Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Castro

Ένας ομοφυλόφιλος οδηγός για το Castro

Ανακαλύψτε το πιο διάσημο gayborhood της Αμερικής

Το Castro είναι η θρυλική γκέι περιοχή του Σαν Φρανσίσκο. Έγινε η πρώτη και πιο εικονική ομοφυλοφιλία της Αμερικής. Στη δεκαετία του '70, μετά την εξέγερση Stonewall και την πρώτη πορεία Pride, το Castro ήταν η έδρα του κινήματος απελευθέρωσης των ομοφυλόφιλων.

Το Armistead Maupin's Tales Of The City Novels αθάνασε το γκέι Σαν Φρανσίσκο, ειδικά την περιοχή του Κάστρο. Το Σαν Φρανσίσκο έγινε μαγνήτης για ομοφυλόφιλους Αμερικανούς. Τα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Το Castro είναι ακόμα πολύ ομοφυλόφιλο, αλλά είναι απαγορευτικά ακριβό. Η άνοδος της Silicon Valley και οι τεχνολογικοί γίγαντες αναδιαμορφώνουν το Σαν Φρανσίσκο. Οι τιμές των κατοικιών στο Σαν Φρανσίσκο σχεδόν διπλασιάστηκαν μεταξύ του 2009 και του 2019. Τούτου λεχθέντος, το Castro εξακολουθεί να είναι πολύ ομοφυλόφιλο.

Κάστρο

 

Η ιστορία των ομοφυλόφιλων του Κάστρο

 

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολλά στρατεύματα ξεκίνησαν να πολεμήσουν στην Ευρώπη από το Σαν Φρανσίσκο. Προσγειώθηκαν επίσης στο Σαν Φρανσίσκο καθώς επέστρεφαν στο σπίτι τους. Με τόσους πολλούς νέους άντρες να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, ήταν μια έντονη περίοδος να είσαι ζωντανός. Αρκετοί από αυτούς τους άνδρες είχαν σχέσεις μεταξύ τους. Το Σαν Φρανσίσκο ήταν ένας κόμβος ομοφυλοφιλικής δραστηριότητας. Φανταστείτε όλους αυτούς τους στρατιώτες σε μια πόλη - υπήρχε πολλή δράση.

Μέχρι το 1980, εκτιμήθηκε ότι το 17% του πληθυσμού του Σαν Φρανσίσκο ήταν ομοφυλόφιλος. Χαιρετίστηκε ως «Gay Capital of America» ήδη από το 1964 από το περιοδικό Life.

Η ταινία «Γάλα» με πρωταγωνιστή τον Σον Πεν χρονολογεί την ομοφυλοφιλική ιστορία του Κάστρου. Ο Harvey Milk κατείχε ένα κατάστημα φωτογραφικών μηχανών στην οδό Castro. Καθώς περπατάτε στο Castro σήμερα, θα δείτε μια τεράστια σημαία ουράνιου τόξου να πετάει ψηλά στο Harvey Milk Plaza.

Ήταν ο πρώτος ανοιχτά γκέι πολιτικός που εξελέγη στην Καλιφόρνια. Δολοφονήθηκε το 1978. Ο Harvey Milk έκανε εκστρατεία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων σε μια εποχή που οι στάσεις απέναντι στους ομοφυλόφιλους ήταν βαθιά εχθρικές. Η ομοφυλοφιλία μόλις πρόσφατα νομιμοποιήθηκε και οι ομοφυλόφιλοι Αμερικανοί βγήκαν από τις σκιές για πρώτη φορά. Θυμηθείτε, ακόμη και η Liberace ήταν στο ντουλάπι εκείνες τις ημέρες! Ο Harvey Milk έγινε τοπικός ήρωας. Ήταν γνωστός ως «δήμαρχος της οδού Castro».

Ο Κάστρο θα έκανε μια σκοτεινή στροφή μετά το θάνατό του. Η κρίση του AIDS ήταν πολύ κοντά και έφερε καταστροφές στην πιο διάσημη ομοφυλοφιλία της Αμερικής.

Σήμερα, το Castro είναι μια από τις πιο ζωντανές περιοχές στην Αμερική. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και στο μέτωπο των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Το 2016, το αμερικανικό ναυτικό ονόμασε ένα από τα δεξαμενόπλοια USNS Harvey Milk.

Κάστρο

 

Γκέι μπαρ και κλαμπ στο Κάστρο

 

Η άκρη είναι ένα από τα παλαιότερα γκέι μπαρ στο Castro. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γκέι μπαρ στο Σαν Φρανσίσκο και είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η καφετέρια είναι ένα ίδρυμα Castro. Πάρα πολύ μέρος για να δείτε και να δείτε. Είναι πέρα ​​από το δρόμο από το Harvey Milk Plaza. Ήταν ένα σημαντικό σημείο νυχτερινής ζωής για την κοινότητα του Κάστρο για πάνω από τριάντα χρόνια. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πάρετε πάρτι το βράδυ.

Ταβέρνα Twin Peaks είναι ένα από τα μεγαλύτερα γκέι μπαρ της Αμερικής. Άνοιξε το 1935 και ήταν ακόμη γκέι μπαρ, πολύ πριν από τη νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Είχε χαρακτηριστεί ως ορόσημο λόγω της ιστορικής σημασίας του. Ήταν γνωστή ως «πύλη προς το Κάστρο».

Mix είναι ένα καλό μέρος για να συναναστραφείτε - γι' αυτό μάλλον λέγεται Mix. Η βεράντα είναι ένα καλό μέρος για να συναντήσετε μερικούς ντόπιους.

Μποζ είναι ένα δημοφιλές γκέι μπαρ και κλαμπ στο Κάστρο. Η πίστα είναι μεγάλη και γεμίζει και ιδρώνει τα βράδια. Θα δείτε go go dancers και αποφοίτους του Drag Race να παίζουν στη σκηνή. Θα δείτε μερικές σοβαρές κουβέντες εδώ - όλα τα γκέι όνειρά σας μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.

Σαν Φραν

 

Γκέι πολιτισμός στο Κάστρο

 

Επισκεφθείτε το Μουσείο Ιστορίας GLBT του Castro. Η ομοφυλοφιλική ιστορία του Σαν Φρανσίσκο είναι τόσο εκτεταμένη, ένα μουσείο χρειάστηκε για να τον τιμήσει. Το Μουσείο GLBT άνοιξε το 2011. Μπορείτε να ανακαλύψετε την πρόσφατη ομοφυλοφιλική ιστορία του Σαν Φρανσίσκο και του Κάστρο. Απλώνεται ακόμη και από τους Ισπανούς εξερευνητές πριν από την ίδρυση της αμερικανικής δημοκρατίας.

Κάντε μια βόλτα στο Castro's Rainbow Honor Walk. Είναι σαν το Walk Of Fame του Χόλιγουντ, μόνο ως φόρος τιμής σε queer ιστορικές προσωπικότητες σε αντίθεση με τους ηθοποιούς. Το Rainbow Honor Walk έχει επεκταθεί για να καλύψει πολλά τετράγωνα. Θα δείτε πολλά εικονίδια LGBT+ να τιμούνται, από τον Όσκαρ Ουάιλντ μέχρι τον Άλαν Τούρινγκ.

Γίνε μελος Travel Gay Newsletter

Τι υπάρχει σήμερα

Περισσότερα Gay Travel News, Συνεντεύξεις και Χαρακτηριστικά

Οι καλύτερες περιηγήσεις στο Σαν Φρανσίσκο

Περιηγηθείτε σε μια επιλογή από εκδρομές στο Σαν Φρανσίσκο από τους συνεργάτες μας με δωρεάν ακύρωση 24 ώρες πριν ξεκινήσει η περιήγησή σας.

Η καλύτερες εμπειρίες in Σαν Φρανσίσκο για το ταξίδι σαςΛάβετε τον οδηγό σας