Γκέι Στρασβούργο · Οδηγός πόλης

Γκέι Στρασβούργο · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Στρασβούργο; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της gay gay Strasbourg είναι για εσάς.

Στρασβούργο | Στροσμπούρι

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή Grand East. Το Στρασβούργο φιλοξενεί κάτι λιγότερο από 300,000 ανθρώπους, καθιστώντας το την 7η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Η γειτνίασή του με τα γερμανικά σύνορα το καθιστά μέρος μιας διακρατικής μητροπολιτικής περιοχής περίπου 1 εκατομμυρίου κατοίκων.

Ιστορικά μέρος της περιοχής της Αλσατίας, το Στρασβούργο έγινε μια ελεύθερη πόλη το 1281 μετά την εξέγερση κατά της κυριαρχίας των επισκόπων. Έγινε μέρος της Γερμανίας μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο, αλλά επέστρεψε στη Γαλλία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Καταλήφθηκε από τη ναζιστική Γερμανία και υπέστη σοβαρές συμμαχικές βομβιστικές επιδρομές.

Σήμερα, το Στρασβούργο είναι γνωστό ως έδρα του κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αρκετών άλλων ευρωπαϊκών θεσμών υψηλού προφίλ. Είναι κέντρο εκπαίδευσης, πολιτισμού και βιομηχανίας. Ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Grande Île, έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια, φαγητό και ποτό.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ρίξτε μια ματιά στο Σελίδα οδηγών Gay Paris City.

 

Γκέι σκηνή

Η οργανωμένη γκέι σκηνή είναι περιορισμένη με δύο γκέι μπαρ, κλαμπ κρουαζιέρας και σάουνα τροφοδοσία γκέι πελατών. Το Στρασβούργο έχει μια ζωντανή φοιτητική σκηνή που κάνει τη νυχτερινή ζωή πολυσύχναστη και φιλόξενη, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα θα περάσετε μια καλή νύχτα όπου κι αν πάτε.

Το Festigays, το ετήσιο φεστιβάλ gay Pride του Στρασβούργου, πραγματοποιείται τον Ιούνιο και διαρκεί σχεδόν δύο δεκαετίες. Περιλαμβάνει μια παρέλαση υπερηφάνειας και μια ποικιλία από πάρτι, παραστάσεις και δραστηριότητες σε όλη την πόλη.

Να πάρει στο Στρασβούργο

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Στρασβούργου (SXB) βρίσκεται 10 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης και είναι το 10ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας. Προσφέρει μια μικρή συλλογή πτήσεων από και προς πόλεις και προορισμούς αναψυχής στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Το αεροδρόμιο συνδέεται με τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Στρασβούργου με ένα τρένο που αναχωρεί περίπου 4 φορές την ώρα και η διάρκεια του ταξιδιού διαρκεί 7 λεπτά. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από μηχανήματα στην πλατφόρμα και ένα εισιτήριο TER και CTS κοστίζει 4.30 € που σας προσφέρει 90 λεπτά ταξιδιού στο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Στρασβούργου.

Μπορείτε να βρείτε ταξί έξω από το κτήριο του τερματικού σταθμού, καθώς και να παραγγείλετε εκ των προτέρων. Οι τιμές μπορεί να είναι ακριβές και μην εκπλαγείτε αν το ταξίδι σας κοστίζει περίπου 50 ευρώ. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι διαθέσιμη στο κτήριο του τερματικού σταθμού. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Με το τρένο

Το Gare de Strasbourg βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και ένα εντυπωσιακό κτήριο, συνδυάζοντας παλιά και μοντέρνα αρχιτεκτονικά στιλ. Εξυπηρετείται από τρένα υψηλής ταχύτητας TGV που προσφέρουν γρήγορες συνδέσεις με προορισμούς στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Μπορείτε να συνδεθείτε στο ευρύτερο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο από εδώ. Να είστε προσεκτικοί με τους πορτοφολάδες.

 

Μετακίνηση στο Στρασβούργο

Με τα ΠΟΔΙΑ

Η Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Grande Île είναι εντελώς πεζοδρομημένη και είναι μια από τις μεγαλύτερες πεζόδρομες ζώνες στην Ευρώπη. Το περπάτημα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε τα αξιοθέατα, καθώς τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται πολύ κοντά στο άλλο.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Compagnie des Transports Strasbourgeois (CTS) λειτουργεί το ολοκληρωμένο σύστημα λεωφορείων και τραμ. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από Tabacs, μηχανήματα αυτόματης πώλησης, τουριστικά κέντρα πληροφοριών ή γραφεία μεταφορών. Τα μεμονωμένα εισιτήρια ξεκινούν από 1.70 €, με επιστροφή 3.30 €, 24ωρα εισιτήρια 4.80 € ή 10 μονά για 14 €. Θυμηθείτε να επικυρώσετε τα εισιτήριά σας.

Ο κύριος κόμβος του τραμ είναι η Homme de Fer με τις υπηρεσίες που εκτελούνται από εδώ μέχρι και τα μεσάνυχτα. Τα λεωφορεία λειτουργούν έως τις 11:XNUMX, ωστόσο τις Παρασκευές και το Σάββατο υπάρχουν υπηρεσίες νυχτερινών λεωφορείων που σταματούν σε σημεία διασκέδασης.

Με το ποδήλατο

Το Στρασβούργο είναι μια επίπεδη πόλη που οδήγησε στην πόλη να αγκαλιάσει την ποδηλασία ως μέσο περιήγησης. Μπορείτε να βρείτε ενοικίαση ποδηλάτων σε όλη την πόλη και υπάρχουν καλά ποδηλατικές διαδρομές με σήμανση.

Με ταξί

Τα ταξί είναι ανέφικτα για την είσοδο και έξοδο από το Grande Île λόγω της πεζοδρομημένης περιοχής, αλλά θα βρείτε ταξί σε άλλες σημαντικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Τα ταξί είναι ακριβά στο Στρασβούργο, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να πάρετε ταξί εάν σε μεγαλύτερο γκρουπ. Η Uber δραστηριοποιείται στο Στρασβούργο.

 

Πού να μείνετε στο Στρασβούργο;

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Στρασβούργο, ρίξτε μια ματιά στο προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα του Στρασβούργου.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Big Island - Ολόκληρο αυτό το νησί ήταν το πρώτο κέντρο της πόλης που χαρακτηρίστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1988 και αποτελεί ένα εκπληκτικό παράδειγμα μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το κεντρικό σημείο είναι η Place Kléber, που σηματοδοτείται από ένα άγαλμα του στρατηγού που δίνει το όνομά της στην πλατεία, η οποία στεγάζει πολλές πολυτελείς μπουτίκ και τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά.

Τον καθεδρικό ναό του Στρασβούργου - Θεωρείται ένα από τα καλύτερα δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο. Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι ο ψηλότερος στη Γαλλία και ο 6ος στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά να δείτε εδώ, συμπεριλαμβανομένου του αστρονομικού ρολογιού του.

Palais Rohan - σε αυτό το μεγάλο κτήριο θα βρείτε το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών. Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να αγοράσετε εισιτήρια για κάθε μουσείο ξεχωριστά.

Η όπερα - Πάρτε μια παράσταση σε αυτή την ελκυστική νεοκλασική όπερα που φιλοξενεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη L'Opéra National du Rhin.

Πορτοκαλεώνας - ένα ελκυστικό πάρκο. Ιδανικό για να διασκεδάσετε ένα ηλιόλουστο απόγευμα με ένα πικνίκ ή μια βόλτα.

Παζάρι - αυτή η αγορά, που πραγματοποιείται τα Σάββατα και τις Τετάρτες, είναι ένας θησαυρός για αντίκες και ιδιόρρυθμα είδη για τον εορτασμό της διαμονής σας στο Στρασβούργο.

 

Πότε να έρθετε

Τα καλοκαίρια στο Στρασβούργο τείνουν να είναι ζεστά και ηλιόλουστα, ενώ οι χειμώνες τείνουν να είναι δροσεροί και συννεφιά. Η βροχή είναι συχνή καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και υπάρχουν λίγες μέρες χιονιού το χρόνο. Το Στρασβούργο παίρνει απασχολημένο το καλοκαίρι και γύρω στα Χριστούγεννα, αλλά όταν το κοινοβούλιο της ΕΕ βρίσκεται σε σύνοδο μπορεί να δυσκολευτείτε να βρείτε κάπου για να μείνετε.

Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στο Στρασβούργο όλο το χρόνο. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και προσελκύουν επισκέπτες από τα σύνορα της Γερμανίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ του Στρασβούργου δύο εβδομάδων έχει ζωντανές παραστάσεις τζαζ, κλασικής και παγκόσμιας μουσικής σε όλη την πόλη τον Ιούνιο.

 

Visa

Η Γαλλία βρίσκεται εντός του χώρου της ευρωπαϊκής θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.