Gay Marbella · Οδηγός πόλης

Gay Marbella · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Μαρμπέγια; Τότε ο οδηγός της gay gay Marbella είναι για εσάς.

Μαρμπέγια

Μέρος της επαρχίας της Μάλαγα και της αυτόνομης κοινότητας της Ανδαλουσίας. Η Μαρμπέγια είναι μια δημοφιλής πόλη θέρετρου στην Κόστα Ντελ Σολ και φιλοξενεί περίπου 150,000 άτομα, καθιστώντας την τη 2η μεγαλύτερη πόλη στη Μάλαγα και την 8η στην Ανδαλουσία.

Η Μαρμπέγια έχει μια μακρά και ποικίλη ιστορία με στοιχεία ρωμαϊκού οικισμού που βρέθηκαν σε μερικές ιονικές στήλες ενσωματωμένες στα τείχη της Μαυριτανίας. Μετά τη βιομηχανική επανάσταση ήταν γνωστή για τη βιομηχανία σιδήρου. Κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου, υπέστη ακραία αντι-κληρική βία και έγινε καταφύγιο για τους Φραγκιστές.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, τα πρώτα ξενοδοχεία χτίστηκαν στη Marbella, αξιοποιώντας το υπέροχο κλίμα και το φυσικό περιβάλλον. Μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα, έχει καθιερωθεί ως ένας υψηλός προορισμός με τους βασιλείς και τους Α-ακροατές να έρχονται εδώ. Σήμερα, η Marbella συνδέεται με το bling αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μια ιδιαίτερη έκκληση για τους επισκέπτες.

 

Γκέι δικαιώματα στην Ισπανία

Η Ισπανία είναι μια από τις πιο προοδευτικές χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αν και αυτό αντικατοπτρίζει δραματικές αλλαγές που έχουν συμβεί μόνο τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ηλικία συναίνεσης είναι 16 για όλους. Ο γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου είναι νόμιμος. Τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. Οι γκέι άνδρες μπορούν να υπηρετήσουν ανοιχτά στο στρατό. Υπάρχουν νόμοι κατά των διακρίσεων για την απασχόληση, την παροχή αγαθών και υπηρεσιών και κατά της ρητορικής μίσους.

Η ομοφυλοφιλική κοινότητα είναι ιδιαίτερα ορατή με μεγάλους εορτασμούς gay pride κάθε χρόνο στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη.

 

Γκέι σκηνή

Η Μαρμπέγια είναι ένας δημοφιλής προορισμός για ανθρώπους όλων των σεξουαλικότητας παρά το γεγονός ότι έχει περιορισμένη σκηνή για ομοφυλόφιλους. Υπάρχουν μερικά μπαρ ειδικά σχεδιασμένο για γκέι πελάτες, αλλά όλα τα μπαρ καλωσορίζουν τους ΛΟΑΤ επισκέπτες στη Μαρμπέγια. Το Torremolinos δεν είναι πολύ μακριά και έχει καθιερωμένη γκέι σκηνή.

 

Φτάνοντας στη Μαρμπέγια

Με αεροπλάνο

Η Marbella δεν έχει δικό της αεροδρόμιο και οι περισσότεροι επισκέπτες φτάνουν από το αεροδρόμιο της Μάλαγα (AGP) που βρίσκεται περίπου 50 χλμ βορειοανατολικά της Marbella. Είναι το 4ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ισπανίας και έχει καλές συνδέσεις με προορισμούς στην Ευρώπη καθώς και στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική.

Από το αεροδρόμιο της Μάλαγα μπορείτε να πάρετε ένα μοντέρνο και κλιματιζόμενο λεωφορείο έξω από την αίθουσα αφίξεων. Τρέχουν κάθε ώρα περίπου και φεύγουν αμέσως, οπότε βεβαιωθείτε ότι φτάνετε στην ώρα σας. Η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά και θα σας κοστίσει περίπου τα 5 ευρώ. Δοκιμάστε και πάρτε μια θέση στα αριστερά του λεωφορείου καθώς αυτό θα σας ανταμείψει με θέα στην ακτή.

Ένα ταξί που αρπάζεται έξω από τις αφίξεις θα σας κοστίσει περίπου 70 € και μπορεί να είναι μια ακριβή επιλογή ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κράτηση για ανελκυστήρα εκ των προτέρων, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυφά κόστη. Η ενοικίαση αυτοκινήτου βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Μάλαγα με καρουσέλ 28-31. Η διαδρομή θα διαρκέσει περίπου 40 λεπτά ανάλογα με την κίνηση.

Με το τρένο

Η Μαρμπέγια είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ιβηρικής Χερσονήσου χωρίς σιδηροδρομικό σταθμό. Ο πλησιέστερος σιδηροδρομικός σταθμός είναι στο Fuengirola.

Με πλοίο

Το Puerto Banús και το Puerto de la Bajadilla είναι δημοφιλείς τοποθεσίες για κρουαζιερόπλοια, ωστόσο δεν υπάρχουν προγραμματισμένες υπηρεσίες πλοίων.

 

Περιήγηση στη Μαρμπέγια

Με τα ΠΟΔΙΑ

Η Παλιά Πόλη της Μαρμπέγια είναι σχετικά συμπαγής και ιδανική για περιήγηση με τα πόδια. Τα ξενοδοχεία βρίσκονται πιο μακριά από τη δράση, οπότε ίσως χρειαστεί να πάρετε άλλους τρόπους μεταφοράς.

Με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η CTSA-Portillo εκμεταλλεύεται τη δημόσια συγκοινωνία στη Marbella, παρέχοντας ένα ολοκληρωμένο δίκτυο λεωφορείων σε όλη την πόλη. Οι υπηρεσίες λειτουργούν μέρα και νύχτα, αλλά είναι εξαιρετικά απασχολημένες την περίοδο αιχμής. Μπορείτε να φτάσετε στη Fuengirola με 2 € και αξίζει να πάρετε μια κάρτα bonobus για να εξοικονομήσετε χρήματα στα ταξίδια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αλλάξει.

Με ταξί

Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν ή να παραγγελθούν εκ των προτέρων σε όλο το μεγαλύτερο μέρος της Μαρμπέγια, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να το πιάσεις στην πολυσύχναστη σεζόν. Οι τιμές θα πρέπει να εμφανίζονται στα παράθυρα και να είστε βέβαιοι ότι συμφωνείτε ναύλος εάν ταξιδεύετε σε απόσταση. Το Uber είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Πού να μείνετε στη Μαρμπέγια;

Για μια λίστα με προτεινόμενα ξενοδοχεία στο Marbella, ρίξτε μια ματιά στο προτεινόμενα ξενοδοχεία στη σελίδα Marbella.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το Golden Mile  - στην πραγματικότητα μια λωρίδα 4 μιλίων όπου βρίσκονται οι πιο πολυτελείς κατοικίες και ξενοδοχεία της Marbella. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για διασημότητες της λίστας A.

Η Παλιά Πόλη - παρά την πολυτελή νεωτερικότητα για την οποία είναι γνωστή η Marbella, θα βρείτε καλοδιατηρημένη μαυριτανική αρχιτεκτονική και δαιδαλώδεις δεντρόφυτους δρόμους για να χαθείτε. Υπάρχουν πολλά ρομαντικά εστιατόρια εδώ και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε μια νύχτα.

Puerto Banus - αυτή η μαρίνα στα νοτιοδυτικά της Marbella είναι ένα σημείο συνάντησης για το διεθνές πλήθος των jet-set. Εδώ θα βρείτε πολυτελείς μπουτίκ, φανταχτερά εστιατόρια και Lamborghini.

Το Μουσείο Χαρακτικής - αν αποφασίσετε ότι χρειάζεστε ένα μέρος πολιτισμού, κατευθυνθείτε σε αυτό το μουσείο για να δείτε έργα του Νταλί, του Μίρο και του Πικάσο.

Γκολφ - Υπάρχουν πάνω από 40 γήπεδα γκολφ στο Costa Del Sol που σημαίνει ότι δεν έχετε τις επιλογές σας (αν αυτό είναι το πράγμα σας).

Playa de la Bajadilla - μια δημοφιλής παραλία που βρίσκεται δίπλα στο παλιό ψαρολίμανο. Βρίσκεστε κοντά σε μια καλή επιλογή από μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

 

Πότε να έρθετε

Η Costa Del Sol δεν ονομάζεται ακτή του ήλιου χωρίς λόγο, καθώς ολόκληρη η περιοχή βιώνει ένδοξη ηλιοφάνεια και ζεστές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι χειμώνες μπορεί να είναι υγροί αλλά είναι σημαντικά ήπιοι σε σύγκριση με τη Βόρεια Ευρώπη. Τα καλοκαίρια είναι πολύ απασχολημένα, αλλά νωρίς το φθινόπωρο και η άνοιξη έχουν ευχάριστες θερμοκρασίες και λιγότερο κόσμο.

Υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη Μαρμπέγια όλο το χρόνο. Τον Ιούνιο, η πόλη φιλοξενεί το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Marbella σε διάφορες τοποθεσίες, προσελκύοντας ένα πλήθος jet-set. Τον Οκτώβριο, πραγματοποιείται μια εβδομάδα εορτασμού του προστάτη αγίου San Pedro Alcantara που είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

 

Visa

Η Ισπανία βρίσκεται εντός της περιοχής βίζας Σένγκεν. Εάν ταξιδεύετε εκτός Ευρώπης, ελέγξτε αν χρειάζεστε βίζα Σένγκεν.

 

Χρήματα

Το νόμισμα στην Ισπανία είναι το ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Ενδέχεται να απαιτείται ταυτότητα με φωτογραφία εάν πληρώνετε με κάρτα σε ορισμένα καταστήματα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.