Gay Algarve · Οδηγός περιοχής

Gay Algarve · Οδηγός περιοχής

Πρώτη φορά στο Αλγκάρβε; Τότε ο ταξιδιωτικός οδηγός του gay Algarve είναι για εσάς.

Το Αλγκάρβε

Η νοτιότερη περιοχή της ηπειρωτικής Πορτογαλίας, το Αλγκάρβε έχει πλούσια ιστορία, που χρονολογείται από τους προ-ρωμαϊκούς χρόνους. Η περιοχή διαμορφώθηκε από μαυριτανικές επιδρομές, τον σεισμό της Λισαβόνας το 1755 και τους Ναπολεόντους και Πορτογαλικούς Εμφύλιους Πολέμους.

Σήμερα, το Αλγκάρβε είναι η τρίτη πλουσιότερη περιοχή της Πορτογαλίας που ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Προσφέρει όμορφες αμμώδεις παραλίες, φανταστικά γήπεδα γκολφ, εξαιρετικό φαγητό (ιδιαίτερα θαλασσινά) και μερικά ενδιαφέροντα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα.

Γκέι δικαιώματα στην Πορτογαλία

Για δικαιώματα γκέι στην Πορτογαλία, ελέγξτε το Οδηγός Gay Lisbon City .

Γκέι σκηνή στο Αλγκάρβε

Σε σύγκριση με τη Λισαβόνα ή τον Ισπανικό Κώστα, το Αλγκάρβε έχει μια πολύ ελάχιστη γκέι σκηνή. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν είναι δημοφιλές στους γκέι τουρίστες που έλκονται από τις όμορφες παραλίες, το εξαιρετικό φαγητό και το όμορφο τοπίο.

Για νυχτερινή ζωή ομοφυλόφιλων, δείτε το Μπαρ για ομοφυλόφιλους στο Albufeira και στο Portimão.

Φτάνοντας στο Αλγκάρβε

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Φάρο (FAR) είναι η πύλη προς το Αλγκάρβε και βρίσκεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης που πήρε το όνομά της. Το αεροδρόμιο γίνεται εξαιρετικά πολυσύχναστο το καλοκαίρι και εξυπηρετείται ως επί το πλείστον από ευρωπαϊκούς οικονομικούς και ναυλωμένους αερομεταφορείς.

Οι κύριες επιλογές από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας είναι: -

· Ενοικίαση αυτοκινήτου - υπάρχουν πολλοί φορείς ενοικίασης στο αεροδρόμιο, μερικοί σε μικρή απόσταση με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό (στρίψτε δεξιά καθώς βγαίνετε από την περιοχή παραλαβής αποσκευών).

· Ταξί / Ιδιωτική μεταφορά - μπορεί να είναι ακριβό, οπότε η καλύτερη κράτηση εκ των προτέρων.

· Λεωφορεία ξενοδοχείου - τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο.

Υπάρχει ένα λεωφορείο για το Φάρο, αλλά αυτό συνήθως δεν βοηθάει πολύ τους τουρίστες που φτάνουν που συνήθως κατευθύνονται δυτικά, μακριά από την πόλη.

Με το τρένο

Υπάρχει περιορισμένη σιδηροδρομική υπηρεσία μεταξύ Λισαβόνας και Φάρο - έως 5 τρένα την ημέρα. Χρόνος ταξιδιού περίπου 3 ώρες.

Με το αυτοκίνητο

Η Πορτογαλία και η Ισπανία και οι δύο διαθέτουν γενικά καλά συντηρημένα οδικά δίκτυα. Ο αυτοκινητόδρομος από τη Λισαβόνα προς το Αλγκάρβε και ο διπλός αυτοκινητόδρομος Α22 που εκτείνεται από το Λάγος προς τα ισπανικά σύνορα είναι διόδια.

Μετακίνηση στο Αλγκάρβε

Με το αυτοκίνητο

Ο ευκολότερος τρόπος για να περιηγηθείτε στο Αλγκάρβε είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 18 ετών και να έχετε την άδειά σας για περισσότερο από ένα έτος (ενδέχεται να ισχύει επιπλέον χρέωση κάτω των 25).

Ο αυτοκινητόδρομος μονομαχίας A22 που διασχίζει το Αλγκάρβε είναι ένας ηλεκτρονικός δρόμος με διόδια. Οι περισσότερες εταιρείες μίσθωσης θα σας νοικιάσουν έναν αναμεταδότη με διόδια να χρεώνονται στην πιστωτική σας κάρτα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Εκτός από τις μεγάλες πόλεις μπορεί να δυσκολευτείτε να φτάσετε από το α στο β λόγω έλλειψης υποδομών. Η EVA και η Frota Azul είναι οι κύριες εταιρείες λεωφορείων στην περιοχή και προσφέρουν μονά ξεκινώντας από 1 €. Τα τουριστικά περάσματα 3 ημερών είναι διαθέσιμα για 29.50 €.

Τόσο οι σιδηροδρομικές όσο και οι λεωφορειακές υπηρεσίες τελειώνουν σχετικά νωρίς, οπότε θα είναι δύσκολο να έχετε δημόσιες συγκοινωνίες αργά τη νύχτα.

Με ταξί

Όλες οι κύριες πόλεις έχουν πιάτσες ταξί και σε περιόδους πολυσύχνασης αυτά είναι τα μόνα σημεία που θα μπορείτε να επισημάνετε. Τα αδειοδοτημένα ταξί είναι μπεζ ή πράσινα και μαύρα και θα έχουν μετρητή. Οι αποσκευές προσθέτουν μια επιπλέον χρέωση στον τελικό λογαριασμό σας.

Portimão Marina

 

Πού να μείνετε στο Αλγκάρβε

Το Αλγκάρβε διαθέτει πληθώρα πόλεων και θέρετρων για διαμονή, το καθένα με τη δική του γεύση. Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία σε Albufeira και άλλες δημοφιλείς περιοχές, ελέγξτε μας Ξενοδοχεία σε Gay Algarve .

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Αλγκάρβε

Λάγος - απολαύστε μόνοι σας τους υπέροχους ελικοειδή δρόμους του ιστορικού Λάγος. Εκτιμήστε τα πολύχρωμα καφέ, τα ζωντανά πάρτι και τη γενική φιλόξενη ατμόσφαιρα. Υπάρχει μια καλή επιλογή από gay παραλίες λίγο έξω από την πόλη.

Silves - η πρώην πρωτεύουσα της περιοχής, ο Σίλβς είχε μεγάλη σημασία κατά την περίοδο των μαυριτανικών επιδρομών. Απόδειξη αυτού φαίνεται από το επιβλητικό κόκκινο πέτρινο κάστρο που αξίζει σίγουρα να το επισκεφτείτε.

Monchique - μακριά από τις παραλίες πάρτε μια διαδρομή μέχρι την κορυφή του Monchique. Η θέα στην κορυφή είναι εκπληκτική. Στο δρόμο προς τα κάτω, σταματήστε σε ένα από τα πολλά εστιατόρια στην άκρη του δρόμου και μετά επισκεφθείτε το όμορφο μικρό χωριό Caldas De Monchique.

Βιλαμούρα - Υπάρχει μια ωραία παραλία, αλλά πιστεύουμε ότι η Vilamoura είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το βράδυ για δείπνο. Η μαρίνα της πόλης περιβάλλεται από εστιατόρια και καφέ. Από εδώ μπορείτε να κάνετε βόλτες με βάρκα κατά μήκος της ακτής.

Παίξε γκολφ - Όχι μόνο το Αλγκάρβε είναι διάσημο για τις παραλίες του, αλλά υπάρχουν πολλά διεθνώς φημισμένα γήπεδα γκολφ εδώ για εκείνους που αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να είναι το επόμενο Tiger Woods.

Πότε να επισκεφθείτε το Αλγκάρβε

Το Αλγκάρβε είναι ευχάριστο όλο το χρόνο. Οι χειμώνες είναι σύντομοι και δροσεροί και τα καλοκαίρια είναι μακρά και ζεστά. Ο Μάιος έως τις αρχές Ιουλίου είναι το καλύτερο για να νικήσει το πλήθος. Ο Ιούλιος έως τον Σεπτέμβριο είναι αιχμή για ψήσιμο στην παραλία, με καλό καιρό να συνεχίζεται τον Οκτώβριο.

Τα γήπεδα γκολφ είναι ανοιχτά όλο το χρόνο, αλλά γίνονται πιο πολυσύχναστα τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ σε όλη την περιοχή, όπως το φεστιβάλ Jazz της Albufeira τον Σεπτέμβριο, η παρέλαση της Ημέρας της Απελευθέρωσης τον Απρίλιο και το μοναδικά πορτογαλικό φεστιβάλ σαρδέλας του Olhos de Água.

Ferragudo

Visa

Η Πορτογαλία βρίσκεται εντός της ζώνης Σένγκεν. Όσοι δεν διαθέτουν διαβατήριο ΕΕ ή έγκυρο Σένγκεν βίζα πρέπει να ελέγχουν τις απαιτήσεις με τη δική τους πρεσβεία.

Χρήματα

Το νόμισμα της Πορτογαλίας είναι το ευρώ. Τα περισσότερα υποκαταστήματα τραπεζών σε τουριστικές περιοχές παρέχουν υπηρεσίες συναλλάγματος και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε έναν διανομέα μετρητών. Ωστόσο, να γνωρίζετε το μέγιστο που μπορείτε να κάνετε ανάληψη από ένα μηχάνημα σε 2 x 200 ευρώ την ημέρα. Οι τοπικές τράπεζες τείνουν να προσθέτουν χρεώσεις στις αναλήψεις μετρητών από ξένες κάρτες.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές. Η συμβουλή μας είναι να πάρετε όσα μετρητά αισθάνεστε άνετα να μεταφέρετε και να πληρώσετε με κάρτα όπου είναι δυνατόν.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.