Αμάλφι

Προγραμματίστε το ταξίδι σας στη Νάπολη και την ακτή του Αμάλφι

Εξερευνώντας τα καλύτερα της Νότιας Ιταλίας

Ο συνδυασμός της Νάπολης και της ακτής του Αμάλφι αποτελεί ένα υπέροχο δρομολόγιο. Θα δείτε πολλές από τις καλύτερες στιγμές της Νότιας Ιταλίας σε ένα ταξίδι. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για διακοπές.

Μερικοί άνθρωποι κατευθύνονται κατευθείαν στην Ακτή του Αμάλφι. Εάν περάσετε λίγο χρόνο στη Νάπολη θα μπορείτε να προσθέσετε μερικά σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα στο ταξίδι σας. Εξαρτάται τι είδους διακοπές θέλετε να έχετε. Αυτό είναι που κάνει αυτή τη διαδρομή τόσο μεγάλη: μπορείτε να την τροποποιήσετε ώστε να ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας.

Δεν θα βρείτε μεγάλο μέρος της γκέι σκηνής στη Νάπολη ή την ακτή του Αμάλφι. Δεν είναι πραγματικά μέρος για πάρτι. Προχωρήστε στην Ίμπιζα ή τη Μύκονο για αυτό. Η Νάπολη και η ακτή του Αμάλφι έχουν να κάνουν με φαγητό, ποτό, πολιτισμό και εξερεύνηση γραφικών ιταλικών πόλεων.

Νεάπολη

Νεάπολη

Η περιπέτειά σας στην Ακτή Αμάλφι θα ξεκινήσει στη Νάπολη. Μπορεί να είναι μια υποβαθμισμένη πόλη, αλλά αξίζει να περάσετε μερικές μέρες εδώ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιταλίας.

Η πίτσα εφευρέθηκε στη Νάπολη, οπότε σίγουρα θα θέλατε μια ναπολιτάνικη πίτσα ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Θα συνιστούσαμε ανεπιφύλακτα να μείνετε στο ιστορικό κέντρο (Centro Storico). Όταν βγαίνετε από το ιστορικό κέντρο, η Νάπολη μπορεί να είναι χαοτική.

Η Νάπολη είναι μια πολύ αρχαία πόλη. Προχωρήστε υπόγεια στο ρωμαϊκό υδραγωγείο και λάβετε μέρος σε μια ξενάγηση. Αξίζει να το κάνετε και δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικές ώρες. Η ιστορία της Νάπολης εκτείνεται πριν από τους Ρωμαίους. Ιδρύθηκε από τους Έλληνες και ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Magna graecia. Θα βρείτε κτίρια που χρονολογούνται από τους αρχαίους Έλληνες, μέχρι τα παλάτια του Ναπολέοντα.

Υπάρχει ένα μικρό γκέι σκηνή στη Νάπολη. Υπάρχουν περισσότερες μηνιαίες εκδηλώσεις γκέι από τους γκέι χώρους στη Νάπολη αυτές τις μέρες. Η Νάπολη φιλοξενεί επίσης ένα gay Pride γιορτή κάθε Ιούλιο.

Insider's tip: Παραγγείλετε ένα ποτό σε ένα μπαρ και θα σας επιπλώσουν με ένα γεύμα αξίας σνακ. Σοβαρά, δεν κάνουν πίσω. Ετοιμαστείτε για υδατάνθρακες! Αν έχετε προϋπολογισμό, μπορείτε να ζήσετε από τα σνακ μπαρ στη Νάπολη.

Πομπηία

Πομπηία

Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στην Πομπηία από τη Νάπολη. Το τρένο είναι απευθείας και δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά. Η Πομπηία είναι, φυσικά, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη. Όπως θα θυμάστε από το σχολείο, ο Βεζούβιος ξέσπασε το 79 μ.Χ. και κατέστρεψε τις πόλεις της Πομπηίας και του Ηρακουλάνου. Η ξαφνική ταφή της Πομπηίας το συντήρησε κατά τη διάρκεια των αιώνων. Ανακαλύφθηκε στα τέλη του 16ου αιώνα, η καλύτερα διατηρημένη κάψουλα της αρχαιότητας.

Η επίσκεψη στην Πομπηία είναι τόσο κοντά όσο ποτέ θα δείτε πώς ζούσαν οι άνθρωποι πριν από δύο χιλιετίες. Όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας στη Νάπολη και την ακτή του Αμάλφι, θα πρέπει σίγουρα να συμμετέχετε στην Πομπηία.

Βεζούβιος

Βεζούβιος

Όταν έχετε επισκεφθεί την Πομπηία και επιστρέψετε στη Νάπολη για μια πίτσα και μια μπύρα, ίσως θελήσετε να επισκεφθείτε το ηφαίστειο που το κατέστρεψε. Θα δείτε τον Βεζούβιο από το παράθυρο του τρένου καθώς πηγαίνετε στην Πομπηία.

Ο Βεζούβιος εξακολουθεί να είναι ένα ενεργό ηφαίστειο. Θα εκραγεί ξανά και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τόσο καταστροφικό όσο ήταν το 79 μ.Χ. Η Νάπολη απέχει μόλις 9 χιλιόμετρα από τον Βεζούβιο, επομένως είναι πιθανό να ακολουθήσει τον δρόμο της Πομπηίας - ελπίζουμε όχι για πολύ καιρό!

Μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για τον Βεζούβιο και να κάνετε πεζοπορία σε ένα από τα πιο εμβληματικά ηφαίστεια του κόσμου. Υπάρχουν σαφώς χαρτογραφημένες διαδρομές και δεν χρειάζεται να φτάσετε μέχρι την κορυφή.

Σορέντο

Σορέντο

Χρειάζεται μόνο μια ώρα για να φτάσετε στο Σορέντο από τη Νάπολη με το τρένο. Το Sorrento είναι μια όμορφη μικρή πόλη. Όταν λέμε μικρά εννοούμε μικρά. Δεν θα χρειαστείτε παρά μόνο μια μέρα στο Σορέντο. Είναι τουριστικό αλλά αξίζει να το επισκεφτείτε. Το Σορέντο είναι γνωστό ως πύλη προς το Αμάλφι. Ήταν τουριστικό αξιοθέατο από τις πρώτες μέρες του τουρισμού. Άτομα όπως ο Byron επισκέφτηκαν ως μέρος του «Grand Tour» τους.

Η βουτιά από τα βράχια προσφέρει καταπληκτική θέα. Κάντε μια βόλτα στους ελικοειδείς δρόμους. Υπάρχουν πολλά μικρά καταστήματα για εξερεύνηση. Στη συνέχεια, θα θέλατε ένα limoncello ή ίσως ένα aperol spritz όταν κάθεστε σε μια βεράντα για ένα ποτό. Ένα ποτήρι σπρέτ aperol φάνηκε να είναι όλα υποχρεωτικό, όταν επισκεφθήκαμε.

Συμβουλή Insider: Μπορείτε να κάνετε Πομπηία και Σορέντο την ίδια μέρα. Πηγαίνετε νωρίς στην Πομπηία, εξερευνήστε τα ερείπια και μετά κάντε μια σύντομη βόλτα με το τρένο στο Σορέντο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το Σορέντο στο δρόμο σας προς το Αμάλφι από τη Νάπολη - θα πρέπει απλώς να αποθηκεύσετε τις τσάντες σας στο σταθμό.

Ακτή Αμάλφι

Ακτή Αμάλφι

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο και να οδηγήσετε στο Αμάλφι από το Σορέντο. Εάν είστε λίγο φανταχτερός, θα μπορούσατε να ζητήσετε τις υπηρεσίες ενός οδηγού. Το λεωφορείο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Δεν υπάρχουν τρένα για το Αμάλφι. Το λεωφορείο περνάει μέσα από θυελλώδεις δρόμους και βουτιές. Θα πάρετε κι εσείς εάν οδηγείτε, οπότε πάρτε ένα αυτοκίνητο μόνο εάν είστε απαλλαγμένοι από ίλιγγος.

Χρειάζεται περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με το λεωφορείο από το Σορέντο προς το Αμάλφι. Θα δείτε υπέροχη θέα στο δρόμο. Θα κατευθυνθείτε μέσω του Ποζιτάνο στο δρόμο σας προς το ίδιο το Αμάλφι. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και διαμερίσματα κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι για να διαλέξετε. Τείνουμε να προτιμάμε τη διαμονή στην ίδια την πόλη του Αμάλφι. Είναι αδελφοποιημένο με το Ατράνι - ένα μικροσκοπικό χωριό ακριβώς πίσω από το Αμάλφι, αλλά είναι ουσιαστικά μέρος του Αμάλφι.

Αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα αισθητικά μέρη της Μεσογείου. Θα βρείτε πολλά μικρά καφέ και μπαρ με εκπληκτική θέα στην ακτή. Αξίζει να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο ή διαμέρισμα με μπαλκόνι που βλέπει στην ακτή - η θέα είναι πραγματικά κάτι.

Μπορείτε να κάνετε ημερήσιες εκδρομές από το Αμάλφι στο Ποζιτάνο και το Ραβέλλο, με το τελευταίο να είναι το πρώην σπίτι του Γκορ Βιντάλ. Διαφορετικά, απολαύστε τα μπαρ, τα εστιατόρια και την καλή ζωή. Η ακτή του Αμάλφι είναι ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε σε ένα πολυτελές, ονειρικό περιβάλλον.

Πουλήσατε; Εάν είστε έτοιμοι να προγραμματίσετε το ταξίδι σας στη Νάπολη και την ακτή του Αμάλφι, οι συνάδελφοί μας στο Out Of Office μπορεί να προσαρμόσει το τέλειο δρομολόγιο για εσάς.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στη Νάπολη

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από περιηγήσεις στη Νάπολη από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Νεάπολη για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας