Gay Bremen · Οδηγός πόλης

Gay Bremen · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά επισκέπτεστε τη Βρέμη; Τότε ο gay οδηγός μας της Βρέμης είναι για εσάς.

Βρέμη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βόρεια Γερμανία. Η Βρέμη φιλοξενεί πάνω από 500,000 ανθρώπους, καθιστώντας την την 11η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και τη μεγαλύτερη στην πολιτεία της ομώνυμής της. Είναι μέρος της μεγαλύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Βρέμης/Όλντενμπεργκ, η οποία φιλοξενεί πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Μία από τις σημαντικότερες πόλεις στον εκχριστιανισμό της Γερμανίας. Η Βρέμη ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Χανσεατικής Ένωσης. Τον 15ο αιώνα έγινε γνωστός ως χορηγός της πειρατείας. Τον 19ο αιώνα ο Ναπολέων εισέβαλε στην πόλη και το λιμάνι της πόλης Bremerhaven χτίστηκε λόγω του λάσπης του ποταμού. Βομβαρδίστηκε βαριά στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα η Βρέμη είναι μια ευημερούσα πόλη και είναι γνωστή ως το σπίτι της μπύρας Becks. Πολλοί μεγάλοι κατασκευαστές εδρεύουν στη Βρέμη. Το Πανεπιστήμιο της Βρέμης θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Γερμανίας. Οι τουρίστες έλκονται από τους γοητευτικούς μεσαιωνικούς δρόμους, τις μεγάλες ευκαιρίες για ψώνια και τη μέτρια γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γερμανία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γερμανία, ανατρέξτε στη σελίδα Οδηγός πόλεων Gay Berlin.

 

Γκέι σκηνή

Η Βρέμη είναι εξαιρετικά φιλόξενη προς την κοινότητα των ΛΟΑΤ. Το γκέι καρναβάλι του 1979 ήταν ένα από τα πρώτα του είδους του στη Γερμανία και ένα από τα τετράγωνα ονομάστηκε για τον πρωτοπόρο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Karl Heinrich Ulrichs. Η γκέι σκηνή είναι μικρή αλλά φιλική με ένα γκέι μπαρ, λέσχη, κλαμπ κρουαζιέρας και σάουνα εξυπηρετούν γκέι πελάτες.

Ενώ η Βρέμη δεν έχει το δικό της Pride (το γειτονικό Oldenberg φιλοξενεί το φεστιβάλ Christopher Street Day of the North West), υπάρχουν πολλά φεστιβάλ φιλικά προς τα LGBT στην πόλη. Υπάρχει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου, το The Queer It! φεστιβάλ τεχνών και μεγάλη γκέι παρουσία στο καρναβάλι της πόλης.

 

Φτάνοντας στη Βρέμη

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Bremen Hans Koschnick (BRE) είναι ένα μικρό αεροδρόμιο που βρίσκεται 3 χλμ. Από το νότο του κέντρου της πόλης. Προσφέρει μια αξιοπρεπή γκάμα υπηρεσιών προς πόλεις και προορισμούς διακοπών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Η γραμμή 6 του τραμ εκτελείται κάθε 5-10 λεπτά (20 λεπτά την Κυριακή) και θα σας μεταφέρει στην πόλη σε περίπου 10 λεπτά. Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια από ένα μηχάνημα στο τραμ (με αλλαγή!) Και ένα στο κέντρο θα κοστίζει 2.75 €.

Τα ταξί βρίσκονται έξω από το κτήριο του τερματικού σταθμού ή παραγγέλλονται εκ των προτέρων. Τα γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων βρίσκονται στον τερματικό σταθμό 3 και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα απαραίτητα έγγραφα. Η διαδρομή προς το κέντρο της πόλης θα διαρκέσει 10-20 λεπτά, ανάλογα με την κατάσταση της κυκλοφορίας.

Με το τρένο

Το Bremen Hauptbahnhof βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και είναι καλά συνδεδεμένο με τακτικές υπηρεσίες προς μεγάλες γερμανικές πόλεις, όπου μπορείτε να συνδεθείτε στο ευρύτερο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο. Υπάρχουν διεθνείς συνδέσεις από και προς την Ελβετία.

 

Περιήγηση στη Βρέμη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Τα περισσότερα αξιοθέατα στη Βρέμη βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την παλιά πόλη.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Βρέμη διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα λεωφορείων, τρένων και τραμ. Οι υπηρεσίες είναι αρκετά τακτικές κατά τη διάρκεια της ημέρας με κάποιες νυχτερινές υπηρεσίες. Τα single ξεκινούν από 2.80 € και καλύπτουν την πλειονότητα της πόλης και οι ημερήσιες κάρτες κοστίζουν 8 €. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα πακέτο 4 μονά για 10.20 €. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν από τον οδηγό (εκτός από τα τρένα) και οι επιθεωρήσεις είναι κοινές.

Με ταξί

Ταξί ταξινομούνται έξω από εξέχοντα σημεία της πόλης, ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να παραγγείλετε εκ των προτέρων, αλλά συνήθως δεν είναι απαραίτητο (οι τηλεφωνικοί χειριστές είναι πιθανό να μην μιλούν αγγλικά, ούτως ή άλλως). Τα ταξί είναι γενικά αξιόπιστα και ασφαλή, αλλά λαμβάνουν τις συνήθεις προφυλάξεις. Το Uber δεν είναι διαθέσιμο στο Έσσεν.

Με το ποδήλατο

Η Βρέμη είναι μια πολύ επίπεδη πόλη που καθιστά την ποδηλασία έναν πολύ δημοφιλή τρόπο περιήγησης. Είναι μια από τις πιο φιλικές προς τον κύκλο πόλεις στη Γερμανία. Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων στην πόλη και μέρη για να αφήσετε το ποδήλατό σας.

 

Πού να μείνετε στη Βρέμη;

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στη Βρέμη, ρίξτε μια ματιά στο προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα της Βρέμης.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Theatre am Goetheplatz - ένα από τα παλαιότερα κτίρια στη Βρέμη και ένα εντυπωσιακό κτίριο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επισκέφτηκε το θέατρο το 1941 και ξαναχτίστηκε εκτενώς μετά από ζημιές στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

δημαρχείο - θεωρείται συνήθως ως ένα από τα καλύτερα κτίρια του δημαρχείου στην Ευρώπη και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στο εσωτερικό.

Dom St Petri - έναν επιβλητικό καθεδρικό ναό και ένα από τα πιο σημαντικά ορόσημα της Βρέμης. Η είσοδος είναι δωρεάν αλλά μπορείτε να πληρώσετε 1€ για να ανεβείτε στον νότιο πύργο όπου θα ανταμειφθείτε με φανταστική θέα στην πόλη.

Böttcherstrasse - ένας εκπληκτικός δρόμος αρ νουβό που φιλοξενεί μια καλή επιλογή από πολυτελή καταστήματα και ιδιόμορφες μπουτίκ.

Weserburg - ένα μεγάλο μουσείο μοντέρνας τέχνης με ποικίλη συλλογή που κυμαίνεται από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα.

Weser Stadion - το σπίτι της Βέρντερ Βρέμης, μιας από τις βαρέων βαρών του γερμανικού ποδοσφαίρου. Γιατί να μην πάρετε ένα παιχνίδι και να απολαύσετε την ατμόσφαιρα;

πάρκο πολιτών - ένα μεγάλο και γραφικό πάρκο στο κέντρο της πόλης (κάποιοι το έχουν συγκρίνει με το Central Park!). Ιδανικό για ένα πικνίκ ή μια ρομαντική βόλτα.

Beck's Brewery - περιηγηθείτε (και γευτείτε) στο χώρο παραγωγής μιας από τις πιο διάσημες μπύρες στον κόσμο.

 

Πότε να έρθετε

Η γεωγραφική θέση της Βρέμης επιτρέπει μέτριες θερμοκρασίες, αν και τα κύματα καύσωνα δεν είναι ασυνήθιστα το καλοκαίρι, όπως και οι εκτεταμένες περίοδοι παγετού το χειμώνα. Βροχή μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους με περιστασιακές καταιγίδες το καλοκαίρι. Τα καλοκαίρια είναι πολυσύχναστα αλλά όχι τόσο πολυσύχναστα όσο άλλες γερμανικές πόλεις.

Υπάρχουν πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις στη Βρέμη όλο το χρόνο. Τον Ιούνιο, το δημοφιλές Vision Techno Parade κατά μήκος της παραλίας. Στα τέλη Οκτωβρίου βλέπουμε το Freimarkt να είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εκθέσεις στην Ευρώπη. Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά έξω από το δημαρχείο είναι επίσης πολύ δημοφιλής.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.