Gay Granada · Οδηγός πόλης

Gay Granada · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Γρανάδα; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών για την πόλη της Γρενάδας είναι για εσάς.

Γρανάδα

Πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας και τμήμα της Ανδαλουσίας. Η Γρανάδα φιλοξενεί πάνω από 200,000 ανθρώπους και την καρδιά της 13ης μεγαλύτερης αστικής περιοχής της Ισπανίας, με λίγο λιγότερο από 500,000 ανθρώπους στις γύρω περιοχές.

Ενώ τα ρωμαϊκά ερείπια μας δίνουν μια ιδέα για την αρχαία ιστορία της πόλης, είναι η αρχιτεκτονική που έχει απομείνει από τους Μαυριτανούς που πραγματικά ξεχωρίζει. Το 711 οι Μαυριτανοί εισέβαλαν και ολοκλήρωσαν την εμβληματική Αλάμπρα τον 14ο αιώνα. Το 1492, η πόλη κατακτήθηκε από τους Ισπανούς, αλλά η πόλη έμεινε με μια μεγάλη κληρονομιά φανταστικής ισλαμικής αρχιτεκτονικής.

Εκτός από μια από τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης, η Γρανάδα είναι μια από τις κύριες πανεπιστημιακές πόλεις της Ισπανίας που δίνει στην πόλη ένα νεανικό βόμβο. Οι τουρίστες μπορούν να περάσουν πολλές ώρες δοκιμάζοντας εξαιρετικό φαγητό στα πολλά εστιατόρια της πόλης, πίνοντας εκλεκτά κρασιά σε μπαρ στη βεράντα και χαμένοι στους δαιδαλώδεις δρόμους της.

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ισπανία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Madrid City .

 

Γκέι σκηνή

Η γενέτειρα του θρυλικού ποιητή queer Federico García Lorca, η Γρανάδα δεν έχει μεγάλο μέρος της γκέι σκηνής σε σύγκριση με άλλες ισπανικές πόλεις. Όλα τα μπαρ και τα κλαμπ είναι ευπρόσδεκτα για το γκέι έθιμο, αλλά αν χρειάζεστε πραγματικά τη συντροφιά άλλων ανδρών υπάρχει μια καλά συντηρημένη σάουνα για να επισκεφθείτε.

Τον Ιούλιο υπάρχει ένα μικρό φεστιβάλ υπερηφάνειας για ομοφυλόφιλους. Προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ανδαλουσία και μερικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Στο τυπικό ισπανικό στιλ, επικρατούν οι ατμόσφαιρες γιορτής.

 

Φτάνοντας στη Γρανάδα

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο Federico García Lorca Granada-Jaén (GRX) είναι ένα μικρό αεροδρόμιο που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα δυτικά της Γρανάδας. Προσφέρει μερικές διεθνείς υπηρεσίες προς προορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά εξυπηρετεί κυρίως άλλα αεροδρόμια στην Ισπανία.

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης και τα εισιτήρια κοστίζουν 2.90 €. Η διαδρομή διαρκεί συνολικά 45 λεπτά, αλλά αυτό είναι στο τέλος της γραμμής - η στάση σας μπορεί να είναι πιο κοντά. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5.45πμ έως τις 10.30μμ με μεγαλύτερες ώρες αναμονής τη νύχτα.

Εταιρείες ταξί από τις κοντινές πόλεις εξυπηρετούν το αεροδρόμιο και μπορείτε να τους υποδεχτείτε από το αεροδρόμιο. Οι ουρές δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά αν ο χρόνος είναι σημαντικός, μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων. Μέχρι το κέντρο της πόλης, η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά και θα κοστίσει περίπου 30 €. Διατίθεται ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο.

Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Γρανάδας, πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να πετάξουν στο κοντινό αεροδρόμιο της Μάλαγα (AGP) που είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ανδαλουσία. Υπάρχει απευθείας σύνδεση λεωφορείου μεταξύ του αεροδρομίου και της Γρανάδας, αλλά μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.

Με το τρένο

Η Γρανάδα έχει τον δικό της σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά δεν είναι καλά συνδεδεμένη με πόλεις της Ισπανίας (εκτός από την Αλμερία). Το Antequera είναι το κύριο σημείο άφιξης από άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις και συνδέεται με τη Γρανάδα με λεωφορείο. Τα Jounreys από Antequera προς Γρανάδα διαρκούν 1 ώρα και 15 λεπτά και πρέπει να σημειώνονται στα εισιτήριά σας.

 

Μετακίνηση στη Γρανάδα

Με τα ΠΟΔΙΑ

Κατά κάποιο τρόπο, η Γρανάδα είναι μια υπέροχη πόλη για εξερεύνηση με τα πόδια - όλα τα σημαντικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και προσφέρει υπέροχη θέα. Σε άλλους, όχι τόσο μεγάλους δρόμους που είναι εύκολο να χαθούν, σκούτερ που οδηγούν σε παράπλευρους δρόμους, μερικές εξαιρετικά λοφώδεις περιοχές (ειδικά κοντά στην Αλάμπρα), περιττώματα σκύλων (κυρίως μακριά από τα κύρια τουριστικά σημεία).

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία με σήμανση C καλύπτουν το κέντρο της πόλης της Γρανάδας και τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα. Τα ταξίδια ξεκινούν από 1.20 €, αλλά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών για να εξοικονομήσετε χρήματα. Τα χρονοδιαγράμματα για τις γραμμές δεν είναι διαθέσιμα, ωστόσο, εάν βρίσκεστε σε μια μεγάλη στάση θα υπάρχει ένα ηλεκτρονικό σήμα που θα εμφανίζει τις επόμενες υπηρεσίες / σε μικρότερες στάσεις υπάρχει μια υπηρεσία κειμένου.

Με μετρό

Άνοιξε πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2017, το Granada Metro λειτουργεί επί του παρόντος 1 γραμμή που χρησιμοποιείται κυρίως από τους μετακινούμενους. Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να αγοράσετε μια κάρτα Metropolitan σε μια φθηνή τιμή που μπορεί να συμπληρωθεί. Τα μεμονωμένα ταξίδια ξεκινούν από 82 σεντ.

Οι υπηρεσίες εκτελούνται από 6.30 π.μ. έως 11 μ.μ. Δευτέρα έως Πέμπτη και κλείνουν στις 2 π.μ. την Παρασκευή το βράδυ. Τα σαββατοκύριακα οι υπηρεσίες ξεκινούν στις 7.30πμ και τελειώνουν στις 2πμ το Σάββατο βράδυ και 11μμ την Κυριακή. Στις διακοπές, οι υπηρεσίες λειτουργούν περισσότερο όπως τις υπηρεσίες του Σαββατοκύριακου και μπορεί να υπάρχουν διακοπές στην υπηρεσία την ημέρα των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Με ταξί

Τα ταξί μπορούν να καλυφθούν στο δρόμο στα περισσότερα μέρη της Γρανάδας και υπάρχουν πιάτσες ταξί σε όλη την πόλη, αλλά είναι καλύτερο να παραγγείλετε εκ των προτέρων, ειδικά σε περιόδους με έντονη κίνηση. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας ή αν είναι Σαββατοκύριακο ή αργία.

 

Πού να μείνετε στη Γρανάδα

Για μερικές από τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων Granda και εξαιρετικές προσφορές, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Granada.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Η Αλάμπρα - Το να πηγαίνεις στη Γρανάδα και να μην βλέπεις την Αλάμπρα θα ήταν σαν να πηγαίνεις στο Παρίσι και να μην βλέπεις τον Πύργο του Άιφελ! Αυτή η Μαυριτανική Ακρόπολη είναι ίσως το καλύτερα διατηρημένο παράδειγμα ισλαμικής αρχιτεκτονικής στην Ισπανία. Η τιμή εισόδου ποικίλλει ανάλογα με το τι θέλετε να δείτε, αλλά ορισμένα μέρη είναι εξαιρετικά δημοφιλή, επομένως συνιστάται η κράτηση εκ των προτέρων.

Αλμπάιζιν - Στην κορυφή ενός λόφου απέναντι από την Αλάμπρα, αυτή η κατάλευκη γειτονιά αποπνέει χαρακτήρα. Παραδοσιακά μια μουσουλμανική γειτονιά, αυτή η περιοχή αποπνέει χαρακτήρα και έχει πολλές μπουτίκ που πωλούν βορειοαφρικανικά μπιχλιμπίδια και σουβενίρ.

Μουσείο Federico García Lorca - ένα μουσείο αφιερωμένο σε έναν από τους γκέι γιους της Γρανάδας. Αυτό το μουσείο, που βρίσκεται σε όμορφους χώρους, ήταν η θερινή κατοικία του Federico García Lorca και της οικογένειάς του. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη ζωή του ποιητή μέχρι τη δολοφονία του από τους φασίστες κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Βασιλικό Παρεκκλήσι της Γρανάδας - ένα περίτεχνο κτήριο σε στιλ Ισαβελίνης. Αυτός είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης της βασίλισσας Ισαβέλλας Α' της Καστίλλης και του βασιλιά Φερδινάνδου Β', στους οποίους ο Πάπας χάρισε τον τίτλο των Καθολικών Μοναρχών για την υπεράσπιση της πίστης τους στην Ισπανία.

Mirador de San Nicolas - εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να πάτε πραγματικά στην Αλάμπρα, αυτό είναι ένα από τα καλύτερα πλεονεκτήματα για να βγάλετε μια selfie. Ωστόσο, γίνεται πολύ δημοφιλές στους τουρίστες και είναι γνωστό ότι λειτουργούν τσέπες στην περιοχή.

Επιστημονικό Πάρκο - ένα εντυπωσιακό μοντέρνο κτίριο με μια ποικιλία από ενδιαφέρουσες διαδραστικές εκθέσεις στο εσωτερικό. Έχει ένα ειδικό τμήμα αφιερωμένο στους Μαυριτανούς επιστήμονες που κάποτε διέμεναν στην περιοχή.

Sacromonte - πρώην τσιγγάνικη συνοικία της Γρανάδας, το Sacromonte είναι γνωστό για τους κάκτους και τις χαρακτηριστικές σπηλιές του. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Γρανάδα για να απολαύσετε ζωντανούς χορούς φλαμένκο. 

Αλκαϊκερία - αγορά χτισμένη στο χαρακτηριστικό μαυριτανικό στιλ. Ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε δώρα ή αναμνηστικά.

 

Πότε να έρθετε

Λόγω της θέσης της στα βουνά, η Γρανάδα δεν είναι τόσο καυτή όσο η γειτονική Σεβίλλη και η Κόρδοβα, αλλά οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τη δεκαετία του '40. Δεν είναι πολύ απασχολημένο το καλοκαίρι, αλλά οι επισκέψεις την άνοιξη και το φθινόπωρο σημαίνουν ότι είναι πιο πιθανό να αποκτήσετε εισιτήρια για την Αλάμπρα. Οι χειμώνες είναι δροσεροί και υγροί και ο παγετός είναι συνηθισμένος.

Ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων λαμβάνει χώρα σε όλο το ημερολόγιο στη Γρανάδα. Η 2α Φεβρουαρίου είναι η γιορτή του προστάτη της Γρανάδας San Cecilio και γιορτάζεται με ένα φανταστικό φεστιβάλ φαγητού. Η 25η Μαΐου τιμά τη μνήμη της εκτέλεσης της τοπικής ηρωίδας της Γρανάδας Μαριάνα Πινέντα από τον Φράνκο.

 

Χρήματα

Η Ισπανία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.