Gay Lyon · Οδηγός πόλης

Gay Lyon · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Λυών; Τότε ο οδηγός της gay gay Lyon είναι για εσάς.

Λυών

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και πρωτεύουσα της περιοχής Auvergne-Rhône-Alpes, η Λυών φιλοξενεί μισό εκατομμύριο ανθρώπους. Βρίσκεται στην καρδιά της μητροπολιτικής περιοχής με πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Λυών, που ιδρύθηκε με εντολή της Γερουσίας για τους Ρωμαίους πρόσφυγες, βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ευρωπαϊκής ιστορίας για πολλούς αιώνες. Το 1572 έγινε η σφαγή των προτεσταντών από τους καθολικούς την Ημέρα του Αγίου Βαρθολομαίου και πολλά ιστορικά κτίρια κατεδαφίστηκαν κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Οι αδερφοί Lumière επινόησαν τον κινηματογράφο εδώ.

Σήμερα, η Λυών είναι γνωστή για την κουζίνα της, που αναφέρεται ως η γαστρονομική πρωτεύουσα του κόσμου. Είναι η έδρα της INTERPOL και είναι κέντρο τραπεζών, λογισμικού και φαρμακευτικών προϊόντων. Οι τουρίστες προσελκύονται από καταπληκτική αρχιτεκτονική, εντυπωσιακή τέχνη του δρόμου, εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια, πολλά μουσεία και τη ζωντανή γκέι σκηνή.

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Paris City .

Γκέι σκηνή

Αν και μικρή σε σύγκριση με το Παρίσι, η γκέι σκηνή της Λυών είναι μια από τις πιο ζωντανές στη Γαλλία. Οι περισσότεροι χώροι είναι συγκεντρωμένοι στο Vieux Lyon. Στη Λυών θα βρείτε Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ χορού, Κρουαζιέρες, Γκέι σάουνες και υπηρεσία μασάζ τροφοδοσία γκέι πελάτη.

Η Λυών είναι μια απίστευτα διαφορετική πόλη και κάθε Ιούνιο η πόλη ανοίγει τα χέρια της και γιορτάζει το εξαιρετικά δημοφιλές φεστιβάλ υπερηφάνειας. Υπάρχει επίσης ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Queer που διοργανώνεται τον Μάρτιο και ένα φεστιβάλ ταινιών με θέμα ομοφυλόφιλους στο κοντινό Saint-Etienne κάθε Νοέμβριο.

 

Φτάνοντας στη Λυών

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Saint-Exupéry (LYS) βρίσκεται 25 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου της πόλης. Είναι το 4ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Γαλλίας και έχει καλή σύνδεση με προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, τη Βόρεια Αμερική και τα Υπερπόντια Διαμερίσματα της Γαλλίας.

Η υπηρεσία τραμ Rhônexpress σας μεταφέρει απευθείας στο κέντρο της πόλης σε μισή ώρα. Είναι μια ακριβή υπηρεσία (15.90 €) μονόδρομη και ταιριάζει με υποδοχές Wi-Fi και πρίζες. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5πμ έως τα μεσάνυχτα. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων μέσω διαδικτύου, σε μηχανήματα εισιτηρίων στο σταθμό ή από τον διαχειριστή (ισχύει επιπλέον χρέωση 4 €).

Μια φθηνότερη επιλογή δημόσιας μεταφοράς είναι να πάρετε το λεωφορείο 1950 στο σιδηροδρομικό σταθμό La Verpillière (σημειώστε ότι δεν υπάρχουν δρομολόγια λεωφορείων την Κυριακή). Αυτή η υπηρεσία λεωφορείου κοστίζει 4.70 € και από εδώ μπορείτε να πάρετε τρένο προς το κέντρο της πόλης με 6.80 €. Με τους χρόνους αναμονής και τις μεταφορές, αυτό το ταξίδι θα διαρκέσει περίπου μια ώρα.

Υπάρχει μια θέση ταξί έξω από τον τερματικό σταθμό 1, αν και θα μπορούσε να είναι ευκολότερο και οικονομικότερο να προπαραγγείλετε ένα. Ένα ταξίδι στην πόλη μπορεί να κοστίσει οτιδήποτε στην περιοχή από 45 έως 70 € ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τον τελικό προορισμό. Οι ώρες ταξιδιού είναι περίπου μισή ώρα.

Με το τρένο

Η Λυών διαθέτει δύο κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο κέντρο της πόλης. Ο σταθμός Part-Dieu βρίσκεται στην οικονομική περιοχή και ο Perrache είναι ο ιστορικός σταθμός. Και οι δύο προσφέρουν καλές συνδέσεις σε όλη τη Γαλλία. Οι απευθείας διεθνείς υπηρεσίες από το Part-Dieu περιλαμβάνουν προορισμούς στην Ισπανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ελβετία και το ΗΒ μέσω του Eurostar.

 

Περιήγηση στη Λυών

Με τα ΠΟΔΙΑ

Αν και η Λυών είναι μια μεγάλη πόλη, το κέντρο της πόλης είναι εύκολα προσβάσιμο με τα πόδια. Θα χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για να φτάσετε από την Place des Terreaux στην Place Bellecour και οι στάσεις του μετρό είναι συνήθως περίπου 10 λεπτά ο ένας από τον άλλο. Η κυκλοφορία μπορεί να είναι πυκνή σε μεγάλες διασταυρώσεις και οι οδηγοί παραβιάζουν συχνά κόκκινα φώτα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Λυών διαθέτει ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιων μεταφορών που διαχειρίζεται η TCL. Τα εισιτήρια κοστίζουν 1.80 ευρώ για μια ώρα διαδρομής στο δίκτυο των τρένων του μετρό, των λεωφορείων, των τρόλεϊ, του τραμ και των γραμμών τελεφερίκ. Οι ημερήσιες κάρτες ξεκινούν από 5.50 € και μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα στο σταθμό (δέχονται μόνο κέρματα) και καταστήματα που φέρουν σήμα TCL.

Τα μετρό, τα τραμ και τα τελεφερίκ λειτουργούν από τις 5 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα με χρόνο αναμονής σε περιοχές από 2 λεπτά έως 10 λεπτά ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τη γραμμή. Ορισμένες γραμμές λεωφορείων δεν εκτελούν δρομολόγια μετά τις 9 μ.μ., ωστόσο υπάρχει ωριαία νυχτερινή υπηρεσία λεωφορείου σε ορισμένες γραμμές που ονομάζονται "Pleine Lune" (πανσέληνος).

Με ταξί

Τα ταξί είναι αρκετά ακριβά στη Λυών και ένας οδηγός μπορεί να επιλέξει να χρεώσει 7 € για κάθε ταξίδι. Ισχύουν επιπλέον χρεώσεις για αποσκευές, παραλαβές από το σιδηροδρομικό σταθμό ή το αεροδρόμιο και για τους 4ους επιβάτες. Υπάρχουν τάξεις ταξί, αλλά μπορεί να είναι πιο χρονοβόρο και οικονομικά αποδοτικό να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

 

Πού να μείνετε στη Λυών

Τα ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο κέντρο της πόλης είναι βολικά για να εξερευνήσετε την πόλη. Για τη λίστα με τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Λυών ή ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Ξενοδοχεία Gay Lyon .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Βασιλική της Notre-Dame de Fourvière - χτισμένη τον 19ο αιώνα και συγχώνευση βυζαντινής και ρωμαϊνικής αρχιτεκτονικής, αυτή η εκκλησία είναι μία από τις εμβληματικές εικόνες της Λυών. Οι ντόπιοι αστειεύονται ότι το κτίριο μοιάζει με ανάποδα ελέφαντα.

Musée Gadagne - Βρίσκεται στο κέντρο της Λυών, αυτό το μουσείο αποτελείται από δύο μουσεία. Το μουσείο ιστορίας της Λυών προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στο ποικίλο παρελθόν αυτής της ενδιαφέρουσας πόλης. Το μουσείο των παγκόσμιων μαριονετών είναι ελαφρώς ανατριχιαστικό.

Passage Thiaffait - ένας από τους διάσημους καλυμμένους διαδρόμους της Λυών στη συνοικία του παλιού εμπόρων μεταξιού. Αυτή η περιοχή είναι γεμάτη με εργαστήρια καλλιτεχνών και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε ένα δώρο σε κάποιον.

Parc de la Tête d'Or - μεγάλο αστικό πάρκο που άνοιξε το 1857. Αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για να αποφύγετε το ηλιόλουστο απόγευμα. Εδώ υπάρχει μια λίμνη για βαρκάδα, τεράστια θερμοκήπια και ένας ζωολογικός κήπος, ο οποίος φημίζεται για τη συλλογή «African Plains».

Les Halles de Lyon Paul Bocuse - ένα φανταστικό σημείο για να δείτε γιατί η Λυών έχει τη φήμη ότι είναι μια γκουρμέ πρωτεύουσα. Αυτή η εσωτερική αγορά διαθέτει σημεία όπου μπορείτε να καθίσετε για ένα μεσημεριανό γεύμα και κρασί. Μπορείτε επίσης να πάρετε γαστρονομικές απολαύσεις για να δοκιμάσετε αργότερα ή να κάνετε πικνίκ.

Institut & Musee Lumière - συναρπαστικό μουσείο αφιερωμένο στους πατέρες του κινηματογράφου που στεγάζεται σε ένα πανέμορφο αρ νουβό κτήριο. Μερικές από τις εκθέσεις είναι στα Αγγλικά, αλλά συνιστάται να πληρώσετε 3 € για έναν οδηγό.

 

Πότε να έρθετε

Παρά τη γειτνίαση με τις Άλπεις, το χιόνι είναι πραγματικά ασυνήθιστο εδώ. Αν και οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι πιο ξηροί, η βροχή είναι αρκετά απρόβλεπτη εδώ και μπορεί να εμφανιστεί ανά πάσα στιγμή. Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι πιθανώς οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτείτε, καθώς ο καιρός είναι συνήθως ευχάριστος και υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες. Οι χειμερινοί άνεμοι από τις Άλπεις μπορεί να είναι δαγκωτικοί.

Προς τιμήν της κινηματογραφικής κληρονομιάς της Λυών, η πόλη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Lumière που προσελκύει αστέρια του γαλλικού και του διεθνούς κινηματογράφου. Υπάρχουν επίσης τα διετή φεστιβάλ χορού και μοντέρνας τέχνης και το εμβληματικό Φεστιβάλ Φωτών του Δεκεμβρίου. Ο Μάιος βλέπει το φεστιβάλ μουσικής Electroinc Nuits Sonores να κατεβαίνει στην πόλη. Το Pride πραγματοποιείται τον Ιούνιο.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.