Βουδαπέστη

Δραστηριότητες στη Βουδαπέστη

Εξερευνήστε τη συναρπαστική ιστορία και τον πολιτισμό της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας

Βρίσκεται στη βορειοδυτική Ουγγαρία, η Βουδαπέστη είναι μια πολιτιστικά πλούσια πόλη με μακρά και ταραγμένη ιστορία. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας υπήρξε το επίκεντρο πολλών επαγγελμάτων και επαναστάσεων στη σύγχρονη ιστορία της και στοιχεία αυτού του παρελθόντος μπορούν να παρατηρηθούν ακόμη και σήμερα.

Η πόλη έγινε αυτό που είναι σήμερα μετά τη συγχώνευση της Βούδας και του Πέστ το 1873 και η Βουδαπέστη είναι τόσο συναρπαστική όσο είναι ταραχώδης. Οι σειρές διατηρημένων κτιρίων Art Noveau και φυλλώδεις λεωφόροι κρύβουν τις ουλές που άφησαν τα ναζιστικά και κομμουνιστικά καθεστώτα και σήμερα η Βουδαπέστη είναι μια πολυσύχναστη πόλη πολιτισμού, τέχνης και χαρακτήρα.

Οι κοινωνικές συμπεριφορές αλλάζουν αργά στη Βουδαπέστη και το LGBT + γίνεται σταδιακά πιο εύκολο. Αυτό σε συνδυασμό με μια ανθισμένη σκηνή νυχτερινής ζωής γκέι καθιστά τη Βουδαπέστη έναν εξαιρετικό προορισμό για τους gay ταξιδιώτες.

Βουδαπέστη

Λουτρά Gellért

Τα λουτρά Széchenyi είναι διάσημα σε όλο τον κόσμο για τις τεράστιες εξωτερικές πισίνες και τη μακρά ιστορία τους, ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα πιο γαλήνιο περιβάλλον για να απολαύσετε τα ιαματικά νερά, μπορείτε να επισκεφθείτε τα λουτρά Gellért. Οι σπηλαιώδεις αρ νουβό εσωτερικοί χώροι των λουτρών παρομοιάστηκαν με καθεδρικό ναό και παρέχουν στους πολίτες της Βουδαπέστης υδάτινη χαλάρωση από τον 13ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια των αιώνων, πολλά επιπλέον δωμάτια και μπάνια έχουν προστεθεί στο εντυπωσιακό συγκρότημα που στεγάζει τώρα δέκα πισίνες, όλες οι οποίες είναι μικτής φύλου.

Το νερό στο Gellért Baths διατηρείται σε θερμοκρασία μεταξύ 35 και 40 βαθμών Κελσίου και το πλούσιο σε ορυκτά νερό αντλείται από τους βράχους κάτω από τα λουτρά. Τα μέταλλα και οι βιταμίνες στο νερό λέγονται ότι είναι απίστευτα θεραπευτικά και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του πόνου στις αρθρώσεις, των μυϊκών πόνων και των αναπνευστικών καταστάσεων για αιώνες. Η είσοδος στο Gellért Baths είναι διαθέσιμη με επιπλέον χρέωση και ενώ είναι πολύ πιο ακριβό από μερικά από τα άλλα λουτρά της Βουδαπέστης, αφού είστε μέσα στο κόστος θα αξίζει τον κόπο.

Βουδαπέστη

Γκέι μπαρ στη Βουδαπέστη

Ενώ δεν υπάρχει καθιερωμένη γκέι συνοικία στη Βουδαπέστη, η πλειονότητα των γκέι χώρων βρίσκεται στην πλευρά Pest του Δούναβη. Εδώ θα βρείτε μια επιλογή από γκέι μπαρ, κλαμπ χορού, κρουαζιερόπλοια και Saunas, αν και η σκηνή είναι πολύ μικρότερη από ό, τι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Με δύο δημοφιλή και ζωηρά δάπεδα, τέσσερα μπαρ και ένα μενού γεμάτο με νόστιμα και προσιτά ποτά, δεν μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη εμπειρία gay clubbing από Εναλλακτικός εαυτός. Το κλαμπ είναι ανοιχτό κάθε Παρασκευή και Σάββατο, συχνά τραβώντας τα μεγαλύτερα πλήθη οποιουδήποτε από τα γκέι νυχτερινά κέντρα της Βουδαπέστης. Υπάρχει μια εκ περιτροπής επιλογή θεματικών βραδιών και εκδηλώσεων, ώστε να μην βαρεθείτε το AlterEgo, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά παρευρίσκεστε.

Βουδαπέστη

Σπίτι της Τρομοκρατίας

Το House of Terror βρίσκεται στην Andrassy Utca, μια όμορφη λεωφόρο σε μια εύπορη περιοχή της Βουδαπέστης, που χαρακτηρίζεται από σειρές από δέντρα, καλοδιατηρημένους δρόμους και μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, αλλά μέσα στο House of Terror δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικό. Το κτίριο που στεγάζει το μουσείο ήταν κάποτε η έδρα της μυστικής αστυνομικής δύναμης της Ουγγαρίας, μιας μονάδας που φημίζεται για την εκτεταμένη δίωξη των πολιτικών αντιπάλων και της ανοιχτής βαρβαρότητας και βασανιστηρίων. Μόλις πλησιάσουν το μουσείο, οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν το μεγάλο μνημείο Iron Curtain, καθώς και ένα κομμάτι του Τείχους του Βερολίνου που σώζεται έξω. Και οι δύο εγκαταστάσεις θέτουν τον τόνο για το τι θα έρθει.

Το πρώτο τμήμα του μουσείου περιλαμβάνει μια σειρά εκθέσεων και εκθέσεων που περιγράφουν λεπτομερώς την άνοδο του ουγγρικού ναζιστικού κόμματος, την πτώση τους και τον επακόλουθο ουγγρικό κομμουνιστικό κανόνα. Το υπόγειο του κτηρίου έχει διατηρηθεί και αποκατασταθεί έτσι ώστε να μοιάζει με τα αρχικά κελιά συγκράτησης που χρησιμοποιήθηκαν από την ουγγρική μυστική αστυνομία και πολλά σημάδια βασανιστηρίων και δολοφονιών εξακολουθούν να φαίνονται σήμερα. Το House of Terror δεν είναι μια εύκολη εμπειρία, και οι περισσότεροι επισκέπτες θα συγκλονιστούν και θα ηρεμήσουν από το αξιοθέατο.

Βουδαπέστη

Αόρατη έκθεση

Η εμπειρία της τύφλωσης δεν ακούγεται αμέσως σαν το ιδανικό τουριστικό αξιοθέατο, ωστόσο, η Αόρατη Έκθεση είναι στην πραγματικότητα μία από τις πιο δημοφιλείς της Βουδαπέστης. Σε αυτόν τον συναρπαστικό και καινοτόμο χώρο, οι επισκέπτες μπορούν να ζήσουν μια σειρά από καθημερινές εργασίες, διασκέδαση, ακόμη και φαγητό μέσω του φακού ενός ατόμου με τύφλωση. Από την προσπάθεια διέλευσης ενός δρόμου χωρίς θέα μέχρι την πληρωμή για καφέ, υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για εκπαίδευση και εξερεύνηση εδώ.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της έκθεσης είναι η ακολουθία έξι πλήρως επιπλωμένων και ρεαλιστικών δωματίων. Οι επισκέπτες καλούνται να μετακινηθούν μέσα στο χώρο και να εξερευνήσουν το περιβάλλον ενώ φορούν γυαλιά που βλάπτουν ή αφαιρούν την όρασή τους. Η αόρατη έκθεση είναι τόσο ενημερωτική όσο είναι διασκεδαστική και οι συνοδευτικές ηχητικές εκδρομές είναι διαθέσιμες σε μια επιλογή παγκόσμιων γλωσσών.

Βουδαπέστη

Πάρκο Memento

Τι καλύτερος τρόπος για να περάσετε ένα απόγευμα στη Βουδαπέστη από το να περιηγηθείτε στη μεγαλύτερη συλλογή αγαλμάτων στον κόσμο που απεικονίζουν σοσιαλιστές και κομμουνιστές ηγέτες από όλη την ιστορία. Στο Memento Park θα μπορέσετε να περπατήσετε ανάμεσα στους λάτρεις του Λένιν, του Μαρξ και του Μπέλα Κουν, καθώς και πάνω από 40 άλλες φιγούρες. Τα μεγάλα και επιβλητικά αγάλματα που σκουπίζουν το πάρκο βρίσκονται πάνω σε μεγάλα βάθρα και ρίχνουν μια επιβλητική φιγούρα στον συννεφιασμένο ουρανό, το Memento Park είναι ίσα μέρη που προκαλούν αμηχανία, έμπνευση, ζοφερή και συναρπαστική.

Ένα από τα κυριότερα σημεία αυτής της σοσιαλιστικής θαυμάσιας περιοχής είναι τα επαναλαμβανόμενα υπολείμματα των μποτών του Στάλιν, φημισμένα όλα αυτά που αντιστέκονταν στην κατεδάφιση του αγάλματος του πλήθους κατά την Ουγγρική Επανάσταση του 1956. Οι παλιοί στρατώνες που βρίσκονται στο ένα άκρο του Πάρκου Memento κατέχουν τώρα ένα μουσείο και κέντρο επισκεπτών που περιέχει αντικείμενα και πληροφορίες που χρονολογούν την εξέγερση του 1956 και παρέχουν μια σε βάθος ματιά στις μορφές που αθανατοποιήθηκαν σε πέτρα.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Οι καλύτερες εκδρομές στη Βουδαπέστη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στη Βουδαπέστη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Βουδαπέστη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας