Gay Essen · Οδηγός πόλης

Gay Essen · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά ταξιδεύετε στο Έσσεν; Τότε, ο γκέι οδηγός πόλης του Έσσεν είναι για εσάς.

Essen

Μία από τις μεγαλύτερες πόλεις στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Το Έσσεν είναι η 9η μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας με πληθυσμό σχεδόν 600,000 κατοίκων. Είναι η κύρια πόλη στα βόρεια της μητροπολιτικής περιοχής του Ρήνου-Ρουρ, η οποία φιλοξενεί πάνω από 13, εκατομμύρια ανθρώπους και είναι η πιο πυκνοκατοικημένη στην Ευρώπη.

Το Έσσεν ιδρύθηκε το 845 και παρέμεινε μια μικρή πόλη, γνωστή για το Έσσεν μέχρι τη Βιομηχανική Επανάσταση. Η δημιουργία σιδηρουργικών έργων από την οικογένεια Krupp μετέτρεψε την πόλη σε ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής. Καταλήφθηκε για λίγο από τα γαλλικά και τα βελγικά στρατεύματα μεταξύ των παγκόσμιων πολέμων και στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, το 90% του ισοπεδώθηκε.

Με την παρακμή της βαριάς βιομηχανίας, η Έσσεν εξελίχθηκε σε έναν ισχυρό πάροχο υπηρεσιών με πολλές μεγάλες γερμανικές εταιρείες να έχουν την έδρα τους εδώ. Το 2010 ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (ως τμήμα της περιοχής Ρήνου-Ρουρ) και το 2017 ήταν η Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα. Οι επισκέπτες προσελκύονται από τον πολιτισμό, τις αγορές και τη μικρή γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γερμανία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γερμανία, επισκεφθείτε το Σελίδα οδηγών Gay Berlin City.

Γκέι σκηνή

Το Έσσεν έχει μια γκέι σκηνή που μπορεί να περιγραφεί ως μέτρια σε σύγκριση με την κοντινή Κολωνία. Υπάρχουν δυο Gay Bars, Σάουνες και σπάνια Νύχτες Gay Club. Τον Αύγουστο, η πόλη φιλοξενεί το Ruhr Pride, το οποίο είναι μια δημοφιλής γιορτή LGBT που προσελκύει επισκέπτες από όλη την περιοχή.

 

Φτάνοντας στο Έσσεν

Με αεροπλάνο

Το Έσσεν έχει ένα μικρό αεροδρόμιο που εξυπηρετεί μόνο ιδιωτικές πτήσεις. Ωστόσο, το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ (DUF) απέχει 30χλμ. και περίπου 30 λεπτά με το τρένο και το αυτοκίνητο από το Έσσεν. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πτήσεων μικρών αποστάσεων προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, καθώς και πτήσεις μεγάλων αποστάσεων προς προορισμούς στη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Το αεροδρόμιο του Ντόρτμουντ (DTM) απέχει 45χλμ. Από το Έσσεν και προσφέρει πτήσεις προς προορισμούς στην Ευρώπη μέσω οικονομικών αεροπορικών εταιρειών. Για να φτάσετε στο Έσσεν από το αεροδρόμιο είναι 30 λεπτά με το αυτοκίνητο ή μπορείτε να πάρετε ένα λεωφορείο express για το σιδηροδρομικό σταθμό του Ντόρτμουντ και να συνεχίσετε το ταξίδι σας από εκεί.

Με το τρένο

Το Essen Hauptbahnhof βρίσκεται νότια του κέντρου της παλιάς πόλης. Είναι καλά συνδεδεμένο με πόλεις στην περιοχή Rhein-Ruhr μέσω του συστήματος S-Bahn καθώς και με συνδέσεις σε όλη τη Γερμανία. Υπάρχουν διανυκτερεύσεις τρένων από και προς και από τη Βιέννη, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες και τη Μόσχα.

 

Μετακίνηση στο Έσσεν

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το κέντρο της πόλης είναι σχετικά συμπαγές, καθιστώντας εύκολη την πλοήγηση με τα πόδια. Πολλά από τα κύρια αξιοθέατα ενδιαφέροντος, είναι διασκορπισμένα σε όλη την πόλη, οπότε συνιστώνται άλλοι τρόποι μεταφοράς από το Α στο Β.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Το Έσσεν διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών λεωφορείων, τρένων και τραμ του μετρό. Η υπηρεσία S-Bahn είναι ενσωματωμένη στο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό δίκτυο του Ρήνου-Ρουρ, επιτρέποντας εύκολη μεταφορά σε όλη την περιοχή. Τα βασικά εισιτήρια ξεκινούν από 1.50 € με ημερήσιες κάρτες που ξεκινούν από 5.50 €. Οι υπηρεσίες εκτελούνται τακτικά όλη την ημέρα και υπάρχουν επίσης νυχτερινές υπηρεσίες.

Με ταξί

Τα ταξί βρίσκονται σε εξέχουσες τοποθεσίες σε όλο το Έσσεν. Περιμένετε ο μετρητής να ξεκινά γύρω από τα 5 € και να πληρώσει 3 € εκ των προτέρων. Τα ταξί μπορούν να παραγγελθούν εκ των προτέρων και να είναι φθηνότερα. Η Uber δεν λειτουργεί στο Έσσεν.

 

Πού να μείνετε στο Έσσεν;

Το Έσσεν έχει μια εξαιρετική επιλογή ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Επισκεφθείτε τη λίστα μας προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα του Έσσεν.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Ανθρακωρυχείο Zollverein - γνωστό ως το πιο όμορφο ανθρακωρυχείο στον κόσμο και εικόνα της πόλης. Αυτό το λείψανο του βιομηχανικού παρελθόντος του Έσσεν είναι αξιοσημείωτο για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του Bauhaus. Αξίζει να κάνετε μια οργανωμένη ξενάγηση στο συγκρότημα.

Καθεδρικός ναός του Έσσεν - χτισμένο στη θέα του διάσημου αβαείου της πόλης. Αυτός ο γοτθικός καθεδρικός ναός του 14ου αιώνα διαθέτει ένα μουσείο αφιερωμένο στους θρησκευτικούς θησαυρούς που βρίσκονται εδώ.

Παλιά Συναγωγή - ένα από τα λίγα σωζόμενα κτίρια συναγωγών που χτίστηκαν πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη Γερμανία. Σήμερα είναι ένα πολιτιστικό κέντρο που χρησιμεύει ως ένα συγκινητικό φόρο τιμής στην ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στο Έσσεν.

Βίλα Χόγκελ - αυτό το επιβλητικό αρχοντικό χτίστηκε το 1873 για τον Alfred Krupp, της οικογένειας βιομηχάνων Krupp που άφησε το στίγμα της στην πόλη. Σήμερα μπορείτε να κάνετε περιοδείες ή ακόμα και να παρακολουθήσετε συναυλίες εδώ και να θαυμάσετε τις αρχιτεκτονικές ιδιορρυθμίες και τα 269 δωμάτιά του.

Μουσείο Folkwang - ιδρύθηκε το 1902. Αυτό το μουσείο φιλοξενεί έργα των Van Gogh, Gaugin και Manet.

Saalbau Έσσεν - αυτή η εντυπωσιακή αίθουσα συναυλιών είναι το σπίτι της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Έσσεν, η οποία έχει λάβει το βραβείο της Γερμανικής Ορχήστρας της Χρονιάς σε μερικές περιπτώσεις.

Grugapark - ένα από τα μεγαλύτερα αστικά πάρκα στη Γερμανία και ένα εξαιρετικό σημείο για ένα ρομαντικό πικνίκ ή βόλτα. Εδώ θα βρείτε εκπληκτικά γλυπτά, ένα γυάλινο σπίτι και ένα περίπτερο με συχνές παραστάσεις ζωντανής μουσικής.

Θέατρο - αυτό το διατηρητέο ​​κτήριο από τούβλα στεγάζει μια καλή επιλογή από πολυτελή και εξειδικευμένα καταστήματα, καθώς και υπέροχα σημεία για το κρασί και το φαγητό.

 

Πότε να έρθετε

Οι καλοκαιρινοί μήνες στο Έσσεν είναι γενικά ευχάριστοι και όχι πολύ ζεστοί, αλλά η βροχή μπορεί να αναμένεται οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Οι θερμοκρασίες του χειμώνα σπάνια πέφτουν κάτω από το μηδέν, αλλά θα το μάθετε όταν συμβεί! Το Έσσεν δεν κατακλύζεται από τουρίστες, έτσι τα μεγάλα πλήθη είναι σπάνια.

Το Έσσεν φιλοξενεί μια σειρά από φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλο το χρόνο. Η Διεθνής Χριστουγεννιάτικη Αγορά που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου προσελκύει πολλούς επισκέπτες από όλη την περιοχή. Το SMAG Sundance Open Air Festival, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, προσελκύει τα καλύτερα σε διεθνείς DJ και ηλεκτρονικούς καλλιτέχνες.

 

Visa

Η Γερμανία βρίσκεται εντός του χώρου θεώρησης Σένγκεν της Ευρώπης. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γερμανία είναι μέλος της Ευρωζώνης. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.