Σαν Φραν

Οδηγός πόλης Gay San Francisco

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στο Σαν Φρανσίσκο; Ο γκέι οδηγός μας στο Σαν Φρανσίσκο είναι η σελίδα για εσάς

 

Σαν Φραν

Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Αμερικής. Είναι το σπίτι της Silicon Valley και κατά συνέπεια μια από τις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Πριν μετακινηθούν οι δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, φημίστηκε ως η πρωτεύουσα των ομοφυλόφιλων της Αμερικής. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η περιοχή Castro ήταν η μεγαλύτερη ομοφυλοφιλία στη χώρα.

Αν και το Σαν Φρανσίσκο έχει ευγενοποιηθεί γρήγορα, καθιστώντας το κόστος ζωής πολύ υψηλό για πολλούς, εξακολουθεί να είναι μια πολύ γκέι πόλη. Το Σαν Φρανσίσκο είναι επίσης μια πολιτιστική δύναμη. Διασχίστε τις Χρυσές Πύλες σε ένα από τα πιο συναρπαστικά - και λοφώδη - μέρη του πλανήτη.

Γκέι μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο

Ένα από τα πρώτα πράγματα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το Σαν Φρανσίσκο είναι πόσο γκέι είναι. Ο Armistead Maupin αθάνασε τη γκέι κουλτούρα του Σαν Φρανσίσκο στα βιβλία του Tales Of The City. Ο Χάρβεϊ Γάλακ, ο εμβληματικός γκέι πολιτικός, δημιούργησε την έδρα του στο Κάστρο. Η ταινία του Sean Pean για τη ζωή και τη δολοφονία του ήταν μεγάλη επιτυχία.

Το Castro είναι γεμάτο με γκέι μπαρ. Ταβέρνα Twin Peaks είναι ένα γκέι μπαρ από το 1935, καθιστώντας το ένα ιστορικό ίδρυμα. Αξίζει μια επίσκεψη. Ένα άλλο δημοφιλές μέρος είναι Η καφετέρια, ένα παλιό γκέι μπαρ που προσελκύει ένα πολύ μοντέρνο πλήθος. Αν ψάχνετε για πάρτι όλη τη νύχτα τότε Μποζ είναι μια καλή επιλογή.

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια από τις καλύτερες πόλεις της Αμερικής για τους ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες. Τόση ιστορία γκέι δημιουργήθηκε σε αυτήν την πόλη. Ανεξάρτητα από το πόσο ευγενικά, το παράξενο πνεύμα του Σαν Φραν θα επιβιώσει. Δείτε Περισσότερα: Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Castro.

Δημοφιλή ξενοδοχεία σε Σαν Φρανσίσκο

Το Σαν Φρανσίσκο είναι πολύ ακριβό, όπως έχουμε ήδη καθιερώσει. Τα ξενοδοχεία που προσφέρονται δεν είναι διαφορετικά. Φυσικά, το San Fran έχει μια μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων. Είναι ένα ερώτημα για το πόσο μακριά θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός σας. Αν ψάχνετε τα καλύτερα θα βρείτε εύκολα εδώ.

Καθώς το Σαν Φρανσίσκο είναι μεγάλο, η επιλογή ενός ξενοδοχείου στη σωστή περιοχή είναι το κλειδί. Υπάρχουν μερικά ξενοδοχεία στο Castro, αλλά δεν θεωρείται πραγματικά ως περιοχή ξενοδοχείου. Η περιοχή SoMa είναι πάντα μια εξαιρετική επιλογή για ξενοδοχεία στο Σαν Φρανσίσκο. Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Σαν Φρανσίσκο Proper Hotel είναι μια δημοφιλής επιλογή. Είναι σε εξαιρετική τοποθεσία και είναι πολύ κομψό. Υποθέτοντας ότι τα χρήματα δεν είναι θέμα, τότε το Four Seasons Σαν Φρανσίσκο είναι θεϊκό. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε μερικές κούκλες, τότε Hampton Inn στη γκέι περιοχή είναι ένα καλό στοίχημα.

Λεσβιακό Σαν Φρανσίσκο

Ζήστε το Σαν Φρανσίσκο

Υπάρχουν πολλά να δείτε σε αυτήν την πόλη. Δεν μπορείτε πραγματικά να το κάνετε δίκαιο σε ένα ταξίδι, αλλά υπάρχουν ορισμένα συγκεκριμένα σημεία που πρέπει να δείτε. Η γέφυρα Golden Gate είναι τόσο εικονική. Άνοιξε το 1937 και έκτοτε είναι συνώνυμο με το Σαν Φρανσίσκο. Θα θελήσετε επίσης να επισκεφθείτε το Fisherman's Wharf, μια ζωντανή παραθαλάσσια περιοχή με πολλά εστιατόρια για εξερεύνηση.

Επίσης, ρίξτε μια ματιά στην οδό Lombard αν έχετε αυτοκίνητο - είναι ο διάσημος δρόμος με τις οκτώ φουρκέτες που είναι επίσης πολύ απότομος! Η θέα στον κόλπο από εδώ είναι υπέροχη.

Αν σας αρέσει λίγο μυστήριο, κατευθυνθείτε προς το Αλκατράζ. Μεταξύ 1933 και 1962 φιλοξένησε μερικούς από τους πιο διαβόητους κρατούμενους της Αμερικής. Κρατήθηκαν πίσω από τα κάγκελα σε ένα μικρό βραχώδες νησί που περιβάλλεται από τη θάλασσα. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπήρχε διαφυγή. Πολύ πλήθος του Μόντε Κρίστο!

Γκέι λουτρά στο Σαν Φρανσίσκο

Η σκηνή των λουτρών της Αμερικής παρακμάζει τη δεκαετία του 1980. Ωστόσο, ορισμένες πόλεις εξακολουθούν να έχουν κατάλληλες γκέι λουτρές - το Σαν Φραν δεν είναι ένα από αυτά. Στο απόγειο της πανδημίας του HIV, το Σαν Φρανσίσκο έκλεισε τα γκέι λουτρά του. Σήμερα έχει μείνει μόνο ένα. ΕΡΩΣ είναι το μόνο μέρος για να πάτε στο Σαν Φρανσίσκο. Υπήρχαν περίπου 30 gay λουτρά τη δεκαετία του 1970. Τα ομοφυλόφιλα λουτρά μπορεί να επιστρέψουν μια μέρα. Αλλά προς το παρόν, η αγωγή του 1984 κατά των λουτρών του Σαν Φρανσίσκο τους εμποδίζει να επιστρέψουν. Διαβάστε περισσότερα: Η Ιστορία των Gay Bathhouse της Αμερικής και το "Bathhouse Betty".

Φτάνοντας στο Σαν Φρανσίσκο

Είναι εύκολο να πετάξεις στο Σαν Φρανσίσκο. Μπορείτε να πετάξετε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο - εξυπηρετείται από πολλές μεγάλες αεροπορικές εταιρείες. Απέχει μόλις 30 λεπτά με το τρένο από το αεροδρόμιο προς το κέντρο του Σαν Φρανσίσκο. Υπάρχουν περίπου τέσσερα τρένα την ώρα από τον διεθνή τερματικό σταθμό SFO.

Μετακίνηση στο Σαν Φρανσίσκο

Η οδήγηση αυτοκινήτου μπορεί να είναι ακριβή στο Σαν Φρανσίσκο. Θα έχετε κόστος στάθμευσης και είναι πιθανό να κολλήσετε στην κίνηση. Είναι μια πολύ πολυσύχναστη πόλη. Το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας θα σας μεταφέρει στην πόλη με τον ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο.

Τελεφερίκ και αυτοκίνητα δρόμου

Οι ταχείες συγκοινωνίες Bay Area είναι ιστορικά αυτοκίνητα διέλευσης που συνδέουν μεγάλο μέρος της πόλης. Είναι γρήγοροι και όχι πολύ ακριβοί. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων online μέσω μιας εφαρμογής ή με την ακριβή αλλαγή κατά την επιβίβασή σας. Ένας περίεργος τρόπος ταξιδιού.

λεωφορείο

Τα λεωφορεία Muni θα σας μεταφέρουν από και προς πολλούς προορισμούς στο Σαν Φρανσίσκο και τα εισιτήρια είναι φθηνά.

μετρό

Το σύστημα Metro λειτουργεί επίσης από τον Muni. Μπορείτε εύκολα να πάρετε το μετρό γύρω από το Σαν Φρανσίσκο. Είναι ίσως ο ευκολότερος τρόπος ταξιδιού.

Ταξί

Το Σαν Φρανσίσκο είναι γεμάτο ταξί. Η τυπική χρέωση εκκίνησης είναι 3.50 $ και αυξάνεται με καθορισμένες προσαυξήσεις - τα ταξί ελέγχονται σε όλη την πόλη.

Είναι το San Francsico ασφαλές;

Το Σαν Φρανσίσκο είναι μια αρκετά ασφαλής πόλη. Δείτε τι γειτονιά μένετε για να είστε σίγουροι. Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες πόλεις, ορισμένες γειτονιές είναι λιγότερο εύφορες τη νύχτα. Το Fisherman's Wharf και η Chinatown θεωρούνται τα ασφαλέστερα.

Πόσο ακριβό είναι το Σαν Φρανσίσκο;

Το κόστος ζωής στο Σαν Φρανσίσκο είναι άσεμνο. Πολλοί φτωχότεροι ντόπιοι έχουν τιμή. Η Silicon Valley έχει αναδιαμορφώσει τον κόσμο και έχει δημιουργήσει πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Τα περισσότερα από αυτά εδρεύουν στο Σαν Φρανσίσκο. Με μερικούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην ιστορία να αγοράζουν ακίνητα στο Σαν Φρανσίσκο, αυτό δεν είναι το ιδανικό μέρος για άτομα με χαμηλά εισοδήματα.

Πότε να επισκεφθείτε το Σαν Φρανσίσκο

Μεταξύ Νοεμβρίου και Σεπτεμβρίου, τα πλήθη είναι λίγο πιο αραιά και οι τιμές είναι λίγο χαμηλότερες. Οι υψηλότερες τιμές είναι τον Ιανουάριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Το καλοκαίρι είναι η πιο πολυσύχναστη εποχή.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.