Gay Liverpool · Οδηγός πόλης

Gay Liverpool · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Λίβερπουλ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της gay gay Liverpool είναι για εσάς.

Λίβερπουλ

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Βόρειας Αγγλίας. Το Λίβερπουλ είναι η 9η μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και φιλοξενεί περίπου 500,000 ανθρώπους. Βρίσκεται στην καρδιά του Merseyside, της 5ης μεγαλύτερης μητροπολιτικής περιοχής του Ηνωμένου Βασιλείου και φιλοξενεί περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Το Λίβερπουλ δεν πέτυχε το καθεστώς της πόλης μέχρι το 1880, ωστόσο η Βιομηχανική Επανάσταση και η ανάπτυξη του λιμανιού της την έκαναν μια σημαντική θέση πριν από αυτό. Ήταν το σημείο εκκίνησης πολλών μεταναστών από τα βρετανικά νησιά που ξεκινούσαν μια νέα ζωή στην Αμερική. Ήταν η δεύτερη πιο βομβαρδισμένη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα, το Λίβερπουλ είναι ένα οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό κέντρο. Είναι περισσότερο γνωστή ως η πατρίδα των Beatles, και μπορείτε ακόμα να δείτε τα σημάδια των Fab Four στην πόλη σήμερα, με ξεναγήσεις με λεωφορείο και αναμνηστικές πλακέτες σε όλη την πόλη. Έχει έντονη νυχτερινή ζωή και το δημοφιλές γκέι χωριό ήταν το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ρίξτε μια ματιά στο Σελίδα οδηγών Gay London City.

 

Γκέι σκηνή

Παρά την εγγύτητά του με το Μάντσεστερ και τη διεθνώς αναγνωρισμένη γκέι σκηνή του, η γκέι σκηνή του Λίβερπουλ αντέχει περισσότερο από εκείνη του Μάντσεστερ. Το gay χωριό του είναι το παλαιότερο στη χώρα και είναι το μόνο που αναγνωρίζεται επίσημα και υποστηρίζεται από δημοτικό συμβούλιο. Η ισχυρή σοσιαλιστική παράδοση του Λίβερπουλ το κάνει μια πολύ φιλόξενη πόλη.

Μέσα και γύρω από τη γκέι συνοικία Stanley Street θα βρείτε μια καλή επιλογή μπαρ και κλαμπ χορού, και πιο μακριά υπάρχουν σάουνες. Η πόλη φιλοξενεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές φεστιβάλ γκέι υπερηφάνειας στα τέλη Ιουλίου / αρχές Αυγούστου. Το φεστιβάλ Homotopia τον Νοέμβριο παρουσιάζει ένα συναρπαστικό πρόγραμμα τοπικών και διεθνών queer art.

 

Φτάνοντας στο Λίβερπουλ

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ (LPL) βρίσκεται 12χλμ. Νότια της πόλης. Εξυπηρετείται από τις οικονομικές αεροπορικές εταιρείες σε προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική από οικονομικές αεροπορικές εταιρείες όπου μπορείτε να αλλάξετε σε αυτά τα αεροδρόμια. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν περισσότερες υπηρεσίες ναύλωσης διαθέσιμες από το Λίβερπουλ.

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε λεωφορεία στο κέντρο της πόλης. Το Airlink 500 είναι μια γρήγορη υπηρεσία που σας μεταφέρει στο κέντρο σε περίπου 30 λεπτά. Ένα ταξίδι κοστίζει περίπου 4 £, αλλά οι υπηρεσίες σημειώσεων σταματούν στις 7 μ.μ. Η υπηρεσία 86a είναι μια φθηνότερη και μεγαλύτερη υπηρεσία, ωστόσο διαρκεί 24 ώρες, οπότε είναι ένας καλός τρόπος για να μπείτε στο κέντρο της πόλης τη νύχτα.

Οι καμπίνες Hackney μπορούν να συλληφθούν έξω από το κτίριο του τερματικού σταθμού και οι οδηγοί πρέπει να εγκριθούν για να εργαστούν στο αεροδρόμιο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου μισή ώρα και θα κοστίσει μεταξύ 20-30 £ σε ταξί, ανάλογα με την κίνηση. Τα ιδιωτικά ταξί θα σας παραλάβουν από το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο και μπορεί να κανονιστεί εκ των προτέρων.

Το αεροδρόμιο Manchester (MAN) είναι σχετικά κοντά στο Λίβερπουλ και προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Απέχει περίπου μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Λίβερπουλ και υπάρχουν απευθείας συνδέσεις τρένων και πούλμαν προς το Λίβερπουλ από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Με το τρένο

Η Liverpool Lime Street είναι ο κύριος σιδηροδρομικός κόμβος του Λίβερπουλ και είναι μια εντυπωσιακή βικτοριανή κατασκευή στο κέντρο της πόλης. Έχει καλές συνδέσεις με προορισμούς γύρω από την Αγγλία (μπορείτε να φτάσετε στο Λονδίνο σε 2 ώρες), ωστόσο θα πρέπει να αλλάξετε συνδέσεις εάν έρχεστε από τη Σκωτία ή την Ουαλία.

Με πλοίο

Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες πορθμείων από το Δουβλίνο, το Μπέλφαστ και τον Ντάγκλας (Νήσος του Μαν) προς το Pier Head στο κέντρο της πόλης. Τα ταξίδια από την Ιρλανδία διαρκούν περίπου 8 ώρες και λάβετε υπόψη ότι τα χαρτονομίσματα της Βόρειας Ιρλανδίας ενδέχεται να μην γίνονται δεκτά από οδηγούς ταξί ή σε ορισμένα καταστήματα.

 

Περιήγηση στο Λίβερπουλ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο της πόλης του Λίβερπουλ είναι σχετικά μικρό και έχει καλή πινακίδα, οπότε η περιήγηση με τα πόδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την εκπληκτική αρχιτεκτονική. Μπορεί να είναι μια αρκετά βρεγμένη πόλη, οπότε φροντίστε να ντύσετε τον καιρό.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Λίβερπουλ διαθέτει μια ολοκληρωμένη μεταφορά που διαχειρίζεται η Merseytravel. Υπάρχουν τακτικά και τακτικά δρομολόγια λεωφορείων καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας (τα νυχτερινά λεωφορεία είναι προθέματα με Ν). Τα εισιτήρια ξεκινούν από £ 2-3 για μονοήμερα εισιτήρια που μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό (κατά προτίμηση με κέρματα). Εβδομαδιαίες κάρτες μπορούν να αγοραστούν από σταθμούς λεωφορείων.

Η Merseyrail χρησιμοποιεί τα προαστιακά τρένα που είναι αρκετά βολικά αν μένετε λίγο έξω από το κέντρο της πόλης (ή πρόκειται να κάνετε κάποια περιπέτεια). Το Mersey Ferry είναι ένα αξιοθέατο από μόνο του και σας μεταφέρει από το Λίβερπουλ στο Wirral. Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο Saveway για λίγο πάνω από 5 £ που καλύπτει λεωφορεία, τρένα και το πλοίο.

Με ταξί

Το Λίβερπουλ διαθέτει έναν καλά συντηρημένο στόλο με αναγνωρίσιμες μαύρες καμπίνες. Μπορούν να χαιρετιστούν στο δρόμο, αλλά υπάρχουν επίσης πολλές τάξεις ταξί σε όλη την πόλη. Τα ιδιωτικά ενοικιαζόμενα οχήματα μπορούν να παραγγελθούν μόνο εκ των προτέρων και οποιαδήποτε πρόσκληση θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ύποπτος. Η Uber δραστηριοποιείται στο Λίβερπουλ.

 

Πού να μείνετε στο Λίβερπουλ;

Για μια λίστα προτεινόμενων ξενοδοχείων στο Λίβερπουλ, ρίξτε μια ματιά στο προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα του Λίβερπουλ.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Τάιτ Λίβερπουλ - το βόρειο τμήμα ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Εδώ, στο Albert Dock, θα δείτε μερικές από τις καλύτερες σύγχρονες τέχνες δωρεάν. Προηγούμενα έργα που εκτέθηκαν περιελάμβαναν το περίφημο άστρωτο κρεβάτι της Tracey Emin.

Merseyside Ναυτικό Μουσείο - Ένα συναρπαστικό μουσείο που καλύπτει την ιστορία του Λίβερπουλ ως λιμάνι. Περιλαμβάνει πολλά μουσεία σε ένα, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού μουσείου Border Force, του Διεθνούς Μουσείου Σκλαβιάς και μιας έκθεσης για τον Τιτανικό. Φροντίστε να τσεκάρετε το συγκλονιστικό "Hello Sailor!" έκθεση για τη ζωή των ομοφυλοφίλων στις ανοιχτές θάλασσες.

Γκαλερί τέχνης Walker - βρίσκεται στον μοναδικό δρόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει μόνο μουσεία ή βιβλιοθήκες. Η Walker Art Gallery φιλοξενεί έργα των Degas και Banksy. Αξιοσημείωτη είναι η ειδική έκθεσή του αφιερωμένη σε ομοφυλόφιλους σχεδιαστές μόδας.

Τολμηρή οδός - για μοντέρνες μπουτίκ και ιδιόμορφες καφετέριες, κάντε μια γραμμή για την Bold Street. Για να δοκιμάσετε το παραδοσιακό στιφάδο Scouse που έδωσε στους ντόπιους το περιβόητο παρατσούκλι τους (scousers) φροντίστε να κατευθυνθείτε στο Maggie May's και μην παραλείψετε το τουρσί παντζάρι ή το κόκκινο λάχανο στο πλάι!

Η ιστορία του Beatles - Θα ήταν ανόητος αν χάσετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τους Fab Four στην πόλη καταγωγής τους. Εδώ θα βρείτε μια αναπαράσταση του αρχικού Cavern Club όπου οι Beatles έκαναν το όνομά τους.

Έβερτον και Λίβερπουλ FC - Η Λίβερπουλ έχει όχι μία αλλά δύο ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ στην πόλη, οπότε γιατί να μην δεχτεί το δράμα και την ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Ο τοπικός αγώνας ντέρμπι μπορεί να προκαλέσει κάποιες ήπιες αναταραχές, γι' αυτό κρατήστε το μυαλό σας για εσάς αλλά και αποδεχτείτε το ως μέρος της διασκέδασης (σε κάποιο βαθμό).

Περιήγηση Peaky Blinders - αν και η βραβευμένη παράσταση διαδραματίζεται στο Μπέρμιγχαμ, στην πραγματικότητα γυρίστηκε στο Λίβερπουλ. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικά από τα εμβληματικά αξιοθέατα της σειράς.

Μάθιου Στριτ - εδώ θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από μπαρ (όχι γκέι μπαρ αλλά φιλόξενα) για να έχετε μια αληθινή αίσθηση για την έντονη νυχτερινή ζωή του Λίβερπουλ. Θα βρείτε επίσης ένα άγαλμα στη μνήμη της πιο διάσημης κόρης του Λίβερπουλ - της αμίμητης Cilla Black.

 

Πότε να έρθετε

Το Λίβερπουλ έχει εύκρατο κλίμα με σχετικά ευχάριστα καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες. Ο καιρός εδώ είναι πολύ απρόβλεπτος, γι' αυτό ελέγξτε τις προβλέψεις και ετοιμάστε ανάλογα. Τα τέλη της άνοιξης και το καλοκαίρι έχουν τον καλύτερο καιρό, ωστόσο αυτό είναι όταν ο αριθμός των τουριστών είναι ο μεγαλύτερος, αλλά η πόλη δεν κατακλύζεται ακριβώς.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Λίβερπουλ όλο το χρόνο. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ του Λίβερπουλ έχει ένα υπέροχο πρόγραμμα μουσικών πράξεων σε πολύ λογικές τιμές. Το Mersey River Festival του Ιουνίου βλέπει ιστορικά ψηλά πλοία να κατεβαίνουν στην πόλη μεταξύ άλλων αξιοθέατων. Η Μπιενάλε του Λίβερπουλ έχει διεθνή φήμη.

 

Visa

Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από την Ευρώπη και χώρες όπως οι ΗΠΑ, η ΕΔΠ του Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν δεν απαιτούν έλεγχο βίζα εδώ για να δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς.

Οι περισσότεροι άλλοι επισκέπτες από την Ασία, τη Νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική πρεσβεία του ΗΒ.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βίζα στο ΗΒ δεν ισχύει για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Χρήματα

Το επίσημο νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι η λίρα στερλίνα (£, GBP), κοινώς γνωστή ως λίρα. Η ανταλλαγή μετρητών σε Λίρες Βρετανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι περισσότεροι Ασιάτες ταξιδιώτες έχουν καλύτερη τιμή ανταλλάσσοντας νόμισμα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Visa & MasterCard και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού. Οι κάρτες American Express και Diners είναι ευρέως αποδεκτές. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί ένα σύστημα «Τσιπ και PIN» για όλες τις πληρωμές. Εάν η κάρτα σας διαθέτει μικροτσίπ, περιμένετε να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας αντί να υπογράψετε. Εάν δεν έχετε PIN, αναμένεται να σας ζητηθεί να εμφανίσετε επίσημο αναγνωριστικό φωτογραφίας.

Οι πληρωμές μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών χωρίς επαφές γίνονται πιο δημοφιλείς για μικρότερες αγορές σε καφετέριες, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, παντοπωλεία και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Οι τράπεζες ανοίγουν συνήθως μεταξύ 09:30 και 16:00, αν και πολλές σε μεγαλύτερες πόλεις ή μεγάλες εμπορικές περιοχές θα παραμείνουν ανοιχτές πολύ αργότερα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.