Gay Mannheim · Οδηγός πόλης

Gay Mannheim · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Μάνχαϊμ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της gay gay Mannheim είναι για εσάς.

 

Mannheim

Η 22η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης, το Mannheim είναι η καρδιά της μητροπολιτικής περιοχής του Ρήνου-Νέκαρ, της 8ης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας και φιλοξενεί πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μια πόλη με πλούσια και ποικίλη ιστορία, το Μάνχαϊμ ανέβηκε στο έδαφος κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και ξαναχτίστηκε επίπονα στο τελευταίο μισό του αιώνα. Το Mannheim είναι επίσης η τοποθεσία της πρώτης μοτοσικλέτας και κατασκευάστηκε μοτοσικλέτα.

Σήμερα, το Mannheim είναι ένας οικονομικός κόμβος πολλών μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών. Είναι γνωστή για τις προοδευτικές της προοπτικές κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά και έχει επαινεθεί ως πόλη που πρέπει να παρακολουθήσετε με μια γκέι σκηνή διάσπαρτη σε όλη την πόλη.

 

Γκέι σκηνή

Το Μάνχαϊμ ήταν ιστορικά μια πόλη με πολύ φιλελεύθερο πνεύμα, με τα ανοιχτά γκέι ιδρύματα να ήταν τα αγαπημένα στέκια καλλιτεχνών και συγγραφέων τη δεκαετία του 1930. Σήμερα, η ομοφυλοφιλική κοινότητα του Mannheim είναι ακμάζουσα και φιλόξενη σε όλους.

Η πόλη χωρίζεται σε 4 τεταρτημόρια, και σε όλα αυτά υπάρχουν δημοφιλή μπαρ και κλαμπ για ομοφυλόφιλους. Η πλειοψηφία των χώρων βρίσκεται στο Mitte (το κέντρο) και γύρω από το Wasserturm.

Το Mannheim φιλοξενεί τους εορτασμούς LGBT Pride της Christopher Street Day κάθε Αύγουστο. Αλλά το μεγαλύτερο, πιο δημοφιλές πάρτι γκέι χορού (και κρουαζιέρας) στο Mannheim είναι GAYWERK.

Η γειτονική πόλη του Mannheim, Ludwigshafen, έχει επίσης μια μικρή γκέι σκηνή, συμπεριλαμβανομένης μιας σάουνας που ονομάζεται Σάουνα Ατλαντίδας. Δεδομένου ότι οι δύο πόλεις βρίσκονται κυριολεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο, μπορεί να ειπωθεί ότι οι λίγες γκέι χώροι στο Ludwigshafen είναι μέρος της γκέι σκηνής του Μάνχαϊμ.

 

Φτάνοντας στο Μάνχαϊμ

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Mannheim City (MHG) είναι μια σκιά της παλιάς του δόξας. Εκτελεί μόνο δύο προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού προς το Βερολίνο Tegel και το Αμβούργο. Τα τραμ 5 και 6 και το λεωφορείο 50 σας μεταφέρουν στην πόλη. Τα ταξίδια με το τραμ διαρκούν περίπου 25 λεπτά, τα λεωφορεία λίγο περισσότερο και κοστίζουν 2.50 €.

Οι περισσότερες διεθνείς αφίξεις φτάνουν μέσω ενός από τα πολλά γειτονικά αεροδρόμια του Mannheim. Το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης (FRA), το μεγαλύτερο αεροδρόμιο και διεθνής κόμβος της Γερμανίας, απέχει μόλις 30 λεπτά με το τρένο/λεωφορείο υψηλής ταχύτητας ICE διαρκεί 1 ώρα έως 90 λεπτά (οι τιμές ποικίλλουν).

Το αεροδρόμιο Hahn της Φρανκφούρτης (HHN) προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς το σιδηροδρομικό σταθμό Mannheim που είναι φθηνή, αλλά διαρκεί περίπου 2.5 ώρες για να φτάσετε στο Mannheim.

 Με το τρένο

Το Mannheim Hauptbahnhof είναι καλά συνδεδεμένο με την υπόλοιπη Γερμανία και είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο, μετά τη Στουτγκάρδη, στη Νοτιοδυτική Γερμανία. Έχει καλές διεθνείς συνδέσεις που εκτείνονται μέχρι τη Μόσχα στα ανατολικά και την Κοπεγχάγη στο Βορρά.

 

Μετακίνηση στο Μάνχαϊμ

Με τα πόδια

Παρόλο που το κέντρο της πόλης είναι σχετικά συμπαγές, πρέπει να καταλάβετε ότι το κέντρο του Μανχάιμ είναι διαμορφωμένο ελαφρώς διαφορετικά από άλλες πόλεις. Οι "δρόμοι" δεν έχουν ονόματα οδών, αλλά οι διευθύνσεις ομαδοποιούνται σε τετράγωνα, πολύ σαν μια σκακιέρα. Οι διευθύνσεις έχουν τη μορφή αναφοράς πλέγματος, ακολουθούμενη από έναν αριθμό, π.χ. Q6, 12 (αν έχετε αμφιβολίες, μην φοβάστε να ρωτήσετε έναν ντόπιο).

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Verkehrsverbund Rhein-Neckar (VRN) είναι το όνομα του οργανισμού που οργανώνει τις δημόσιες συγκοινωνίες στην περιοχή Rhein-Neckar. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα λεωφορείων, τραμ, τρένων s-bahn και περιφερειακών τρένων στο Mannheim και προς τις άλλες πόλεις που το περιβάλλουν.

Τα μεμονωμένα εισιτήρια ξεκινούν από 1.60€ και τα ημερήσια από 6.50€. Η πλειονότητα των δρομολογίων του τραμ στο Mannheim εκτελούνται κάθε 20 λεπτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά υπάρχουν λιγότερες τακτικές νυχτερινές διαδρομές, με ορισμένες υπηρεσίες να εκτελούνται όλο το εικοσιτετράωρο τα Σαββατοκύριακα.

Με ταξί

Είναι ευκολότερο να επισημάνετε τα ταξί στο Mannheim ή να βρείτε πιάτσες ταξί, ωστόσο, θα πρέπει να δίνεται η ίδια προσοχή όπως σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πόλη. Φροντίστε να μπείτε μόνο σε αδειοδοτημένες καμπίνες και βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε με το μετρητή για να αποφύγετε να σας ξεσκίσουν.

 

Πού να μείνετε στο Μάνχαϊμ

Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων, επισκεφθείτε το Ξενοδοχεία Gay Mannheim .

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Λούισενπαρκ - χτισμένο μεταξύ 1892 και 1903, το Luisenpark αναφέρεται συχνά ως ένα από τα πιο όμορφα πάρκα στην Ευρώπη. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν μια μεγάλη λίμνη για βαρκάδα, τους Κινέζους Κήπους και το Pflanzenschauhaus (υαλοπωλείο) με το ενυδρείο και τη συλλογή πεταλούδων.

Friedrichsplatz - μόλις δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης βρίσκεται αυτή η νεομπαρόκ δημόσια πλατεία. Ένα τέλειο μέρος για να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε τους ανθρώπους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει το σόου φωτός στο σιντριβάνι.

Kunsthalle - Η συλλογή πολιτικών έργων τέχνης του Mannheim στεγάζεται σε ένα υπέροχο κτήριο του 19ου αιώνα και η είσοδος είναι δωρεάν κάθε Τετάρτη και μεταξύ 6-8 τα περισσότερα βράδια.

Παλάτι Μάνχαϊμ - ένα μεγάλο παλάτι που συγκρίνεται συχνά με τις Βερσαλλίες. Τώρα το μεγαλύτερο μέρος του αποτελεί μέρος του Πανεπιστημίου του Mannheim, μπορείτε ακόμα να κάνετε ξεναγήσεις στο εσωτερικό.

Πύργος νερού - ένας διάσημος ρωμανικός πύργος νερού που λειτουργεί ως το κύριο ορόσημο του Mannheim. Φροντίστε να βγάλετε μια selfie εδώ.

SAP Arena - μια μεγάλη πολυλειτουργική αρένα που φιλοξενεί την παγκοσμίου φήμης ομάδα χόκεϋ του Mannheim Die Adler (οι Eagles).

 

Πότε να έρθετε

Σε αντίθεση με άλλες πόλεις και κωμοπόλεις της περιοχής, το Mannheim δεν κατακλύζεται από τουρίστες τους καλοκαιρινούς μήνες. Βρίσκεται στην πιο ζεστή τοποθεσία της Γερμανίας, τη λεγόμενη Βάρδια του Ρήνου, οπότε οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να είναι εξαιρετικά ζεστοί.

Σε αντίθεση με πολλές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης, το χιόνι στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο συνηθισμένο τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν πρέπει να φοράτε ένα ζεστό παλτό τον Δεκέμβριο, καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Ο Αύγουστος βλέπει το μεγάλο φεστιβάλ Christopher Street Day να βγαίνει στους δρόμους και ο Νοέμβριος έχει το διεθνές φεστιβάλ ταινιών, αδελφοποιημένο με την κοντινή Χαϊδελβέργη.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.