Ρίο Ντε Τζανέιρο

Γκέι Ρίο ντε Τζανέιρο · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στο Ρίο ντε Τζανέιρο; Στη συνέχεια, η γκέι σελίδα οδηγιών πόλεων του Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

Ρίο Ντε Τζανέιρο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι ένα πολυσύχναστο, ζωντανό και συναρπαστικό κέντρο τέχνης, πολιτισμού και διασκέδασης. Γνωστή για τις παρθένες παραλίες με λευκή άμμο, το δραματικό τοπίο και τα πολύχρωμα ετήσια καρναβάλια, η πόλη είναι μια από τις πιο ζωντανές και ποικίλες πόλεις του πλανήτη. Υπάρχει μια πληθώρα ευκαιριών για εξερεύνηση, από τον εκπληκτικό Χριστό του Λυτρωτή μέχρι τη σκάλα Escadaria Selaron.

Όντας η πιο φιλελεύθερη πόλη της Βραζιλίας, το Ρίο ντε Τζανέιρο έχει επίσης μια ακμάζουσα και καθιερωμένη γκέι σκηνή που μπορεί να υπερηφανεύεται για μια επιλογή από υπέροχα γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες. Η χώρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για ομοφυλόφιλους στον κόσμο και θα έχετε την κατάλληλη φροντίδα σε αυτήν την ηλιόλουστη πόλη.

Ενώ οι χώροι φιλικοί προς τους ομοφυλόφιλους και τα γκέι μπορούν να βρεθούν με ευκολία σε όλη την πόλη, η πιο εξέχουσα περιοχή γκέι στο Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι η Ιπανέμα, γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της gay και τις δημοφιλείς παραλίες.

Ομοφυλοφιλικά δικαιώματα στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Με μερικά από τα πιο προηγμένα δικαιώματα ΛΟΑΤ + στη Νότια Αμερική, η Βραζιλία νομιμοποίησε τον γάμο του ιδίου φύλου το 2013 και οι πράξεις βίας και διακρίσεων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου ποινικοποιούνται βάσει του νόμου κατά του ρατσισμού της χώρας.

Από το 2019, υπήρξαν αυξανόμενες ανησυχίες για την ασφάλεια και τα δικαιώματα που παρέχονται στα LGBT+ άτομα στη Βραζιλία, καθώς η χώρα καλωσόρισε μια νέα ακροδεξιά κυβέρνηση, ιδιαίτερα ως αποτέλεσμα των σχολίων του προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο. Ωστόσο, η Βραζιλία παραμένει μια από τις πιο προηγμένες χώρες στον κόσμο όσον αφορά τα δικαιώματα και τις προστασίες LGBT+ παρά το όλο και πιο δύσκολο τοπίο για τα LGBT+ άτομα.

Το Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι μια διεθνής πρωτεύουσα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας και του πολιτισμού, που φιλοξενεί μερικές από τις μεγαλύτερες και καλυτερεύουσες εκδηλώσεις υπερηφάνειας στον κόσμο κάθε χρόνο. Η πλειονότητα των εκδηλώσεων πραγματοποιείται τον Οκτώβριο και προσελκύει επισκέπτες από ολόκληρη τη Βραζιλία και τον κόσμο.

Sugarloaf Mountain Ρίο Ντε Τζανέιρο

Φιλική νυχτερινή ζωή στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο φιλοξενεί το μεγαλύτερο και πιο εμβληματικό ομοφυλοφιλικό χωριό της Βραζιλίας - Ipanema. Η περιοχή είναι ένα πολυσύχναστο και ζωντανό τμήμα της πόλης με πυκνή συγκέντρωση γκέι μπαρ, κλαμπ και καφετέριες. Η νυχτερινή ζωή των ομοφυλόφιλων στην περιοχή είναι ποικίλη και χωρίς αποκλεισμούς και υπάρχει μια εμπειρία που ταιριάζει στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις κάθε ταξιδιώτη.

La Cueva είναι το παλαιότερο γκέι κλαμπ στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ιδρύθηκε το 1964. Ο σύλλογος παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνιστικά στο γκέι νυχτερινή ζωή της πόλης. Το άνετο εσωτερικό του La Cueva έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με ένα βράχο και το χώρο προσφέρει μια πιο χαλαρή και χαλαρή ατμόσφαιρα από κάποιους από τους άλλους κοντινούς χώρους. Ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των ηλικιωμένων γκέι κοινότητας, το La Cueva είναι το ιδανικό μέρος για να πιείτε ένα ποτό και να συναντήσετε φιλικούς γκέι ντόπιους.

Πρέπει να επισκεφτείτε μια λέσχη για το πρόγραμμα οποιουδήποτε gay ταξιδιώτη Η Εβδομάδα Ρίο. Καταλαμβάνει δύο ολόκληρους ορόφους και διαθέτει πισίνα και πολλές περιοχές μπαρ, το The Week είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής λέσχη χορού του Ρίο και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την προκυμαία στην περιοχή του Βόρειου Centro.

Διαβάστε περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Ρίο ντε Τζανέιρο

Γκέι ξενοδοχεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Copacabana, το Ipanema και το Leblon είναι όλες δημοφιλείς περιοχές του Ρίο ντε Τζανέιρο μεταξύ των ομοφυλόφιλων ταξιδιωτών. Η διαμονή σε αυτές τις περιοχές υπόσχεται εύκολη πρόσβαση σε μεγάλο μέρος της νυχτερινής ζωής των ομοφυλόφιλων, και τα ξενοδοχεία σε αυτές τις κεντρικές περιοχές είναι επίσης πιο πιθανό να είναι φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους.

Για ένα από τα πιο μοντέρνα και μοντέρνα ξενοδοχεία του Ρίο Ντε Τζανέιρο δεν μπορείτε να κοιτάξετε αλλού Ξενοδοχείο Sol Ipanema. Βρίσκεται απέναντι από την απίστευτα ομοφυλόφιλη παραλία Posto 9, η πισίνα στον τελευταίο όροφο και η θέα στη θάλασσα κάνουν το Sol Ipanema Hotel το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε όλη την ομορφιά που προσφέρει η πόλη.

Διαθέτει εξίσου εντυπωσιακή πισίνα στον τελευταίο όροφο και σαλόνι, Ξενοδοχείο Atlantis Copacabana είναι μια μοντέρνα και κομψή επιλογή για γκέι ταξιδιώτες που επισκέπτονται το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Σε μια κεντρική και καλά συνδεδεμένη τοποθεσία, πολλά από τα πιο δημοφιλή καταστήματα της πόλης βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και η περίφημη παραλία Κοπακαμπάνα απέχει μόλις XNUMX λεπτά με το αυτοκίνητο. Τα οικονομικά δωμάτια στο Atlantis Copacabana Hotel το καθιστούν την ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν με οικονομικό προϋπολογισμό.

Γκέι σάουνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Η πόλη διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από σάουνες γκέι, πολλές από τις οποίες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο. Η σεξουαλική εργασία είναι νόμιμη στη Βραζιλία, πράγμα που σημαίνει ότι οι γκέι σάουνες είναι δημοφιλείς χώροι για τους εργάτες του σεξ για να εργαστούν και να βρουν πελάτες, ωστόσο, οι σάουνες είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό δημοφιλείς στους άνδρες που αναζητούν άντρες χωρίς πληρωμή.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς χώρους στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι Lions Club Ρίο, η μεγαλύτερη σάουνα στην πόλη και βρίσκεται κοντά σε πολλούς άλλους γκέι χώρους. Το Lions Club εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους, λειτουργεί ως νυχτερινό κέντρο και είναι ένας πολύ δημοφιλής χώρος. Η σάουνα διαθέτει μια σειρά εγκαταστάσεων, όπως μια σκηνή που φιλοξενεί τακτικά ζωντανές εκδηλώσεις, χαμάμ, ιδιωτικές καμπίνες και υδρομασάζ.

Ποτάμι

Φτάνοντας στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Το Ρίο ντε Τζανέιρο εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Antonio Carlos Jobim, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τα τρία αεροδρόμια της πόλης. Το αεροδρόμιο μοιράζεται τις εγκαταστάσεις του με τη βραζιλιάνικη αεροπορία και είναι το τέταρτο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στη Βραζιλία.

Το λεωφορείο είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της πόλης και διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Τα κλιματιζόμενα οχήματα είναι άνετα και εύχρηστα, καθιστώντας το λεωφορείο έναν από τους καλύτερους τρόπους για να φτάσετε από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Antonio Carlos Jobim. Υπάρχει επίσης ένα ωριαίο λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς πολλά από τα ξενοδοχεία της πόλης και τις δημοφιλείς τοποθεσίες στην παραλία.

Επιπλέον, οι τάξεις ταξί βρίσκονται εύκολα έξω από οποιονδήποτε τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Συνιστάται στους ταξιδιώτες να διασφαλίσουν ότι ο μετρητής στο ταξί είναι εντελώς άδειος πριν ξεκινήσει το ταξίδι τους.

Περιήγηση στο Ρίο ντε Τζανέιρο

λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι ένας φθηνός και αξιόπιστος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη και να προσφέρετε την πρόσθετη ευχαρίστηση που σας επιτρέπει να δείτε την πόλη καθώς οδηγείτε. Μπορείτε να βρείτε στάσεις λεωφορείων σε όλη την πόλη και η επόμενη στάση εμφανίζεται πάνω από το παρμπρίζ. Τα λεωφορεία λειτουργούν επίσης τακτικά αλλά μπορεί να ζεσταθούν και να γεμίσουν στη ζέστη.

μετρό

Το μετρό είναι γρήγορο, αποτελεσματικό και καθαρό, καθιστώντας την την πιο δημοφιλή εναλλακτική λύση στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το δίκτυο του μετρό της πόλης τρέχει σε τρεις γραμμές και τρένα στην κορυφή σε όλους τους σταθμούς κατά μήκος της γραμμής. Μπορείτε να αγοράσετε προπληρωμένες ταξιδιωτικές κάρτες από περίπτερα μέσα και γύρω από σταθμούς του μετρό και μπορείτε να κατεβάσετε διαδικτυακούς χάρτες μέσω διαδικτύου.

Ταξί

Τα επίσημα ταξί του Ρίο ντε Τζανέιρο αναγνωρίζονται από το φωτεινό κίτρινο χρώμα τους και αποτελούν έναν ασφαλή και γρήγορο τρόπο περιήγησης στην πόλη. Τα ταξί μπορούν να χαιρετιστούν, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα χρησιμοποιούν εφαρμογές ταξί όπως το 99Taxis και το Easy Taxi.

rio

Δραστηριότητες σε Ρίο ντε Τζανέιρο

Υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες όσον αφορά τις δραστηριότητες στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ωστόσο, τα πιο σημαντικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν:

Βόλτα μέχρι το όρος Sugarloaf

Πάρτε τις απόψεις από τον Χριστό του Λυτρωτή

Περάστε τη μέρα σας στο Parque das Ruínas

Χαλαρώστε στην ηφαιστειακή άμμο της Red Beach

Βυθιστείτε στο Μουσείο Τέχνης του Ρίο

Εξερευνήστε το Flamengo Park

Κάντε ένα ταξίδι στο Vista Chinesa

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες σε Ρίο ντε Τζανέιρο

FAQs

Visa

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέλθουν στη Βραζιλία χωρίς βίζα, αλλά για μεγαλύτερες διαμονές και ταξίδια εργασίας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις απαιτήσεις για τη χώρα καταγωγής σας και επικοινωνήστε με την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας.

Χρήματα

Υπάρχουν χιλιάδες μηχανήματα ATM σε όλο το Ρίο ντε Τζανέιρο, και τα περισσότερα καταστήματα μεσαίας έως υψηλής ποιότητας θα δέχονται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Ωστόσο, ορισμένα μηχανήματα ATM και αναγνώστες καρτών ενδέχεται να προσθέσουν επιπλέον χρέωση για συναλλαγές που επιχειρούνται με κάρτες στο εξωτερικό.

Τα γενικά αποδεκτά και αναμενόμενα ποσοστά ανατροπής στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι 15-20% για καλή εξυπηρέτηση.

Πότε θα επισκεφθείτε

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος και οι παραλίες θα είναι ζωντανές αλλά όχι γεμάτες. Ο καιρός είναι καλός σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά μπορεί να ζεσταθεί έντονα το καλοκαίρι.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για τη μεγαλύτερη δράση, κατευθυνθείτε προς την πόλη τον Φεβρουάριο, καθώς αυτό θα είναι όταν το Καρναβάλι θα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η ευχάριστη ατμόσφαιρα θα είναι αισθητή. Ο φθηνότερος χρόνος για επίσκεψη στο Ρίο ντε Τζανέιρο είναι τον Οκτώβριο, καθώς είναι η χαμηλότερη τουριστική περίοδος, οπότε οι τιμές για ξενοδοχεία και πτήσεις θα είναι στις χαμηλότερες.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.