Γκέι Μπριζ

Οδηγός Gay Bruges City

Πρώτη φορά στη Μπριζ; Τότε η σελίδα με τον οδηγό της πόλης για ομοφυλόφιλους Μπριζ είναι για εσάς

Bruges 

Η μεγαλύτερη πόλη της βελγικής επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας. Η Μπριζ είναι μια μικρή πόλη που φιλοξενεί πάνω από 100,000 άτομα.

Οι πρώτες οχυρώσεις χτίστηκαν εδώ υπό την κυριαρχία του Ιουλίου Καίσαρα και το 1098 έγινε η πρωτεύουσα της περιοχής της Φλάνδρας. Αναπτύχθηκε σε εμπορικό κέντρο κατά τη μεσαιωνική περίοδο λόγω της θέσης του στη Χανσεατική Ένωση και το χρηματιστήριο του λέγεται ότι είναι το πρώτο στον κόσμο.

Σήμερα, η Μπριζ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά σημεία στην Ευρώπη, με 2 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την πόλη ετησίως. Το κοντινό λιμάνι του Zeebrugge διαχειρίζεται πάνω από 50 εκατομμύρια τόνους εμπορευμάτων ετησίως, αλλά ο τουρισμός είναι ο βασικός παράγοντας. Το 2008, εμφανίστηκε στην λατρεία της μαύρης κωμωδίας In Bruges, προσελκύοντας μια ολοκαίνουργια γενιά επισκεπτών.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Βέλγιο

Για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στο Βέλγιο, ελέγξτε το Σελίδα οδηγού Gay Brussels City.

Γκέι σκηνή στη Μπριζ

Σε σύγκριση με τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα, δεν υπάρχει μια γκέι σκηνή εδώ αυτή καθαυτή. Πολλοί γκέι τουρίστες, ωστόσο, επισκέπτονται τη Μπριζ και συχνάζουν στα τοπικά μπαρ. Οι πολύ φιλελεύθερες συμπεριφορές του Βελγίου διασφαλίζουν ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χώροι είναι φιλόξενοι σε ομοφυλόφιλους τουρίστες.

Φτάνοντας στην Μπριζ

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Ostend-Bruges (OST) απέχει περίπου 25 χλμ. από το κέντρο της Μπριζ. Χρησιμοποιείται κυρίως ως προορισμός για εποχιακές και τσάρτερ πτήσεις, επομένως πιθανότατα δεν θα είναι η κύρια διαδρομή σας προς τη Μπριζ. Αεροδρόμιο Βρυξελλών (BRU) προσφέρει το ευρύτερο φάσμα διεθνών συνδέσεων.

Από το σιδηροδρομικό σταθμό του αεροδρομίου των Βρυξελλών, τα ταξίδια διαρκούν περίπου 90 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς στο σταθμό Brussels-South. Οι μονές διαδρομές ξεκινούν από περίπου 20€. Τα ταξί κοστίζουν περίπου 200 €, επομένως αξίζει να το σκεφτείτε μόνο για όσους έχουν σοβαρά μετρητά να κάψουν.

Υπάρχουν επίσης απευθείας υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο από το αεροδρόμιο Brussels South Charleroi (CRL) που παρέχεται από τη Flibco. Ο χρόνος ταξιδιού μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες, αλλά οι τιμές ξεκινούν από μόλις 5 €.

Με το τρένο

Ο κύριος σιδηροδρομικός σταθμός της Μπριζ είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους στο Βέλγιο (αναμένεται να σταθεί σε ώρα αιχμής). Είναι καλά συνδεδεμένο με προορισμούς εντός του Βελγίου, αλλά προσφέρει επίσης συνδέσεις με το Παρίσι και τη Λιλ. Είναι εύκολο να μεταφερθείτε στο ευρύτερο ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο από εδώ.

Δια θαλάσσης

Από το Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένα ολονύκτιο πλοίο από το Hull στο Zeebrugge που λειτουργεί από την P&O και διαρκεί περίπου 12 ώρες. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μεμονωμένα ταξίδια με αυτόν τον τρόπο, αλλά προσφέρουν επίσης μίνι κρουαζιέρες που σας δίνουν μερικές ώρες στην πόλη πριν χρειαστεί να επιστρέψετε.

Περιήγηση στην Μπριζ

Με τα πόδια

Το ιστορικό κέντρο της Μπριζ είναι πολύ συμπαγές, επομένως είναι εύκολο να μετακινηθείτε με τα πόδια. Το περπάτημα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τις ιστορικές τοποθεσίες και την όμορφη μεσαιωνική αρχιτεκτονική.

Με το ποδήλατο 

Όπως πολλές από τις πόλεις στην επίπεδη, βόρεια Ευρώπη, το ποδήλατο είναι ένα δημοφιλές μέσο για τους ντόπιους να μετακινηθούν. Πάνω από το 60% της κίνησης στη Μπριζ γίνεται με ποδήλατο και ως εκ τούτου οι ποδηλατικές διαδρομές είναι εύκολα πλωτές (ακόμη και για τουρίστες). Διατίθενται εταιρείες ενοικίασης ποδηλάτων και ορισμένες εταιρείες προσφέρουν εκδρομές με ποδήλατο.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Θα χρειαστεί να πάρετε λεωφορείο μόνο εάν μένετε λίγο έξω από το κέντρο (ή βαριέστε από τα ψώνια). Όλα τα λεωφορεία εκτελούνται από τον De Lijn, τον Φλαμανδικό μεταφορέα. Τα μονά κοστίζουν 3€ και προσφέρουν απεριόριστες μετακινήσεις έως και μία ώρα. Τα περισσότερα λεωφορεία είναι αρκετά τακτικά, ωστόσο τις Κυριακές και τα Σάββατα μερικά μπορεί να αλλάξουν δρομολόγιο.

Με ταξί

Τα ταξί στη Μπριζ είναι εύκολα διαθέσιμα, αλλά είναι αρκετά ακριβά αν λάβετε υπόψη τον πραγματικό χρόνο και την απόσταση του ταξιδιού (μετά τις 10 μ.μ. οι τιμές ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο). Υπάρχουν πιάτσες ταξί σε μεγάλες τοποθεσίες, αλλά για ευκολία, είναι καλύτερο να παραγγείλετε εκ των προτέρων.

Πού να μείνετε στη Μπριζ

Για μια λίστα με μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία στη Μπριζ, επισκεφθείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Bruges.

Γκέι Μπριζ

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Μπριζ

  • Grote Markt - η καρδιά της Μπριζ που χτυπά και η κύρια κλήρωση για τους τουρίστες. Εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια και καφέ και πολλά καταστήματα με σουβενίρ.
  • Μουσείο Groeninge - μια φανταστική γκαλερί, με επίκεντρο τους καλλιτέχνες που συνδέονται με την Μπριζ. Υπάρχει κάτι εδώ που να ενδιαφέρει τους λάτρεις της τέχνης όλων των προτιμήσεων.
  • Βαν Οοστ - είναι ένα από τα πιο διάσημα καταστήματα σοκολάτας στη Μπριζ (και οι τιμές αντικατοπτρίζουν αυτό). Εδώ μπορείτε να πάρετε σχεδόν οτιδήποτε πλάθεται σε σοκολάτα.
  • Βασιλική του Αγίου Αίματος - μια εκπληκτική γοτθική εκκλησία στην πλατεία Burg. Η κύρια άντληση είναι ένα φιαλίδιο με αίμα που φέρεται να ανήκει στον Χριστό.
  • Ζυθοποιείο De Halve Maan - μια φανταστική ευκαιρία να δείτε πώς φτιάχνεται ένα από τα κύρια πολιτιστικά προϊόντα του Βελγίου. Στο τέλος, ανταμείβεσαι για την υπομονή σου με ένα δείγμα από τα καλά πράγματα.
  • Το Μουσείο Φριέτ - το μόνο μουσείο αφιερωμένο στους ταπεινούς τηγανητές (ή αν είστε Βρετανοί, τσιπ). Εδώ θα μάθετε για την ιστορία της πατάτας καθώς διέσχιζε τον Ατλαντικό και σε σχεδόν κάθε τραπέζι στον κόσμο.
  • Συναυλία στο Μπριζ - αίθουσα συναυλιών με διεθνές πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η κύρια σεζόν διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιούνιο.
  • Νταμ - Μόλις 6χλμ. από την Μπριζ, αυτό το γοητευτικό χωριό αξίζει μια ημερήσια εκδρομή. Ένα λεωφορείο διαρκεί μόνο 15 λεπτά, αλλά για ένα πραγματικά ρομαντικό ταξίδι, πάρτε το γραφικό ποταμόπλοιο, που διαρκεί έως και μία ώρα.

Πότε να επισκεφθείτε την Μπριζ

Το καλοκαίρι έχει τον πιο ευχάριστο καιρό, αν και οι θερμοκρασίες γενικά δεν ανεβαίνουν πολύ περισσότερο από 70 βαθμούς Φαρενάιτ. Το καλοκαίρι, δυστυχώς, είναι γεμάτο τουρίστες, οπότε αν είστε έτοιμοι να ρισκάρετε με βροχή και ψυχρός καιρός, η άνοιξη ή η αρχή του φθινοπώρου μπορεί να είναι η καλύτερη. Οι χειμώνες είναι κρύοι, αλλά το χιόνι προσθέτει μια νότα ρομαντισμού.

Υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ που διοργανώνονται στη Μπριζ όλο το χρόνο. Η θρησκευτική Πομπή του Αγίου Αίματος και οι παρελάσεις της Ημέρας της Κοιμήσεως πραγματοποιούνται τον Μάιο και τον Αύγουστο αντίστοιχα. Οι λάτρεις της μουσικής προσελκύονται από το μεσαιωνικό φεστιβάλ Musica Antiqua του Αυγούστου και το εναλλακτικό Φεστιβάλ Κάκτου του Ιουλίου.

Visa

Το Βέλγιο είναι εντός του ευρωπαϊκού χώρου θεωρήσεων Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε βίζα Σένγκεν.

Χρήματα

Το Βέλγιο είναι μέλος της Ευρωζώνης. Τα μηχανήματα μετρητών είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε κατάστημα.

Άλλες χρήσιμες πληροφορίες

Η επίσημη γλώσσα της Μπριζ είναι η Φλαμανδική, η οποία είναι σχεδόν ίδια με τα Ολλανδικά. Τα γαλλικά ομιλούνται επίσης ευρέως εδώ, αλλά θα καταλαβαίνετε στα περισσότερα μέρη εάν μιλάτε αγγλικά.

Ισχύει μικρός δημοτικός φόρος για όλες τις κρατήσεις διανυκτέρευσης.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.