Οδηγός πόλης Gay Krakow

Οδηγός πόλης Gay Krakow

Πρώτη φορά στην Κρακοβία; Τότε ο γκέι οδηγός μας στην πόλη της Κρακοβίας είναι για εσάς

 

 

Κρακοβία Παλιά πόλη τη νύχτα

 

 

Κρακοβία

Η δεύτερη πόλη της Πολωνίας και φιλοξενεί πάνω από 750,000 ανθρώπους. Η Κρακοβία συνδυάζει το μεσαιωνικό μεγαλείο, την αίγλη του 20ου αιώνα και την μεταπολεμική σοβιετική αρχιτεκτονική για να δημιουργήσει ένα θέαμα που δεν θα ξεχάσετε βιαστικά.

Το μεσαιωνικό κέντρο της πόλης φιλοξενεί μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της πόλης του είδους της στην Ευρώπη. Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι έλκονται από την Κρακοβία για την κομψή κουλτούρα του καφέ, τη θέα που κόβει την ανάσα και τη λιτή γκέι σκηνή της.

 

Γκέι δικαιώματα στην Πολωνία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Πολωνία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Warsaw City .

 

Γκέι σκηνή

Όπως μπορείτε να περιμένετε από πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης, η γκέι σκηνή δεν είναι τόσο στο πρόσωπό σας όσο και σε πόλεις στη γειτονική Γερμανία. Τούτου λεχθέντος, η Κρακοβία έχει μια χαμηλή αλλά αυξανόμενη γκέι σκηνή.

Συγκεντρωμένο κυρίως στη μοντέρνα συνοικία Kazimier (παλιά εβραϊκή συνοικία), θα βρείτε μια επιλογή Gay Bars & Dance Clubs και Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Η Κρακοβία δεν έχει ένα φεστιβάλ Pride ως έχει, αλλά έχει μια μικρότερη ετήσια γιορτή queer. Σε σύγκριση με τη Βαρσοβία, οι συντηρητικές στάσεις είναι λίγο πιο διαδεδομένες εδώ και προηγούμενες απόπειρες φιλοξενίας τελετών υπερηφάνειας έχουν αντιμετωπιστεί με διαμαρτυρίες.

 

Φτάνοντας στην Κρακοβία

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Saint John Paul II Kraków–Balice (KRK) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Πολωνίας. Εξυπηρετείται καλά από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, καθώς και από τις αεροπορικές εταιρείες του προϋπολογισμού με τον πολωνικό εθνικό αερομεταφορέα LOT που προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις.

Υπάρχει μια σύγχρονη υπηρεσία τρένου από τον τερματικό σταθμό επιβατών προς τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Κρακοβίας με τερματικά Wi-Fi, κλιματισμού και φόρτισης. Τα μονά κοστίζουν PLN 9 και οι χρόνοι ταξιδιού είναι περίπου 17 λεπτά. Τα τρένα εκτελούνται από περίπου τις 5πμ έως λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Οι γραμμές λεωφορείων 208, 252 και το νυχτερινό λεωφορείο 902 εκτελούν δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης. Τα εισιτήρια κοστίζουν 4 PLN για ένα single με υπηρεσίες που εκτελούνται τουλάχιστον κάθε 20 λεπτά (λιγότερο συχνές ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Το Krakow Airport Taxi είναι η μόνη επίσημη εταιρεία ταξί που λειτουργεί στο αεροδρόμιο. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και το ταξίδι κοστίζει περίπου 89 PLN.

Με το τρένο

Όπως με το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης, υπάρχουν καλές συνδέσεις με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις μέσω σιδηροδρόμου. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Kraków Główny παρέχει υπηρεσίες προς τη Βιέννη, την Πράγα, την Μπρατισλάβα και τη Βουδαπέστη που παρέχονται από τον πολωνικό εθνικό σιδηροδρομικό μεταφορέα PKP.

 

Μετακίνηση στην Κρακοβία

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το Krak0w είναι σχετικά συμπαγές με την πλειονότητα των κύριων τοποθεσιών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να απολαύσετε την όμορφη αρχιτεκτονική και τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά σοκάκια, καθώς το ιστορικό κέντρο έχει ουσιαστικά πεζοδρομηθεί.

Λεωφορείο και τραμ

Εάν πρέπει να στηρίξετε τα πόδια σας, η Κρακοβία διαθέτει ένα αποτελεσματικό και καλά συνδεδεμένο ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών. Τα λεωφορεία και τα τραμ εκτελούν τακτικά δρομολόγια από τις 5πμ έως τις 11μμ, ενώ τα δρομολόγια λεωφορείων το βράδυ λειτουργούν λιγότερο συχνά.

Οι τιμές ξεκινούν από 2.80zł για ένα ταξίδι 20 λεπτών (περίπου 8 στάσεις ανάλογα με την κίνηση). Τα ημερήσια εισιτήρια ξεκινούν από 15zł και μπορείτε να αγοράσετε κάρτες για πολλές ημέρες. Τα εισιτήρια μπορούν να είναι είτε στη στάση είτε στο όχημα, αλλά θυμηθείτε να επικυρώσετε το εισιτήριό σας.

 

Πού να μείνετε στην Κρακοβία

Η Κρακοβία έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Ελέγξτε τη λίστα μας κορυφαία ξενοδοχεία στην Κρακοβία για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Κεντρική πλατεία της αγοράς - η καρδιά της παλιάς πόλης της Κρακοβίας. Αυτό είναι το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής και της κουλτούρας των καφέ της Κρακοβίας με μια πληθώρα από μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται εδώ για να παρακολουθήσουν και να θαυμάσουν οι άνθρωποι την όμορφη μεσαιωνική αρχιτεκτονική.

Βασιλικό Κάστρο Wawel - επιβλητικό οικοδόμημα χτισμένο σε λόφο χτισμένο σε ποικίλα αρχιτεκτονικά στυλ. Ο μύθος λέει ότι ένας δράκος ζούσε κάποτε στο λόφο πριν τον σκοτώσει ο πρίγκιπας Κράκους.

Εβραϊκή συνοικία (Kasimierz) - μοντέρνα και μοντέρνα συνοικία που περιλαμβάνει τους περισσότερους χώρους gay της Κρακοβίας. Περιμένετε ένα εναλλακτικό πλήθος και μια ξεχωριστή επιλογή από γκαλερί και vintage καταστήματα.

Εργοστάσιο του Σίντλερ - Είναι αδύνατο να επισκεφθείτε την Κρακοβία και να μην βρεθείτε αντιμέτωποι με την ταραχώδη ιστορία του 20ου αιώνα. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους Εβραίους που σώθηκαν από τα στρατόπεδα θανάτου από τον βιομήχανο Oskar Schindler, όπως απαθανατίστηκε στην ταινία Schindler's List.

Εκκλησία του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου - Πολωνική μπαρόκ εκκλησία διάσημη για τα αγάλματα των αγίων των Ιησουιτών στην πρόσοψή της.

Βασιλική της Αγίας Μαρίας - τούβλο γοτθική εκκλησία διάσημη για τον ξύλινο βωμό της. Την ώρα που ένας τρομπετίστας παίζει τον Hejnał Mariacki, έναν ύμνο πέντε νότων που είναι εμβληματικός της πόλης της Κρακοβίας.

Άουσβιτς - διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο θανάτου. Υπάρχουν πολλές εκδρομές που διαφημίζονται, αλλά μπορείτε να κανονίσετε το δικό σας ταξίδι εάν το επιθυμείτε. Ένα λεωφορείο ή τρένο από την Κρακοβία προς την κοντινή πόλη Oświęcim. Θα πρέπει να πληρώσετε για έναν οδηγό νωρίτερα την ημέρα, αλλά αν πάτε αργότερα, μπορείτε να εξερευνήσετε με τον δικό σας ρυθμό.

 

Αλατωρυχεία Wieliczka - ένα σύντομο ταξίδι με τρένο έξω από την Κρακοβία, αυτά τα πρώην αλατωρυχεία είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα αρχιτεκτονικής. Ενώ η τουριστική διαδρομή σας δείχνει μόνο το 2% της πραγματικής έκτασης του ορυχείου, θα συναντήσετε μια υπόγεια λίμνη και έναν καθεδρικό ναό κατασκευασμένο από αλάτι.

 

 

 

 

 

Πότε να έρθετε

 

Από καιρού, η Κρακοβία είναι στα καλύτερα της τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ωστόσο τότε είναι που οι τουρίστες κατεβαίνουν στην πόλη. Θα συνιστούσαμε να το επισκεφτείτε τον Μάιο ή τον Ιούνιο καθώς ο καιρός είναι φρέσκος και τα φυτά είναι ακόμα σε πλήρη άνθηση.

Οι χειμώνες είναι τσουχτερός κρύος, όπως σε μεγάλο μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Ωστόσο, το χιόνι προσθέτει μια κάποια μαγεία στην όμορφη αρχιτεκτονική της Κρακοβίας.

 

Visa

Η Πολωνία είναι εντός του ευρωπαϊκού χώρου θεωρήσεων Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε βίζα Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Πολωνία δεν είναι μέρος της Ευρωζώνης. Το πολωνικό νόμισμα είναι το złoty.

ΑΤΜ (Μηχάνημα ΑΤΜ) βρίσκονται εύκολα σε όλη την Κρακοβία. Οι Visa, MasterCard, Visa Electron και Maestro είναι ευρέως αποδεκτές. Το AmEx και το Diners Club λιγότερο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.