Γκέι Ζάγκρεμπ · Οδηγός πόλης

Γκέι Ζάγκρεμπ · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Ζάγκρεμπ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Ζάγκρεμπ είναι για εσάς.

Ζάγκρεμπ

Η μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας και η μοναδική μητροπολιτική περιοχή με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Το Ζάγκρεμπ έχει μια πλούσια ιστορία που χρονολογείται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα τελευταία 100 χρόνια ήταν αρκετά ταραγμένα με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον Κροατικό Πόλεμο της Ανεξαρτησίας να φέρνουν συγκρούσεις στην πόλη.

Σήμερα, το Ζάγκρεμπ είναι μια πολυσύχναστη μητρόπολη και πολιτιστικός κόμβος με ζωντανή κουλτούρα καφέ, ενδιαφέροντα μουσεία, εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και αρχιτεκτονική που αντανακλούν το μεσαιωνικό και κομμουνιστικό παρελθόν του.

 

Γκέι δικαιώματα στην Κροατία

Η σεξουαλική δραστηριότητα του ιδίου φύλου είναι νόμιμη στην Κροατία από το 1977 και απαγορεύεται η διάκριση λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και έκφρασης φύλου.

Οι Κροάτες μπορεί να είναι αρκετά συντηρητικοί και το δημοψήφισμα του 2013 για τον ορισμό του γάμου, το 66% ψήφισε υπέρ του γάμου να οριστεί ως αυτό μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Ο νόμος για τη σύμπραξη ζωής του 2014 προσφέρει σχεδόν τα ίδια δικαιώματα με τον γάμο, μείον την υιοθεσία.

Οι παρέλαση υπερηφάνειας πραγματοποιούνται στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Κροατίας, με το Ζάγκρεμπ Πρίντε να είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση, που πραγματοποιείται κάθε Ιούνιο από το 2002.

 

Γκέι σκηνή

Όπως συμβαίνει με πολλές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, η Κροατία είναι κοινωνικά αρκετά συντηρητική, επομένως συνιστάται να περιορίσετε στο ελάχιστο τις εμφανείς εκδηλώσεις στοργής.

Το Ζάγκρεμπ έχει μια μέτρια γκέι σκηνή που είναι πολύ πιο λεπτή από ό, τι στο πρόσωπό σας το Βερολίνο και τη Μαδρίτη. Δεν έχει γκέι περιοχή, αλλά οι περισσότεροι χώροι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ο ένας από τον άλλο.

Εθνικό Θέατρο της Κροατίας

 

Φτάνοντας στο Ζάγκρεμπ

Με την Air

Το Αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ (ZAG) είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Κροατία και είναι καλά συνδεδεμένο με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Προσφέρει μερικές πτήσεις προς τη Μέση Ανατολή, καθώς και εποχιακή υπηρεσία προς το Τορόντο.

Ένα λεωφορείο από το αεροδρόμιο σας μεταφέρει στον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά και οι υπηρεσίες οργανώνονται από κάθε προγραμματισμένη άφιξη της πτήσης. Το Singles κοστίζει 30 HRK. Τα λεωφορεία εκτελούνται από τις 7πμ έως τις 8μμ.

Ένα ταξί θα κοστίσει τουλάχιστον 150 HRK, με επιπλέον χρέωση για αποσκευές. Ο χρόνος ταξιδιού στο κεντρικό Ζάγκρεμπ είναι περίπου 30 λεπτά.

Με το τρένο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ζάγκρεμπ έχει συνδέσεις σε όλα τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Το ίδιο το κτίριο είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της ουγγρικής αρχιτεκτονικής.

 

Μετακίνηση στο Ζάγκρεμπ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το Ζάγκρεμπ είναι μια συμπαγής πόλη και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα να μετακινηθείτε με τα πόδια. Είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να πάρετε μια αίσθηση για την πόλη και να απολαύσετε τα αξιοθέατα.

Με τραμ και λεωφορείο

Το Ζάγκρεμπ διαθέτει ένα αξιόπιστο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών με 15 γραμμές τραμ σε όλη την πόλη. Η πλήρης εξυπηρέτηση είναι από τις 4πμ έως τα μεσάνυχτα και υπάρχει νυχτερινή υπηρεσία σε 4 γραμμές.

Τα μονά για τη διάρκεια της ημέρας κοστίζουν 10 HKR (μέχρι 15 HKR τη νύχτα) και τα εισιτήρια ημέρας κοστίζουν 30 HKR. Θυμηθείτε να επικυρώσετε το εισιτήριό σας.

Με ταξί

Τα ταξί είναι εύκολα διαθέσιμα, αλλά προφανώς να είστε προσεκτικοί με τα μη ταξινομημένα ταξί. Τα ταξί έξω από τους σταθμούς λεωφορείων και τρένων είναι συχνά πιο ακριβά, οπότε ίσως αξίζει να περπατήσετε λίγο πριν επισημάνετε ένα.

 

Πού να μείνετε στο Ζάγκρεμπ

Σας συνιστούμε να μείνετε στο κέντρο της πόλης. Για τη λίστα των προτεινόμενων ξενοδοχείων στο Ζάγκρεμπ, επισκεφθείτε το Γκέι Ζάγκρεμπ Ξενοδοχεία .

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Μουσείο Broken Σχέσεις - μην αφήσετε το όνομα να σας παρασύρει, αυτό είναι ένα εκπληκτικά συγκλονιστικό και εντελώς μοναδικό μουσείο γεμάτο με αντικείμενα που συμβολίζουν αποτυχημένες σχέσεις.

Εκκλησία του Αγίου Μάρκου - η εντυπωσιακή Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία που παρά την μεσαιωνική της εμφάνιση χτίστηκε μεταξύ 1931-1940.

Πλατεία Ban Jelačič - Η κεντρική πλατεία του Ζάγκρεμπ και το πολυσύχναστο κέντρο της ζωής. Ιδανικό για άτομα που παρακολουθούν.

Κροατικό Μουσείο Naïve Art - ένα μουσείο αφιερωμένο στους Κροάτες αφελείς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα.

Καθεδρικός ναός του Ζάγκρεμπ - τεράστιος νεογοτθικός καθολικός καθεδρικός ναός που χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Μουσείο του Ζάγκρεμπ - ιδρύθηκε το 1907, αυτό το μουσείο τεκμηριώνει και απεικονίζει το ταραχώδες παρελθόν του Ζάγκρεμπ

 

Πότε να έρθετε

Το Ζάγκρεμπ τείνει να κυμαίνεται μεταξύ των δύο πλευρών του καιρού. Οι κρύοι χειμώνες είναι απαράδεκτοι και τα καλοκαίρια ζουν. Μάιος-Ιούνιος είναι όταν ο καιρός είναι πιο ευχάριστος.

Visa

Η Κροατία δεν ανήκει στη ζώνη Σένγκεν αλλά είναι μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προϋποθέσεις θεώρησης ανταποκρίνονται σε αυτό που θα περίμενε κανείς από τα περισσότερα κράτη της ΕΕ.

Χρήματα

Το νόμισμα στην Κροατία είναι το Kuna (HRK). Ορισμένα καταστήματα, εστιατόρια και ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές σε ευρώ, αλλά η ισοτιμία μπορεί να μην είναι πολύ καλή. Θα σας συμβουλεύαμε να μην πληρώνετε με ευρώ

Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.