Gay Leeds · Οδηγός πόλης

Gay Leeds · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Λιντς; Τότε ο οδηγός πόλεων του gay Leeds είναι για εσάς.

Λιντς

Με πληθυσμό περίπου 500,000 στις περιοχές της πόλης και μητροπολιτική περιοχή άνω των 1.5 εκατομμυρίων ανθρώπων, το Leeds είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο και η μεγαλύτερη στην ιστορική περιοχή του Γιορκσάιρ.

Η πόλη έχει μια περήφανη βιομηχανική κληρονομιά που αντικατοπτρίζεται στην αρχιτεκτονική της και σε πολλά κανάλια. Είναι επίσης μια εξαιρετική βάση για να εξερευνήσετε τη λογοτεχνική κληρονομιά του Γιορκσάιρ με το σπίτι των Αδελφών Bronte του Haworth και του James Herriott Country σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο.

Το Leeds σήμερα είναι ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα έξω από το Λονδίνο και αυτό αντικατοπτρίζεται από την πληθώρα των καταστημάτων σχεδιαστών που βρίσκονται εδώ. Οι επισκέπτες θα χαλάσουν από τη φανταστική αρχιτεκτονική, την εκπληκτική κουλτούρα, το ζωντανό εστιατόριο και τη φιλική γκέι νυχτερινή ζωή.

 

Γκέι σκηνή

Αν και δεν είναι τόσο γνωστή όσο η γκέι σκηνή του Μάντσεστερ, το Λιντς έχει μια μέτρια και γεμάτη γκέι σκηνή με επίκεντρο το Call Lane. Εδώ θα βρείτε μια ποικιλία από γκέι μπαρ, κλαμπ και σάουνα.

Το Λιντς διοργανώνει ένα δημοφιλές ετήσιο φεστιβάλ γκέι υπερηφάνειας που προσελκύει επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Αγγλία. Η New Penny ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος γκέι χώρος στο Ηνωμένο Βασίλειο που άνοιξε το 1953.

 

Φτάνοντας στο Λιντς

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Leeds Bradford (LBA) βρίσκεται 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του κέντρου της πόλης στην πόλη Yeadon. Εξυπηρετείται κυρίως από αερομεταφορείς προϋπολογισμού που το συνδέουν με προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Η British Airway και η KLM προσφέρουν συνδέσεις με τους μεγάλους κόμβους Heathrow και Schiphol.

Το λεωφορείο 757 σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης του Λιντς και διαθέτει δωρεάν Wi-Fi και σημεία ισχύος. Ένα μονό κοστίζει 3.80 £ αλλά μπορείτε να πληρώσετε σε χαρτονομίσματα ευρώ (αλλαγή σε στερλίνα). Το πρώτο λεωφορείο για την πόλη αναχωρεί περίπου στις 5πμ και το τελευταίο αναχωρεί περίπου τα μεσάνυχτα. Οι ώρες ταξιδιού είναι περίπου 30 λεπτά.

Ένα ταξί για το κέντρο της πόλης του Λιντς είναι πιο γρήγορο και κοστίζει περίπου £ 20. Arrow Τα ταξί είναι η επίσημη εταιρεία ταξί που εξυπηρετεί το αεροδρόμιο, οπότε αν ταξιδεύετε πίσω στο αεροδρόμιο αξίζει να θυμάστε ότι αυτές είναι οι μόνες εταιρείες ταξί που μπορούν να σταματήσουν στο προαύλιο.

Με το τρένο

Ο σιδηροδρομικός σταθμός του Λιντς είναι ο τρίτος πιο πολυσύχναστος σταθμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έξω από το Λονδίνο και πιο πολυσύχναστος στη Βόρεια Αγγλία. Προσφέρει εξαιρετικές συνδέσεις στην Ανατολική Ακτή μέχρι τη Σκωτία και μέχρι τη νοτιοδυτική ακτή. Το Λονδίνο απέχει λίγο περισσότερο από 2 ώρες με το τρένο.

 

Περιήγηση στο Λιντς

Με τα πόδια

Το κέντρο της πόλης του Λιντς είναι πραγματικά εύκολο να μετακινηθείτε με τα πόδια. Οι χώροι για τους γκέι είναι πολύ κοντά και δεν υπάρχουν απότομες κλίσεις για μάχη. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε άλλους τρόπους μεταφοράς μόνο εάν επισκέπτεστε αξιοθέατα εκτός του κέντρου της πόλης.

Με λεωφορείο

Η μητροπολιτική περιοχή του Λιντς και τα γύρω αξιοθέατα εξυπηρετούνται καλά με συχνές συνδέσεις με λεωφορείο. Ένα μονό στα όρια της μητροπολιτικής ζώνης θα κοστίζει 3 £ και ένα εισιτήριο για την ημέρα θα κοστίζει 4.20 £.

Με ταξί

Να είστε προσεκτικοί όταν μπαίνετε σε ανεπίσημα ταξί, ειδικά σε μια βραδινή έξοδο, καθώς θα σας ξεριζώσει. Αναζητήστε τα στάνταρ αστικά ταξί ή εναλλακτικά κάντε κράτηση μέσω Amber Taxis ή Apollo για φθηνότερη τιμή.

 

Πού να μείνετε στο Λιντς

Σας προτείνουμε να μείνετε κοντά στην περιοχή The Calls/Call Lane, καθώς αυτή είναι κοντά στο gay χωριό του Λιντς. Για τη λίστα με τα προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Λιντς, επισκεφτείτε το Σελίδα ξενοδοχείων Gay Leeds.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Δημαρχείο - ένα υπέροχο παράδειγμα βικτωριανής αρχιτεκτονικής και ένα κτίριο για το οποίο οι λαοί του Λιντς είναι πολύ περήφανοι. Ο χώρος φιλοξενεί μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων και συναυλιών.

Πλατεία Millenium - μεγάλος αστικός χώρος που φιλοξενεί συχνά κάποια μορφή εκδηλώσεων. Το χειμώνα διοργανώνεται εδώ η γερμανική αγορά και υπάρχει μεγάλη οθόνη για μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Πινακοθήκη Leeds και το Ινστιτούτο Henry Moore - Και οι δύο είναι δωρεάν είσοδος και προσφέρουν μια σύντομη αλλά γλυκιά εισαγωγή στον κόσμο της κλασικής και σύγχρονης τέχνης. Το Ινστιτούτο Henry Moore είναι ένας κατάλληλος φόρος τιμής στον πιο γνωστό γλύπτη του Yorkshiere.

Συνοικία Βικτώριας μια φανταστική βικτοριανή στοά γνωστή για την εκτεταμένη χρήση του μαρμάρου. Εδώ θα βρείτε υψηλή μόδα αναμεμειγμένη με καφετέριες μεγάλης κλίμακας.

Αγορά Kirkgate - μια σπηλιά του Αλαντίν που προσφέρει τα πάντα, από φρέσκα φρούτα και λαχανικά μέχρι vintage ρούχα. Αυτός ήταν ο χώρος της πρώτης εγκατάστασης Marks and Spencer, γνωστή ως Marks Penny Bazaar.

Η ανταλλαγή καλαμποκιού - Αρχιτεκτονικά με βάση το ανταλλακτήριο καλαμποκιού του Παρισιού, αυτός είναι ένας υπέροχος προορισμός για πολυτελή ψώνια και φαγητό. Σας προτείνουμε το Humpit, ένα υπέροχο τρόφιμο που ειδικεύεται στο χούμους και την πίτα.

The Royal Armouries και Leeds Dock - ένα επιβλητικό σύγχρονο μουσείο αφιερωμένο στα όπλα σε όλες τις μορφές του. Η γύρω περιοχή του Leeds Dock διαθέτει καζίνο, εστιατόρια, μπαρ και είναι εξαιρετικά ζωντανή κατά τη διάρκεια του παραθαλάσσιου φεστιβάλ του Λιντς.

Leeds First Direct Arena - ο χώρος παραστάσεων που άνοιξε πρόσφατα και ο πρώτος στο Ηνωμένο Βασίλειο με προσανατολισμό σε σχήμα βεντάλιας. Οι πράξεις που έχουν παίξει εδώ περιλαμβάνουν τον Έλτον Τζον, τον Μπρους Σπρίνγκστιν και τα ντόπια παλικάρια, τους Κάιζερ Αρχηγούς.

Πάρκο Roundhay - Πάρτε τις γραμμές λεωφορείων 2 και 12 από το κέντρο της πόλης για αυτό το τεράστιο βικτοριανό πάρκο. Είναι ιδανικό για να περπατήσετε μια καλοκαιρινή μέρα με μια ποικιλία από λίμνες και κήπους για εξερεύνηση. Έχει επίσης ένα γυάλινο σπίτι (Tropical World) με πεταλούδες και σουρικάτες αν ο καιρός είναι κακός.

Αβαείο Κίρκσταλ - ερειπωμένο κιστερκιανό αβαείο που διαλύθηκε στην έξαψη του Ερρίκου Η' κατά της Καθολικής Εκκλησίας. Τα δραματικά ερείπια έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες από όλα τα χρόνια.

Πότε να έρθετε

Σε αντίθεση με μερικούς από τους πιο τουριστικούς γείτονές του, το Λιντς δεν κατακλύζεται από τουρίστες το καλοκαίρι. Θα υποστηρίξαμε ότι αξίζει μια επίσκεψη στο Λιντς οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Το Λιντς είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο ξηρές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή βρίσκεται ακριβώς ανατολικά της οροσειράς Pennine. Τα καλοκαίρια είναι συνήθως ήπια ως επί το πλείστον, αλλά οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν. Οι χειμώνες είναι τραγικοί και συννεφιασμένοι και περιστασιακά ξεσκονίζονται στο χιόνι.

Λόγω του ποικίλου πληθυσμού του, υπάρχει μια μεγάλη γιορτή για να επισκεφτείτε στο Λιντς. Η πόλη έχει μια δημοφιλή γιορτή υπερηφάνειας τον Αύγουστο και ένα φεστιβάλ παράξενων ταινιών τον Μάρτιο. Το Leeds West Indian Carnival, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, είναι το παλαιότερο στην Ευρώπη.

Visa

Τα τελευταία χρόνια, το ΗΒ ενίσχυσε τις διαδικασίες μετανάστευσης και εισήγαγε τη χρήση βιομετρικών στοιχείων. Πλήρεις λεπτομέρειες μπορεί να είναι βρείτε εδώ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ SAR, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν δεν χρειάζονται βίζα εδώ για δείτε αν αυτό ισχύει για εσάς.

Οι περισσότεροι άλλοι επισκέπτες από την Ασία πρέπει να αποκτήσουν βίζα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνήθως θα σας ζητηθεί να παρακολουθήσετε μια συνέντευξη στην τοπική βρετανική πρεσβεία.

Η είσοδος επιτρέπεται συνήθως για περίοδο 6 μηνών και είστε ελεύθεροι να ταξιδέψετε οπουδήποτε στην Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Η βρετανική βίζα δεν ισχύει για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Χρήματα

Το νόμισμα του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Λίρα Αγγλίας, που συμβολίζεται με £. Τα ευρώ δεν γίνονται δεκτά ως πληρωμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κάρτες Visa & MasterCard και οι χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού.

Οι κάρτες American Express και Diners είναι ευρέως αποδεκτές. Το Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί ένα σύστημα «Τσιπ και PIN» για όλες τις πληρωμές. Εάν η κάρτα σας διαθέτει μικροτσίπ, περιμένετε να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον αριθμό PIN σας αντί να υπογράψετε. Εάν δεν έχετε PIN, αναμένεται να σας ζητηθεί να εμφανίσετε επίσημο αναγνωριστικό φωτογραφίας.

Η ανταλλαγή μετρητών σε Λίρες Βρετανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι δαπανηρή. Οι περισσότεροι Ασιάτες ταξιδιώτες έχουν καλύτερη τιμή ανταλλάσσοντας νόμισμα πριν ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.