Gay Venice · Οδηγός πόλης

Gay Venice · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Βενετία; Τότε ο οδηγός της πόλης της Βενετίας είναι για εσάς.

Βενετία | Βενετία

Η πρωτεύουσα της περιφέρειας Βένετο της Ιταλίας, η Βενετία είναι μια από τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο.

Τίποτα δεν σας προετοιμάζει για την πρώτη σας εικόνα μιας πόλης, φαινομενικά επιπλέει στο νερό. Αυτό το δραματικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα ενέπνευσε αμέτρητους συγγραφείς και ρομαντικούς στους αιώνες.

Χαθείτε στους ελικοειδή δρόμους, κάντε μια βόλτα με μια γόνδολα, εξερευνήστε τα ιστορικά αξιοθέατα ή πιείτε κρασί σε ένα από τα αμέτρητα καφέ της Βενετίας. Η επιλογή είναι δική σου.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, επισκεφθείτε το Οδηγός Gay Rome City .

 

Piazza San Marco (Πλατεία Αγίου Μάρκου)

 

Γκέι σκηνή

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός, δεν υπάρχουν ειδικά γκέι χώροι στο κέντρο της πόλης. Στην πραγματικότητα, το κέντρο της πόλης δεν έχει καθόλου νυχτερινή ζωή.

Η συντριπτική πλειονότητα των εστιατορίων και μπαρ κλείνουν πριν από τα μεσάνυχτα. Η Βενετία έχει μία γκέι σάουνα (στην ηπειρωτική χώρα).

 

Φτάνοντας στη Βενετία

Από τον αέρα

Το αεροδρόμιο Marco Polo της Βενετίας (VCE) βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα, 4 χλμ. Βόρεια του κέντρου της πόλης.

Υπάρχουν τρεις επιλογές για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας - λεωφορείο, θαλάσσιο λεωφορείο και θαλάσσιο ταξί.

Οι δρόμοι της Βενετίας δεν είναι φιλικοί προς τις αποσκευές. Εάν ταξιδεύετε με μεγάλες βαλίτσες, σας προτείνουμε ένα watertaxi από το αεροδρόμιο απευθείας στο ξενοδοχείο σας.

Με λεωφορείο

Η γραμμή 5 Aerobus σας μεταφέρει στο Piazzale Roma, το σημείο αναχώρησης του λεωφορείου δίπλα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βενετίας St Lucia. Το ταξίδι 20 λεπτών κοστίζει 8 € μονή διαδρομή ή 15 € επιστροφή.

Από το Piazzale Roma πάρτε ένα Waterbus ή περπατήστε στο ξενοδοχείο σας. Το περπάτημα από το Piazzale Rome σε ένα ξενοδοχείο κοντά στη γέφυρα Rialto θα διαρκέσει 30-40 λεπτά.

Με αεροπλάνο  

Υπάρχουν τρία Διαδρομές με θαλάσσιο λεωφορείο Alilaguna από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Βενετίας.

Οι Μπλε, Πορτοκαλί και Κόκκινες γραμμές έχουν διαφορετικές στάσεις γύρω από το κέντρο της πόλης. Αυτό μπορεί να σας φέρει πολύ πιο κοντά στο ξενοδοχείο σας από το οδικό λεωφορείο. Είναι συνήθως σε μικρή απόσταση με τα πόδια μόλις κατεβείτε από το σκάφος.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ποια γραμμή θα χρησιμοποιήσετε ή να σταματήσετε για να κατεβείτε, απλώς ρωτήστε στο γραφείο εισιτηρίων στο αεροδρόμιο.

Με το watertaxi

Ο πιο γρήγορος και ακριβότερος τρόπος για να φτάσετε στο ξενοδοχείο σας.

Το Watertaxis αναχωρεί από μια ειδικά σχεδιασμένη αποβάθρα δίπλα στο αεροδρόμιο. Οι μεταφορές στα περισσότερα ξενοδοχεία στο κέντρο της Βενετίας διαρκούν λιγότερο από 20 λεπτά. Οι τιμές είναι περίπου 100 € ανά σκάφος, εάν κάνετε κράτηση online ή έως 140 € εάν πληρώσετε στο αεροδρόμιο. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή εάν έχετε πολλές αποσκευές, ή σε γκρουπ ή πιέζετε για χρόνο.

Με το τρένο

Η Βενετία έχει δύο κύριους σταθμούς - Venice Mestra (στην ηπειρωτική χώρα) και Venice Santa Lucia.

Εκτός αν μένετε στην ηπειρωτική χώρα, πάρτε ένα τρένο για τη Βενετία Santa Lucia. Ο σταθμός βρίσκεται δίπλα στο Μεγάλο Κανάλι. Ανάλογα με την τοποθεσία του ξενοδοχείου σας, από εδώ είτε περπατήστε είτε πάρτε ένα Waterbus.

Με κρουαζιερόπλοιο

Εκτός του ότι είναι ένας δημοφιλής προορισμός για κρουαζιερόπλοια, υπάρχουν δρομολόγια πλοίων προς Σλοβενία, Κροατία και ορισμένα ελληνικά νησιά.

 

Γέφυρα Μεγάλου Κανάλι ΒενετίαΓέφυρα Ριάλτο στο Μεγάλο Κανάλι

 

Μετακίνηση στη Βενετία

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη, καθώς τα κύρια αξιοθέατα βρίσκονται το ένα κοντά στο άλλο.

Οι δρόμοι μοιάζουν με λαβύρινθο και είναι εύκολο να χαθούν. Ένας χάρτης δρόμου είναι απαραίτητος και συνήθως προσφέρεται δωρεάν στο ξενοδοχείο σας. Οι Χάρτες Google είναι υπέροχοι, αλλά θα καταναλώσουν πολλά δεδομένα περιαγωγής.

Με λεωφορείο

Το σύστημα θαλάσσιων λεωφορείων της Βενετίας (Vaporetto) είναι ένα 24ωρο δίκτυο που καλύπτει τόσο το ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και τα νησιά στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας. Ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 7.50 € για 75 λεπτά. Τα ημερήσια εισιτήρια κοστίζουν 20€. Το περπάτημα μπορεί να νικήσει το θαλάσσιο λεωφορείο στο κέντρο της πόλης.

Με το watertaxi

Δεν είναι πραγματικά απαραίτητο στο κέντρο της πόλης. Συνήθως πηγαίνατε από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας στην πόλη.

Με γόνδολα

Ένα ταξίδι σε μια γόνδολα είναι μια τουριστική εμπειρία, παρά ένα μέσο για να φτάσετε οπουδήποτε καθώς καταλήγετε στο σημείο αναχώρησης.

Το 2017, ένα ταξίδι 30 λεπτών θα κοστίσει 80 ευρώ ανά σκάφος.

Προτείνουμε να νοικιάσετε μια βάρκα κοντά στη Γέφυρα του Ριάλτο. Τα κοντινά κανάλια είναι πιο ήσυχα και έχετε την ευκαιρία να δείτε τη γέφυρα από το Μεγάλο Κανάλι.

Αποφύγετε την ενοικίαση σκαφών κοντά στο San Marco Plaza / Doge Place. Θα καταλήξετε σε μια μακρά σειρά από γόνδολες που μπορεί επίσης να είναι δεμένες μεταξύ τους και να τραβηχτούν γύρω από μια αλυσίδα!

 

Καταστήματα Λιανικής

Οι δρόμοι της Βενετίας είναι γεμάτοι με μια ατελείωτη επιλογή από μπουτίκ. Σχεδόν κάθε πιθανή μάρκα ρούχων και μόδας εκπροσωπείται εδώ. Τα περισσότερα πολυτελή καταστήματα και γκαλερί τέχνης βρίσκονται στους δρόμους γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Πέρα από τη μόδα, το κύριο αξιοθέατο είναι το γυαλί. Το γυαλί Murano που κατασκευάζεται τοπικά έχει διεθνή φήμη για την ποιότητα και την τιμή που ταιριάζει. Οι εκπτώσεις είναι πάντα διαθέσιμες αν το ρωτήσετε.

Αξίζει επίσης να δείτε τα καταστήματα τεχνίτη που πωλούν εκπληκτικά όμορφες βενετσιάνικες μάσκες.

 

Πού να μείνετε στη Βενετία

Η Βενετία διαθέτει πολλά εξαιρετικά ξενοδοχεία που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Για μερικά ξενοδοχεία της Βενετίας για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Venice.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Piazza San Marco/Πλατεία Αγίου Μάρκου - την καρδιά της Βενετίας.

Βασιλική του Αγίου Μάρκου - βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, αυτή η υπέροχη εκκλησία είναι εντυπωσιακή τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το Παλάτι των Δόγηδων - ένα εκπληκτικό παλάτι που ήταν το διοικητικό κέντρο της Ενετικής Δημοκρατίας και το σπίτι του Δόγη (δούκα) της Βενετίας.

Το Μεγάλο Κανάλι και η Γέφυρα του Ριάλτο - Η κύρια αρτηρία της Βενετίας και η πιο διάσημη γραφική γέφυρα.

Scuola Grande di San Rocco - Μουσείο τέχνης του 16ου αιώνα πίσω από το εντυπωσιακό Βασιλική dei Frari εκκλησία

Ponte dell' Accademia - Άλλη μια σκηνή γέφυρα προς τα νότια του κέντρου της πόλης.

Συλλογή Peggy Guggenheim - Ευρωπαϊκό και αμερικανικό μουσείο τέχνης του 20ου αιώνα.

μακριά από το κέντρο της πόλης...

Υπαίθρια πισίνα - παραλιακό θέρετρο για χαλάρωση. Υπάρχει μια καλή συγκέντρωση από μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα για να χαλαρώσετε μακριά από τους πολυσύχναστους δρόμους της Βενετίας.

Burano - πιο ήσυχο νησί όπου τα κτίρια έχουν έντονα χρώματα. Ιδανικό για μια ρομαντική βόλτα.

 

Πότε να έρθετε

Πιστεύουμε ότι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε είναι την άνοιξη (Απρίλιος - Μάιος) ή το φθινόπωρο (τέλη Σεπτεμβρίου-Οκτώβρη). Ο καιρός αυτές τις περιόδους είναι συνήθως άνετος. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν λιγότερα πλήθη.

Αποφύγετε το Πάσχα, ωστόσο, καθώς το πλήθος είναι σχεδόν τόσο μεγάλο όσο τον Αύγουστο. Η Βενετία ζεσταίνεται πολύ το καλοκαίρι (Ιούνιος έως Σεπτέμβριος) και λίγο μυρωδιά. Αυτή είναι η περίοδος αιχμής και οι δρόμοι θα είναι γεμάτοι από ορδές ανθρώπων.

Ο χειμώνας μπορεί να είναι πολύ κρύος, αλλά η ομίχλη και το χιόνι είναι πολύ ατμοσφαιρικά και προσθέτουν μια επιπλέον διάσταση.

 

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (bancomat) είναι ευρέως διαθέσιμα στη Βενετία. Εάν πληρώνετε με μετρητά, ζητήστε έκπτωση (είναι αναμενόμενη και θα πρέπει να την πάρετε).

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.