Gay Montpellier · Οδηγός πόλης

Gay Montpellier · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Μονπελιέ; Τότε ο γκέι οδηγός πόλης του Μονπελιέ είναι για εσάς.

Μονπελιέ

Η 8η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της στη Μεσόγειο, το Μονπελιέ φιλοξενεί περίπου τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων.

Το Μονπελιέ είναι μία από τις λίγες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας χωρίς καμία ρωμαϊκή κληρονομιά και μόνο στην πραγματικότητα έγινε γνωστό ως εμπορικό κέντρο τον 12ο αιώνα. Μετά τη μεταρρύθμιση, έγινε διαμαρτυρόμενο προπύργιο και πολιορκήθηκε από τον βασιλιά Louis XIII. Κάτω από τον Louis XIV, η πόλη έγινε περιφερειακή πρωτεύουσα με μεγάλα κτίρια.

Σήμερα, το Montpellier είναι ένα σημαντικό εκπαιδευτικό κέντρο με περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού του να είναι φοιτητές σε 3 πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι τουρίστες προσελκύονται εδώ για την όμορφη αρχιτεκτονική, τη χαλαρή κουλτούρα του καφέ, τις εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια, τον ευχάριστο καιρό του καλοκαιριού και τη μέτρια γκέι σκηνή.

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Paris City .

 

Γκέι σκηνή

Λόγω του μεγάλου φοιτητικού πληθυσμού, το Μονπελιέ είναι γεμάτο από νέους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Οι συμπεριφορές εδώ είναι τόσο φιλελεύθερες που υπάρχουν κάποιοι που αποκαλούν το Μονπελιέ τη δεύτερη γκέι πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι.

Το Μονπελιέ φιλοξενεί αρκετούς γκέι χώρους, κυρίως συγκεντρωμένους στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, Σάουνες και σε έναν  Λέσχη κρουαζιέρας τροφοδοτούν τόσο ντόπιους όσο και επισκέπτες. Υπάρχει ένα δημοφιλές φεστιβάλ Pride τον Ιούλιο.

 

Φτάνοντας στο Μονπελιέ

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο Montpellier – Méditerranée (MPL) ή το Αεροδρόμιο Fréjorgues βρίσκεται 7km νοτιοανατολικά του κέντρου της πόλης. Είναι το δέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Γαλλία με αερομεταφορείς και αερομεταφορείς προϋπολογισμού που ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκούς και βορειοαφρικανικούς προορισμούς.

Ένα λεωφορείο (γραμμή 120) σας μεταφέρει από το αεροδρόμιο στην Place D'Europe, όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο των δημόσιων συγκοινωνιών σε 15 λεπτά. Αναχωρεί από Δευτέρα έως Κυριακή από τις 9 το πρωί έως τις 11.15:1.60. Τα μονόκλινα κοστίζουν XNUMX€ αλλά μπορείτε να πάρετε μεταφορές στο δίκτυο των μέσων μαζικής μεταφοράς με άλλο ένα ευρώ. Η αγορά των εισιτηρίων γίνεται από τον οδηγό.

Ένα ταξί στο κέντρο της πόλης θα διαρκέσει 20 έως 40 λεπτά ανάλογα με την κίνηση. Τα ταξίδια θα κοστίζουν από 26 έως 38 € ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τον αριθμό των επιβατών και το ποσό των αποσκευών, καθώς τα συμπληρώματα ισχύουν για τις αποσκευές. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να λάβετε την καλύτερη τιμή.

Με το τρένο

Το Gare de Montpellier-Saint-Roch είναι ένας από τους νότιους κόμβους σιδηροδρομικών μεταφορών της Γαλλίας. Είναι καλά συνδεδεμένο με τις περισσότερες γαλλικές πόλεις και προσφέρει ακόμη και κάποιες συνδέσεις με τις Άλπεις. Έχει διεθνείς συνδέσεις με τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη και τη Γενεύη.

Μετακίνηση στο Μονπελιέ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το Μονπελιέ είναι μια σχετικά συμπαγής πόλη και η εξερεύνηση με τα πόδια είναι απόλαυση. Ο καιρός είναι ευχάριστος τις περισσότερες φορές και οι περισσότερες τοποθεσίες είναι κοντά μεταξύ τους. Θα χρειαστείτε δημόσιες συγκοινωνίες μόνο εάν ταξιδεύετε πιο μακριά.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Montpellier διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών λεωφορείων και τραμ που σας μεταφέρουν από Α έως Β. Τα εισιτήρια απλής μετάβασης κοστίζουν 1.40 € και ισχύουν για μία ώρα. Το 24ωρο εισιτήριο ταξιδιού κοστίζει 3.80 €. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα στις στάσεις ή από τους οδηγούς λεωφορείων. Πρέπει να θυμάστε να επικυρώσετε το εισιτήριό σας.

Τα τραμ λειτουργούν μέχρι τα μεσάνυχτα (1 π.μ. τα Σαββατοκύριακα) και τις ώρες αιχμής έρχονται πάντα 3 έως 5 λεπτά. Αυτό συντομεύεται σε κάθε 15 λεπτά σε πιο ήσυχες ώρες. Τα δρομολόγια των λεωφορείων είναι τακτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά αισθητά σπάνια τις Κυριακές. Υπάρχει ένα νυχτερινό λεωφορείο, το L'Amigo, που σας μεταφέρει στα νυχτερινά κέντρα στα περίχωρα του κέντρου της πόλης.

Με ταξί

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις, είναι πολύ δύσκολο να χαιρετίσετε ένα ταξί από την άκρη του δρόμου. Είναι καλύτερο να προ-παραγγείλετε ταξί εκ των προτέρων. Τα περισσότερα εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία θα χαρούν να σας παραγγείλουν ταξί. Πάντα να συζητάτε την τιμή του ταξιδιού πριν ξεκινήσετε και να θυμάστε ότι τα βράδια, τα σαββατοκύριακα και οι αργίες είναι πάντα πιο ακριβά.

 

Πού να μείνετε στο Μονπελιέ

Το Montpellier διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Για τις πιο πρόσφατες προσφορές ξενοδοχείων στο Μονπελιέ, επισκεφθείτε το Gay Montpellier Ξενοδοχεία .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

La Place Royale du Peyrou - μια πανέμορφη δεντρόφυτη πλατεία με κεντρικό τεμάχιο το Triumphal Arch. Χτισμένο το 1692, ξεναγήσεις σας οδηγούν στα 103 σκαλοπάτια στην κορυφή της αψίδας. Κατά το ηλιοβασίλεμα ολόκληρη η περιοχή είναι λουσμένη σε χρυσό ήλιο.

Les Jardin des Plantes - αρχικά ιδρύθηκε το 1593, αυτός ο όμορφος κήπος είναι το ιδανικό μέρος για μια ρομαντική απογευματινή βόλτα. Συντηρείται από το Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή φυτών για να θαυμάσουν οι ερασιτέχνες βοτανολόγοι.

Καθεδρικός ναός του Μονπελιέ - εντυπωσιακό ρωμαιοκαθολικό κτήριο κατασκευασμένο σε γοτθικό στιλ. Υπέστη σοβαρές ζημιές στις συγκρούσεις του 16ου αιώνα μεταξύ καθολικών και προτεσταντών προτού ξαναχτιστεί τον 15ο αιώνα.

Place de la Comédie - το κεντρικό σημείο του Μονπελιέ. Εδώ θα βρείτε την όπερα, ένα όμορφο άγαλμα των Τριών Χάρι και μια πληθώρα από καφετέριες, μπαρ και καλλιτέχνες του δρόμου. Είναι ένα τέλειο σημείο για να παρακολουθούν οι άνθρωποι.

Musée Fabre - ιδρύθηκε το 1825, αυτό το μουσείο υποβλήθηκε σε ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ το 2003, τελειώνοντας το 2007. Αυτό το μουσείο θεωρήθηκε εθνικής σημασίας και εμφανίζει σημαντικά γαλλικά και διεθνή έργα από τον 15ο αιώνα έως τον 20ο αιώνα.

Αντιγόνη - μια γειτονιά που βρίσκεται ακριβώς ανατολικά του κέντρου της πόλης και ένα καταφύγιο για αρχιτέκτονες. Σχεδιασμένο από τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ricardo Borfil, αυτή η περιοχή διαθέτει μια σειρά από καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ για να χαλαρώσετε καθώς απολαμβάνετε τη νεοκλασική αρχιτεκτονική.

 

Πότε να έρθετε

Η άνοιξη είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη, καθώς ο καιρός είναι πολύ ευχάριστος και δεν φτάνει στα αφόρητα υψηλά που συμβαίνουν συχνά το καλοκαίρι. Οι χειμώνες είναι δροσεροί και τραγικοί με θερμοκρασίες κατά μέσο όρο περίπου 11 βαθμούς που είναι ευχάριστο σε σύγκριση με προορισμούς πιο βόρεια. Το καλοκαίρι η πόλη βλέπει μια μαζική εισροή τουριστών.

Υπάρχει μια ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων στο ημερολόγιο του Μονπελιέ. Το Cinemed είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στη Γαλλία (μετά τις Κάννες) και πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο. Το Festival de Radio France et Montpellier είναι το φεστιβάλ κλασικής μουσικής του Ιουλίου και είναι πολύ δημοφιλές. Τον Ιούλιο είναι επίσης ο ετήσιος εορτασμός gay Pride του Μονπελιέ.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.