Gay Turin · Οδηγός πόλης

Gay Turin · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά ταξιδεύετε στο Τορίνο; Τότε ο οδηγός της γκέι Τορίνο είναι για εσάς.

Τορίνο | Τορίνο

Πρωτεύουσα της περιοχής του Πιεμόντε. Το Τορίνο είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Βόρειας Ιταλίας. Φιλοξενεί περίπου 900,000 ανθρώπους, αλλά πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη μητροπολιτική της περιοχή.

Ξεκινώντας τη ζωή ως ρωμαϊκό στρατιωτικό φρούριο, το Τορίνο έγινε η πρωτεύουσα του Οίκου της Σαβοΐας τον 13ο αιώνα. Από το 1861-65, έγινε η πρώτη πρωτεύουσα μιας ενοποιημένης Ιταλίας. Το 1902, η Οικουμενική Έκθεση πραγματοποιήθηκε εδώ και οδήγησε στη δημοτικότητα του κινήματος Art Nouveau. Βομβαρδίστηκε έντονα από τους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Μεταπολεμικά, η αυτοκινητοβιομηχανία εξερράγη στο Τορίνο και η Fiat, μεταξύ άλλων διάσημων εμπορικών σημάτων αυτοκινήτων, εξακολουθεί να έχει την έδρα της εδώ. Έχει καταταχθεί ως η 78η πλουσιότερη πόλη στον κόσμο βάσει αγοραστικής δύναμης και είναι ένα από τα εκπαιδευτικά κέντρα της Ιταλίας. Οι τουρίστες προσελκύονται από την εκθαμβωτική αρχιτεκτονική, τα υπέροχα εστιατόρια και τις ευκαιρίες για ψώνια.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, επισκεφθείτε το Σελίδα οδηγών Gay Rome City.

Γκέι σκηνή στο Τορίνο

Η πρώτη ομάδα για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, η Fiori, ξεκίνησε στο Τορίνο το 1971, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πόλη είναι πολύ φιλόξενη για την LGBT κοινότητα. Ενώ η γκέι σκηνή δεν είναι τεράστια, υπάρχει ένας αριθμός χώρων για γκέι, συμπεριλαμβανομένων δύο Γκέι σάουνες, μια Γκέι μπαρ και αρκετές δημοφιλείς εκδηλώσεις gay.

Το Τορίνο φιλοξενεί την ετήσια παρέλαση γκέι υπερηφάνειας τον Ιούνιο, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις ομοφυλοφίλων στη Βόρεια Ιταλία. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Gay & Lesbian (αρχικά ονομαζόμενο «Από τα Σόδομα στο Χόλιγουντ») τον Απρίλιο είναι μια άλλη δημοφιλής εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Τορίνο.

Φτάνοντας στο Τορίνο

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο Τορίνο / Αεροδρόμιο Τορίνο-Κασέλ / Αεροδρόμιο Σάντρο Περτίνι (TRN) βρίσκεται 16 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το κέντρο του Τορίνο στην πόλη της Καζέλ. Εξυπηρετείται καλά σε προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, όπου μπορείτε να έχετε συνδέσεις μεγάλων αποστάσεων σε προορισμούς πιο μακριά.

Από το αεροδρόμιο μπορείτε να πάρετε το τρένο για το Σταθμό της Ντόρα από τις 5 π.μ. - 9 μ.μ. (καθημερινές). Η διαδρομή διαρκεί 19 λεπτά και από εδώ μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για το κέντρο της πόλης. Η υπηρεσία Dora Express είναι ταχύτερη από άλλα λεωφορεία (15 λεπτά) και εκτελεί δρομολόγια από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ. (Δευτέρα-Σάββατο). Ένα ολοκληρωμένο εισιτήριο κοστίζει 3 €.

Μπορείτε επίσης να πάρετε μια απευθείας διαδρομή προς το κέντρο της πόλης του Τορίνο. Η διαδρομή διαρκεί 45-50 λεπτά (εξαρτάται από την κίνηση) και φεύγει από την περιοχή άφιξης όπου υπάρχει εκδοτήριο εισιτηρίων και μηχάνημα. Ένα μόνο ταξίδι κοστίζει 6.50 € με επιπλέον 1 € που προστίθεται στο κόστος εάν αγοραστεί από τον οδηγό.

Μπορείτε να βρείτε μια ταξί στο επίπεδο των αφίξεων. Ένα ταξίδι θα σας κοστίσει στην περιοχή των 30-50 €, οπότε ίσως αξίζει να δείτε εάν το ξενοδοχείο σας προσφέρει δωρεάν μεταφορά ή εάν μπορείτε να προπαραγγείλετε σε φθηνότερη τιμή. Οι μεγάλες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων έχουν γραφεία στο σαλόνι αφίξεων και στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Η διαδρομή για την πόλη διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Με το τρένο

Υπάρχουν τρεις κύριοι σιδηροδρομικοί σταθμοί στο Τορίνο. Η Porta Nuovais είναι ένας σύγχρονος σταθμός όπου θα ταξιδεύετε από / προς εάν έρχεστε από τη βόρεια Ιταλία και προορισμούς προς το Παρίσι. Οι σταθμοί Porto Susa και Lingotta FS είναι το σημείο εισόδου σας εάν προέρχονται από το νότο.

κύρια θέα στην πλατεία του Σαν Κάρλο

Περιήγηση στο Τορίνο

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο του Τορίνο είναι εύκολο να πλοηγηθείτε με τα πόδια - ένας καλός τρόπος για να επισκεφθείτε τις σχεδόν παριζιάνικες λεωφόρους της πόλης. Θα χρειαστεί να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο εάν ταξιδεύετε πιο μακριά, σε κακές καιρικές συνθήκες ή αν είστε φορτωμένοι με ψώνια.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η GTT διαχειρίζεται το ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών του Τορίνο με λεωφορεία, τραμ και σύστημα μετρό. Τα εισιτήρια πρέπει να αγοραστούν εκ των προτέρων πριν από το ταξίδι και να επικυρωθούν αμέσως μόλις ξεκινήσει το ταξίδι. Οι τιμές ξεκινούν από 1.70 € για μια διαδρομή 90 λεπτών, αλλά αξίζει τον κόπο να αποκτήσετε μια κάρτα Τορίνο και Πιεμόντε 3 ημερών (29 €), καθώς προσφέρει δωρεάν είσοδο στα κορυφαία αξιοθέατα του Τορίνο.

Τα περισσότερα δρομολόγια εκτελούνται από τις 5 π.μ. έως τα μεσάνυχτα, ενώ ορισμένα νυχτερινά δρομολόγια λεωφορείων λειτουργούν όλη τη νύχτα. Οι επιθεωρητές εισιτηρίων είναι συνηθισμένοι και έχουν τη φήμη ότι είναι αγενείς. Τα μπλε λεωφορεία είναι για προαστιακές διαδρομές και μπορεί να είναι πιο ακριβά από ό,τι αν ταξιδεύετε εντός της αστικής περιοχής του Τορίνο.

Με ταξί

Υπάρχουν τάξεις ταξί σε ολόκληρο το Τορίνο, αλλά σημειώστε ότι δεν είναι συνηθισμένο να χαλαρώνετε ταξί στο δρόμο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν προπαραγγείλετε ταξί, ο μετρητής αρχίζει να λειτουργεί από τη στιγμή που το ταξί λαμβάνει την κλήση σας. Εδώ είναι διαθέσιμες εφαρμογές ταξί όπως το Uber.

Πού να μείνετε στο Τορίνο

Για μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Τορίνο, κάντε κλικ στο Σελίδα ξενοδοχείων στο Τορίνο.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Τορίνο

Mole Antonelliana - το πιο εμβληματικό κτίριο στο Τορίνο. Αρχικά κατασκευάστηκε ως συναγωγή το 1888, το Mole Antonelliana φιλοξενεί ένα φανταστικό μουσείο κινηματογράφου και μπορείτε να πάρετε ένα ασανσέρ στην κορυφή του πύργου του.

Ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή - ενώ αυτός ο καθεδρικός ναός είναι σίγουρα ελκυστικός από μόνος του, το κύριο πλεονέκτημά του είναι το Σκελετό του Τορίνου. Δυστυχώς, δεν εκτίθεται πάντα και εκτίθεται μόνο στο κοινό με παπικό διάταγμα.

8 Gallery και Eataly - μια μεγάλη γκαλερί με πολλά καταστήματα. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα ιταλικά φαγητά στον κόσμο και εξαιρετικά παραδείγματα του Slow Food Movement για το οποίο φημίζεται το Τορίνο.

Αγορά Porta Palazzo - μία από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Εδώ θα βρείτε μια ποικιλόμορφη συλλογή από μεταχειρισμένα είδη και χειροποίητα προϊόντα και είναι ένα εκπληκτικό θέαμα για να απολαύσετε.

Η Βασιλική Βενάρια - αυτό το όμορφα ανακαινισμένο παλάτι του 17ου αιώνα είναι ένα εκθαμβωτικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής. Σε απόσταση 10 χλμ. βορειοανατολικά του Τορίνο, αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας.

Museo dell'Automobile - όχι μόνο για τους λάτρεις του αυτοκινήτου. Εδώ μπορείτε να μάθετε για την κληρονομιά του Τορίνο ως κέντρου κατασκευής αυτοκινήτων της Ιταλίας, αλλά και να δείτε μερικά αρκετά σέξι σπορ αυτοκίνητα.

Πάρκο Valentino - Το μεγαλύτερο πάρκο του Τορίνο και βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Πάδο. Ένα τέλειο μέρος για ένα πικνίκ και επίσης η τοποθεσία του Κάστρο Βαλεντίνο και Μεσαιωνικό χωριό.

Αιγυπτιακό Μουσείο - εδώ θα βρείτε μια από τις καλύτερες συλλογές αιγυπτιακών τεχνουργημάτων σε αυτήν την πλευρά του Νείλου. Τα εκθέματα είναι πολύ καλά διατηρημένα και το μουσείο έχει καλή σήμανση. Κλειστά τις Δευτέρες.

Πότε να επισκεφτείτε το Τορίνο

Λόγω του βόρειου γεωγραφικού πλάτους του, το Τορίνο είναι αρκετά κρύο στους χειμώνες, αλλά οι Άλπεις λειτουργούν ως προστατευτικό από τη βροχή. Το χιόνι είναι εκπληκτικά κοινό τον Απρίλιο, αλλά τα καλοκαίρια είναι ζεστά και μπορείτε να περιμένετε την περίεργη καταιγίδα. Οι πιο πολυσύχναστοι μήνες για τους τουρίστες είναι Ιούλιος, Μάιος και Φεβρουάριος, οπότε ίσως αξίζει τον κόπο να αποφύγετε αυτούς τους μήνες (εάν είναι δυνατόν).

Υπάρχει μια ποικιλία από φεστιβάλ και εκδηλώσεις που ενδιαφέρουν τους επισκέπτες. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορίνο, που πραγματοποιείται στο μουσείο κινηματογράφου της πόλης, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Ιταλία. Το Kappa FuturFest (KFF) φιλοξενεί μια απίστευτη σύνθεση διεθνών και τοπικών DJ's τον Ιούλιο.

Visa

Η Ιταλία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως εκ τούτου, η βίζα της είναι σύμφωνη με αυτό που θα περιμένατε από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι επίσης μέλος της ζώνης Σένγκεν. Επικοινωνήστε με τον ιστότοπο του ιταλικού γραφείου εξωτερικών εάν έχετε απορίες σχετικά με τη βίζα.

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (γνωστά στην Ιταλία ως «bancomat») είναι ευρέως διαθέσιμα και τα περισσότερα δέχονται κάρτες Visa και MasterCard. Μπορείτε να ανταλλάξετε τα χρήματά σας σε τράπεζες, σε ταχυδρομεία ή σε ένα 'cambio' (συναλλάγματος).

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.