Gay York · Οδηγός πόλης

Gay York · Οδηγός πόλης

Πρώτη φορά στην Υόρκη; Στη συνέχεια, η σελίδα οδηγών πόλεων της gay York είναι για εσάς.

Υόρκης Γιόρκ

 

Υόρκη

Μια γοητευτική μεσαιωνική πόλη που δίνει το ομώνυμο της στη μεγαλύτερη ιστορική κομητεία της Αγγλίας (Yorkshire). Το York φιλοξενεί περίπου 150,000 ανθρώπους με πολλά γοητευτικά χωριά που το περιβάλλουν.

Ιδρύθηκε στους ρωμαϊκούς χρόνους, το York κατακτήθηκε από Βίκινγκς αποκτώντας το όνομα Jorvik. Οι μεσαιωνικοί χρόνοι είδαν την κατάκτηση των Νορμανδών, την εξέγερση ενός χωρικού και μια διαβόητη σφαγή της εβραϊκής κοινότητας.

Με την έλευση της παραγωγής σιδηροδρόμων, η Υόρκη έγινε η εύπορη περιφερειακή πόλη που βλέπουμε σήμερα. Οι επισκέπτες είναι κακομαθημένοι για επιλογή με δροσερά μπαρ δίπλα στο ποτάμι, σύγχρονο πολιτισμό, εξαιρετικές ευκαιρίες για ψώνια και εξαιρετική εξαιρετική κουζίνα.

 

Γκέι σκηνή

Σε σύγκριση με άλλες πόλεις, δεν υπάρχει πολύ γκέι σκηνή στο Γιορκ. Μην το αφήσετε να σας απογοητεύσει, καθώς πολλοί γκέι τουρίστες έρχονται στην πόλη κάθε χρόνο και βιώνουν τη ζεστή φιλοξενία του Γιορκσάιρ.

Υπάρχει επίσης ένα μικρό φεστιβάλ Pride gay τον Ιούνιο.

 

Να φτάσετε στο York

Με το τρένο

Η Υόρκη συνδέεται σιδηροδρομικώς με προορισμούς σε όλο το Βορρά και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κεντρικός του σταθμός βρίσκεται στην Ανατολική Ακτή της Κεντρικής Γραμμής που προσφέρει υπηρεσίες από το Λονδίνο μέχρι το Εδιμβούργο. Οι καλύτερες προσφορές για σιδηροδρομικά ταξίδια βρίσκονται πολύ νωρίτερα.

Με την Air

Το York δεν έχει δικό του αεροδρόμιο, αν και το αεροδρόμιο του Λιντς Μπράντφορντ απέχει περίπου μία ώρα οδικώς. Μπορείτε να πάρετε ένα απευθείας ταξί από το Leeds Bradford, αν και αυτό μπορεί να είναι ακριβό. Για να εξοικονομήσετε χρήματα, πάρτε το λεωφορείο για το Λιντς και πάρτε ένα τοπικό τρένο για το York.

Το York έχει επίσης απευθείας, ωριαία σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, το κύριο αεροδρόμιο του Βορρά. Οι χρόνοι ταξιδιού διαρκούν περίπου 2 ώρες, αλλά και πάλι, καλό είναι να κάνετε κράτηση πολύ νωρίτερα.

Οδικώς

Υόρκη εξυπηρετείται από αυτοκινητόδρομους, εάν επιλέξετε να οδηγήσετε εδώ, με ένα πάρκο και βόλτα έξω από την πόλη εάν επισκέπτεστε για την ημέρα. Το York εξυπηρετείται επίσης από τις υπηρεσίες λεωφορείων National Express και Megabus. Ενώ το κόστος είναι πιθανό να είναι φθηνό, οι χρόνοι ταξιδιού μπορεί να είναι μεγάλοι.

 

Περιήγηση στην Υόρκη

Με τα ΠΟΔΙΑ

Ρεαλιστικά, αυτός είναι ο κύριος τρόπος που θα ταξιδέψετε στην Υόρκη. Μεγάλα τμήματα της πόλης είναι πεζοδρομημένα και το κέντρο της πόλης είναι συμπαγές. Επιπλέον, πώς αλλιώς θα εκτιμήσετε πραγματικά την πανέμορφη μεσαιωνική αρχιτεκτονική γύρω σας;

Με τις δημόσιες συγκοινωνίες

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μόνο εάν εξερευνάτε χωριά και πόλεις πιο μακριά. Από το σταθμό λεωφορείων του York μπορείτε να πάρετε φθηνά λεωφορεία για το Whitby και το Scarborough στην ακτή προς τη χώρα James Herriot στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

Αβαείο Γουίτμπι

 

Πού να μείνετε στην Υόρκη

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καταλυμάτων εντός και γύρω από το κέντρο της πόλης. Μας Σελίδα Gay York Hotels επισημαίνει μερικά από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στην πόλη.

 

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε

Το York είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Χαθείτε στα δαιδαλώδη λιθόστρωτα δρομάκια ή σταματήστε δίπλα στο ποτάμι του Γιορκ για ένα χαλαρωτικό βραδινό ποτό (ή 3).

Υόρκης Γιόρκ - ένα εκπληκτικό παράδειγμα γοτθικής θρησκευτικής αρχιτεκτονικής. Οι επισκέπτες συρρέουν για να δουν το Great East Window, το μεγαλύτερο παράδειγμα μεσαιωνικού βιτρό στον κόσμο. Να είστε έτοιμοι να πληρώσετε μια (υποχρεωτική) δωρεά.

Jorvik Viking Center - ταξιδέψτε πίσω στο χρόνο στην εποχή των Βίκινγκς! Το κέντρο Jorvik είναι αφιερωμένο στην εποχή της κατοχής των Βίκινγκ και σας μεταφέρει μια βόλτα στα αναδημιουργημένα αξιοθέατα (και μυρωδιές) του Jorvik του χρόνου πριν.

Κάστρο του Γιορκ/Πύργος του Κλίφορντ - ο τόπος μιας διαβόητης μεσαιωνικής σφαγής, ο Πύργος του Κλίφορντ είναι μια επιβλητική υπενθύμιση της μεσαιωνικής ιστορίας του Γιορκ. Οι χώροι του κάστρου έχουν χρησιμοποιηθεί ως φυλακή και μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο μουσείο του κάστρου.

Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων - ένα για τους τρένους. Το Εθνικό Μουσείο Σιδηροδρόμων διαθέτει παραδείγματα από μερικές από τις πιο σημαντικές εξελίξεις στην ιστορία των σιδηροδρόμων που εκτίθενται για να δουν όλοι.

Τα Χαμογελαστά - ένας ιδιόρρυθμος μεσαιωνικός δρόμος με ξύλινα κτίρια. Εδώ, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από ανεξάρτητα καταστήματα που πωλούν μια ποικιλία από περίεργα αναμνηστικά.

Betty's Tea Rooms - ένα ίδρυμα του Γιορκσάιρ με υποκαταστήματα σε όλη την περιοχή. Η Betty's προσφέρει ένα από τα καλύτερα τσάγια κρέμας στο York (με τιμές που ταιριάζουν). Ετοιμαστείτε να κάνετε ουρά έξω από την πόρτα καθώς οι κρατήσεις είναι περιορισμένες.

Φάντασμα περπατά - ένας δημοφιλής και εναλλακτικός τρόπος για να μάθετε την ιστορία του York. Οι περίπατοι με φαντάσματα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς γύρω από το Halloween, επομένως κάντε κράτηση εκ των προτέρων και κάντε την έρευνά σας εκ των προτέρων (είναι διαφορετικής ποιότητας).

Whitby - ένα σύντομο ταξίδι έξω από το York είναι αυτή η γραφική παραθαλάσσια πόλη. Σύμφωνα με τον Δράκουλα του Μπραμ Στόκερ, το Γουίτμπι ήταν το μέρος όπου ο Κόμης Δράκουλας προσγειώθηκε στη Βρετανία, κάτι που εξηγεί κατά κάποιο τρόπο γιατί το Σαββατοκύριακο Γκοθ του Γουίτμπι πραγματοποιείται εδώ δύο φορές το χρόνο.

 

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.