Gay Lille · Οδηγός πόλης

Gay Lille · Οδηγός πόλης

Προγραμματίζετε το πρώτο σας ταξίδι στη Λιλ; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών της gay gay Lille είναι για εσάς.

Λιλ

Πρωτεύουσα της περιφέρειας Hauts-de-France και διασχίζει τα βελγικά σύνορα. Η Λιλ φιλοξενεί περίπου ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, καθιστώντας την τη 10η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν στην αστική περιοχή της - την 5η μεγαλύτερη στη Γαλλία.

Τα αρχαιολογικά ανασκαφή δείχνουν ότι η περιοχή στην οποία χτίστηκε η Λιλ έχει κατοικηθεί από το 2000 π.Χ. ωστόσο η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της Λιλ ήταν το 1066 (μ.Χ.). Έχει μια ιστορία εισβολών με τους Βίκινγκς, τους Μαγυάρους και τους Προτεσταντικούς ριζοσπάστες τον 16ο αιώνα. Καταλήφθηκε από τις γερμανικές δυνάμεις τόσο στον Πρώτο όσο και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σήμερα, η Λιλ είναι ένα κέντρο βιομηχανίας και χαιρετίστηκε για την φιλική προς το Διαδίκτυο κουλτούρα της. Είναι διάσημο για τα πανεπιστήμια του, με τον φοιτητικό του πληθυσμό να συμβάλλει στην έντονη νυχτερινή ζωή του. Οι επισκέπτες θα γοητευτούν από την εκπληκτική ιστορική αρχιτεκτονική, τις εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και τη μέτρια γκέι σκηνή.

 

Γκέι δικαιώματα στη Γαλλία

Για πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στη Γαλλία, ρίξτε μια ματιά στο Σελίδα οδηγών Gay Paris City.

 

Γκέι σκηνή

Λόγω του μεγάλου φοιτητικού πληθυσμού της Λιλ (και της ιστορίας της ανεκτικότητας της Γαλλίας), η Λιλ είναι πολύ φιλόξενη για τους ταξιδιώτες LGBT+. Η οργανωμένη γκέι σκηνή της Λιλ είναι μέτρια σε σύγκριση με το Παρίσι ή τις Βρυξέλλες, αλλά η πόλη έχει το μερίδιό της σε χώρους γκέι, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Λέσχες Gay Cuise και Γκέι σάουνες

Η Λιλ φιλοξενεί ένα δημοφιλές ετήσιο φεστιβάλ Pride, που συνήθως πραγματοποιείται στα τέλη Μαΐου / αρχές Ιουνίου. Η κύρια εκδήλωση είναι η πομπή και το πάρτι του Σαββάτου. Ωστόσο, υπάρχουν εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την παρέλαση.

 

Φτάνοντας στη Λιλ

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο Lille-Lesquin (LIL) είναι ένα μικρό αεροδρόμιο, που βρίσκεται 7 χλμ νότια του κέντρου της πόλης. Προσφέρει περιορισμένες συνδέσεις με αεροδρόμια εσωτερικού και προορισμούς στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική. Υπάρχει εποχιακή σύνδεση μεγάλων αποστάσεων με ένα από τα υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας στην Καραϊβική.

Ένα άμεσο λεωφορείο από το αεροδρόμιο σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης σε περίπου 20 λεπτά. Η υπηρεσία εκτελείται κάθε ώρα με μεμονωμένα εισιτήρια που κοστίζουν 7 £. Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν στο αεροδρόμιο ή να παραγγελθούν εκ των προτέρων. Ένα ταξίδι κοστίζει μεταξύ 25-30 € στο κέντρο. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο. Η διαδρομή για την πόλη διαρκεί περίπου 15 λεπτά.

Λόγω της τοποθεσίας της Λιλ, είναι πιο πιθανό να πετάξετε στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού (CDG), στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών (BRU) και στο αεροδρόμιο South Charleroi των Βρυξελλών (CRL). Από το Charles de Gaulle είναι δυνατό να φτάσετε στη Λιλ σε μία ώρα με το τρένο, ενώ υπάρχει απευθείας λεωφορείο από το South Charleroi προς τη Lille που διαρκεί 90 λεπτά.

Με το τρένο

Η Λιλ διαθέτει δύο κύριους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το Lille Flandres προσφέρει τοπικές συνδέσεις και υπηρεσίες TGV από και προς το Παρίσι. Η Lille Europe προσφέρει ένα ευρύτερο φάσμα συνδέσεων προς προορισμούς σε όλη τη Γαλλία, το Βέλγιο και τις συνδέσεις Eurostar με το Λονδίνο St Pancras (σε μιάμιση ώρα) όπου μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους προορισμούς

 

Περιήγηση στη Λιλ

Με τα ΠΟΔΙΑ

Το ιστορικό κέντρο της Λιλ είναι συμπαγές και γραφικό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για εξερεύνηση με τα πόδια. Η βροχή είναι συχνή καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, γι' αυτό προετοιμάστε ανάλογα.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η Transpole λειτουργεί το ολοκληρωμένο σύστημα λεωφορείων της Λιλ, 2 γραμμές τραμ και 2 γραμμές μετρό χωρίς οδηγό. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 1 € για εισιτήριο Zap 3 στάσεων έως 14 € για σετ δέκα εισιτηρίων. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τις 5.30 το πρωί έως τα μεσάνυχτα περίπου κάθε μέρα εκτός από την πρώτη Μαΐου. Ορισμένες διαδρομές λεωφορείων περνούν τα σύνορα με το Βέλγιο.

Με ταξί

Τα ταξί μπορούν εύκολα να καλυφθούν στη Λιλ ή να βρεθούν σε τάξεις, αλλά μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να πάρεις ταξί αργά τη νύχτα ή την ώρα αιχμής. Η εφαρμογή ταξί λειτουργεί στην Uber. Λάβετε τις συνήθεις προφυλάξεις και μην μπείτε σε καμπίνες χωρίς σήμανση και ελέγξτε για ενδείξεις ότι το αυτοκίνητο είναι νόμιμο (μετρητής, ένδειξη ναύλου, ταυτότητα κ.λπ.).

 

Πού να μείνετε στη Λιλ;

Η Λιλ έχει μια μεγάλη επιλογή καταλυμάτων στο κέντρο της πόλης κοντά στα καλύτερα αξιοθέατα. Η λίστα μας με τα κορυφαία ξενοδοχεία της Λιλ για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες βρίσκεται στο Σελίδα ξενοδοχείων Λιλ.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

La Vieille Bourse - ένα εκπληκτικό κτίριο, που κατασκευάστηκε το 1653. Αυτό το πρώην χρηματιστήριο είναι ένα από τα σπουδαία ορόσημα της πόλης και φιλοξενεί βιβλιοπώλες ή μια αγορά λουλουδιών στην εσωτερική του αυλή.

Το βόρειο κουνάβι - το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο στην Ευρώπη, καθιστώντας το τουριστικό αξιοθέατο από μόνο του. Εδώ θα βρείτε 8 ορόφους με βιβλία και ένα γραφικό καφέ.

Lille Palace of Fine Arts - ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία τέχνης στη Γαλλία. Σε αυτό το εκθαμβωτικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής Belle-Époque θα βρείτε έργα τέχνης των Τουλούζ-Λωτρέκ, Πικάσο, Ρούμπενς και Ρέμπραντ.

Βοτανικός Κήπος της Λιλ - ένα ευχάριστο μέρος για να κάνετε μια ρομαντική βόλτα ή πικνίκ μια ηλιόλουστη μέρα. Εδώ θα βρείτε μια ποικιλία από φυτά, μια μεγάλη και γραφική λίμνη και το αστρονομικό παρατηρητήριο της πόλης.

Ψώνια Vieux Lille - ενώ η ιστορική παλιά πόλη έχει εδώ ούτως ή άλλως τα περισσότερα από τα τουριστικά αξιοθέατα της Λιλ, είναι επίσης όπου μπορείτε να βρείτε επώνυμα ονόματα και μοντέρνες μπουτίκ σχεδιαστών.

Marché de Wazemmes - έναν θησαυρό με αντίκες, προϊόντα αγροτών, είδη χειροτεχνίας και street food. Πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή πρωί.

Καθεδρικός ναός της Λιλ - με το μουσείο θρησκευτικής τέχνης, αυτός ο νεογοτθικός καθεδρικός ναός είναι εθνικό μνημείο.

Ακρόπολη - κατασκευάστηκε από τον στρατιωτικό μηχανικό Vaudan τον 17ο αιώνα από τον στρατιωτικό μηχανικό (που το ανέφερε ως βασίλισσα των ακροπόλεων). Αξίζει να κάνετε μια περιήγηση στην ιστορία αυτού του συναρπαστικού κτηρίου.

 

Πότε να έρθετε

Ο καιρός στη Λιλ μπορεί να χαρακτηριστεί μέτριος. Τα καλοκαίρια δεν είναι πολύ ψηλά και ενώ οι χειμώνες μπορεί να πέφτουν κάτω από το μηδέν, αυτό δεν είναι ο κανόνας. Μπορείτε να περιμένετε βροχή οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος είναι οι πιο πολυσύχναστοι μήνες, οπότε για να αποφύγετε τις ορδές αποφύγετε αυτούς τους μήνες.

Υπάρχουν πολλά δημοφιλή φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Λιλ όλο το χρόνο. Το La Braderie είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, όταν η πόλη γίνεται μια υπαίθρια αγορά με μουσικούς και καλλιτέχνες του δρόμου παντού. Μια φορά το μήνα στο Wazemmes' είναι το Chalice Sound System reggae event που έχει ατμόσφαιρα πάρτι.

 

Visa

Η Γαλλία βρίσκεται στην περιοχή θεώρησης Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε από χώρες εκτός Ευρώπης, θα πρέπει να ελέγξετε αν χρειάζεστε θεώρηση Σένγκεν.

 

Χρήματα

Η Γαλλία είναι μέρος του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Μπορεί να σας ζητηθεί ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα σε ένα κατάστημα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.