.

 

Άποψη του Krabi από τα βουνά

Περιήγηση στο Κράμπι

'Songthaew(δημόσιο όχημα παραλαβής επιβατών) και τα ταξί είναι ευρέως διαθέσιμα. Για το νησί-hopping, θα πρέπει να βασιστείτε σκάφη.

Ο πιο κοινός τύπος για πιο κοντούς λυκίσκους είναι το σκάφος με μακριά ουρά («ruea hang yao»). Τα περισσότερα λειτουργούν από τον ιδιοκτήτη. Απλώς διαπραγματευτείτε μια ημερήσια ή ωριαία χρέωση για την υπηρεσία του.

Η πόλη Krabi είναι ο κόμβος των υπηρεσιών επιβατικών πορθμείων που μεταφέρουν άτομα μεταξύ της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών Phi Phi και Lanta.

Υπάρχουν δύο αποβάθρες πορθμείων μία στο κέντρο της πόλης (Chao Fah Park Pier) και οι άλλες λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο (Klong Jilad Pier). Υπάρχουν απευθείας μεταφορές από το αεροδρόμιο και στις δύο αυτές αποβάθρες.

 

* Νησιά Phi Phi หมู่ เกาะ พี พี

Νησιά Φι-Φι είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται μεταξύ της ηπειρωτικής Krabi και του Πουκέτ. Μόνο ένα από τα έξι νησιά, το Phi Phi Don, είναι κατοικημένο.

Αυτά τα νησιά κατατάσσονται ως μερικά από τα πιο φυσικά φυσικά στον κόσμο. Παρά την ταχεία ανάπτυξη του τουρισμού, τα γύρω νερά εξακολουθούν να φιλοξενούν τεράστια ποσότητα κοραλλιών και θαλάσσιας ζωής.

Οι αμμώδεις παραλίες των νησιών, οι σπηλιές και τα τροπικά δάση ασβεστολιθικά βουνά παραμένουν υπέροχα αξιοθέατα.

Εάν επισκέπτεστε το Krabi, θα πρέπει τουλάχιστον να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή στο Phi Phi ή να σκεφτείτε να μείνετε μερικές νύχτες σε ένα από τα ξενοδοχεία ή τα θέρετρα που έχουν εμφανιστεί στο Phi Phi Don τα τελευταία χρόνια.

Τον Σάι Μπέι είναι η κύρια τουριστική περιοχή στο Phi Phi Don. Η περιοχή συνδέει βόρεια και νότια του νησιού και θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπαρ, εστιατόρια, ξενώνες και ξενοδοχεία.

Πλοία από το Πουκέτ και το Κράμπι φθάνουν και αναχωρούν από την προβλήτα Ton Sai Bay, ενώ υπάρχουν πολλά σκάφη μακράς ουράς προς ενοικίαση, γεγονός που το καθιστά μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε το αρχιπέλαγος.

Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα στο νησί και μόνο μερικές μοτοσικλέτες. Τα πάντα μεταφέρονται με τα πόδια, με καρότσι ή με βάρκα. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στον οδηγό για τα νησιά Phi Phi .

Πότε να έρθετε

Όπως και με τους περισσότερους παραλιακούς προορισμούς στην Ταϊλάνδη, η καλύτερη στιγμή για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες να επισκεφτούν το Κράμπι είναι εκτός των περιόδων αιχμής των σχολικών διακοπών, κατά τους μη μουσώνες από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο.

 

Πού να μείνετε στο Krabi

Το Ao Nang και το Railay Beach είναι οι πιο δημοφιλείς περιοχές με τουρίστες. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μας Προτάσεις Krabi Hotel.

Εάν σκοπεύετε να περάσετε μια ή δύο νύχτες στο νησί Phi Phi, μια σειρά από θέρετρα και Ξενοδοχεία σε Koh Phi Phi αξίζει να εξεταστεί.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Οι περισσότεροι γκέι επισκέπτες έρχονται στο Krabi για να απολαύσουν την παραλία ή να εξερευνήσουν τα γύρω νησιά, ειδικά τα διάσημα νησιά Phi Phi. Άλλες δημοφιλείς δραστηριότητες περιλαμβάνουν κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και αναρρίχηση. Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για δραστηριότητες στο Krabi.

Πόλη Krabi - Για ένα κομμάτι πραγματικής Ταϊλάνδης μην παραλείψετε ένα βράδυ στην πόλη Krabi. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο νυχτερινές αγορές για να διαλέξετε (περισσότερα τα Σαββατοκύριακα) με μια νόστιμη ποικιλία φαγητών σε λογικές τιμές. Συνήθως τοπικά συγκροτήματα παίζουν σε μια από τις διάφορες πλατείες της αγοράς.

Tree Top Adventure Park Krabi - Απολαύστε τη θέα που κόβει την ανάσα καθώς συμμετέχετε σε μια ποικιλία παιχνιδιών όπως "ποδήλατο στα δέντρα", "γέφυρες με σχοινί", "Ταρζάν κούνιες" και "ιπτάμενα skateboards".

Wat Kaew - ένας από τους κύριους ναούς στην πόλη Krabi.

Τίγρη ναός - Ναός περίπου 8 χλμ. από την πόλη Krabi διάσημος για το ιερό του Βούδα στην κορυφή του βουνού. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να ανέβεις 1,300 πολύ ανώμαλα σκαλιά. Εκπληκτική θέα στα βουνά και στον ωκεανό για όσους ταιριάζουν αρκετά. Μην ξεχάσετε να πακετάρετε νερό (διατίθεται επίσης δωρεάν όταν φτάσετε στην κορυφή) και συνιστάται να ξεκινήσετε νωρίς. Το Tiger Temple είναι επίσης διάσημο για τις φυλές των πιθήκων του που ζουν στο μονοπάτι προς την κορυφή του βουνού. Μην παίρνετε φαγητό και προσέχετε τα υπάρχοντά σας προσεκτικά.

Άποψη του ναού τίγρης στο Krabi

Περιηγήσεις στον ποταμό Krabi Town - Τα σκάφη με μακριά ουρά δένουν σε διάφορες προβλήτες κατά μήκος του πεζόδρομου του ποταμού μήκους 1.5 χιλιομέτρου και προσφέρουν βόλτες 2-3 ωρών μέχρι το ποτάμι προς τους δύο ασβεστολιθικούς λόφους που προεξέχουν σαν κέρατα διαβόλου. Εδώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες σπηλιές για εξερεύνηση. Τα μαγγρόβια δάση και οι παλιρροϊκές λασποτοπιές που περιβάλλουν τον ποταμό είναι όλα μια προστατευόμενη περιοχή με ενδιαφέρουσα άγρια ​​ζωή.

Κόλπος Phang Nga - Μία από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες είναι το θαλάσσιο κανό μέσα από τις ασβεστολιθικές σπηλιές και γύρω από τους καρστικούς βράχους του διάσημου κόλπου Phang Nga. Διατίθενται ημερήσιες και νυχτερινές εκδρομές για κράτηση σε ένα από τα πολλά εκδρομικά περίπτερα σε τουριστικές περιοχές.

Παραλία Nopparat Thara - γραφική παραλία και εθνικό πάρκο στο δυτικό άκρο του Ao Nang.

Παραλία Railay (Rai Leh) - όμορφη παραλία κοντά στο Ao Nang με μονοπάτια πεζοπορίας και δημοφιλής για αναρρίχηση, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις σε βράχους.

Χονγκ νησί - Μικρό νησί με ήσυχη, καθαρή παραλία μια ωραία μικρή εκδρομή.

Νησιά Λάντα - εκπληκτικά νησιά που περιβάλλονται από καταγάλανα νερά. Διατίθενται ημερήσιες κρουαζιέρες.

Ευημερία των ζώων της Λάντα - μη κερδοσκοπικός οργανισμός στο νησί Λάντα που παρέχει φροντίδα σε ένα ευρύ φάσμα ζώων. ανοιχτό για επισκέπτες καθημερινά 11:5-XNUMX:XNUMX.

Maya Bay - παγκοσμίου φήμης κόλπος με λευκή αμμουδιά, γιγαντιαίους ασβεστολιθικούς βράχους και κοραλλιογενείς υφάλους - που συνήθως περιλαμβάνεται στις "ξεναγήσεις με τα νησιά".

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.