Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον DC

Εμβληματικά LGBTQ+ σημεία για επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, DC

Μνημείο Λίνκολν στην Ουάσιγκτον, DCΗ Ουάσιγκτον, DC έχει παίξει σημαντικό ρόλο στον ακτιβισμό LGBT στις ΗΠΑ.

Η Ουάσιγκτον, DC είναι από τις πιο φιλικές προς τους ομοφυλόφιλους πόλεις στις ΗΠΑ και παγκοσμίως! Με περίπου 5% του πληθυσμού της να αναγνωρίζεται ως LGBTQ+, η πρωτεύουσα των ΗΠΑ έχει μια ζωντανή και ακμάζουσα LGBTQ+ σκηνή με πλούσια ιστορία. Από το πρώτο γκέι βιβλιοπωλείο της χώρας, στη μοναδική gay γωνιά στον κόσμο σε ένα νεκροταφείο, σε μια από τις πιο σημαντικές πορείες στην ιστορία του ακτιβισμού LGBTQ+ - υπάρχουν πολλά μέρη σε όλη την πόλη που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία των LGBTQ+. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικά από τα πιο εμβληματικά LGBTQ+ hotspot της πόλης και τις ιστορίες τους!

Κύκλος Dupont

Το σιντριβάνι Dupont CircleΤο σιντριβάνι Dupont Circle τιμά τον υποναύαρχο Samuel Francis Du Pont.

Στην καρδιά της πόλης, με έναν κύκλο κυκλοφορίας και ένα σιντριβάνι στο κέντρο της, βρίσκεται το Dupont Circle. Είναι μια δημοφιλής οικιστική γειτονιά με ιδιόμορφα μπαρ, διεθνή εστιατόρια, δροσερά καταστήματα και έντονη νυχτερινή ζωή. Υπήρξε επίσης ένας ιστορικός κόμβος της ζωής LGBTQ+ στην Ουάσιγκτον, DC από τη δεκαετία του 1970, όταν η γειτονιά ακολούθησε έναν μποέμ τρόπο ζωής. Έγινε ολοένα και πιο δημοφιλές στην ομοφυλοφιλική και λεσβιακή κοινότητα. Το Dupont Circle στην Ουάσιγκτον, DC είναι σαν το Γκρίνουιτς Βίλατζ στη Νέα Υόρκη ή το Δυτικό Χόλιγουντ στο Λος Άντζελες. Κέρδισε πανελλαδική φήμη όταν το πρώτο γκέι βιβλιοπωλείο της DC, το Lambda Rising, άνοιξε το 1974 (περισσότερα για αυτό αργότερα). Σήμερα πολλά LGBTQ+ εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε αυτή τη γειτονιά, όπως το 17th Street High Heel Race και το Capital Pride Parade. Ένα τμήμα της 17th Street NW πήρε το όνομά του προς τιμήν του Frank Kameny, ενός Αμερικανού ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και αστρονόμου που απολύθηκε από τη θέση του λόγω της ομοφυλοφιλίας του.

LGBTQ+ μπαρ στην Ουάσιγκτον, DC 

Το μεγαλύτερο μέρος της νυχτερινής LGBTQ+ της Ουάσιγκτον, DC λαμβάνει χώρα γύρω από το Dupont Circle και τον Logan Circle, καθώς και Γειτονιά Adams Morgan. Διαλέξαμε μερικά από τα πιο εμβληματικά μπαρ της πόλης, αλλά φροντίστε να το ελέγξετε Ουάσιγκτον, DC γκέι μπαρ σελίδα για μια ολοκληρωμένη λίστα. 

Pitchers DC είναι ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ της Ουάσιγκτον, DC. Αυτό το μπαρ έχει αθλητικό θέμα (το μαντέψατε, μπέιζμπολ!) και έχει άφθονο χώρο για παιχνίδια σε εσωτερικούς χώρους καθώς και μεγάλο αίθριο. Αυτό είναι ένα πραγματικό hotspot LGBTQ+, καθώς προσελκύει ένα ζωντανό και ποικίλο πλήθος με τακτικές εκδηλώσεις και θεματικές βραδιές. Το Pitchers DC είναι ανοιχτό από Τετάρτη έως Κυριακή.

Pitchers DC Gay BarΤο Pitchers DC είναι ένα γκέι μπαρ με αθλητικά θέματα στην Ουάσιγκτον, DC.

Ένα άλλο καθιερωμένο και δημοφιλές γκέι μπαρ με αθλητικά θέματα στο DC είναι Nellie's Sports Bar, βρίσκεται κοντά Κύκλος Logan. Αυτό το μέρος εμφανίζει αθλητικά γεγονότα σε οθόνες στους τοίχους και φιλοξενεί εβδομαδιαίες βραδιές drag bingo, καραόκε και πόκερ. Τα Σαββατοκύριακα, το Nellie's είναι γεμάτο με λάτρεις του drag για το θρυλικό drag brunch τους. Μπορεί να είστε τυχεροί και να μπορέσετε να απολαύσετε την παράσταση πίνοντας τη Mimosa σας ή μπορεί να σας ζητηθεί να συμμετάσχετε! Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό το μέρος θα πρέπει να είναι στη λίστα gay DC σας.

Nellie's Sports BarΑπολαύστε ποτά brunch και παραστάσεις με drag τα Σαββατοκύριακα στο Nellie's Sports Bar. 

Εάν είστε άντρας και σας αρέσει να πηγαίνετε στα μπαρ χωρίς πουκάμισο ή με εσώρουχα και να κερδίζετε ένα δωρεάν ποτό με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να το ελέγξετε Πράσινος Φανός. Αυτό το γκέι σημείο έχει ένα μεγάλο μπαρ στον κάτω όροφο, ενώ στον επάνω όροφο έχει πίστα χορού και περισσότερη αίσθηση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Το Green Lantern μπορεί να είναι δύσκολο να το βρεις, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο μόλις πέσεις στο δρομάκι που βρίσκεται κοντά στο Logan Circle. Έχουν καθημερινές προσφορές και εκδηλώσεις για το happy hour - ένα από αυτά είναι το Shirtless Men Drink Free. 

Το τελευταίο στη λίστα μας με τα εμβληματικά LGBTQ+ μπαρ στο DC είναι Εμπόριο, που βρίσκεται κοντά στο Logan Circle. Είναι γνωστό για τα φανταστικά κοκτέιλ του που γίνονται ΓΙΓΑΝΤΙΚΑ κατά τη διάρκεια του happy hour. Αυτό είναι το μέρος που πρέπει να πάτε αν σας αρέσει το RuPaul's Drag Race καθώς το Trade φιλοξενεί τακτικά πάρτι τηλεθέασης, με βασίλισσες από το σόου να κάνουν την εμφάνισή τους μερικές φορές!

Ιστορικά LGBTQ+ στέκια στην Ουάσιγκτον, DC 

Ανατέλλει η λάμδαΤο Lambda Rising ήταν ένα διαβόητο γκέι βιβλιοπωλείο στην Ουάσιγκτον, DC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το πρώτο γκέι βιβλιοπωλείο της DC άνοιξε στο Dupont Circle το 1974. Lambda Η Rising ιδρύθηκε από τον Deacon Maccubbin, ο οποίος φέρεται να συνέβαλε στη μετανάστευση μελών LGBTQ+ στη βορειοδυτική γειτονιά. Το διακριτικό μαγαζί ξεκίνησε με μόνο 250 τίτλους ομοφυλόφιλων και έγινε γνωστός για τη μεγάλη ποικιλία βιβλίων του, που κυμαίνονται από queer θεωρία και θρησκεία στον ερωτικό, καθώς και DVD, μουσικά CD και δώρα. Λάμδα Η Rising σύντομα απέκτησε φήμη σε όλες τις ΗΠΑ, ειδικά όταν κυκλοφόρησε την πρώτη τηλεοπτική διαφήμιση στον κόσμο με προσανατολισμό τους γκέι το 1975. Την ίδια χρονιά, οργάνωσε τον πρόδρομο αυτού ξέρουμε πλέον ως Capital Pride - ναι ΤΟ Capital Pride. Λίγες διασημότητες κράτησαν βιβλίο υπογραφές στο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένου του Andy Warhol το 1985. Το κατάστημα μετακόμισε τοποθεσίες μερικές φορές σε όλη την ύπαρξή του μέχρι που δυστυχώς έκλεισε το 2010.

Ο Λευκός ΟίκοςΟ Λευκός Οίκος προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.

Μια επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, DC δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια στάση στο Ο Λευκός Οίκος, Ένας από τα πιο εμβληματικά και διάσημα ορόσημα στην Ουάσιγκτον, DC και τις ΗΠΑ. Δεν είναι μόνο όπου ζει και εργάζεται ο Πρόεδρος, είναι επίσης μια σημαντική ιστορική τοποθεσία LGBTQ+. Εκεί έγιναν πολλές πορείες και διαμαρτυρίες μπροστά από τον Λευκό Οίκο τις δεκαετίες του '80 και του '90 που ήταν απίστευτα σημαντικά στο κίνημα LGBTQ+ εκείνη την εποχή. Περίπου 200,000 άνθρωποι jοργάνωσε τη Δεύτερη Εθνική Πορεία στην Ουάσιγκτον για τα Δικαιώματα των Λεσβιών και των Ομοφυλοφίλων (The Μεγάλη Πορεία) στις 11 Οκτωβρίου 1987, μια από τις πιο διάσημες πορείες της DC στην ιστορία. Ήταν επίσης η πρώτη εθνική κάλυψη του Συνασπισμού για το AIDS για την απελευθέρωση της εξουσίας, και ήταν επικεφαλής διασημότητες όπως η Γούπι Γκόλντμπεργκ. Λίγα χρόνια αργότερα, στις 25 Απριλίου 1993, η Πορεία στις Η Ουάσιγκτον για τα ίσα δικαιώματα και την απελευθέρωση των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και των δύο ξεκίνησε στο Λευκό House και είχε εκτιμώμενη συμμετοχή ενός εκατομμυρίου. Ομιλητές και ερμηνευτές στο Η συγκέντρωση μετά την πορεία περιελάμβανε τη Madonna, τον RuPaul, τον Ian McKellen και πολλούς άλλους.

Εθνική Πορεία στην Ουάσιγκτον το 1987Συγκεντρώθηκαν περίπου 200,000 άνθρωποι μπροστά του Λευκού Οίκου το 1987.

Στην άλλη πλευρά του ποταμού Potomac θα βρείτε το Πεντάγωνο. Είναι η έδρα του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η τοποθεσία της πρώτης διαδήλωσης για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο 31 Ιουλίου 1965. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο συνιδρυτής της Mattachine Society of Washington, μια από τις πρώτες οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην ΗΠΑ. 

Ισχυριζόμενος ότι είναι το μοναδικό νεκροταφείο στον κόσμο με τμήμα LGBTQ+, το Κογκρέσο Νεκροταφείο διαθέτει μια «γωνιά ομοφυλοφίλων» για ακτιβιστές για τα δικαιώματα LGBTQ+. Το νεκροταφείο βρίσκεται κοντά στο Καπιτώλιο και είναι ο τόπος ανάπαυσης πολλών μελών του Κογκρέσου που πέθαναν στην υπηρεσία, καθώς και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων. Αν περιπλανηθείτε στο νεκροταφείο και φτάσετε στην «gay γωνιά» του, θα βρείτε ταφόπλακες πολλών σημαντικών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, όπως ο Frank Kameny και ο Leonard Matlovich, ένας γκέι βετεράνος του Βιετνάμ που απολύθηκε από το στρατό για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Στην ταφόπλακα του θα βρείτε τις οδυνηρές λέξεις: «Όταν ήμουν στρατιώτης, μου έδωσαν ένα μετάλλιο για τη δολοφονία δύο ανδρών και μια απαλλαγή επειδή αγαπούσα έναν».

Μια ταφόπλακα γκέι βετεράνων του ΒιετνάμΗ ταφόπλακα του Leonard Matlovich βρίσκεται στο κοιμητήριο του Κογκρέσου στην Ουάσιγκτον, DC.

Το τμήμα έχει γίνει ένας εμπνευσμένος χώρος συγκέντρωσης για τους ζωντανούς, με τον τάφο του Matlovich να είναι ένα κεντρικό σημείο που μοιάζει με ιερό. Πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν παντρευτεί μπροστά στο μνημείο, οι συνεδρίες γιόγκα γίνονται στο παρεκκλήσι, ενώ περιστασιακά γίνονται και βραδιές κινηματογράφου. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς θα επιλέξετε να τιμήσετε τους νεκρούς, αυτός ο ιστότοπος παραμένει ένας σημαντικός ιστότοπος LGBTQ+ στην πρωτεύουσα της Αμερικής. 

Τι καλύτερο μέρος υπάρχει για να μάθετε για την ιστορία από ένα μουσείο; Ευτυχώς, η Ουάσιγκτον, DC έχει πάνω από 100 από αυτά! Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ενότητα LGBTQ+ στο Ολοκαύτωμα Μουσείο Μνήμης σχετικά με τη δίωξη των ομοφυλόφιλων ανδρών υπό το ναζιστικό καθεστώς. Ένα άλλο εξαιρετικό μέρος για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία LGBTQ+ είναι το Εθνικό Μουσείο της Αμερικής Ιστορικό. Έχουν συναρπαστικά αρχεία και συλλογές αντικειμένων για έναν συγκεκριμένο λόγο που αργότερα αποδείχθηκε ότι είχαν συνδέσεις LGBTQ+. 

Μάθετε περισσότερα για την Ουάσιγκτον, DC στη διεύθυνση Washington.org/LGBTQ.

Διαβάστε περισσότερα για την Ουάσιγκτον, DC στο TravelGay! χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ και Τα καλύτερα TikToks της Ουάσιγκτον DC: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Ουάσιγκτον.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στην Ουάσιγκτον DC

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στην Ουάσιγκτον από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Washington DC για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας