Gay Glasgow · Οδηγός πόλης

Gay Glasgow · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Γλασκόβη; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών πόλεων της Γλασκόβης είναι για εσάς.

Γλασκώβη

Η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας και μια ζωντανή μητρόπολη. Η Γλασκώβη φιλοξενεί 600,000 ανθρώπους και είναι η καρδιά μιας αστικής περιοχής με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ενώ το Εδιμβούργο, είναι η κύρια τουριστική έλξη της Σκωτίας, η Γλασκώβη έχει αναβαθμίσει πραγματικά το παιχνίδι της τα τελευταία χρόνια. Αν και είναι ακόμα λίγο τραχύ στις άκρες, η Γλασκώβη προσφέρει ασυναγώνιστη κουλτούρα, υπέροχα ψώνια, εκπληκτική αρχιτεκτονική και πολύβουη και ζωντανή νυχτερινή ζωή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Σκωτία

δείτε μας Οδηγός για το Gay Edinburgh City για να μάθετε για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Σκωτία.

 

Γκέι σκηνή

Η πλειονότητα των χώρων για γκέι της Γλασκώβης συγκεντρώνεται στην εξαιρετικά μοντέρνα πόλη Merchant City. Αν και η γκέι σκηνή της Γλασκώβης δεν είναι καθόλου κοντά στην ίδια κλίμακα με το Λονδίνο ή το Μάντσεστερ, είναι μια καλή αντανάκλαση της ίδιας της πόλης - ανεπιτήδευτη και φιλική.

 

Φτάνοντας στη Γλασκώβη

Από τον αέρα

Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Γλασκώβης (GLA) είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Σκωτία και είναι ο υπερατλαντικός κόμβος της Σκωτίας. Οι κύριοι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς πετούν εδώ, καθώς και οι αεροπορικές εταιρείες και η Emirates για πιο εξωτικές συνδέσεις.

Η υπηρεσία λεωφορείου Glasgow Aiport Express 500 σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης έναντι 7.50 £. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 λεπτά και λειτουργεί 24 ώρες. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείτε να πάρετε λεωφορείο περίπου κάθε 10 λεπτά. Το βράδυ αυτό πέφτει σε υπηρεσία διανυκτέρευσης.

Μπορείτε να πάρετε ταξί έξω από το κτήριο του τερματικού σταθμού. Ένα ταξίδι στο κέντρο της πόλης κοστίζει 15-20 £ και είναι ο γρηγορότερος / πιο βολικός τρόπος για να φτάσετε εκεί που πρέπει να είστε.

Το αεροδρόμιο της Γλασκόβης Πρέστγουικ (PIK), που φημίζεται ως το μοναδικό σημείο του εδάφους του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Έλβις Πρίσλεϊ έφυγε, ενεργεί ως κόμβος για τη Ryanair. Εναλλακτικά, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Εδιμβούργου (EDI) είναι εύκολα προσβάσιμο αεροπορικώς και σιδηροδρομικώς.

Με το τρένο

Η Γλασκόβη διαθέτει δύο τερματικούς σταθμούς σιδηροδρόμων, τη Γλασκώβη Queen Street και τη Γλασκώβη. Και οι δύο προσφέρουν συνδέσεις σε όλη τη χώρα με χρόνους ταξιδιού προς το Εδιμβούργο και το Λονδίνο 50 λεπτά και 5 ώρες αναλογικά.

Με λεωφορείο

Ο σταθμός λεωφορείων Buchanan Street προσφέρει υπεραστικές και διεθνείς υπηρεσίες λεωφορείων. Αν και φθηνότερα από τα σιδηροδρομικά ταξίδια για τα περισσότερα πάρτι, αυτά τα ταξίδια μπορεί να διαρκέσουν λίγο για προορισμούς στην Αγγλία.

Μετακίνηση στη Γλασκώβη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στη Γλασκώβη είναι με τα πόδια. Οι δρόμοι είναι διαμορφωμένοι σε ένα σύστημα πλέγματος, σαν μια αμερικανική πόλη, η οποία σας βοηθά να πάρετε τα ρουλεμάν σας.

Με το μετρό

Η Γλασκώβη διαθέτει το τρίτο παλαιότερο σύστημα μετρό στον κόσμο και είναι επίσης ένα από τα μικρότερα με συνολικά 15 σταθμούς. Αυτό είναι ένα βολικό μέσο για να φτάσετε στο δυτικό άκρο της πόλης. Τα μονά κοστίζουν 1.40 £ και τα εισιτήρια ημέρας είναι 2.70 £. Τρένα από τις 6.30πμ έως τις 11.3πμ με το τελικό τρένο τις Κυριακές να αναχωρούν περίπου στις 6μμ.

 

Πού να μείνετε στη Γλασκώβη

Είναι καλύτερο να μείνετε στο Merchant City, καθώς βρίσκεται κοντά στην πλειονότητα των gay χώρων της Γλασκώβης. Για μια λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία, επισκεφθείτε μας Σελίδα ξενοδοχείων Gay Glasgow.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Kelvingrove Art Gallery και Μουσείο - αυτό το όμορφο μουσείο στο West End της Γλασκόβης πρέπει να το δείτε. Είναι ελεύθερη είσοδος και περιέχει έργα διάσημων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένου του Salvador Dali.

Βοτανικοί Κήποι της Γλασκόβης - Ιδρύθηκε το 1817, αυτό είναι ένα τέλειο μέρος για ένα ηλιόλουστο απόγευμα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι το Kibble Palace, ένα θερμοκήπιο του 19ου αιώνα που φιλοξενεί αυστραλιανές φτέρες που ζουν εκεί για περισσότερα από 120 χρόνια.

Βασιλική αίθουσα συναυλιών της Γλασκώβης - διάσημος χώρος παραστατικών τεχνών που φιλοξενεί συναυλίες υψηλού προφίλ σε όλα τα είδη. Ο χώρος είναι σχεδόν τόσο εντυπωσιακός όσο και οι πράξεις που σχεδιάζουν.

Γλασκώβη - όμορφη μεσαιωνική εκκλησία με περίτεχνα βιτρό.

Ο φάρος - Κέντρο σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής της Σκωτίας. Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Charles Rennie Mackntosh που είναι για τη Γλασκώβη ό,τι είναι ο Γκαουντί για τη Βαρκελώνη.

Μουσείο ποδοσφαίρου της Σκωτίας - Η Γλασκώβη έχει δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, με μια σκληρή αντιπαλότητα που χαρακτηρίζεται από θρησκευτικές γραμμές. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία τόσο της Σέλτικ όσο και της Ρέιντζερς.

Μουσείο Riverside - σχεδιασμένο από την αείμνηστη Zaha Hadid, αυτό το κτήριο φιλοξενεί το Μουσείο Μεταφορών της Γλασκώβης καθώς και μια εντυπωσιακή συλλογή έργων του καλλιτέχνη Lowry.

 

Πότε να έρθετε

Η Γλασκώβη επισκέπτεται καλύτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι (Μάρτιος-Σεπτέμβριος) όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος. Σε αντίθεση με το Εδιμβούργο, η Γλασκόβη δεν είναι τόσο τουριστικός κόμβος, οπότε συνήθως δεν ανεβαίνει με τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από σύντομες μέρες και ένα δαγκώνοντας κρύο. Όπως οι περισσότερες βροχές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πολύ συχνές.

 

Χρήματα

Η Σκωτία χρησιμοποιεί τη βρετανική λίρα. Ορισμένες τράπεζες της Σκωτίας εκδίδουν τα δικά τους χαρτονομίσματα. Τα τραπεζογραμμάτια της Σκωτίας γίνονται πάντα αποδεκτά στη Σκωτία και από όλες τις τράπεζες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Περιστασιακά, ένας μικρός έμπορος σε άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να μην δέχεται τραπεζογραμμάτια από τη Σκωτία λόγω έλλειψης γνώσης.

Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές. Εάν δεν έχετε κωδικό PIN για την κάρτα σας, θα σας ζητηθεί να προσκομίσετε ταυτότητα. Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα.

 

Πόσιμο νερό

Το νερό της βρύσης είναι πόσιμο. Τα περισσότερα εστιατόρια θα παρέχουν δωρεάν νερό βρύσης με γεύματα, εναλλακτικά του εμφιαλωμένου νερού.

 

Visa

Η Σκωτία είναι μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από την Ευρώπη και χώρες όπως οι ΗΠΑ, η ΕΔΠ του Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβάν δεν απαιτούν έλεγχο βίζα εδώ για δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς.

Οι περισσότεροι άλλοι επισκέπτες από την Ασία, την Αφρική και τη Νότια Αμερική πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κανονικά θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στη Σκωτία, την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ΔΕΝ ανήκει στον χώρο θεώρησης Σένγκεν. Η βίζα στο ΗΒ δεν θα σας επιτρέψει να ταξιδέψετε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.