Η Σκωτία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των ομοφυλόφιλων

Η Σκωτία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ των ομοφυλόφιλων

Ο πρώτος υπουργός της Σκωτίας, Alex Salmond, κάνει πιο πρωτοφανείς δηλώσεις υπέρ-ΛΟΑΤΙ.

Τον Ιούλιο του 2014, η κυβέρνηση της Σκωτίας ξεκίνησε μια χιονοθύελλα πρωτοβουλιών για την ισότητα. Ταυτόχρονα με τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στη Γλασκώβη, στέλνουν ένα μήνυμα στο 80% των χωρών της Κοινοπολιτείας όπου οι διακρίσεις είναι έντονες.

Ο αρχηγός της σκωτσέζικης κυβέρνησης, ο πρώτος υπουργός Άλεξ Σάλμοντ, προέβη σε περαιτέρω δηλώσεις υπέρ λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανσέξουαλ και διαφυλικών (LGBTI) κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Pride House στη Γλασκώβη, όπου επίσης αγκάλιασε θερμά τους γονείς του ίδιου φύλου και τους παιδιά.

Μια επίπληξη σε 42 ομοφοβικά έθνη της Κοινοπολιτείας

Η υποστήριξή του για την LGBTI ισότητα έρχεται στη μέση των Αγώνων Κοινοπολιτείας, τους οποίους φιλοξενεί η κυβέρνησή του. Θεωρείται ως σιωπηρή επίπληξη στις ομοφοβικές πολιτικές 42 από τα 53 κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας και σιωπηρή υποστήριξη για τις κοινότητες των ΛΟΑΤΙ σε αυτές τις χώρες.

Η κυβέρνηση του Σάλμοντ ξεκίνησε επίσης αυτή την εβδομάδα το Μια Σκωτία καμπάνια, με το θέμα Equal Scotland και πινακίδες υψηλού προφίλ σε όλη τη χώρα.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει δεσμεύσεις για ισότητα με βάση την ηλικία, την αναπηρία, το φύλο, τη φυλή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις - και γενετήσιου προσανατολισμού, ταυτότητα φύλου και ενδοεξάρτηση.

«Είναι εκπληκτικό και αξιέπαινο το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Σκωτίας ξεκίνησε συνειδητά την εκστρατεία υπέρ της ισότητας One Scotland στη μέση των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, με διαφημιστικές πινακίδες παντού, ώστε οι επισκέπτες από όλη την Κοινοπολιτεία να λαμβάνουν το μήνυμα», δήλωσε ο Peter Tatchell, Διευθυντής της Κοινοπολιτείας. οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Ίδρυμα Peter Tatchell.

«Αυτό στέλνει μια σιωπηρή επίπληξη στις 42 χώρες της Κοινοπολιτείας που δεν αντιμετωπίζουν εξίσου τους ΛΟΑΤΙ πολίτες τους. Σημαίνει στους ΛΟΑΤΙ σε όλη την Κοινοπολιτεία ότι η Γλασκόβη 2014 και η σκωτσέζικη κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. Δεν μπορώ να σκεφτώ καμία άλλη κυβέρνηση φιλοξενίας της Κοινοπολιτείας ή των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει κάνει κάτι παρόμοιο.

Η σημαία, το φιλί

«Ο Άλεξ Σάλμοντ κυματίζει τη σημαία του ουράνιου τόξου από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης. Χρηματοδότησε και επισκέφτηκε το Pride House στη Γλασκώβη και αγκάλιασε τους ομόφυλους γονείς και τα παιδιά τους. Υπήρξε ένα φιλί μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων της Κοινοπολιτείας, η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα κράτη μέλη. Ο Salmond έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση της Σκωτίας να υποστηρίξει τα δικαιώματα των LGBTI στη Σκωτία και παγκοσμίως. Η κυβέρνησή του έχει τώρα ξεκινήσει την εκστρατεία υψηλού προφίλ, all inclusive One Scotland με θέμα Equal Scotland. Μακάρι το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες κυβερνήσεις να έκαναν το ίδιο.

«Ό,τι πιστεύει ο κόσμος για τον Άλεξ Σάλμοντ και την ώθηση για ανεξαρτησία της Σκωτίας, οι δηλώσεις και οι ενέργειές του είναι οι πιο ειλικρινείς και υποστηρικτικές για την ισότητα των LGBTI από οποιονδήποτε ηγέτη οποιουδήποτε κράτους υποδοχής κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης.

"Κανένας άλλος ηγέτης χώρας υποδοχής της Κοινοπολιτείας ή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είπε ή έκανε τίποτα τόσο θετικό. Ούτε ο Ντέιβιντ Κάμερον ούτε ο Μπόρις Τζόνσον έκαναν κάτι παρόμοιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012. Να φέρουν τη σημαία του ουράνιου τόξου από τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των Αγώνων Στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στα LGBTI άτομα σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Πρόκειται για μια μοναδική, άνευ προηγουμένου πρωτοβουλία για την οποία ο Alex Salmond και η κυβέρνηση της Σκωτίας αξίζουν πλήρη εύσημα και έπαινο.

"Είναι υπέροχο που η κυβέρνηση της Σκωτίας κυματίζει τη σημαία του ουράνιου τόξου από την έδρα της κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Αυτή είναι μια απλή αλλά σημαντική χειρονομία και πράξη αλληλεγγύης με τα εκατομμύρια των LGBTI ατόμων που εξακολουθούν να υφίστανται ποινικοποίηση, διακρίσεις και βία από όχλο σε τέσσερις από πέντε χώρες της Κοινοπολιτείας.

«Ούτε οι κυβερνήσεις του Λονδίνου ή του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφεραν να το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Η Γλασκώβη έχει φύγει καλύτερα από το Λονδίνο. Χαιρετίζω την κυβέρνηση της Σκωτίας και τον Άλεξ Σάλμοντ», είπε ο κ. Τάτσελ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Εδιμβούργο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Εδιμβούργο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Εδιμβούργο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας