Gay Bordeaux · Οδηγός πόλης

Gay Bordeaux · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Μπορντό; Τότε ο γκέι οδηγός της πόλης Μπορντό είναι για εσάς.

Μπορντό

Πόλη-λιμάνι στον ποταμό Garonne και πρωτεύουσα της περιοχής Nouvelle-Aquitaine. Το Μπορντό βρίσκεται στην καρδιά της μητρόπολης του Μπορντό, της έκτης μεγαλύτερης πόλης της Γαλλίας και φιλοξενεί λίγο περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ερχόμενος στη ρωμαϊκή κυριαρχία το 60 π.Χ., το Μπορντό έχει μια ποικίλη και συναρπαστική ιστορία. Ο 18ος αιώνας θεωρείται η Χρυσή Εποχή της πόλης με τον Βίκτωρ Ουγκώ να τον ανακηρύσσει ως συνδυασμό των Βερσαλλιών και της Αμβέρσας και ήταν το πρότυπο του βαρώνου Χάουσμαν για την ανοικοδόμηση του Παρισιού.

Σήμερα, το Μπορντό είναι διάσημο σε όλο τον κόσμο για την πρωτεύουσα της οινοποιίας. Κάθε χρόνο η βιομηχανία οίνου παράγει πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ για την τοπική οικονομία. Εκτός από εκδρομές κρασιού, οι επισκέπτες έρχονται στο Μπορντό για τη φανταστική αρχιτεκτονική και τη χαλαρή κουλτούρα του καφέ.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Paris City .

 

Γκέι σκηνή

Παρά το ότι έχει σχετικά μικρή επιλογή αποκλειστικά γκέι χώρους, Το Μπορντό είναι μια φιλελεύθερη και ανοιχτόμυαλη πόλη. Οι ομοφυλόφιλοι πελάτες είναι ευπρόσδεκτοι σε όλους τους χώρους. Ένας μεγάλος φοιτητικός πληθυσμός σημαίνει ότι υπάρχει μια φιλική νεανική ενέργεια στην πόλη.

Υπάρχει μια ετήσια παρέλαση γκέι υπερηφάνειας που πραγματοποιείται τον Ιούνιο και γιορτάζεται από πολλούς στην πόλη. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ ταινιών LGBT, το Cinémarges που διοργανώνει προβολές ταινιών οικιακού και διεθνούς queer κινηματογράφου καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Φτάνοντας στο Μπορντό

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Bordeaux–Mérignac (BOD) βρίσκεται 12 χιλιόμετρα δυτικά του Bordeaux και είναι το 6ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας από άποψη αριθμού επιβατών. Προσφέρει κυρίως υπηρεσίες από και προς προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, αλλά υπάρχουν εποχικές υπηρεσίες προς προορισμούς στη Βόρεια Αμερική.

Ένα γρήγορο λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Μπορντό σε 30 λεπτά. Ένα ταξίδι κοστίζει 8 € αλλά υπάρχουν διαθέσιμες εκπτώσεις. Λειτουργεί από περίπου 8.30 π.μ. έως 8.30 μ.μ. Δευτέρα έως Παρασκευή, 8.45 έως 6 μ.μ. τα Σάββατα και 9.45 π.μ. έως 6.30 μ.μ. τις Κυριακές.

Ένα τοπικό λεωφορείο από έξω από τις αφίξεις προσφέρει μια φθηνότερη διαδρομή προς την πόλη, με μεμονωμένα εισιτήρια που ισχύουν για μία ώρα ξεκινώντας από 1.50 €. Το αποτέλεσμα είναι ότι σε δύσκολους καιρούς το ταξίδι θα μπορούσε ενδεχομένως να διαρκέσει μια ώρα, οπότε ίσως χρειαστεί να αγοράσετε ένα δεύτερο εισιτήριο. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια είτε από τον οδηγό είτε από το μηχάνημα στη στάση.

Τα ταξί μπορούν να ληφθούν από το αεροδρόμιο και το ταξίδι διαρκεί περίπου 25 λεπτά. Αναμένετε να πληρώσετε στην περιοχή των 30 € με τιμές που ποικίλλουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις αργίες. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο.

Με το τρένο

Γκαρέ Σεν Ζαν είναι ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μπορντό και βρίσκεται περίπου 4χλμ από το κέντρο της πόλης. Είναι το νότιο τέρμα της γραμμής Παρίσι-Μπορντό και συνδέεται καλά με προορισμούς στη νότια Γαλλία. Από το σταθμό μπορείτε να πάρετε λεωφορεία, τη γραμμή C του τραμ ή ταξί στο κέντρο της πόλης.

Μετακίνηση στο Μπορντό

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το μεγαλύτερο μέρος του κέντρου της πόλης είναι πεζοδρομημένο, γεγονός που κάνει το Μπορντό πολύ εύκολη την πλοήγηση με τα πόδια. Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε από το Α στο Β, καθώς τα περισσότερα από τα κύρια αξιοθέατα του Μπορντό είναι συγκεντρωμένα στο κέντρο της πόλης.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η TBC λειτουργεί το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Μπορντό, το οποίο περιλαμβάνει λεωφορεία, τραμ και υπηρεσία πορθμείων ποτάμι. Τα singles ξεκινούν από 1.50 €, αλλά μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών ή ημερήσιες και εβδομαδιαίες κάρτες για να λάβετε εκπτώσεις. Τα εισιτήρια πρέπει να επικυρώνονται κατά την επιβίβαση και κατά τη μεταφορά.

Αποφύγετε τη χρήση των λεωφορείων κατά την ώρα αιχμής καθώς είναι γεμάτα μποτιλιάρισμα και τρέχουν πολύ αργά λόγω της μεγάλης κίνησης που λαμβάνει το κέντρο της πόλης. Οι υπηρεσίες λεωφορείων εκτελούνται έως τις 9 μ.μ. με μερικές αργότερες υπηρεσίες βραδιού.

Με ταξί

Υπάρχουν αρκετές 24ωρες ταξί στις βασικές θέσεις του Μπορντό. Πολλοί ντόπιοι προ-παραγγέλνουν ταξί ή χρησιμοποιούν εφαρμογές ταξί όπως το Uber για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους σε δύσκολες στιγμές.

Με το ποδήλατο

Η επίπεδη επιφάνεια του Μπορντό κάνει την πόλη ιδανική τοποθεσία για ποδηλασία. Υπάρχουν πολλοί ποδηλατόδρομοι και πρόσφατα εισήχθη ένα σύστημα μεριδίου ποδηλάτου. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί να καταβάλετε προκαταβολή 200€ με κάρτα για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα ποδήλατα.

 

Πού να μείνετε στο Μπορντό

Το Μπορντό έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στο Μπορντό μπορείτε να βρείτε στο Σελίδα ξενοδοχείων Gay Bordeaux.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Γευσιγνωσία κρασιού - Θα ήταν βαρύ αμάρτημα να μην επιδοθείτε σε λίγη οινογευσία όταν επισκέπτεστε την πρωτεύουσα της οινοποιίας. Μπορείτε να οργανώσετε τις δικές σας επισκέψεις σε κοντινούς αμπελώνες, ωστόσο υπάρχουν πολλές εκδρομές που προσφέρονται από το ίδιο το Μπορντό.

Τόπος des Quinconces - μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες πλατείες στην Ευρώπη. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα καλύτερα μνημεία που έχει να προσφέρει η πόλη του Μπορντό.

Οι αποβάθρες της αριστεράς όχθης - το μέρος για να δείτε και να δείτε στο Μπορντό. Εδώ θα βρείτε μεγάλη ποικιλία ή εστιατόρια, καφέ και μπαρ για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε τον κόσμο.

Musee D'Art Contemporain (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης) - το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις της παράξενης και υπέροχης μοντέρνας τέχνης. Το μουσείο έχει ένα μεταβαλλόμενο πρόγραμμα εκθεμάτων καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε φροντίστε να κάνετε έρευνα εκ των προτέρων για να δείτε τι συμβαίνει.

Marché des Capucins - μια φανταστική αγορά τροφίμων όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία από τοπικά γαστρονομικά προϊόντα. Υπάρχει επίσης μια υπαίθρια αγορά εδώ.

Βοτανικός Κήπος του Μπορντό - ένα εξαιρετικό μέρος για ένα πικνίκ ή μια ρομαντική βόλτα μια καλοκαιρινή μέρα. Ο Βοτανικός Κήπος φιλοξενεί περισσότερα από 3000 είδη φυτών.

Πότε να έρθετε

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Νότιας Γαλλίας, το Μπορντό βιώνει αρκετές καλοκαιρινές βροχοπτώσεις που σταματούν τις θερμοκρασίες να αυξάνονται πολύ υψηλά. Οι χειμώνες είναι δροσεροί και οι χιονοπτώσεις είναι σπάνιες. Το φθινόπωρο είναι ίσως η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Μπορντό, καθώς αυτή είναι η αρχή της περιόδου συγκομιδής.

Το Μπορντό έχει μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους για να ενδιαφέρει τους επισκέπτες της πόλης. Τον Μάιο και τον Ιούνιο, το Les Epicuriales πραγματοποιείται στο Allées-de-Tourny, μετατρέποντας ολόκληρο τον δρόμο σε ένα μεγάλο εστιατόριο. Τον Οκτώβριο, το διεθνές φεστιβάλ τεχνών πλημμυρίζει την πόλη με τέχνη κάθε περιγραφής.

Χρήματα

Η Γαλλία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.