Οδηγός για την πόλη του Κιέβου για ομοφυλόφιλους

Οδηγός για την πόλη του Κιέβου για ομοφυλόφιλους

Πρώτη φορά στο Κίεβο; Τότε η σελίδα με τον οδηγό για την πόλη του Κιέβου είναι για εσάς

 

Αποποίηση ευθύνης: Λόγω της συνεχιζόμενης κατάστασης στην Ουκρανία, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτές τις σελίδες είναι πιθανό να μην είναι ενημερωμένες.

Κίεβο | Київ

Με πληθυσμό που συνορεύει με 3 εκατομμύρια, το Κίεβο είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας και η 7η μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

Το Κίεβο προσφέρει έναν πλούτο ιστορίας για να ανακαλύψουν οι επισκέπτες. Υπήρχε σε κάποια μορφή τουλάχιστον από τον 5ο αιώνα μ.Χ. και εισέβαλε από τους Βίκινγκς και τους Μογγόλους. Η Ουκρανία προσαρτήθηκε στη Σοβιετική Ένωση, με το Κίεβο να θεωρείται μία από τις πόλεις των ηρώων της Σοβιετικής Ένωσης.

Σήμερα το Κίεβο είναι ένα από τα κύρια βιομηχανικά, επιστημονικά, οικονομικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά κέντρα της Ανατολικής Ευρώπης με μια μέτρια γκέι σκηνή. Το ουκρανικό πολιτικό κλίμα είναι επί του παρόντος αρκετά ευαίσθητο, επομένως δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε διαδηλώσεις μεγάλης κλίμακας στους δρόμους.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ουκρανία

Σε ό, τι αφορά τα δικαιώματα ΛΟΑΤ στην Ευρώπη, η Ουκρανία συχνά έχει πολύ κακή απόδοση σε διεθνείς κατατάξεις. Αν και η ίδια δραστηριότητα φύλου είναι νόμιμη με την ίδια ηλικία συναίνεσης (16), στα νοικοκυριά του ίδιου φύλου δεν παρέχεται καμία από τις ίδιες προστασίες που παρέχονται σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Το σύνταγμα ορίζει τον γάμο ως μια εθελοντική διευθέτηση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και φαίνεται ότι θα παραμείνει έτσι για λίγο. Η κυβέρνηση, ωστόσο, ενέκρινε δράση για την εκπόνηση προσχέδιο νόμου για καταχωρημένες συντροφικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου έως το 2017.

Η ομοφυλοφιλία είναι ένα θέμα ταμπού, που ενισχύεται από την επιρροή της εκκλησίας και τις επικρατούσες σοβιετικές συμπεριφορές για «ανώμαλες» μη ετεροφυλοφιλικές συμπεριφορές. Υπήρξαν περιπτώσεις που ζητήθηκε από γκέι ζευγάρια να εγκαταλείψουν τα εστιατόρια και η ομοφοβική βία δεν είναι πρωτόγνωρη.

 

Γκέι σκηνή

Το Κίεβο λειτουργεί ως το κέντρο ομοφυλοφίλων της Ουκρανίας, αν και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μπορεί να φαίνεται ότι λείπει. Υπάρχει μια μέτρια επιλογή από Gay Bars & Clubs και Γκέι σάουνες για να απολαύσουν οι γκέι επισκέπτες που προσελκύουν επαρχιακούς ομοφυλόφιλους Ουκρανούς.

Ενώ το Κίεβο μπορεί να φαίνεται σαν κοσμοπολίτικο σε σύγκριση με άλλες πόλεις στην Ουκρανία, θα συνιστούσαμε να διατηρήσουμε στο ελάχιστο τις δημόσιες επιδείξεις αγάπης.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να φιλοξενήσει το Κίεβο την πρώτη του κανονική παρέλαση gay Pride (γνωστή ως Equality March). Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το 2003 και λόγω ακυρώσεων από τις αρχές της πόλης. και για λόγους ασφαλείας, η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 2015. 1,500 άτομα συμμετείχαν στην Πορεία Ισότητας του 2016.

 

 

Maidan Nezalezhnosti (Πλατεία Ανεξαρτησίας)

 

 

Φτάνοντας στο Κίεβο

Το Κίεβο διαθέτει δύο διεθνή αεροδρόμια: το διεθνές αεροδρόμιο Boryspil (KBP) και το Διεθνές Αεροδρόμιο Igor Sikorsky Kyiv ή Zhuliany (IEV). Το Boryspil είναι το κύριο αεροδρόμιο της Ουκρανίας με ευρωπαϊκές και διηπειρωτικές συνδέσεις. Το Zhuliany εξυπηρετείται κυρίως από οικονομικές εταιρείες.

Το Skybus μεταφέρει επιβάτες από τους τερματικούς σταθμούς B, D και F του Boryspil στο κέντρο της πόλης. Το ταξίδι διαρκεί 45-55 λεπτά, με δρομολόγια κάθε 15 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας (30-45 το βράδυ). Τα εισιτήρια κοστίζουν 80 UAH στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και μπορούν να αγοραστούν επί του σκάφους ή στον τερματικό σταθμό.

Υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων, λεωφορείων και τρόλεϊ που εξυπηρετούν τη Zhuliany με λεωφορεία / τρόλεϊ που κοστίζουν 3 UAH στο κέντρο και λεωφορεία που κοστίζουν 3-6 UAH λόγω του ότι είναι πιο κοντά στο κέντρο. Από τον εγχώριο τερματικό σταθμό, απέχει 500 μέτρα με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό Volnysky που συνδέεται με το κέντρο.

Μπορείτε να πάρετε ταξί και από τα δύο αεροδρόμια. Από το Boryspil συνήθως κοστίζει περίπου 250 UAH για να μπείτε στο κέντρο της πόλης και από το Zhuliany 40-70 UAH. Οι ντόπιοι χρησιμοποιούν εφαρμογές ταξί για να πάρουν την καλύτερη προσφορά και είναι καλύτερο να αποφύγετε τις περιπέτειες στο αεροδρόμιο, καθώς αυτές σίγουρα θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.

Με το τρένο

Το Kyiv-Passazhyrsky προσφέρει μια σειρά από τακτικές υπηρεσίες από και προς την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπως το Βερολίνο, η Βενετία, η Βιέννη, η Μόσχα και η Πράγα. Υπάρχουν επίσης λιγότερο τακτικές συνδέσεις πιο μακριά στο Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

 

Μετακίνηση στο Κίεβο

Με τα πόδια

Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε τις τοποθεσίες του Κιέβου είναι με τα πόδια, αλλά μπορεί να θέλετε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μεταξύ των τοποθεσιών. Αξίζει επίσης να έχετε κατά νου ότι σχεδόν όλες οι πινακίδες του δρόμου είναι στα κυριλλικά και τα αγγλικά δεν ομιλούνται ευρέως σε περίπτωση που χαθείτε.

Με μετρό

Το μετρό του Κιέβου είναι ένας γρήγορος, καθαρός και αποτελεσματικός τρόπος για να μετακινηθείτε. Ένα μονό κοστίζει 4 UAH για οποιονδήποτε προορισμό, ωστόσο τα ημερήσια εισιτήρια δεν υπάρχουν ως τέτοια. Συνιστάται να αγοράσετε όσα tokens χρειάζεστε ή μια κάρτα ταξιδιού χωρίς επαφή.

Σε ώρες αιχμής, το μετρό λειτουργεί κάθε 30 δευτερόλεπτα, ωστόσο αυτό μειώνεται σε κάθε 15 λεπτά όταν είναι πιο ήσυχο. Η υπηρεσία λειτουργεί από τις 5.30 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Με λεωφορείο, τρόλεϊ ή τραμ

Αυτές οι επιλογές είναι λιγότερο δημοφιλείς από το μετρό, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικοί τρόποι περιήγησης στην πόλη. Τα μονό κοστίζουν από 3 UAH τα οποία μπορούν να αγοραστούν επί του σκάφους ή από ένα περίπτερο και πρέπει να επικυρωθούν και να διατηρηθούν για ολόκληρο το ταξίδι.

Τα τραμ εκτελούνται από τις 6πμ έως τις 10μμ, τα λεωφορεία από τις 7πμ έως τις 8μμ και τα τρόλεϊ από τις 6πμ έως τις 10μμ. Πλήρεις λεπτομέρειες των χρόνων λειτουργίας και των ναύλων είναι προσβάσιμες στη στάση.

Με ταξί

Οι τυπικοί κανόνες ισχύουν, όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλη πόλη, όταν πρόκειται να πάρετε ταξί στο Κίεβο. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση αυτοκινήτου μέσω μιας εφαρμογής ταξί, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο οι τουρίστες να ξηλώνονται. Ένα ταξίδι στο κέντρο της πόλης δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από 60 UAH

 

Πού να μείνετε στο Κίεβο

Το Κίεβο έχει μια καλή επιλογή ξενοδοχείων που βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία και είναι ιδανικά για να απολαύσετε όλη την πόλη που προσφέρει. Ελέγξτε τη λίστα μας προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Κίεβο.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο του Τσερνομπίλ - συναρπαστικό μουσείο που καλύπτει τον απόηχο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής της Ευρώπης. Οι πινακίδες είναι στα ουκρανικά, αλλά διατίθεται αγγλικός ακουστικός οδηγός.

Καθεδρικός Ναός Αγίας Σοφίας - η παλαιότερη εκκλησία στο Κίεβο με μεγάλη ποικιλία από ψηφιδωτά. Αυτή η εκκλησία έγινε μουσείο το 1934 και χρεώνει 60 UAH για την είσοδο.

Μνημεία για το άγαλμα της μητέρας πατρίδας και τον πόλεμο - εδώ θα βρείτε μερικά εξαιρετικά δείγματα πομπώδους σοβιετικής μνημειακής αρχιτεκτονικής και διατηρημένα αντικείμενα στρατιωτικού υλικού.

Maidan Nezalezhnosti (Πλατεία Ανεξαρτησίας) - σημαντική πλατεία και βασικό μέρος για να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι. Αναγνωρίστηκε διακρατικά ως το μέρος όπου οι υποστηρικτές του Viktor Yushchenko κατασκήνωσαν για αρκετές εβδομάδες το 2004.

Το παλάτι και το πάρκο Mariyinsky - απίστευτα δημοφιλής τοποθεσία για τους Κιέβους για βόλτα και χαλάρωση. Αυτό το γραφικό νεοκλασικό κτήριο χρησιμεύει ως η επίσημη κατοικία του Ουκρανού προέδρου.

Χρυσή Πύλη του Κιέβου - ανακατασκευή της εισόδου του 11ου αιώνα στο Κίεβο. Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για το μεσαιωνικό Κίεβο.

 

Πότε να έρθετε

Το Κίεβο βιώνει ένα υγρό ηπειρωτικό κλίμα, που σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε υγρά και ζεστά καλοκαίρια και ψυχρούς χειμώνες σε ίσες διαστάσεις. Η βροχή διανέμεται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά είναι πιο συχνή μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου.

Οι καλοκαιρινοί μήνες προσελκύουν τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, ωστόσο το ποικίλο πρόγραμμα των χειμερινών εκδηλώσεων προσελκύει τουρίστες που δεν φοβούνται τον παγωμένο καιρό.

Το Κίεβο φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία φεστιβάλ καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, όπως ένα διεθνές φεστιβάλ ταινιών, μια εβδομάδα μόδας, ένα φεστιβάλ παγκόσμιας μουσικής, ένα φεστιβάλ πυρκαγιάς και μια όπερα. Η πορεία ισότητας (υπερηφάνεια) πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

 

Visa

Το Κίεβο δεν είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο η κυβέρνηση συνεργάζεται (κάπως αντιφατικά) με την ΕΕ και έχει εισαγάγει ταξίδια χωρίς βίζα για όσους βρίσκονται στην ΕΕ, έως και 90 ημέρες.

Για όσους βρίσκονται εκτός της ΕΕ, ίσως χρειαστεί να προσκομίσετε έγγραφα κατά την άφιξη για να αποδείξετε τον σκοπό της επίσκεψής σας. Μπορείτε να βρείτε πλήρεις πληροφορίες εδώ.

 

Χρήματα

Το νόμισμα της Ουκρανίας είναι το Hryvnia (UAH). Θα βρείτε θαλάμους ανταλλαγής στο κέντρο της πόλης, αλλά οι συναλλαγματικές ισοτιμίες ποικίλλουν. Θα πρέπει να διατηρήσετε τις αποδείξεις σας εάν θέλετε να αλλάξετε χρήματα από την Ουκρανία μετά την έξοδο από τη χώρα.

Μπορείτε να βρείτε ΑΤΜ σε όλη την πόλη (που τοπικά αναφέρονται ως «bankomats») και οι περισσότερες σημαντικές πιστωτικές κάρτες γίνονται δεκτές. Ωστόσο, ίσως αξίζει τον κόπο να ειδοποιήσετε την τράπεζά σας πριν ταξιδέψετε ότι σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Ουκρανία.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.