Δρόμος προς Μέσκα-Τενερίφη

Εξερεύνηση του Tenerife Scenic Drive Part 2

Η Τενερίφη είναι ένα νησί που απλά πρέπει να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να βγείτε για να το εξερευνήσετε. Παρακάτω είναι η δεύτερη από τις δύο αγαπημένες μας διαδρομές

 

Los Gigantes, Masca και το βορειοδυτικό ακρωτήριο

Προτείνουμε μια πρώιμη αρχή, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο ποσό που μπορείτε να δείτε σε αυτήν την εκπληκτικά γραφική διαδρομή. Από Los Cristianos, πάρτε τον αυτοκινητόδρομο (TF-1) βόρεια προς Junction 81. Έξοδος και πάρτε το TF-47 προς Los Gigantes.

Το Los Gigantes είναι μια μικρή πόλη με λιμάνι με εξαιρετικό σημείο προβολής για τους τεράστιους βράχους του Gigantes. Αφού τραβήξετε μερικές φωτογραφίες, επιστρέψτε το TF-454 προς το Santiago del Teide. Μόλις φτάσετε στο Santiago del Teide, αναζητήστε το TF-436 to Μάσκα (στα αριστερά, είναι εύκολο να χάσετε, οπότε οδηγήστε αργά στην πόλη).

Το επόμενο μέρος του ταξιδιού σας θα είναι μια από τις πιο εκπληκτικές μονάδες δίσκου που έχετε κάνει ποτέ.

Δρόμος προς Μέσκα-Τενερίφη

Αυτός ο καλοδιατηρημένος δρόμος με αμέτρητες στροφές φουρκέτας, στρίβει και στρέφεται πάνω-κάτω χιλιάδες μέτρα. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, όπως και το όμορφο χωριό της Μάσκα.

Οι εγκαταστάσεις στάθμευσης στο Masca είναι περιορισμένες, οπότε φτάστε νωρίς εάν θέλετε να σταματήσετε για μεσημεριανό γεύμα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μέρος για να σταθμεύσετε στο Masca, συνεχίστε περαιτέρω περίπου 2 μίλια σε μια άποψη στην κορυφή ενός λόφου με περισσότερο χώρο στάθμευσης και ένα μικρό εστιατόριο.

Μέσκα-Τενερίφη

Από τη Masca, συνεχίστε προς το Buenavista del Nova. Οι πιθανότητες είναι ότι θα φτάσετε σε αυτό το σημείο μέχρι τα μέσα ή αργά το απόγευμα. Αλλά μην παραλείψετε το επόμενο κομμάτι!

Στο Buenavista, στρίψτε αριστερά στο TF-445 προς Faro de Teno. Σε 15 λεπτά οδικώς θα σας μεταφέρει στις άκρες των βράχων και μέσα από σήραγγες στο πιο βορειοδυτικό σημείο του νησιού. Η θέα των Gigantes είναι εκπληκτική.

Gigantes-Tenerife-from-the-North-Western-Headland

Η επιστροφή στο Los Cristianos διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα. Επιστρέψτε στο Buenavista και ακολουθήστε το TF-42 προς Genoves. Στο Las Cruces, στρίψτε δεξιά στο TG-421. Αυτή η συντόμευση περιλαμβάνει μια άλλη περιπετειώδη οδική ανάβαση με πολλές στροφές φουρκέτας, που τελικά ενώνεται με το TF-82. Από εδώ, ακολουθήστε τις πινακίδες προς Los Cristianos.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη συνιστώμενη διαδρομή για να εξερευνήσετε το ηφαίστειο El Tiede και τα πεδία λάβας του.

 

Περισσότερα για την Τενερίφη

Κάντε κλικ εδώ, μεταβείτε στη σελίδα Οδηγός για το νησί Gay Tenerife.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.