Οδηγός Gay Valencia City

Οδηγός Gay Valencia City

Σκοπεύετε να επισκεφθείτε τη Βαλένθια; Τότε η σελίδα με τον οδηγό της πόλης για τους ομοφυλόφιλους της Βαλένθια είναι για εσάς

 

Βαλένθια

Πρωτεύουσα της δικής της αυτόνομης περιοχής και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας, η Βαλένθια είναι μια ακμάζουσα μητρόπολη περίπου ενός εκατομμυρίου κατοίκων. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στη δυτική ακτή της Μεσογείου

Ιδρύθηκε στους ρωμαϊκούς χρόνους, η ιστορία της Βαλένθια έχει διαμορφωθεί από τα πάντα, από τους Μεσαιωνικούς χρόνους και τις Μαυριτανικές Σταυροφορίες μέχρι τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο.

Η Βαλένθια έχει αποτινάξει τη φήμη της ως πόλη-λιμάνι και πλέον αναγνωρίζεται ως σημαντικός καλλιτεχνικός και πολιτιστικός κόμβος. Φημίζεται για την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του, την εγγύτητα στη θάλασσα και τη γενέτειρα της Paella.

Γκέι σκηνή

Παρόλο που η Βαλένθια δεν έχει χτυπήσει το ραντάρ του γκέι τουρισμού όσο λέει η Μαδρίτη ή η Βαρκελώνη, η σκηνή των ομοφυλόφιλων εδώ είναι εξαιρετικά ζωντανή. Υπάρχουν Μπαρ για ομοφυλόφιλους, Κλαμπ Gay Dance, Γκέι σάουνες και Ομοφυλοφιλικοί σύλλογοι κρουαζιέρας διάσπαρτα σε όλη την πόλη.

Η πόλη θεωρείται από ορισμένους ακόμη πιο φιλελεύθερη από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη και ήταν αξιοσημείωτη για την εκλεγμένη λεσβία δήμαρχο από το 1991 έως το 2015. Η πόλη φιλοξενεί μια δημοφιλή παρέλαση gay Pride τον Ιούνιο.

 

Πλατεία του καθεδρικού ναού της Αγίας Μαρίας και της Βαλένθια

 

Φτάνοντας στη Βαλένθια

Με αεροπλάνο

Το αεροδρόμιο της Βαλένθια (VLC) γνωστό και ως Αεροδρόμιο Manises βρίσκεται περίπου 8 χλμ από το κέντρο της πόλης. Είναι το δέκατο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ισπανίας και έχει καλή σύνδεση με προορισμούς σε όλη την Ευρώπη, με μερικές στάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική από αερομεταφορείς και οικονομικούς αερομεταφορείς.

Οι γραμμές 3 και 5 του μετρό συνδέουν το αεροδρόμιο με την πόλη. Τα μεμονωμένα εισιτήρια κοστίζουν 3.90 € και διαρκούν 25 λεπτά. Οι υπηρεσίες εκτελούνται από περίπου 5:30 π.μ. έως μισή τα μεσάνυχτα από Δευτέρα έως Παρασκευή με μειωμένο ωράριο τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες αργίες.

Μια φθηνότερη εναλλακτική είναι η μεταφορά της γραμμής 150 του λεωφορείου στην πόλη με 1.45 €. Το ταξίδι διαρκεί 45 λεπτά. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 5:30 π.μ. έως τις 10:XNUMX με μειωμένο σέρβις το Σάββατο. Δεν λειτουργεί τις Κυριακές ή τις επίσημες αργίες.

Μια ταξί λειτουργεί από το αεροδρόμιο και τα ταξίδια στο κέντρο της πόλης θα κοστίζουν περίπου τα € 20. Κάθε ταξίδι από και προς το αεροδρόμιο έχει αυτόματο συμπλήρωμα 5.40 €.

Με πλοίο

Η Βαλένθια έχει προγραμματίσει δρομολόγια πλοίων από και προς τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Αλγερία. Είναι επίσης ένας δημοφιλής προορισμός για μερικές κρουαζιέρες. Οι γραμμές 4, 5 και 6 του μετρό παρέχουν πρόσβαση σιδηροδρόμου στο λιμάνι.

Με το τρένο

Το Estació del Nord προσφέρει καλές συνδέσεις με προορισμούς στην ηπειρωτική Ισπανία. Μια υπηρεσία υψηλής ταχύτητας εκτελεί τακτικά δρομολόγια προς τη Βαλένθια και τη Μαδρίτη. Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δεν υπάρχουν άμεσες διεθνείς συνδέσεις.

Περιήγηση στη Βαλένθια

Με τα ΠΟΔΙΑ

Ο καλύτερος τρόπος για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα είναι με τα πόδια. Για να διασχίσετε την πόλη σε ευθεία γραμμή δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 45 λεπτά, που ποικίλλει ανάλογα με το ρυθμό που ακολουθείτε. Θα χρειαστεί να πάρετε τα μέσα μεταφοράς μόνο εάν ταξιδεύετε πιο μακριά.

Με το μετρό και το τραμ

Η FGV εκμεταλλεύεται τα σύγχρονα μετρό και τραμ της Βαλένθια. Λειτουργούν από τις 5:30 π.μ. έως τις 11:6 Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 11 π.μ. έως τις 30:1.50 τα σαββατοκύριακα. Τα μονόκλινα ξεκινούν από 7.20 € και δέκα ταξίδια στα XNUMX € ανάλογα με τη ζώνη ταξιδιού.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία είναι ένας καλός τρόπος για να μπείτε στην πόλη. Τα εισιτήρια ξεκινούν από 1.50€. Οι υπηρεσίες ξεκινούν στις 4 π.μ. και τελειώνουν στις 10:30 από Δευτέρα έως Πέμπτη με νυχτερινή υπηρεσία που διαρκεί έως τις 2 π.μ. (3:30 π.μ. Παρασκευή και Σάββατο). Τα λεωφορεία δεν κυκλοφορούν τις Κυριακές.

Με ταξί

Οι τάξεις ταξί είναι συνηθισμένες και μπορείτε να χαιρετίσετε ένα ταξί από την άκρη του δρόμου. Οι επίσημες εταιρείες ταξί είναι λευκές με πράσινα φώτα στην κορυφή. Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ταξί, αλλά σημειώστε ότι οι μετρητές ξεκινούν μόλις ο οδηγός παραλάβει την κλήση.

 

 

Παραλία El Cabanyal και La Malvarrosa

 

Πού να μείνετε στη Βαλένθια

Η Βαλένθια διαθέτει μια εξαιρετική γκάμα ξενοδοχείων που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς. Για μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Βαλένθια για ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, επισκεφθείτε το ξενοδοχείο μας Ξενοδοχεία Gay Valencia .

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στη Βαλένθια

 

 

  • Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών – ένα εντυπωσιακό μοντερνιστικό κτίριο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava. Εδώ θα βρείτε ένα πλανητάριο, ένα μουσείο επιστημών, έναν κινηματογράφο IMAX και πολλά άλλα. Μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις με τα πόδια εδώ.
  • Καθεδρικός Ναός της Βαλένθια (The Seu) - εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός που έχει επίσης συλλέξει αναγεννησιακά, μπαρόκ και νεοκλασικά αρχιτεκτονικά στυλ κατά τη διάρκεια των αιώνων. Μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι στον Πύργο του Micalet για θέα στην πόλη.
  • Η ανταλλαγή μεταξιού - ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αρχιτεκτονικής από τη Βαλένθια-Γοτθικό. Αυτή είναι μια συναρπαστική ματιά στην οικονομική ιστορία της Βαλένθια.
  • Το Mercat Central - Μοντερνιστικό κτίριο και ιδανικό μέρος για να μαζέψετε φρέσκα υλικά, ειδικά αν πρόκειται να φτιάξετε αυτό το Βαλένθια κλασικό Paella.
  • Πλάγια ντε Μαλβαρόσα - τις πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης της Βαλένθια. Εδώ μπορείτε να βρείτε beach bar, καφετέριες και ξενοδοχεία για να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε.
  • Κόστα Ντελ Αζαχάρ - βόρεια της Βαλένθια είναι αυτή η όμορφη ακτή που είναι λιγότερο αναπτυγμένη από την υπόλοιπη Κώστα. Αξίζει να επεκτείνετε τη διαμονή σας καθαρά για να εξερευνήσετε τα πανέμορφα χωριά διάστικτα πάνω και κάτω από την ακτή.

 

 

Διαβάστε περισσότερα: Δραστηριότητες σε Βαλένθια.

Πότε να έρθετε

Η Βαλένθια έχει ένα ευχάριστο μεσογειακό παράκτιο κλίμα. Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι η καλύτερη στιγμή για επίσκεψη καθώς οι θερμοκρασίες είναι ζεστές και τα πλήθη δεν είναι τόσο μεγάλα. Οι χειμώνες είναι άνετοι και πιο ήσυχοι, αλλά ορισμένα αξιοθέατα έχουν μειώσει τις ώρες λειτουργίας.

Τον Μάρτιο, η πόλη φιλοξενεί το Fallas όπου κατασκευάζονται και εμφανίζονται μεγάλα μοντέλα papier-mâché, συνήθως σατιρικά. Τα πυροτεχνήματα είναι σχεδόν αδιάκοπα και επικρατεί μια γενική ατμόσφαιρα πάρτι. Υπάρχει επίσης ένα φεστιβάλ υπερηφάνειας τον Ιούνιο.

Χρήματα

Η Ισπανία είναι χώρα της ζώνης του ευρώ. Διαθέσιμα μετρητά είναι ευρέως διαθέσιμα. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται ευρέως αποδεκτές. Τα ξενοδοχεία, οι τράπεζες και ορισμένες τοπικές επιχειρήσεις λειτουργούν επίσης γραφεία συναλλάγματος.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.