Gay Bologna · Οδηγός πόλης

Gay Bologna · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στη Μπολόνια; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγού της γκέι Μπολόνια είναι για εσάς.

Piazza Maggiore

 

Μπολώνια

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της περιοχής Emilia-Romagna της Βόρειας Ιταλίας. Η Μπολόνια είναι η 6η μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας και η καρδιά μιας μητροπολιτικής περιοχής με πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Με οικισμούς που βρίσκονται εδώ από περίπου το 1000 π.Χ., η Μπολόνια έχει μια πλούσια και ποικίλη ιστορία. Μετά την πτώση της Ρώμης, η πόλη λεηλατήθηκε επανειλημμένα από τους Γότθους πριν ξαναχτιστεί από τον Πετρόνιο, τον προστάτη άγιο της πόλης. Το 1088 ιδρύθηκε το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια και πιστεύεται ευρέως ότι είναι το παλαιότερο Πανεπιστήμιο που εξακολουθεί να λειτουργεί σήμερα.

Σήμερα, η Μπολόνια είναι ένας πολιτιστικός κόμβος και θεωρείται συχνά μεταξύ των δέκα κορυφαίων πόλεων της Ιταλίας όσον αφορά την ποιότητα ζωής. Έχει μια ακμάζουσα οικονομία και η επαρχία της Μπολόνια έχει το τρίτο υψηλότερο ΑΕΠ στην Ιταλία. Οι επισκέπτες προσελκύουν την εκπληκτική παλιά πόλη, τη μεγάλη γαστρονομική κουλτούρα και τις ποικίλες ευκαιρίες για ψώνια.

 

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Ιταλία, ανατρέξτε στο Οδηγός Gay Rome City .

 

Γκέι σκηνή

Όσον αφορά τους γκέι χώρους και τη σκηνή των πάρτι, η Μπολόνια προσφέρει μια μικρή επιλογή σάουνες, κλαμπ κρουαζιέρας, να μπαρ και κλαμπ χορού. Ωστόσο, έχει μια μεγάλη ποικιλία από LGBT οργανώσεις που έχουν τις κύριες βάσεις τους στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου του Arcigay, της μεγαλύτερης οργάνωσης υπεράσπισης των ομοφυλοφίλων της Ιταλίας, και της Gay News, της εθνικής ομοφυλοφιλικής εφημερίδας της Ιταλίας.

Τον Ιούνιο υπάρχει ένα ζωντανό φεστιβάλ υπερηφάνειας που προσελκύει επισκέπτες από όλη την Ιταλία και το εξωτερικό. Στα τέλη Οκτωβρίου και αρχές Νοεμβρίου πραγματοποιείται το φεστιβάλ τέχνης Gender Bender, παρουσιάζοντας νέα και καινοτόμα έργα χορού, κινηματογράφου και τέχνης που εξερευνούν τις σύγχρονες queer ταυτότητες.

 

Φτάνοντας στην Μπολόνια

Με αεροπλάνο

Αεροδρόμιο Μπολόνια Γκουγλιέλμο Μαρκόνι (BLQ) βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης και είναι το 7ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην Ιταλία. Εξυπηρετεί πολλούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και υπάρχουν εποχιακές υπηρεσίες ναύλωσης προς τη Μομπάσα και το Κανκούν.

Το TPER προσφέρει υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο Aerobus που σας μεταφέρει στο κέντρο της Μπολόνια σε περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με την κίνηση). Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 €, αλλά ισχύουν για μία ώρα σε όλες τις υπηρεσίες λεωφορείων της Μπολόνια μόλις επικυρωθούν. Η υπηρεσία εκτελείται κάθε 11 λεπτά μεταξύ 5.30 π.μ. και 12.15 π.μ.

Μπορείτε να παραλάβετε ταξί από το αεροδρόμιο ή να τα παραγγείλετε εκ των προτέρων και προσφέρουν μια γρήγορη και εύκολη διαδρομή προς το κέντρο. Ένα ταξίδι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Μπολόνια θα πρέπει να κοστίζει μεταξύ 15-20 €, ανάλογα με την ώρα της ημέρας που ταξιδεύετε, είτε πρόκειται για τραπεζικές διακοπές είτε εάν έχετε μεγάλες ποσότητες αποσκευών.

Με το τρένο

Η Μπολόνια είναι ο σιδηροδρομικός κόμβος της Βόρειας Ιταλίας και είναι καλά συνδεδεμένος με τις περισσότερες ιταλικές μεγάλες πόλεις. Υπάρχει υπηρεσία διανυκτέρευσης από και προς το Παρίσι και είναι μία από τις τοποθεσίες στο εμβληματικό Venice-Simplon Orient Express.

 

Μετακίνηση στην Μπολόνια

Με τα πόδια

Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην Μπολόνια είναι με τα πόδια, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το μεγαλείο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Το εμβληματικό Due Torri είναι ένα καλό ορόσημο στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε για να αποφύγετε να χαθείτε. Θυμηθείτε όμως να προσέχετε σκούτερ και μοτοσικλέτες, καθώς οδηγούν συχνά στις πίσω λωρίδες.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία στη Μπολόνια είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να φτάσετε από το α στο β. Τα μονά κοστίζουν 1.50 € και ισχύουν για 75 λεπτά. Μπορούν να αγοραστούν στο λεωφορείο ή σε πρακτορεία ειδήσεων, καπνοπωλεία και καφετέριες (οι 24ωρες κάρτες είναι 5 €). Η πλειονότητα των δρομολογίων διαρκεί από τις 6πμ έως τις 11μμ, ωστόσο υπάρχουν πολλές νυχτερινές υπηρεσίες.

Με ταξί

Τα ταξί στη Μπολόνια τείνουν να είναι αρκετά ακριβά, αλλά μπορούν εύκολα να τα χαιρετίσετε στους δρόμους ή να τα πιάσετε από τις πολλές πιάτσες ταξί σε όλη την πόλη. Ρεαλιστικά, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να πάρετε ένα καθώς το κέντρο της πόλης είναι σχετικά συμπαγές.

Με το ποδήλατο

Λόγω του μεγάλου μαθητικού πληθυσμού της Bolgna, το ποδήλατο είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος μεταφοράς εδώ. Υπάρχουν πολλά προγράμματα ενοικίασης κύκλων σε λειτουργία εδώ. Εάν φέρετε το δικό σας ποδήλατο, λάβετε προφυλάξεις, καθώς οι κλοπές ποδηλάτων δεν είναι ασυνήθιστες, ειδικά στην περιοχή του πανεπιστημίου.

 

Πού να μείνετε στην Μπολόνια

Για μερικές από τις καλύτερες επιλογές ξενοδοχείων στη Μπολόνια, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Bologna.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Λόγω του Τορί - αυτοί οι δύο πύργοι είναι ίσως η πιο εικονική εικόνα του αστικό τοπίου της Μπολόνια. Ο μύθος λέει ότι οι δύο πύργοι χτίστηκαν από ανταγωνιστικές οικογένειες τον 12ο αιώνα για να δείξουν ποιοι από αυτούς ήταν οι πιο ισχυροί, αλλά αυτό παραμένει προς συζήτηση.

Piazza Maggiore - Η κεντρική πλατεία της Μπολόνια και η καρδιά της πόλης που χτυπά. Εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια όπου μπορείτε να δοκιμάσετε το πιάτο για το οποίο η Μπολόνια είναι πιο διάσημη διεθνώς - ragù alla bolognese.

Εβραϊκό Μουσείο - αυτό το μουσείο, που βρίσκεται στο πρώην εβραϊκό γκέτο της Μπολόνια, παρακολουθεί την ιστορία του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης. Μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική εμπειρία.

Βασιλική του Αγίου Πετρονίου - τεράστια γοτθική εκκλησία στην Piazza Maggiore. Αυτή η εκκλησία είναι η δέκατη μεγαλύτερη στον κόσμο από άποψη όγκου και είναι αξιοσημείωτη ως η γενέτειρα της τέχνης των κουδουνιών της Μπολόνια.

Μουσείο Lamborghini - αν χρειαζόσουν μια υπενθύμιση ότι η Μπολόνια ήταν μια από τις πλουσιότερες περιοχές της Ιταλίας, μην ψάξεις άλλο. Σε απόσταση περίπου 50 λεπτών με το λεωφορείο από το κέντρο της πόλης, εδώ μπορείτε να ανακαλύψετε την ιστορία μιας από τις πιο εμβληματικές μάρκες πολυτελείας στον κόσμο.

Galleria Cavour - το μέρος που πρέπει να πάτε για τις απόλυτες αγορές υψηλής ποιότητας. Εδώ θα βρείτε όλες τις κορυφαίες μάρκες αν θέλετε να ξεπουλήσετε.

 

Πότε να έρθετε

Η Μπολόνια βιώνει εξαιρετικά ζεστά καλοκαίρια με αποτέλεσμα πολλοί ντόπιοι να εγκαταλείπουν την πόλη, δίνοντάς της μια σχεδόν «πόλη-φάντασμα» σαν ποιότητα. Η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι ευχάριστα καθώς ο καιρός είναι καλός και οι μαθητές δίνουν ζωή στην πόλη. Οι χειμώνες είναι δροσεροί με περιστασιακά ξεσκόνισμα χιονιού.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα φεστιβάλ και εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Μπολόνια. Τον Ιούλιο διοργανώνεται ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ στην Piazza Maggiore, το οποίο παρουσιάζει αποκατεστημένες σιωπηλές ταινίες, καθώς και μοντέρνα κλασικά. Τον Δεκέμβριο, η πόλη φιλοξενεί επίσης το MotorShow που φέρνει μια ευρεία γκάμα εντυπωσιακών οχημάτων στην πόλη.

 

Χρήματα

Η Ιταλία είναι μέλος της ευρωζώνης. Τα ΑΤΜ (bancomat) είναι ευρέως διαθέσιμα. Τα καταστήματα αγαπούν τα μετρητά. Δεν θα σας αρνηθούν έκπτωση σε πολλά ανεξάρτητα καταστήματα εάν πληρώσετε μετρητά. Τα περισσότερα καταστήματα θα ζητήσουν ταυτότητα εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα.

Τα γραφεία συναλλάγματος (cambio) βρίσκονται κοντά σε όλες τις κύριες τουριστικές περιοχές αλλά γενικά προσφέρουν χαμηλές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.