Lava-πεδία-on-the-approach-to-El-Teide-Tenerife

Εξερεύνηση του Tenerife Scenic Drive Part 1

Η Τενερίφη είναι ένα νησί που απλά πρέπει να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να βγείτε για να το εξερευνήσετε. Παρακάτω είναι η πρώτη από τις δύο αγαπημένες μας διαδρομές

 

El Teide Peak, πεδία λάβας και θεαματική θέα στο νησί

Το ηφαίστειο της Τενερίφης, το El Teide, είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η κορυφή του κώνου του είναι το υψηλότερο σημείο στην Ισπανία, σε υψόμετρο άνω των 3,700 μέτρων.

Μια σχετικά εύκολη οδήγηση θα σας οδηγήσει ψηλά πάνω από τα σύννεφα στο τελεφερίκ El Teide για μια τελική άνοδο στην κορυφή. Από το Los Cristianos, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο TF-1 βόρεια, συνεχίζοντας στον TG-82 προς Chio.

Στο Χίο, πάρτε το TF-38 προς El Teide (καλή σήμανση). Η διαδρομή είναι μια εκπληκτική γραφική διαδρομή μέσα από δάση και σε μίλια πεδίων λάβας σε μεγάλο υψόμετρο. Ακόμη και με συννεφιά, μεγάλο μέρος του δρόμου από τη Χίο θα είναι με ηλιοφάνεια πάνω από τα σύννεφα.

Lava-πεδία-on-the-approach-to-El-Teide-Tenerife

Ο δρόμος συνεχίζει προς το σταθμό του τελεφερίκ. Το τελεφερίκ (27€ ανά άτομο επιστροφής) κάνει μια εύκολη τελική συναίνεση σχεδόν στην κορυφή του κώνου. Η παρακάτω φωτογραφία τραβήχτηκε σε υψόμετρο 2 χλμ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Το τελεφερίκ φαίνεται ακριβώς στη δεξιά πλευρά.

Εισιτήρια τελεφερίκ μπορείτε να κάνετε κράτηση online εκ των προτέρων.

θέα-του-El-Teide-Τενερίφη

Οι θερμοκρασίες στην κορυφή του El Teide μπορούν να φτάσουν τους 0 ° C ή λιγότερο, γι 'αυτό φορέστε τζιν και παλτό. Θερμικά μπουφάν μπορούν να ενοικιαστούν στο σταθμό του τελεφερίκ για 5 €.

Η θέα από την κορυφή είναι εκπληκτική, όπως και το υψόμετρο!

view-from-the-top-of-El-Teide-Τενερίφη

Αφού επισκεφθείτε την κορυφή, οδηγήστε πίσω στο δρόμο αλλά ακολουθήστε τις πινακίδες προς Vilaflor. Σε μια καθαρή μέρα, η διαδρομή προς τα κάτω είναι γεμάτη από εκπληκτική θέα στη νότια Τενερίφη και έχει αρκετές στροφές με φουρκέτα. Από το Vilaflor, ακολουθήστε τις πινακίδες πίσω στο Los Cristianos.

Χρόνος ταξιδιού - Περίπου 3-5 ώρες, ανάλογα με το πόσες στάσεις φωτογραφιών κάνετε και το χρόνο στην κορυφή του ηφαιστείου.

Φορέστε - Τζιν και παλτό.

Φαγητό & Νερό - Υπάρχει ένα εστιατόριο στο δρόμο προς το τελεφερίκ που σερβίρει ποτά και ζεστά σνακ. Ο σταθμός βάσης του τελεφερίκ διαθέτει ένα καφέ και ένα βασικό εστιατόριο self-service.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε την προτεινόμενη διαδρομή για να εξερευνήσετε το Los Gigantes, το Masca και το βορειοδυτικό ακρωτήριο.

 

Περισσότερα για την Τενερίφη

Κάντε κλικ εδώ, μεταβείτε στη σελίδα Οδηγός για το νησί Gay Tenerife.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.