Πόλη Χο Τσι Μινχ · Οδηγός πόλης

Πόλη Χο Τσι Μινχ · Οδηγός πόλης

Σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Πόλη Χο Τσι Μινχ; Ο οδηγός μας για τους ομοφυλόφιλους Χο Τσι Μινχ είναι η σελίδα για εσάς.

Η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι αουτσάιντερ στους προορισμούς διακοπών της νοτιοανατολικής Ασίας για πολλά χρόνια, αλλά όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν αυτή τη συναρπαστική πόλη ως hotspot για street food, πλούσια κουλτούρα και έντονη νυχτερινή ζωή. Η πόλη προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό μοντέρνων και παραδοσιακών εμπειριών χάρη στη συναρπαστική ιστορία της και τις δυτικές επιρροές σε διαφορετικές πτυχές του ασιατικού πολιτισμού. 

Παλαιότερα, και μέχρι σήμερα ευρύτερα γνωστή ως Σαϊγκόν, η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Βιετνάμ. Η πόλη πήρε το προηγούμενο όνομά της από τον ποταμό Σαϊγκόν που διασχίζει την πόλη και εκβάλλει στο Soai Rap, καταλήγοντας τελικά στον Ειρηνικό ωκεανό. Σήμερα η Σαϊγκόν αναφέρεται στο κέντρο της πόλης στην Περιφέρεια 1, την κύρια τουριστική περιοχή, ενώ η πόλη Χο Τσι Μινχ αναφέρεται σε ολόκληρη τη σύγχρονη πόλη και όλες τις αγροτικές της περιοχές. 

Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ έχει μια μικρή αλλά ζωντανή LGBT+ σκηνή που προσελκύει ομοφυλόφιλους ταξιδιώτες, ντόπιους και ομογενείς. Η πλειονότητα των χώρων νυχτερινής διασκέδασης βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, τη Σαϊγκόν, γεγονός που τους καθιστά εύκολα προσβάσιμους με ταξί, cyclo ή με τα πόδια. 

 

Δικαιώματα ομοφυλοφίλων στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Ούτε το να είσαι ομοφυλόφιλος ούτε ο γάμος ομοφυλόφιλων είναι, ούτε ήταν ποτέ, παράνομος στο Βιετνάμ. Η ομόφυλη δραστηριότητα έγινε επίσημα νόμιμη το 2000 και το δικαίωμα αλλαγής φύλου νομιμοποιήθηκε το 2015. Ωστόσο, ο γάμος ομοφυλόφιλων παραμένει νομικά μη αναγνωρισμένος. 

Η γενική στάση απέναντι στην LGBT κοινότητα στο Βιετνάμ είναι χαλαρή και φιλόξενη, παρόμοια με την Ταϊλάνδη. Η LGBT κουλτούρα γίνεται ολοένα και περισσότερο μέρος του mainstream, κάτι που αντικατοπτρίζεται στην ανθισμένη και αναπτυσσόμενη γκέι σκηνή στην πόλη Χο Τσι Μινχ.

Ένα πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να προσέξετε είναι το PDA - αυτό δεν κρίνεται κατάλληλο σε δημόσιους χώρους και μπορεί να προκαλέσει προσβολή στους ντόπιους. Το Βιετνάμ εξακολουθεί να είναι ένα κοινωνικά συντηρητικό έθνος και πολλοί queer άνθρωποι συνεχίζουν να κρύβουν τη σεξουαλικότητά τους από τις οικογένειές τους.

Μπαρ και κλαμπ γκέι στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Η σκηνή του gay bar και του clubbing στην πόλη Χο Τσι Μινχ είναι μικρή, αλλά υπάρχει. Καθώς η LGBT κουλτούρα γίνεται πιο mainstream, μικρά γκέι μπαρ εμφανίζονται σε όλη τη χώρα και την πόλη Χο Τσι Μινχ. Και παρόλο που υπάρχουν μόνο λίγα καθορισμένα γκέι μπαρ, τα περισσότερα μπαρ της πόλης είναι φιλόξενα, φιλικά προς τους γκέι και έχουν μικτό πλήθος τις περισσότερες νύχτες. Οι γκέι-δημοφιλείς χώροι μπορούν να βρεθούν στο πολυσύχναστο Οδός De Tham, στην καρδιά της «συνοικίας των backpacker» (District 1).

Thi Bar είναι από τους πιο δημοφιλείς χώρους για γκέι στην πόλη Χο Τσι Μινχ. Αυτό το μικρό μπαρ που ανήκει και διαχειρίζεται ένα γαλλο-βιετναμέζικο γκέι ζευγάρι, είναι πολύ απασχολημένο τα Σαββατοκύριακα. Η ζωντανή μουσική κάθε βράδυ και οι υπέροχες προσφορές για happy hour κάνουν αυτό το μέρος να αξίζει μια επίσκεψη όταν βρίσκεστε στη Σαϊγκόν.

Ένας άλλος συναρπαστικός χώρος για επίσκεψη είναι Elixir Lounge. Το πλήθος εδώ είναι κυρίως ευθύ, αλλά πολύ φιλόξενο και φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους. Φανταχτά κοκτέιλ, βραδιές με DJ κάθε Σαββατοκύριακο και ειδικές εκδηλώσεις κάνουν αυτό το μπαρ ένα hotspot στην Περιφέρεια 1.

Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ορισμένα από τα πιο δημοφιλή gay bar παραμένουν προς το παρόν κλειστά. Tipsy Unicorn φιλοξενεί τακτικά σόου με drag και πάρτι παρακολούθησης αγώνων μεταφοράς, Η μπυραρία μετατρέπεται από την άνετη μέρα στον κόλπο του μπαρ σε μια πολυσύχναστη πίστα χορού τη νύχτα και Republic Lounge είναι συνήθως το αποκορύφωμα μιας βραδινής εξόδου με ένα νεαρό και ελκυστικό πλήθος και ενεργητικούς DJs.

 

Ομοφυλοφιλικά ξενοδοχεία στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Η πόλη Χο Τσι Μινχ έχει μια πληθώρα από πολυτελή και κομψά ξενοδοχεία να προσφέρει, καθώς και μερικά πιο προσιτά στη συνοικία των backpacker. Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται στην Περιφέρεια 1, κοντά σε τουριστικά αξιοθέατα, αγορές τροφίμων και γκέι νυχτερινή ζωή.

Μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές σε TravelGay, Ο μύθος Dong Khoi βρίσκεται στην καρδιά της Σαϊγκόν, κοντά στον ποταμό που έδωσε στην πόλη το παλιό της όνομα. Αυτό το αριστοκρατικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει χαλαρωτικές εγκαταστάσεις σπα και πισίνα, καθώς και εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης με εκπληκτική θέα στην πόλη.

Ξενοδοχείο Nikko Saigon είναι λίγο πιο μακριά από την πολυσύχναστη και πολυσύχναστη περιοχή, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή 1. Χαλαρώστε και χαλαρώστε στον εκπληκτικό υπαίθριο κήπο τους ή σε ένα από τα ευρύχωρα και πολυτελή δωμάτιά τους. Το δείπνο σε μπουφέ με θαλασσινά αυτού του ξενοδοχείου πέντε αστέρων είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στην πόλη που θα ευχαριστήσει κάθε απαιτητικό γκουρμέ.

Άλλες επιλογές πέντε αστέρων στην Περιφέρεια 1 περιλαμβάνουν το Grand Hotel Saigon και την Κέντρο Pullman Saigon. Μια εξαιρετική επιλογή για ταξιδιώτες με προϋπολογισμό είναι η Grand Silverland Hotel & Spa και την Ξενοδοχείο Continental Saigon, όλα βρίσκονται στην περιοχή 1 και σε μικρή απόσταση με ταξί από τα τουριστικά σημεία και τη νυχτερινή ζωή των γκέι.

 

Γκέι σάουνες και σπα στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός από σάουνες και σπα μόνο για άνδρες στην πόλη Χο Τσι Μινχ, ειδικά στην κεντρική συνοικία της Σαϊγκόν. Οι Βιετναμέζοι τύποι είναι συνήθως πολύ ντροπαλοί, γι' αυτό να είστε έτοιμοι να κάνετε την πρώτη κίνηση αν ψάχνετε για κάποια διακριτική δράση κρουαζιέρας. Αυτές οι σάουνες είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να κάνετε νέους φίλους ενώ βρίσκεστε στην πόλη.

Απλωμένο σε δύο ορόφους, THE 69 Sauna Zone Διαθέτει μια ποικιλία από σάουνες και «δωμάτια χαλάρωσης», καθώς και τζακούζι και μπαρ. Υπάρχει επίσης ένα ιδιωτικό «Tiger Cage» για όσους νιώθουν πιο τολμηροί. Δυστυχώς, οι περισσότερες σάουνες και σπα παραμένουν κλειστά. Ngoc Diep Spa βρίσκεται στην περιοχή 3, οπότε σε μικρή απόσταση με ταξί από το κέντρο της πόλης. Το Rainbow Spa και το NaDam Spa είναι από τις πιο γνωστές gay σάουνες στην πόλη Χο Τσι Μινχ και αξίζουν μια επίσκεψη όταν ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους.

Μετάβαση στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Το Ho Chi Minh City εξυπηρετείται από το Διεθνές Αεροδρόμιο Tan Son Nhat και οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης με λεωφορείο για το αεροδρόμιο, δημόσιο λεωφορείο ή ταξί.

Τα κίτρινα λεωφορεία πηγαίνουν τακτικά μεταξύ του αεροδρομίου και του κέντρου της πόλης, ειδικότερα #109 και #49. Το μπλε δημόσιο λεωφορείο #152 εξυπηρετεί επίσης το αεροδρόμιο. Ο ναύλος είναι φθηνός, κοστίζει μεταξύ 20,000 VND - 40,000 VND ($1 - $1.80).

Τα ταξί είναι πιο δαπανηρά, αλλά και πάλι φθηνά σε σύγκριση με την Ευρώπη ή τη Βόρεια Αμερική. Οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν ένα ταξί ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο και να φτάσουν στα ξενοδοχεία τους στο κέντρο της πόλης μέσα σε 30 λεπτά με περίπου 150,000 - 300,000 VND (7 - 14 $) - συμπεριλαμβανομένων των διοδίων.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ιδιωτικές μεταφορές σε ξενοδοχεία και καταλύματα απευθείας στο αεροδρόμιο.

Τα τρένα είναι επίσης ένας κοινός τρόπος για να φτάσετε στην πόλη Χο Τσι Μινχ. Από το σταθμό Saigon στην περιοχή 3, οι ταξιδιώτες μπορούν να φτάσουν σε άλλους προορισμούς στο Βιετνάμ, όπως το Ανόι ή το Χόι Αν.

Υπάρχουν μερικά λιμάνια πορθμείων κατά μήκος του ποταμού Σαϊγκόν, που μεταφέρουν τους ταξιδιώτες σε μικρότερες πόλεις και χωριά στα βόρεια και τα νότια. Αυτή η υπηρεσία κοστίζει περίπου 130,000 VND (14 $) ανά διαδρομή.

 

Μετακίνηση στην πόλη Χο Τσι Μινχ

Η πόλη Χο Τσι Μινχ δεν διαθέτει ακόμη σύστημα μετρό, ωστόσο, σχεδιάζεται και κατασκευάζεται καθώς διαβάζετε αυτό. Το «αστικό σιδηροδρομικό έργο της πόλης Χο Τσι Μινχ» σχεδιάζει να φέρει ένα δίκτυο ταχείας διαμετακόμισης στην πόλη έως το 2024. Η κατασκευή της πρώτης γραμμής έχει ξεκινήσει το 2012 και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το 2023. Στο μεταξύ, υπάρχουν πολλά άλλα τρόποι να μετακινηθείτε στην πόλη:

λεωφορείο

Η πόλη Χο Τσι Μινχ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο δρομολογίων λεωφορείων με χρωματική κωδικοποίηση. Τα κίτρινα λεωφορεία λειτουργούν ως μεταφορά από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Tan Son Nhat (SGN). Θα δείτε ως επί το πλείστον πράσινα λεωφορεία να κυκλοφορούν στην πόλη, σταματούν στα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος στις συνοικίες της πόλης Χο Τσι Μινχ. Μπορείτε επίσης να πάρετε οποιοδήποτε από τα πιο σπάνια μπλε λεωφορεία για να μετακινηθείτε.

Ο ναύλος του λεωφορείου εξαρτάται από τη διανυόμενη απόσταση και είναι συνήθως περίπου 3,000 - 10,000 VND (λιγότερο από 00.50 USD).

Ταξί

Ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος για να μετακινηθείτε στην πόλη. Ταξί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (Xe Om) θα βρείτε σε κάθε γωνιά - υπάρχουν περίπου 30,000 ενεργά στην πόλη Χο Τσι Μινχ. Μπορείτε επίσης να κάνετε κράτηση για βόλτες μέσω εφαρμογών όπως Αρπάξτε και GoJek.

Κυκλο

Μην μπερδεύετε τα cyclos με ποδήλατα - δεν είστε αυτός που τα οδηγεί. Εξερευνώντας την πόλη με πιο χαλαρούς ρυθμούς, οι κύκλοι είναι μια δημοφιλής επιλογή μεταξύ των τουριστών. Καθίστε αναπαυτικά και αφήστε τον αναβάτη να σας δείξει την πόλη από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Με τα πόδια

Η πόλη Χο Τσι Μινχ είναι μεγάλη, αλλά πολλά αξιοθέατα και σημεία περιήγησης βρίσκονται στην περιοχή 1 και είναι εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Η κίνηση στην πόλη είναι χαοτική, γι' αυτό συνιστάται προσοχή και προσοχή όταν περιφέρεστε στους πολυσύχναστους δρόμους.

 

Δραστηριότητες σε Πόλη Χο Τσι Μινχ

Η πόλη Χο Τσι Μινχ προσφέρει μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από την πόλη. Μάθετε για την πλούσια και συναρπαστική ιστορία της πόλης σε ένα από τα μουσεία, εξερευνήστε το δέλτα του ποταμού ή το τούνελ ή κάντε μια γαστρονομική περιήγηση στη βιετναμέζικη κουζίνα. Υπάρχουν επίσης μερικοί όμορφοι ναοί για να επισκεφθείτε και να μάθετε για τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της χώρας. Μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε περιλαμβάνουν:

  • Περιπλανηθείτε στις σήραγγες Cu Chi για να ρίξετε μια κλεφτή ματιά στην υπόγεια ζωή των Βιετναμέζων στρατιωτών τη δεκαετία του 1950
  • Συγκρίνετε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στο κέντρο της πόλης HCMC με τον Γάλλο ξάδερφό του στο Παρίσι
  • Επισκεφθείτε το Ταχυδρομείο της Σαϊγκόν για να δείτε ένα συναρπαστικό μείγμα νεοκλασικής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής και ασιατικής διακόσμησης
  • Μάθετε για τον πόλεμο του Βιετνάμ στο Μουσείο Υπολειμμάτων του Πολέμου
  • Απολαύστε μερικά από τα καλύτερα street food του κόσμου στην αγορά Bến Thành
  • Θαυμάστε την πανέμορφη παγόδα Giac Lam, έναν από τους παλαιότερους ναούς της πόλης
  • Εξερευνήστε τον τεράστιο λαβύρινθο των ποταμών, των βάλτων και των νησιών του Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ με βάρκα, όπου υπάρχουν πλωτές αγορές και χωριά που περιβάλλονται από ορυζώνες

FAQs

Visa

Ανάλογα με την εθνικότητα σας, ενδέχεται να μην σας ζητηθεί να λάβετε βίζα. Οι πολίτες από ορισμένες χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες) εξαιρούνται από αυτό εάν παραμείνουν για 15 ημέρες ή λιγότερο. Εάν σχεδιάζετε να μείνετε για περισσότερες από 15 ημέρες ή η χώρα σας δεν εξαιρείται, η εξουσιοδότηση ταξιδιού κοστίζει περίπου 50 και ισχύει για 30 ημέρες. Μπορείτε να κάνετε αίτηση online ή να λάβετε τη βίζα κατά την άφιξη. Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας είναι έγκυρο για τουλάχιστον 6 ακόμη μήνες πριν ταξιδέψετε. 

Πότε θα επισκεφθείτε

Το κλίμα του Βιετνάμ είναι γενικά πολύ ζεστό και τροπικό με ημερήσιους μέσους όρους 24 - 32 °C (76 - 90 °F), γεγονός που το καθιστά έναν εξαιρετικό προορισμό για επίσκεψη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Η πιο ευχάριστη περίοδος για να επισκεφθείτε την πόλη Χο Τσι Μινχ είναι από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν η θερμοκρασία είναι μέτρια και η βροχόπτωση είναι ελαφριά. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την πόλη Χο Τσι Μιν τους καλοκαιρινούς μήνες, προετοιμαστείτε για περισσότερες βροχερές μέρες λόγω της εποχής των μουσώνων στα νότια της χώρας.

Οι ετήσιοι εορτασμοί Pride στην πόλη Χο Τσι Μινχ γίνονται συνήθως τον Σεπτέμβριο, προς το τέλος της περιόδου των βροχών αλλά με ευχάριστες θερμοκρασίες.

Το σημαντικότερο ετήσιο φεστιβάλ του Βιετνάμ Tet πραγματοποιείται στα τέλη Ιανουαρίου με μέσα Φεβρουαρίου και γιορτάζει την άφιξη του νέου έτους. Οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι πολύχρωμα, η μυρωδιά του θυμιάματος είναι στον αέρα και τα ένδοξα πυροτεχνήματα γεμίζουν τους ουρανούς.

Χρήματα

Το νόμισμα στο Βιετνάμ είναι το βιετναμέζικο Dong, ή VND. Ένα δολάριο ΗΠΑ μετατρέπεται σε περίπου 22,700 VDN, το οποίο είναι το τέλος που θα χρεώνουν τα περισσότερα ΑΤΜ της πόλης. Αν και εξακολουθούν να ισχύουν τα μετρητά, οι περισσότεροι χώροι θα δέχονται χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Ανάλογα με την τράπεζά σας, τα τέλη μετατροπής μπορεί να είναι έως και 4%, επομένως είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με την τράπεζά σας πριν ταξιδέψετε. Το φιλοδώρημα δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά εκτιμάται πολύ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Έχουμε κάτι λάθος;

Μας λείπει ένας νέος χώρος ή έχει κλείσει μια επιχείρηση; Ή άλλαξε κάτι και δεν έχουμε ενημερώσει ακόμα τις σελίδες μας; Χρησιμοποιήστε αυτήν τη φόρμα για να μας ενημερώσετε. Εκτιμούμε πραγματικά τα σχόλιά σας.