Gay Blackpool · Οδηγός πόλης

Gay Blackpool · Οδηγός πόλης

Πρώτη επίσκεψη στο Μπλάκπουλ; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγών πόλεων του Μπλάκπουλ είναι για εσάς

θέα στη Βόρεια Προβλήτα του Μπλάκπουλ και στον Πύργο του Μπλάκπουλ

 

Μπλάκπουλ

Το Μπλάκπουλ είναι μια μεγάλη παραθαλάσσια παραθεριστική πόλη στο Lancashire στη βορειοδυτική Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Μια σιδηροδρομική γραμμή, που χτίστηκε το 1840, είχε ως αποτέλεσμα το Μπλάκπουλ να γίνει ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της Βικτώριας. Στα τέλη του 1800 χτίστηκε ο διάσημος παραλιακός δρόμος μαζί με προβλήτες, γραμμές τραμ και μουσικά θέατρα.

Μεγάλο μέρος αυτής της βικτοριανής κληρονομιάς είναι ακόμη εκεί σήμερα, μαζί με σημαντικά αξιοθέατα, όπως η παραλία Pleasure, ο ζωολογικός κήπος του Μπλάκπουλ και οι χειμερινοί κήποι.

 

Γκέι σκηνή

Το Μπλάκπουλ έχει μια ευρεία γκέι κοινότητα και μια εκτεταμένη σκηνή νυχτερινής ζωής ομοφυλόφιλων που είναι δημοφιλής όλο το χρόνο.

Τα περισσότερα γκέι μπαρ και κλαμπ του Μπλάκπουλ βρίσκονται γύρω από την οδό Dickson Road, σε μικρή απόσταση από τον Πύργο του Μπλάκπουλ και μόλις μερικά λεπτά με τα πόδια από τη Βόρεια Προβλήτα.

Η πόλη διαθέτει νυχτερινά κέντρα (Φλαμίνγκο είναι το πιο διάσημο), αλλά είναι η σκηνή του γκέι μπαρ που πραγματικά ξεχωρίζει με τους κορυφαίους χώρους όπως Αστεία κορίτσια και Η ιπτάμενη τσάντα.

 

Φτάνοντας στο Μπλάκπουλ

Με το τρένο

Από το Λονδίνο, πάρτε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Virgin Pendolino βόρεια προς Preston. Από το Preston, υπάρχουν τέσσερα τρένα την ώρα για το Blackpool North Station (ο σταθμός είναι ακριβώς δίπλα στη γκέι περιοχή). Υπάρχουν επίσης απευθείας υπηρεσίες από το Μάντσεστερ και το York.

Με το αυτοκίνητο

Το Μπλάκπουλ έχει εξαιρετικές οδικές συνδέσεις, με έναν αυτοκινητόδρομο που σας μεταφέρει σχεδόν στην παραλία (M55)

Τα τραμ του Blackpool τρέχουν κατά μήκος της ακτής από την Πύλη Starr στο νότο έως το Fleetwood στο βορρά

 

Μετακίνηση στο Μπλάκπουλ

Με τον περίφημο περίπατο, το περπάτημα είναι συχνά η καλύτερη επιλογή. Ωστόσο, το Μπλάκπουλ διαθέτει επίσης ένα εξαιρετικό δίκτυο τραμ και λεωφορείων.

Τα τραμ εκτελούνται κάθε 1ο λεπτό από τις 8πμ έως περίπου τις 1πμ (στο Blackpool North Pier). Οι ναύλοι ξεκινούν από 1.30 £ για ένα σύντομο ταξίδι. Οι κάρτες 1 και 3 ημερών μπορούν να αγοραστούν online.

Ταξιδεύετε με σκύλο; Αγοράστε ένα εισιτήριο Rover24 για £ 1 για απεριόριστο ταξίδι για το κατοικίδιο ζώο σας με λεωφορεία και τραμ.

 

Πού να μείνετε στο Μπλάκπουλ

Η πόλη έχει μια σχεδόν ατελείωτη επιλογή καταλυμάτων, κάντε κλικ εδώ για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων και ξενώνων που ανήκουν σε γκέι στο Μπλάκπουλ.

Παραδόξως, για μια πόλη όπου τα πάντα είναι σχετικά φθηνά, τα ταξί είναι αρκετά ακριβά. Έτσι, εάν σκοπεύετε να βγείτε αργά το βράδυ, το να μείνετε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τη νυχτερινή ζωή θα σας εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Φωτισμοί Μπλάκπουλ

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Φωτισμοί Μπλάκπουλ - ένα φεστιβάλ φώτων μήκους 6 μιλίων που διαρκεί από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Νοεμβρίου. Αρχικά σχεδιάστηκε το 1879, τα Illuminations προσελκύουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πόλη για να δουν αυτή την εκπληκτική οθόνη με περισσότερα από ένα εκατομμύριο φώτα.

Πύργος του Μπλάκπουλ - εμβληματικό ορόσημο κοντά στη Βόρεια Προβλήτα με εκπληκτική πανοραμική πλατφόρμα θέασης.

Όπερα και Χειμερινοί Κήποι - ένα από τα μεγαλύτερα θέατρα του Ηνωμένου Βασιλείου με χωρητικότητα 3000 θέσεων.

Ζωολογικός κήπος Μπλάκπουλ - 32 στρέμματα πάρκου που φιλοξενεί λιοντάρια, τίγρεις, ελέφαντες, γορίλες, καμηλοπαρδάλεις, θαλάσσια λιοντάρια, πιγκιούνους και άλλα.

SEA LIFE Μπλάκπουλ- με περισσότερα από 1000 υδρόβια πλάσματα, όπως καρχαρίες, χελώνες, ζελέ ψάρια, αστακούς, ακτίνες και άλλα.

Γκαλερί τέχνης Grundy - εκθέσεις σύγχρονης εικαστικής τέχνης που παρουσιάζουν καταξιωμένους και ανερχόμενους καλλιτέχνες από το Ηνωμένο Βασίλειο και το εξωτερικό.

Κυρία Tussauds Μπλάκπουλ - γνωρίστε από κοντά διασημότητες του Ηνωμένου Βασιλείου και διεθνείς αστέρες.

Παραλία Blackpool Pleasure - ένα από τα καλύτερα λούνα παρκ του Ηνωμένου Βασιλείου και φιλοξενεί μερικά από τα τρενάκια του λούνα παρκ με την περισσότερη αδρεναλίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.