Gay Bilbao · Οδηγός πόλης

Gay Bilbao · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Μπιλμπάο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της gay gay Μπιλμπάο είναι για εσάς.

Μπίλμπο | Μπιλμπάο

Η μεγαλύτερη πόλη της Χώρας των Βάσκων. Το Μπιλμπάο είναι η δέκατη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας με πληθυσμό πάνω από 300,000 κατοίκους. Είναι η καρδιά μιας αστικής περιοχής περίπου 1 εκατομμυρίου ανθρώπων.

Ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα, το Μπιλμπάο βρήκε την περιουσία του λόγω της εξαγωγής σιδήρου από το πολυσύχναστο λιμάνι του. Τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα η πόλη γνώρισε μαζική εκβιομηχάνιση, καθιστώντας τη τη δεύτερη πιο βιομηχανική περιοχή της Ισπανίας μετά τη Βαρκελώνη.

Σήμερα, το Μπιλμπάο έχει μια ποικιλόμορφη οικονομία και μια ακμάζουσα πολιτιστική σκηνή, με αιχμή του δόρατος τα εγκαίνια του Μουσείου Γκούγκενχαϊμ το 1997. Η ποδοσφαιρική του ομάδα είναι μια από τις πιο σεβαστές στην Ευρώπη. Οι επισκέπτες ανταμείβονται με μια πληθώρα από εκλεκτές ευκαιρίες για φαγητό και μερικά από τα καλύτερα καταστήματα στην Ισπανία.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ισπανία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Madrid City .

Γκέι σκηνή

Η γκέι σκηνή του Μπιλμπάο δεν είναι η μεγαλύτερη, αλλά είναι σίγουρα ζωντανή. Η πλειονότητα των gay χώρων του Μπιλμπάο βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους στις περιοχές γνωστές ως Casco Viejo και Bilbao La Vieja. Σε αυτές τις περιοχές θα βρείτε τάφρο του μπαρ και κλαμπ. Οι σάουνες είναι λίγο πιο δυτικά.

Τον Ιούλιο, η πόλη διοργανώνει μια ετήσια γιορτή υπερηφάνειας, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στις διασημότητες και τους πολιτικούς των Βάσκων. Σε γενικές γραμμές, το Μπιλμπάο είναι μια πολύ ανεκτική πόλη και οι γκέι τουρίστες δέχονται ένα θερμό καλωσόρισμα.

 

Φτάνοντας στο Μπιλμπάο

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο του Μπιλμπάο (BIO) βρίσκεται 9 χιλιόμετρα βόρεια του Μπιλμπάο και είναι το πιο πολυσύχναστο στη βόρεια Ισπανία. Είναι καλά συνδεδεμένο με αεροδρόμια της Ευρώπης με αερομεταφορείς σημαίας και αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και υπάρχει εποχιακή υπηρεσία προς το Ισραήλ.

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε το Bizkaibus A3247 έξω από την αίθουσα αφίξεων. Οι υπηρεσίες εκτελούνται κάθε 20 λεπτά από τις 6.20πμ έως τα μεσάνυχτα και οι χρόνοι ταξιδιού διαρκούν περίπου 25 λεπτά. Τα μεμονωμένα ταξίδια κοστίζουν 1.45 €.

Ταξί 24 ώρες το 7ωρο 20 ημέρες την εβδομάδα από το περίπτερο των αφίξεων. Μπορούν να χαιρετιστούν στο αεροδρόμιο, αλλά για να εξοικονομήσετε χρόνο μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων μέσω τηλεφώνου ή μέσω διαδικτύου. Το κόστος των ταξιδιών στην περιοχή είναι 25-20 € και οι χρόνοι ταξιδιού είναι περίπου XNUMX λεπτά. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο.

Με το τρένο

Από το σταθμό Abando υπάρχουν απευθείας υπηρεσίες προς το Βίγκο, τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη που σας επιτρέπουν να συνδεθείτε με προορισμούς στο ευρύτερο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Με πλοίο

Εάν έρχεστε από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένα πορθμείο αυτοκινήτου που αναχωρεί από το Πόρτσμουθ, λειτουργεί από τη Brittany Ferries. Οι χρόνοι ταξιδιού είναι στην περιοχή των 24 ωρών και αξίζει πραγματικά να λάβετε εάν έχετε χρόνο να σκοτώσετε ή όχι οπαδός της πτήσης.

 

Μετακίνηση στο Μπιλμπάο

Με τα ΠΟΔΙΑ

Οι μεγάλες περιοχές του κέντρου της πόλης είναι πεζοδρομημένες, καθιστώντας τον έναν πολύ καλό τρόπο για να πάρετε την πόλη. Μια ευχάριστη βόλτα κατά μήκος του ποταμού από το μουσείο Guggenheim έως το Casco Vieja θα διαρκέσει περίπου 30 λεπτά. Υπάρχει, ωστόσο, μεγαλύτερος κίνδυνος να την βροχή σε σύγκριση με άλλες ισπανικές πόλεις, γι 'αυτό ντύστε ανάλογα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Μπιλμπάο διαθέτει ένα αποτελεσματικό σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών με λεωφορεία, τραμ και μετρό. Ο φθηνότερος τρόπος για να πλοηγηθείτε σε αυτό είναι να αγοράσετε μια κάρτα BARIK η οποία είναι προφορτωμένη σε ονομαστικές αξίες 5, 10 € και 15 € και μπορεί να αγοραστεί από σταθμούς του μετρό, στάσεις τραμ, περίπτερα και καταστήματα καπνού. Οι κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλους τους τρόπους μεταφοράς.

Υπάρχουν σταθμοί του μετρό κοντά σε όλα τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα και προσφέρουν συνδέσεις με την ακτή, αν θέλετε μια μέρα στην παραλία. Τα τρένα εκτελούνται από τις 6 π.μ. έως τις 11 μ.μ. Δευτέρα έως Πέμπτη και έως τις 2 π.μ. την Παρασκευή. Το σαββατοκύριακο υπάρχει νυχτερινή υπηρεσία με τρένα κάθε 15 λεπτά στις κύριες γραμμές. Το δίκτυο σχεδιάστηκε από τον Norman Foster.

Το EuskoTran είναι η γραμμή του τραμ που τρέχει παράλληλα με το Μουσείο Guggenheim και σας προσφέρει καλύτερες ευκαιρίες για να δείτε την πόλη καθώς ταξιδεύετε. Διαρκεί από τις 6πμ έως τις 11μμ.

Το Bilbobus είναι ο δημοτικός χειριστής λεωφορείων και τα κόκκινα λεωφορεία τους και τα άσπρα γράμματα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα. Οι περισσότερες γραμμές από περίπου 6 ή 7 π.μ. έως περίπου 10 μ.μ. με τις περισσότερες υπηρεσίες να φτάνουν εντός 10 έως 20 λεπτών. Τις Παρασκευές και τα Σάββατα υπάρχει ένα νυχτερινό λεωφορείο που λειτουργεί μέχρι τις 2 π.μ.

Με ταξί

Υπάρχουν μερικές επίσημες εταιρείες ταξί που λειτουργούν στο Μπιλμπάο και θα πρέπει να έχουν ναύλους να αναγράφονται στο πλάι των παραθύρων τους. Υπάρχουν πολλές γραμμές ταξί, ωστόσο είναι εύκολο να παραγγείλετε ένα εκ των προτέρων, με ταξί που φτάνουν συνήθως εντός 5 λεπτών. Οι εφαρμογές ταξί όπως το Uber χρησιμοποιούνται στο Μπιλμπάο.

 

Πού να μείνετε στο Μπιλμπάο

Μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Μπιλμπάο μπορούν να βρεθούν στο Σελίδα ξενοδοχείων Gay Bilbao.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Μουσείο Guggenheim - το κόσμημα στο πολιτιστικό στέμμα του Μπιλμπάο. Τίποτα δεν είναι πιο εμβληματικό για τη σχετικά πρόσφατη άνοδο του Μπιλμπάο στο τουριστικό μονοπάτι από το μεταμοντερνιστικό αριστούργημα του Frank Gehry. Φιλοξενεί μεταβαλλόμενες εκθέσεις σε όλο το ημερολόγιο και η μόνιμη συλλογή του περιλαμβάνει έργα των Phillip Rothko και Jeff Koons.

Καθεδρικός ναός του Σαντιάγο - ένα μείγμα γοτθικής και γοτθικής αρχιτεκτονικής αναβίωσης. Αυτός ο καθεδρικός ναός ολοκληρώθηκε τον 15ο αιώνα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του Μπιλμπάο. Δώστε προσοχή στα στηρίγματα του κυρίως θόλου καθώς έχουν σκαλίσματα ντόπιων εμπόρων πάνω τους.

Αγορά Ribera - μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στην Ευρώπη. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα προϊόντα, καθώς και είδη χειροτεχνίας και αγροτών. Κλειστό τις Κυριακές.

Plaza Nueva - νεοκλασική πλατεία που ήταν επίσημα η έδρα της Βισκαϊκής κυβέρνησης. Εδώ θα βρείτε μια καλή επιλογή από εστιατόρια και μπαρ. Υπάρχει μια υπαίθρια αγορά τις Κυριακές.

Plaza Moyua και  Gran Vía - η κύρια εμπορική περιοχή του Μπιλμπάο και πού μπορείτε να βρείτε μια ευκαιρία. Εδώ θα βρείτε πολλές μάρκες υψηλής ποιότητας καθώς και το υποκατάστημα του Μπιλμπάο της ισπανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων El Corte Ingles

Palacio de Ibaigane - το σπίτι του Athletic Club de Bilbao και ένα αρχιτεκτονικό θαύμα από μόνο του. Μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο στάδιο, ωστόσο ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την ατμόσφαιρα εδώ είναι να παρακολουθήσετε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο σπίτι.

Πάρκο El Arenal - ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε μια βόλτα ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Το καλοκαίρι, φροντίστε να παρακολουθήσετε μια υπαίθρια παράσταση στο κιόσκο.

Μουσείο των Βάσκων - μάθετε περισσότερα για τη μοναδική και συναρπαστική κληρονομιά των Βάσκων και τι τους χωρίζει από την υπόλοιπη Ισπανία.

 

Πότε να έρθετε

Το κλίμα του Μπιλμπάο είναι πιο ήπιο από άλλους προορισμούς στην Ισπανία, πράγμα που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες του χειμώνα είναι ως επί το πλείστον πάνω από το μηδέν και είναι σπάνιο οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 35ºc. Λόγω της θέσης του, η βροχή είναι παρούσα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, επομένως συνιστάται η χρήση ομπρέλας όποτε πηγαίνετε. Δεν υπάρχει πραγματικά τρελή βιασύνη τουριστών το καλοκαίρι.

Πολλές γιορτές και φεστιβάλ πραγματοποιούνται όλο το χρόνο στο Μπιλμπάο. Το πρώτο Σάββατο μετά τις 15 Αυγούστου, η πόλη γιορτάζει τις διακοπές της με θέατρο δρόμου, μουσική και πολλά πυροτεχνήματα. Στα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου, υπάρχει ένα διάσημο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ που προσελκύει ένα διεθνές πλήθος.

Χρήματα

Η Ισπανία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

 

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιείται εδώ είναι τα βασκικά που είναι πολύ διαφορετικά από τα τυπικά ισπανικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχει μια πολύ έντονη αίσθηση της βασκικής υπηκοότητας εδώ, γι 'αυτό να είστε ευαίσθητοι στην τοπική κουλτούρα - αποφύγετε να αναφέρεστε στην Ισπανία και αποφύγετε την εμφάνιση προφανώς ισπανικών συμβόλων, όπως εμπορευμάτων ποδοσφαίρου της Ρεάλ Μαδρίτης κ.λπ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.