Μετάβαση στη Νέα Υόρκη

Οδηγός Gay New York City

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη; Ο γκέι οδηγός μας στη Νέα Υόρκη σάς δίνει όλες τις κορυφαίες συμβουλές για να εξερευνήσετε το Μεγάλο Μήλο

 

Μετάβαση στη Νέα Υόρκη

Νέα Υόρκη

Συχνά χαιρετίζεται ως η πιο συναρπαστική πόλη στον κόσμο, η Νέα Υόρκη είναι ένα μέρος που πρέπει να δείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Είναι το σπίτι σε μια από τις μεγαλύτερες και καλύτερες σκηνές γκέι στον κόσμο. Θα βρείτε ατελείωτες εμβληματικές τοποθεσίες. Τόσες πολλές ταινίες διαδραματίζονται στη Νέα Υόρκη - είναι σαν να έχετε ήδη πάει πριν καν φτάσετε.

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αμερικής. Εάν η Νέα Υόρκη ήταν μια ανεξάρτητη χώρα, θα ήταν μεταξύ των δέκα πρώτων πλουσιότερων χωρών στον κόσμο. Είναι μια πολιτιστική, πολυμέσα και οικονομική δύναμη και όμορφα άτομα συρρέουν στους δρόμους της αναζητώντας αυτό το όνειρο της Big Apple.

Εθνικό Μνημείο Stonewall Νέα Υόρκη

Γκέι μπαρ και κλαμπ στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη μπορεί να υπερηφανεύεται για μια γκέι σκηνή παγκόσμιας κλάσης. Οι ΛΟΑΤ + Αμερικανοί είδαν από καιρό τη Νέα Υόρκη ως ασφαλές καταφύγιο. Πριν γίνουν πιο φιλελεύθερες οι κοινωνικές συμπεριφορές, η Νέα Υόρκη ήταν το κατάλληλο μέρος για να είσαι γκέι. Είναι ακόμα το σπίτι μιας από τις μεγαλύτερες κοινότητες LGBT + στον κόσμο.

Η γκέι σκηνή της Νέας Υόρκης επικεντρώθηκε στο Greenwich Village, μαζί με τη μποέμ σκηνή της Νέας Υόρκης. Η μεγαλύτερη γκέι σκηνή στη Νέα Υόρκη σήμερα βρίσκεται στο Hell's Kitchen. Μερικά από τα αγαπημένα γκέι μπαρ της Hell's Kitchen περιλαμβάνουν Βιομηχανία και Φλεγόμενες σέλες. Όλα είναι δημοφιλή στους τουρίστες. Αν σχεδιάζετε μια μεγάλη γκέι βραδιά στη Νέα Υόρκη, το Hell's Kitchen είναι το ιδανικό μέρος. Έχουμε έναν πλήρη οδηγό για Η γκέι σκηνή του Hell's Kitchen εδώ.

Το East Village φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη γκέι σκηνή. Ένα από τα καλύτερα γκέι μπαρ στο East Village είναι Club Cumming. Ονομάστηκε από τον ηθοποιό Alan Cumming, σε περίπτωση που αναρωτιέστε! Ακριβώς δίπλα στο East Village θα βρείτε το Greenwich Village, το οποίο φιλοξενεί το πιο διάσημο γκέι μπαρ της Νέας Υόρκης: Το Stonewall Inn. Το Stonewall είναι, φυσικά, η γενέτειρα του απελευθερωτικού κινήματος των ομοφυλόφιλων.

Ορίζοντας της Νέας Υόρκης από το Central Park

Δημοφιλή ξενοδοχεία σε Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη δεν έχει πραγματικά ξενοδοχεία για γκέι, όπως το Βερολίνο ή το Παλμ Σπρινγκς. Ως μία από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις στον κόσμο, οι gay ταξιδιώτες μπορούν να περιμένουν να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι σε όλα τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης.

Μία από τις καλύτερες περιοχές της Νέας Υόρκης για ξενοδοχεία είναι το Greenwich Village / Chelsea. Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης. Η τυπική υψηλή γραμμή είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους gay ταξιδιώτες. Διοργανώνει ένα αξιοσημείωτο πάρτι κατά τη διάρκεια του Pride και διαθέτει ένα υπέροχο μπαρ στον τελευταίο όροφο. Απέχει επίσης XNUMX λεπτά με τα πόδια από το εμβληματικό Stonewall Inn.

Ο James New York είναι επίσης ένα από τα ξενοδοχεία με τις περισσότερες κρατήσεις. Βρίσκεται στο SoHo κοντά στη γέφυρα του Μπρούκλιν. Τόσο το Greenwich Village όσο και το Chelsea βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Μια κομψή και αξιόπιστη επιλογή για τη διαμονή σας στη Νέα Υόρκη. Πολλοί τουρίστες θα μείνουν στην Times Square, αλλά δεν θα το συνιστούσαμε αν δεν θαμπωθείτε από τα έντονα φώτα.

Δείτε το πλήρες μας Οδηγός ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη εδώ. Μπορείτε επίσης να μελετήσετε το δικό μας Οδηγός ξενοδοχείων πολυτελείας στη Νέα Υόρκη αν ψάχνετε να ξεφύγετε.

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης Νέα Υόρκη LGBT

Γκέι πολιτισμός στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη έχει μια θρυλική πολιτιστική σκηνή γκέι. Όλοι οι gay ταξιδιώτες στη Νέα Υόρκη πρέπει να επισκεφθούν το Μουσείο Leslie-Lohan. Βρίσκεται στο SoHo και είναι ένα από τα μοναδικά μουσεία ιστορίας και πολιτισμού LGBT + στη γη. Θα δείτε διάσημα έργα τέχνης από μεγάλους LGBT + καλλιτέχνες, όπως ο Andy Warhol. Θα δείτε επίσης περίεργες περιέργειες από άγνωστους New Yorkers. Ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσεία στη Νέα Υόρκη είναι το Μουσείο Σεξ. Είναι, απλά, ένα μουσείο αφιερωμένο στο σεξ.

Το εικονικό Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης πρέπει επίσης να επισκεφθείτε - είναι το σπίτι σε μερικές από τις πιο διάσημες τέχνες στον κόσμο καθώς και όπου πραγματοποιείται το θρυλικό Met Gala κάθε χρόνο.

Η θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη στον κόσμο. Φυσικά, πολλοί επαγγελματίες θεάτρου είναι ΛΟΑΤ +. Η διπλή όψη είναι ένα εμβληματικό θέατρο στο Greenwich Village. Μερικά μεγάλα γκέι εικονίδια έχουν παίξει εδώ, όπως η Barbra Streisand και η Joan Rivers. Ρίξτε μια ματιά στον πλήρη οδηγό γκέι πολιτισμού της Νέας Υόρκης εδώ. Φροντίστε να επεκτείνετε το μυαλό σας ανάμεσα σε όλα τα πάρτι και το φαγητό. Διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για LGBT+ ορόσημα της Νέας Υόρκης.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Νέα Υόρκη

Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη, γι' αυτό σκεφτήκαμε να αναφέρουμε τις κορυφαίες επιλογές.

 

 

  • Δείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας
  • Επισκεφθείτε το Ground Zero και το Μνημείο και το Μουσείο 9/11
  • Παρακολουθήστε μια εκπομπή Broadway
  • Περπατήστε στο Central Park
  • Αγοράστε στην Fifth Avenue
  • Δείτε τα γκέι μπαρ του Hell's Kitchen
  • Πιάσε καφέ στην Τσέλσι
  • Επισκεφθείτε την κορυφή του βράχου για υπέροχη θέα στη Νέα Υόρκη
  • Επισκεφθείτε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης
  • Πηγαίνετε πάνω από τον ποταμό στο Williamsburg στο Μπρούκλιν (Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός για το Γκέι του Μπρούκλιν)

 

 

Επισκεφθείτε το Central Park στη Νέα Υόρκη

Γκέι ζευγάρι στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης

Καμία επίσκεψη στη Νέα Υόρκη δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς μια επίσκεψη στο εμβληματικό Central Park. Βρίσκεται μεταξύ των Upper West και Upper East Sides του Μανχάταν, είναι το ιδανικό μέρος για μια ρομαντική βόλτα ανάμεσα στα δεντρόφυτα μονοπάτια. Είναι το πάρκο με τις περισσότερες επισκέψεις σε ολόκληρες τις ΗΠΑ με δεκάδες εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Φιλικό λουτρά στη Νέα Υόρκη

Η σκηνή του γκέι μπάνιου και σάουνας της Νέας Υόρκης ήταν θρυλική, αλλά αυτό ήταν πολύ καιρό πριν. Στο απόγειο της πανδημίας του HIV, τα λουτρά έκλεισαν. Αν και κάποια γκέι λουτρά άνοιξαν ξανά, δεν ανέκαμψαν ποτέ αρκετά. Τα γκέι λουτρά και οι σάουνες της Νέας Υόρκης δεν είναι κάτι που θα βρείτε στο Βερολίνο ή στο Λονδίνο. Τούτου λεχθέντος, έχουμε έναν οδηγό για τα υπόλοιπα γκέι λουτρά στο Big Apple.

Φτάνοντας στη Νέα Υόρκη

Μπορείτε να πετάξετε στη Νέα Υόρκη μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου John F. Kennedy ή του Αεροδρομίου LaGuardia. Μερικοί ταξιδιώτες θα πετάξουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty στο New Jersey και θα μεταφερθούν από εκεί.

Μπορείτε να πάρετε το μετρό από το αεροδρόμιο JFK στο Μανχάταν. Κοστίζει περίπου 10 $ και διαρκεί πάνω από μία ώρα. Είναι ελαφρώς πιο γρήγορο να πάρετε το τρένο προαστιακού. Μπορείτε επίσης να πάρετε ταξί για περίπου 60-70 $. Η ιδιωτική μεταφορά είναι πιθανότατα η πιο γρήγορη επιλογή.

NYC

Συχνές ερωτήσεις για τη Νέα Υόρκη

Περιήγηση στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι μια πολυσύχναστη, πυκνοκατοικημένη πόλη. Οι άνθρωποι τείνουν να περπατούν γρήγορα. Φυσικά, η Νέα Υόρκη διαθέτει σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών παγκόσμιας κλάσης. Ο σιδηροδρομικός σταθμός Grand Central είναι ο μεγαλύτερος και πιο πολυσύχναστος σιδηροδρομικός σταθμός στον κόσμο.

Υπόγειος σιδηρόδρομος

Ο ευκολότερος και οικονομικότερος τρόπος για να περιηγηθείτε στη Νέα Υόρκη είναι το μετρό. Η Νέα Υόρκη είναι τεράστια, οπότε σίγουρα θα χρειαστείτε δημόσιες συγκοινωνίες για να μετακινηθείτε. Το μετρό λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα και είναι σχετικά φθηνό. Πολύ φθηνότερο από το London Tube, για παράδειγμα.

λεωφορείο

Είναι εύκολο να μετακινηθείτε στη Νέα Υόρκη με το λεωφορείο. Τούτου λεχθέντος, η Νέα Υόρκη είναι μια πολύ πολυσύχναστη πόλη, έτσι τα λεωφορεία μπορούν να πιαστούν στην κίνηση. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα εισιτήριο για την υπηρεσία λεωφορείου Hop-On-Hop-Off - που μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δείτε τη Νέα Υόρκη.

Ταξί

Τα ταξί της Νέας Υόρκης είναι παγκοσμίως γνωστά. Είναι κίτρινα και τα έχετε δει σε χίλιες ταινίες. Φανταστείτε ότι είστε η Κάρι Μπράντσαου καθώς τρέχετε στο δρόμο φωνάζοντας «Ταξί».

Είναι η Νέα Υόρκη ασφαλής;

Η Νέα Υόρκη μολύνθηκε με το έγκλημα τη δεκαετία του '70 και του '80. Ήταν γνωστό ως το Rotten Apple λόγω των τρομερών ποσοστών ανθρωποκτονίας και κλοπής. Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν τη δεκαετία του '90 και η Νέα Υόρκη είναι πλέον μία από τις ασφαλέστερες πόλεις της Αμερικής.

Πότε να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη

Ο Απρίλιος-Ιούνιος θεωρείται η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Νέα Υόρκη. Σεπτέμβριος-Νοέμβριος είναι επίσης μια δημοφιλής εποχή. Ο Οκτώβριος μπορεί να είναι πιο ακριβός μήνας για επίσκεψη. Η Νέα Υόρκη δεν είναι μια εποχιακή πόλη - είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Ο χρόνος που θα επισκεφτείτε εξαρτάται πραγματικά από το είδος της εμπειρίας στη Νέα Υόρκη που αναζητάτε. Δεν υπάρχει πραγματικά κακή στιγμή για να επισκεφτείτε το Big Apple. Τα Χριστούγεννα είναι επίσης δημοφιλή - φροντίστε να επισκεφτείτε το παγοδρόμιο στο θρυλικό Rockefeller Center.

Κάπνισμα

Η Νέα Υόρκη απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και ανέπτυξε τη φήμη ότι είναι πόλη κατά του καπνίσματος. Ότι μπορεί να είναι. Εάν είστε καπνιστής, μπορείτε ακόμα να καπνίζετε αρκετά εύκολα. Απλά πρέπει να βγείτε έξω και να καπνίζετε στο δρόμο. Δεν μπορείτε να καπνίζετε σε εσωτερικούς χώρους ή σε βεράντες μπαρ ή καφέ. Οι άνθρωποι δεν θα σας δώσουν κακά για κάπνισμα στη Νέα Υόρκη, εκτός αν τους καπνίσετε απευθείας!

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.